Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Néhány mondat a juharszirupos kúráról...

2009.03.31. 11:31 - Virgogirl

Eléggé nagy vihart kavart (persze a jó értelemben) a juharszirupos kúra, sokan érdeklődtetek iránta, úgyhogy én is utánanéztem egy kicsit, hátha találok olyan információkat, amelyet még nem írtak le a kedves kommentezők.

A juharszirupos diéta - egyébként nem szeretem ezt a szót az ilyen módszerekre alkalmazni, nekem a diéta a hosszú távon is alkalmazható, kiegyensúlyozott étrendet jelenti... - igazából egy tisztítókúra, melyet még az 1940-es években "talált ki" egy természetgyógyász, Stanley Burroughs, ő Master Cleanse-nek nevezte el a módszert. Azt állította (sok mással együtt), hogy segít megszabadítani a függőségektől, leszokni a cigarettáról és az alkoholról, kiüríti a szervezetben található mérgeket és, persze, jó néhány kilót is le lehet adni a segítségével.


 

A kúra ajánlott időtartama minimum tíz nap, de van, aki másfél hónapig is csinálja. Elég sokat lehet vele fogyni (hiszen semmilyen más ételt nem veszünk magunkhoz ez idő alatt), Beyoncé - aki újra ismertté tette ezt a módszert néhány éve - két hét alatt kilenc kilótól szabadult meg, a Dreamgirls-beli szerepéhez.

Mit lehet "enni" ezalatt a két-három hét alatt? A limonádé 3 deci víz, 2 evőkanál juharszirup (nem a cukrozott-finomított fajta! a szakértők a B besorolásút ajánlják), 2 evőkanál frissen facsart citromlé és 1/10 teáskanál cayenne bors keverékéből áll, ebből kell naponta legalább 6, de inkább több adagot meginni. Emellett természetesen nagyon sok víz is szükséges, hiszen ez a keverék hashajtóként működik, és a folyadék segít megakadályozni a kiszáradást (én emellett valószínűleg vitaminokat is szednék, csak a biztonság kedvéért...). A "könnyített" változatnál csak ebédelünk, lehetőség szerint nem csülkös káposztát - ha valaki folyadékkúrát tart, akkor szerintem a pürésített levesek (nem tejszínnel készítve), a frissen préselt vagy biozöldséglevek egészen jól megfelelhetnek erre a célra. A kúra során a keverék és a víz mellett gyógy- vagy gyümölcsteát is lehet inni, természetesen ízesítés nélkül. A kúra után pedig érdemes némi probiotikum-étrendkiegészítőt szedni, hogy tökéletesen helyreállíthassuk, feljavíthassuk a bélflórát.

Mint minden drasztikus kúránál, itt is ügyelni kell arra, hogy csak egészségesen kezdjen bele az ember (a böjt, a komoly kalóriamegvonással járó kúrák nem ajánlottak terhesség és szoptatás idején, vérnyomásproblémáknál, cukorbetegségnél, stb.), és hogy utána legyen néhány "felépítő" nap, amikor a szervezet visszaállhat a normál, szilárd étkezésre. Szintén nem a babgulyásra és a csokitortára gondolok - viszont egy ilyen tisztítókúra nagyon jó kezdet lehet, pl. egy életmódváltás előtt.

A bejegyzésben szereplő ötleteket mindenki csak saját felelősségre próbálja ki. Nem vagyok sem orvos, sem természetgyógyász, sem dietetikus, az információk helyességét/elfogadhatóságát/hatékonyságát nem tudom garantálni. A tippek, ötletek nagy részét saját magamon, illetve a hozzám közel álló bizalmasaimon teszteltem, és az, hogy nekem (vagy nekik) működik, még nem garantálja azt, hogy másnak is fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr931037132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hello!
Nagyon köszi.
Tegnap vett nekem a férjem, az utolsó pillanatban állítottam le a DM-es vásárlást, hogy ne finomítottat vegyen.
De a Cayenne-bors még hibádzik....
Nem linkeled ide, hogy melyik posztnál vannak azok az értékes kommentek?

