Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

5+1 kedvenc szappan

2008.06.14. 15:43 - Virgogirl

Címkék: tipp lista kedvenc ajánlat szappan

Sokszor láttam már azt a reklámot, amelyben azt bizonygatják, hogy a szappan igenis szárítja a bőrt, és nem érdemes használni stb. Én viszont meg vagyok győződve arról, hogy a szappan az csak egy technikai kifejezés, és az ápoló-hidratáló hatóanyagoknak köszönhetően nagyon szuperül hatnak a bőrre...

Az én kedvenceim:

1. Lush narancsos (elnézést mindenkitől, nem találtam meg a honlapon - lehet, hogy már nem gyártják? - és nem emlékszem a pontos nevére): Narancsos-fahéjas csoda, isteni finom, utánozhatatlan illattal. A fahéjdarabok időnként egy kicsit idegesítőek, de nagyon puhává teszi a bőrt.

2. Alverde körömvirágos: Nagyon intenzív illatú, nagyszerűen hidratáló bioszappan (legalábbis, ellenőrzötten természetes anyagokból készült). Egy egészen icipicit szárít, de ezt elég könnyen lehet orvosolni... érzékeny bőrre is jó.

3. L'Occitane szőlős: Igazi luxuscucc, elképesztően jó, rózsára emlékeztető illattal, dörzsis darabkákkal. Nagyon puhává és selymessé teszi a bőrt. Itt már írtam róla egy kicsit bővebben.

4. Dove: A lehető legyegyszerűbb, de az egyik legtökéletesebb (amit talán a simánál is jobban szerettem, az a bőrradírozós, de azt, már hónapok óta nem láttam sehol). Nagyon finom, kicsit a donáldos rágóra emlékeztető illat, kitűnő hidratáló hatás... A lehető legjobb vétel.

5. Il Frutteto gyümölcsös (bármelyik): Lenyűgöző illat, amit legszívesebben egész nap szagolgatna az ember. Szuper hatással van a bőrre (bár, én a különböző variációk között nem vettem észre különbséget). A kedvencem jelen pillanatban a barackos-dinnyés... de van zöldséges, sőt, csokis változata is :-D

+1: Bliss masszírozós óriás: Itthon sajnos nem kapható, de ha valaki innen-onnan hozzájut, akkor az biztos, hogy szerelem lesz (első használatra...) Az egyetlen dolog, ami zavar, az  mérete - szeretem ugyan a nagy dolgokat, de ezt pokoli nehéz rendesen megfogni (315 grm-os a kicsike). A másik gond: nem tudok választani az illatok között, és mindegyik nagyon klassz (a mentolos pl tökéletes álmos-másnapos reggelekre). Nagyon, nagyon jól radíroz és még jobban hidratál...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr24516800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

L'Occitane szőlős valóban rendkívüli,
Dovetól én ennyire nem voltam elájulva.

Szappan sokkal jobb a tusfürdőnél, tény! Szóval az elterjedt mendemondát csak az tarja igaznak, aki nem használt még jó szappant!

A többit amit írtál nem próbáltam,
- Tulasi bio-boltban kapható is nagyon remek, van belőle algás, masszírozós is.
- Anyósomtól kaptunk mandulás-tejeset, német bio szappan volt, nagyon tetszett azis.
- És végül van a Mom Parkban valami bio bolt provence-i dolgokkal, (de nem a l'Occitane), az ő szappanaik is kiválóak!

Ezt a Lusht nyáron kipróbálom, úgyis kezdünk kifogyni!
Egy csomó minden nem fért bele a listába - pl a sima, teljesen átlátszó glicerinszappan.... Sajnos. Pedig nagyon szeretem a szappanokat, valahogy sokkal tisztább érzés velük mosakodni, mint tusfürdővel.

Ha most akarsz újat venni, akkor a Lushból az olivás nagyon jó (és mivel elég semleges az illata, pasik is használhatják - nálunk ez egy elég fontos szempont)

Igen, képzeld van most egy Amway arctisztító glicerines szappanunk (az a bizonyos "teljesen átlátszó"), és azt kell hogy mondjam, nem életem legjobbja, de nem rossz, igazán nem rossz!