Én sztem a bio-zöldségleves, leveses evős változatot nyomatom ajd, lehet lesz néhány nap csak lötyi + víz + tea.
Majd beszámolok. :-)))
Most éppen anyu szülinpi tortájának utolsó részletét eszem, de nagyon elszánt vagyok! :-D
Valaki írja le a pontos adagokat, én megkavarodtam.
Ha 3 dl-hez kell 2 evőkanál, és abból inni naponta legalább hatot, az 12 evőkanál, nem?
Elég húzós akkor árban, nem?
A kommentekben mások az arányok... :-(

És nem lehet előre kikeverni reggel? A haveromék úgy csinálták... És akkor tudod vinni magaddal, nem kell kavargászni olyan sokszor naponta...
Ennek az alján is az van, amit Virgo ír.
www.neera.hu/neeraszirup.php
azaz 2 evőkanálnyi szirup minden 3 dl pohár vízbe...

Ebben a szirupban amúgy van pálmafaolja (?) is...
Át kell gondolnom. Számolgatni... Szerintetek?
@Scala: igen, legalább 12 evőkanál, de lehet több is. Ezek a "pontos" adatok a kúra hivatalos weboldalán voltak, azért bátorkodtam ideírni őket. Árban, hm, elvileg olyan 2000 ft egy üveg szirup (jó esetben), és az sztem elég egy hétre, de csak tippelek,.

Ki lehet keverni előre is, pl. egy kétliteres adagot, és azt hurcolod magaddal.

Nincs benne pálmaolaj, legalábbis nem kellene, hogy legyen, csak sima juharszirup. Amit te írtál, abban pálmnaszirup van, de szerintem csak a jobb ásványianyag-ellátás érdekében, egyébként nem kötelező azt venni (szerintem), a mechanizmus - tehát a folyadékkúra+minimális kalória+anyagcsere-gyorsító és tiszító növények - ugyanaz.

Juharszirupot is és cayenne borsot is lehet kapni az Ázsia boltban, a Fővám téri csarnok aljában.

Egyébként szerintem más anyagcsere-fokozó (csípős) fűszerrel is működik, pl. chillivel vagy gyömbérrel.
Igen, a más fűszereket írták! Pont a chilipaprikát és a gyömbért. :-)

Tuti nem tart ki egy hétig a szirup, ha ilyen sok kell!
250 ml volt 2000,-Ft és az maximum, nagyon centizve három nap! :-(
És nem lehet /érdemes a citromon spórolni, azt írták friss lé kell...
Mindegy, én sztem belevágok, majd legfeljebb kimegyünk a Herbaházba is.
@Scala: hát, ha spórolni akarsz, akkor ne a citromon (szerintem), hanem pl. a zöldségleveken, ha biót veszel, az minimum 500 ft/l, viszont ha otthon csinálod, akkor szerintem olcsóbb. Lehet higítani, és sokkal több benne az "anyag", mint a boltiban. Citromléből is lehet venni biót, 100%-osat, amelyikben nincsen tartósítószer meg adalék.

fűszerből szerintem a fahéj is mehet.
Micsoda kétoldalú diszkurzus alakult itt ki lányok. :-)
Felkeltette az én érdeklődésemet is, de én csak tisztításként használnám, normál étkezés mellett. Sajnos alapból is nagyon keveset iszom. :-((

Azt nem tudjátok milyen az Íze, mármint iható? A citromos vizet önmagában szeretem, szóval gondolom nagy baj nem lehet...
@Lisanne: kétoldalú??? mindenki más dolgozik szerintem...

Ettől sajnos nem fogsz többet inni, inkább legyen melletted mindig egy palack víz. Ha nekem ott van, akkor el is fogy, ha viszont nem, akkor nem veszem rá magam. Vagy - ez is bevált -, állítsd be a telefonodat, hogy 20-30 percenként pittyegjen, és akkor dönts le egy pohárral. Egy idő után hozzá fogsz szokni.

De inkább arról mesélj, mi van Murad-ügyben.
@Virgogirl: A bio-lé az általam látodatott helyeken 900,-Ft alatt nem kapható... :-(
Én is szoktam higítani, azt írják mindig kell a 100%-os leveket higítani vízzel.
Kéne egy jó gyümölcscentrifuga... De előtte hely a konyhába... azaz lakásátalakítás... Nem is folytatom...
A fahéj fincsi ötlet! ;-)

@Lisanne: Én egy kanna teát főzök minden de-re, és néhány csészényit du-ra. Általában ízesítés nélkül iszom. Imádok teázni. + amúgy is szeretek inni ásványvizet, leveket higítva, nálam ez nem jelent gondot.
Azt írta valaki, hogy az íze elviselhető, és még azt is olvastam, hogy frissítő, ha jól kevered alig érezni a paprikát/borsot.

Látod, nem elég sokáig a 250 ml (kb. két nap), mert háromszor 500ml van a 10 napos csomagban!
www.madalbal.hu/neera/termekek/171670/10_napos_tisztitokura_csomag.html
Mondjuk ezt a 10 napos csomagot a haveromék asszem 14 napig gyűrték, de akkor is sok az a napi 12 evőkanál szirup...
@Scala: egyszerű, akkor csináld kevesebbel.

Nekem egy nagyon alap centrim van, Moulinex, 8000 Ft volt, de elég sokat tud, és a célnak tökéletesen megfelel.

A tea pedig szuper dolog!
@Scala: sztem ne vegyél ilyen csomagot. ha külön megkeresed, úgy biztosan olcsóbb.
Annyit beszélgettek erről, hogy leírom én hogy jártam. Tavaly megpróbáltam ezt a neera cuccot, mert a környezetemben sokan az egekbe magasztalták, hogy milyen remek érzés, hogy már a második naptól tisztának és könnyűnek érzed tőle magad, nem vagy éhes, nem vagy ideges, minden olyan nyugodt és kellemes. Az egyik csaj aki folyton vibrát, azt mondta olyan angyali nyugalom szállta meg, hogy csak na.
Na, gondoltam akkor én is belevágok. Ja, és a cuccnak még jó íze is van...
Nos, első nap elkészítettem a napi adagot, ledöntöttem 1 pohárral, ami már kínlódás volt, de nem sokkal később elkezdtem émelyegni. oké, éhség, gondoltam, ittam még egy pohárral a löttyből, később iszonyú rosszul lettem, és nem szépítem, aznap többször hánytam.
Nem tudom miért folytattam a kúrát még 5 napig, de folytattam. Végig szörnyen éreztem magam és még a 3. napon is hányingerem volt. Jó érzés, nyugalom sehol. Alapvetően nyugodt természet vagyok, de olyan idegesnek soha nem éreztem magam mint ezalatt a tisztítókúra alatt.
Az 5. napon belémhasított a felismerés,hogy én itt mérgelődök miközben méregtelenítek!! és itt abbahagytam

Nem azt mondom, hogy ez nem jó,csak azt, hogy nem mindenkinek jó.
@Virgogirl: Igen, itt aggodalmaskodom, amikor sok lehetőség nyitva áll, és a puding próája amúgy is...
Szóval:
- tudom az elvileg tökéletes arányt
- van már egy 250 ml juharszirupom
- sok citrom (mindig tartok itthon)
- ásványvíz
- kell még fűszer, bár fahéj asszem van
- van egy csomó címem, ahol mindent be tudok/nék szerezni
-amúgy is lehet külön Neera szirupot venni, 6300,-Ft / 500 ml.

Szólok, ha megindultam a kúrával! :-)

@mici˙: huh, ezt még olvasni is rossz volt. Persze, vannak mellékhatásai a méregtelenítésnek (majdnem azt írtam, mérlegtelenítés... :-D), de ennyire súlyos tüneteket nem kellett volna produkálni.
@Scala: ne vegyél külön cuccost, bébi, előbb próbáld ki a simát, minden megvan hozzá, még az akaraterő is, legfeljebb ha bejött, akkor legközelebb megnézed az advanked változatot.

Egyébként ez a túlzott rákészülés nagyon ismerős valahonnan... :-.D
@Virgogirl: ugye, szerintem sem. hozzátenném, hogy egyébként akkoriban jártam hot jogára,ami eleve méregtelenít és egy mézmasszázsnál azt mondta a masszőr, hogy nálam el sem színeződött a méz , ami elvileg annak a jele, hogy nincs elsalakosodva a szervezetem


látom jobban vagy, örülök.
@mici˙: nem, egyáltalán nem. Lehet émelygés, fejfájás, de az, hogy végighányj egy napot... kizárt.

én csak arra tudok gondolni, hogy a szirup összetevői között volt valami,amit nem bírt a szervezetem. talán..
de nekem meginni is kínszenvedés volt olyan undorítónak találtam az ízét, hogy szinte egyből visszajött amit ledöntöttem.
mindig igyekeztem egy húzásra meginni, mindig készítettem vizet, hogy utána egyből el is mossam az ízét.

hát, ez is egy történet.
@mici˙: Mici ez ( a tüneteid, meg hogy nyitott torokkal nyomtad) engem a méhpempős ginseng roboráló ampullára emlékeztet amit egyik vizsgaidőszakban erőltettem...
Szegénykém!!!