Ok, akkor olívás lesz Lushtól.
Igazad van a túl illatos kilövi az Y kromoszóma biztosítékot. ;-)
És én is odavagyok a szappanokért, Ilcsi néni is kultiválja őket. Nincs kényelmesebb arctizstításhoz sem, amikor az embernek nincs kedve macerásan elvégezni a kötelezőket!
Off lesz kicsit, bocsánat: Ha tonik összeállítást készítesz valamikor (netán :-)):
Ilcsi néni Csipkebogyós vitaminos tonik eszméletlen dolgokra képes, én - már írtam - azzal születek újjá az agy- és testi fáradtságból! Mindenki használhatja, bőrtípustól függetlenül.
/Ma pl. nem krémeztem reggel, egész nap csak az volt az arcomon, nagyon jól végig lehet bírni vele a napot! Hűtőben tartom. :-)/
Lesz, lesz, nyugi. Én is sokáig használtam, szerettem...
És a hűtős ötlet szuper - próbáld ki, hogy a szemkrémedet is oda rakod, kitűnően felfrissít reggel.
Minden krémem a hűtőben ;-)
Mondjuk nem használok külön szemráncot, mert kissé bedagad tőle a szemem...
Ilcsi krémeket keverek, nagyon speckó boszorkánykonyhám van, kozmetikusom tanított meg, mert Ilcsitől úgy töményen kicsit ragadt a bőröm, így ung. hidr. nonionicummal + ásványvíz + szőlőmagolaj+ egy / két fajta krém koktélokat gyártok, már 7 éve...
A csipkebogyós dolog viszont idei felfedezés, mert átnéztem a neten Ilcsi néni honlapját, és rávettem kozmetikusomat, hogy újítson: szilvakrém, ez a tonik stb. Ő a beszerzési forrásom, más arcápoló termékcsaláddal 8kivétel l'Occitane) nem is foglalkozom. ;-)
Figyelemre méltó amit leírtál :-D
Én képtelen vagyok hosszú ideig ugyanazt az arcápolási családot használni (3-4 hónap), egyszerűen "megunja" a bőröm, és nem érzem a hatásait. Úgyhogy én váltogatom...

én a szemránckrémet mindenképpen, jó az, csak meg kell találni az ideálisat...
Amikor váltogattam, allergiám lett, méghozzá Avontól egy nagyon durva kontakt ekcéma... mondjuk ezek immunrendszer függő dolgok is, akkor agyonterheltem magam, nagyon kimerült voltam, de hát ki nem az egyetem, munka, induló párkapcsolat... mindegy messzire vezetne ezt kielemezni, nagyon erősen reagál a bőröm ha nem megfelelőt kap!
És én ezt tiszteletben tartom. Muszáj!
nyilván (mondjuk, nem avonnal kellett volna kísérletezni - annak ellenére, hogy én nagyon bírom a termékeiket, de rengetegen panaszkodnak allergiára velük kapcsolatban)

Clinique, például?
Igen, teljesen igazad van, csak
- akkor én ezt még nem tudtam
- a családi kassza is Avonhoz állt közelebb,
- és ami a legfontosabb kolléganőm+egy évfolyamtársnőm hozta a katalógusokat és a termékeket...
azóta is iszom a levét a dolognak, mert én látom a lábszáramon, a nyomokat... mert rászoliztam... Giga nagy ballépés volt az az egész! Brühühű. :-((((
Meg az a sok Avon katalógus, és az állandó újításaik az embert sok váltogatásra készteti, ami szerintem nem jó, leglábbis az én bőröm megsínyli!

A 4 havonta váltogatás fura nekem... nem kéne csak kettőt (két termékcsaládot) cserélgetned? Vagy még keresős korszakban vagy?
Igen, egy csomó vonzó dolog van - aztán valami beválik, valami nem, nekem mondjuk eddig szerencsém volt...

Egyrészt keresem a tökéleteset (bár most, nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy közel vagyok hozzá...), másrészt nagyon szeretek kísérletezgetni.
És hogy még mondjak szépet, azóta csomó pénzt költöttem magánbőrdokitól kezdve (folyékony antibiotikum kevert gyógyszer) minden félére (pl. Aloe Vera), kozmetikusommal UH kezelés, hogy elmúljon.
Eddig Ilcsi kövirózsa zselé, és pakolás, és UH jött be leginkább, meg ha napoztatva van...
Egyébként nem látszik annyira, csak én tudom milyen volt.
Azóta mindig nézem a celebek lábszárát, korántsem tökéletes nekik sem; meg telik az idő is, úgyhogy már csak ritkán jut eszembe...
Nekem az arcomon volt ekcéma, a szám körül, a fekete szappan volt az egyik legjobb szer, amit használhattam rá.
Tényleg? Van itthon, kipróbálom!
A Lushtól a citrusos neve Sexy Peel: citrusos reggeli ébresztő, arra gondoltál?
Vagy van egy Happy nevű narancsos...
Inkább a Happy: narancsszínű és fahéjdarabkák vannak benne.

De sztem bármelyik szappant kipróbálhatod, amelyiknek tetszik az illata.
Rendben, bár amilyen illatkavalkád van ott... :-)


süti beállítások módosítása