Mi az a mézmasszázs? Én is akarok olyat! :-)

Virgo: ;-)

ezt a linket találtam hirtelen:
www.utisugo.hu/wellness/masszazs/hotel-apartman-info-25400

egyébként tud valaki ajánlani egy jó masszőrt?
(inkább masszőzt)

@Virgogirl: Jó, hogy így összefoglaltad :)
Pont ma volt bennt egy barátnőm a munkahelyemen, és látom van valami kulacs a táskájában ... ő is most kezdte el :D
Engem is vonz a kúra, de azt hiszem, hogy nem lenne jó most belevágnom. A lányom már kilencedik hónapos, de még csak napi egyszer eszik szilárd ételt, egyébként szopizik. Nem vagyok meggyőződve, hogy a lebomló méreganyagok nem jutnának át a tejeb...
Szóval én elnapolom a dolgot, de nagyon kiváncsi vagyok a ti tapasztalataitokra -
@Faith_Gunn: Szükségem van egy szép kulacsra! Tökre vadászok egy olyanra, de csak a bicikliseket láttam...
@mici˙: Én tudok, akihez járok. Nem olcsó, de baromi jó! Elhiheted, különben nem járnék. Bakáts téren rendel.
Cseke Margó 20/968-9563.
Ha nem veszi fel, akkor dolgozik. Minden óra ötven és egész között próbáld vagy írj neki sms-t. :-)
4700,-Ft/alkalom, kb. 50-60 perc egy alkalom.
Én már kaptam ingyen kezelést is, MET, majd elmeséli, nagyon bírtam azt is.

@onixbeata: Sztem se csináld most még ezt!!! Ha elolvasod, amit Virgo írt, kontraindikált is.
Inkább lúgosíts, az minden szempontból jót tesz.
Vagy van a szódabikarbónás kúra, elküldöm, ha érdekel.
Itt már sokaknak elküldtem, persze senki nem csinálta meg. Én tavaly nyáron, és most is. Nekem bevált.
@Scala: Köszi.Még meggondolom, mert a Bakáts tér elég messze van és most nincs kocsim.
Mi ez a szódabikarbónás kúra?
Hello mindenki.
Nem egyszerű a kúra. Kell hozzá kitartás, nem fog tetszeni a szervezetünknek hogy eltűnik a mindenapi táplálék bevitel, és kénytelen lesz a tartalékokra ráálni.

Érdemes hétvégén elkezdeni, hogy ne a munkahelyen szédelegjünk. :)
Egyébként itt találtam a legjobb áron
www.biosziget.hu/neera-meregtelenito-juharszirup-kura-500ml-p-137.html
Innen lehet rendelni minden kelléket hozzá esetleg bio gyümölcslével megfejelni.

Kitartást mindenkinek, aki belevág
@mici˙: Elküldöm azt a mailt neked is, ha küldesz egy címet. ;-)
@faragob: És mennyi ideig csináljuk? minimumm 10 nap, és ha sikerül tovább is?
@mici˙: Tesóm kapott most egy telszámot, masszőr, Piroskának hívják, ha volt, megkérdezem jónak találta-e és h. hol van. ;-)
@Scala: Elküldenéd nekem is? bbbb83@citromail.hu
Köszi. :)
Itt is vannak jó kis kúrák: www.vegetarianus.hu/irasok/kura.html
És alul említ egy szódabikarbónásat is.
@Scala: miből gondolod, hogy senki nem csinálta meg? ;-)

Egyébként kulacsot én is vadászok, már hónapok óta.
@Virgogirl: @Scala: láttam hegymászó kulacsokat a Decatlonban, semmi extra, de már attól kicsit jobban néznek ki,hogy nem műanyagból vannak
volt sima inox és voltak csajosan színesek is, virágosak is.
nem néztek ki rosszul
@mici˙: Oké! :-) Úgyis le vannak értékelve tréningnacik, amik izgatják fantáziámat... Akkor kulacs is onnan lesz. Az Intersportban viszont nagyon bénák vannak, ott nem érdemes keresni. Tőlük kaptam katalógust.

/Arthur macsek cüccög és csámcsog alvás közben + mozgatja a fülét. :-D Legutóbbit csak amióta gépelek...
Egyébként annyira gyönyörű a szőre és a tartása, hogy büszkeséggel tölt el. :-)/
@Gemini: Elküldtem neked is. :-)
Egy kommentem úgy látom elveszett... :-(
Mégsem veszett el... :-) Hurrá!
@Scala: én is szeretném a szódabikarbónás kúrát: gini88@freemail.hu Köszi:-)
Skacok, inkább felteszem a blogra...
Igen, a szódabikarbónás nekem is kellene
mlenkusz@yahoo.co.uk
Bár jöhet a blogra is.. :)
Én kipróbáltam, úgy kb 2 hónapja, és jövő héttől csinálom megint. Nah személyes élmények: Ott kezdem, hogy szakács vagyok és egész nap kaja közt vagyok. Ezért az első nap nagyon rossz volt. Iszonyatosan elveszi az éhségérzetet, és a 3 nap után igazából semmit nem kívántam. Viszont a fejfájás, hasfájás, nem akármilyen fáradtság rendkívül zavart, fizikai munka mellett nagyon kemény ezt csinálni. Az 5. nap után viszont nagyon jól voltam. Kellemetlen mellékhatás a nem akármilyen lepedékes nyelv, illetve kb 7szer mostam fogat minden nap. Igaz csak 7 napig bírtam, közbejövő családi dinom-dánom hadai miatt abba kellett hagyni, viszont simán rám jött 1 számmal kisebb ruha. A jövő hét fejleményeiről majd még beszámolok:)
@SweetCandy: @onixbeata: Elküldtem. :-)

Amúgy a savbázis egyensúly helyreállításához van egy por is, szintén tartalmaz szódabikarbónát.
Ha megszerezetem a receptet, elküldöm Virgonak.
Gyógyszertárban kell összeállíttatni.
Pl. a Böszörményi úti Szent János Gyógyszertárban van is kikeverve, előre, csak annyit kell mondani, hogy Bázis port kérek.
Ahhoz nem kell citrom, és csak reggel éhgyomorra kell inni, egyszer.

De nekem az elküldött szódabikarbónás eléggé bevált, és több természetgyógyászati és belgyógyász könyvében, írásban olvastam jótékony hatásairól.
@poprocks: A nyelven található lepedékről én is hallottam, az elvileg normális.
És a napi 7 fogmosás még senkinek nem ártott meg!
Zöld Elmex! Ott van a tuti. Azt használjatok.
@poprocks: Szerinted sportolni tudnék mellette?
@Scala: :) igen de sajnos hiába mostam nem sokat használt. De aztán szerencsére ez elmúlt. Sportolni simán, csak szerintem ne az első 1-2 nap tedd. Ha eljutsz az 5. napig már nevetve végig lehet csinálni.
@poprocks: Köszönöm szépen! :-) Ez valami eszméletlen lehet, hogy így elveszi az étvágyat.
Kiváncsi vagyok... Megpróbálom szombaton elkezdeni, de nem ígérem tutira... Mert akkor akarok menni úszni is.
@Gemini: Elolvastam ezeket a kúrákat, nagyon jók! :-)
A szódabikarbónánál nem írja a citromlevet, és egy dl vizet ír, de kisebb adag szódabikarbónát.
Csináljátok, amelyik szimpatikus.
Egy nőgyógyász azt mondta, hogy a citromlé semlegesíti a szódabikarbóna lúgosító hatását, de máshol kimonottan olvastam a citromlé szükségességét.
Őszinte leszek: nem tudom tudományosan megindokolni, nekem úgy vált be, ahogyan írtam a mailben. Slussz. :-)
@Scala: Szerintem simán kellhet a citrom is. Elméletileg a citromos víz is lúgosító hatású attól függetlenül, hogy a citrom savas.....ne kérdezzétek, hogy akkor ez hogy lehet, és mi a hatásmechanizmusa pontosan. Olvastam neten, meg talán a Két TestŐrben is mondta a szakértő pasi.
Ápr. 15-én kicserélik a drótot a fogszabályozómban, napokig szenvedni fogok vele, Ápr. 16-án kezdem tehát a kúrát.
Addig csak megtörném, húsvét, Szeged stb...
És amúgy is kulacsot kell még vennem!
Legalább 14 napig akarom csinálni... Meglátjuk...

Addig befejezem a szódabikarbóna kúrát. ;-)
Csináltam két hétig a hardcore verziót (csak víz és a szirupos lötty), aztán amikor hegymászás során remegve összeestem, feladtam. Nem tudom, hogyan méregtelenít, mert belőlem szilárd formában semmi nem távozott, pisilni viszont konkrétan hárompercenként jártam (plázában mozgólépcsővel két emeletet nem bírtam megtenni egyhuzamban). Nem csinálnám végig még egyszer...


süti beállítások módosítása