Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Heti kérdés: melyik stílus (neve) hiányzik a köztudatból?

2010.09.14. 10:12 - Virgogirl

Címkék: divat heti kérdés érdekesség

Nézegettem egy női magazin divat-különkiadását (ami olyan lett, amilyen), és megragadott, hogy a trendeket egy-egy szóval próbálták jellemezni. Sajnos azonban a "Piros", a "Pompa", a "Halvány" szerintem elég semmitmondó, sokkal érdekesebben, izgalmasabban is meg lehetett volna fogalmazni ezeket a trendeket - sőt, a legtöbb stílusirányzatot is jobb lenne valami új kifejezéssel meghatározni. A hagyományosnak tekinthető klasszikus, romantikus vagy sportos már nem mond annyit, mint korábban tette, ráadásul, jóval több stílust lehetne elkülöníteni egy kis fantáziával...

Ha rajtam múlna, lenne újraszületett bölcsész (az egyetemi évekből még megmaradt a kendő, a textiltáska meg a saru, de azért jól kombinálja ezeket a darabokat drága kordblézerekkel és tűsarkú csizmákkal), trendfertőzött MILF (a gyerekek már kirepültek, a cég jól megy, ezért aztán le lehet cserélni az egész ruhatárat szezononként), modern pinup (Dita vagy Katy), örök ballerina (jó alakú és sportos, előszeretettel hord pamutrucikat, kényelmes nadrágokat, melyekben bármikor táncra perdülhet) és "bezzeg ha látna ruha nélkül, biztos úr" (kívül konzervatív és drága kosztüm, de alatta szexi, kihívó, sőt bizarr fehérnemű).

Ti milyen stílust hoznátok be a köztudatba?

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr172294975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Évek óta egy-egy szóval operál az a magazin. :-(
Jók a kategóriák, mármint a tiéd. :-)))
Modern kékharisnya, született feleség, natúr lady... ilyenek jutottak eszembe.
Az a benyomásom - de annyira szeretném, ha vitatkoznátok velem - hogy a legtöbb nőnek nincs is saját stílusa...Vagy olyan stílusa van, hogy inkább ne is lenne.. Ebből írnék le kettőt:
1. Népi-bébi stílus. Táncházakból született, majd a bölcsészkaron továbbfejlődött, végül az örök kortalanságba zuhant. Jellemzői: ronda lapos csatos cipő, öregasszonybarna harisnya, idomtalanul bő szoknya, (ünnepekre zsákszerű egyberuha), millió alsószoknya, szedett-vedett konty, festetlen arc.
2. Kínai stílus. Lenne pénze öltözködni (amit evésre - ez deréktájt látszik, vagy sok-sok ékszerre - lásd boxerként is bevethető gyűrűarzenál) költenek. Helyette az olcsó kínait választják, csinos, tapadós nadrágokkal és 110% műanyag, még csinosabb felsőkkel. Amit egy hétig hordanak. (Vonatos tapasztalat.)

Megjegyzés: Senkit nem akarok megbántani, és is járok táncházba - de nem így, és sokkal kevesebb pénzem van öltözködésre, mint amennyit fel tudnék használni. De inkább egy jó, mint 100 vacak.
Hm, ezzel én is mindig bajban vagyok... különösen mivel külföldön élek, és itt vannak olyan stílusok is, amiket otthon sosem láttam még; valahogy nem honosodtak meg. Például a játékos, színes, energikus preppy - sportos ugyan, de ez inkább a fehér sportokat jelenti: golfot, teniszt, vitorlázást...
És a többiek: a drámai, kihívó nehézbombázó, mint Samantha a S&TC-ből vagy Marilyn Monroe. A régimódi hölgy, aki a mindennapok semleges színű, klasszikus darabjai közé becsempész egy-egy csipkeblúzt, gombos kesztyűt, bársonygallért, pattintós kézitáskát. A hippisen bohém, néhány jól megválasztott egzotikus darabbal, vagy a természetközeli lezser (persze nem mindegy, hogy valaki Kaliforniában öltözik-e természetközelien vagy egy skóciai kisvárosban), esetleg Serena van der Woodsent és Kate Mosst idéző rockercsaj. Kreatív és ravasz szabású holmikat viselő művészlélek (lehet minimalista: csupa feketében - avagy fehérben és ezüstben, mint aki a jövőből pottyant ide -, vagy szivárványszín). A klasszikus stílus változatai: franciás chic, amerikai (mint Jackie Kennedy), esetleg az Audrey Hepburn által fellazított gamine verzió: halásznadrággal, csíkos breton pólóval, félrecsapott hetyke utcakölykös sapkával. Romantikusok: virágmintás-fodros vidékies, vagy púderrózsaszín, légies balerina. A múltidézők: legyenek azok a húszas, negyvenes, ötvenes, hatvanas vagy hetvenes évek. (Vagy retro.)
A lista bármeddig folytatható...
'Lenne pénze öltözködni (amit evésre' - ??? tehát a jócsajok a gyomrukon spórolnak és egy-egy menőbb darabot megkoplalnak? Éljenek a sorból kiájuló, elszorított belű cicababák!! (Ezt szerző se gondolta komolyan...:///)(Ha valaki az én számból húzná ki az ételt mondván vegyek az árából egy tűsarkút, addig élne. Bár én nem szoktam provinciális agyonzorzoanelizett fullflitteres kínai vackokban nyomni.)
@sorica123: Nem erre gondoltam. Hanem arra, ha valaki teljesen el van hízva, és tényleg semmi nem érdekli, csak, hogy minden (tényleg minden) pénzét kajára költse.
@ElisabethB.: Én pontosan értem, miről akartál írni. Már többször írtam, hogy az igényesség nem feltétlen pénz kérdés. A kínai piacos ruhák árából egy angol turiban egyedibb, minőségibb ruhákat lehet szerezni.
@ElisabethB.: hát annak, aki csak a zabával van elfoglalva 24/7 amúgy a legkisebb gondja az, hogy kövér. Az ilyen ember kényszeres, kényszeresen kajál minden más helyett.
Én úgy vagyok vele, hogy az nem tetszik, ha valaki halom pénzekért túlbinzsizett cuccokat vesz, amiket mondjuk bónuszba még viselni se tud (alap a rövid, vaskos derék-keskeny seggre húzott csípőnadrág&magas sarkúban összerugdalt mozgáskultúrával imbolygás, de vannak árnyaltabb mellényúlások is). Mintha az ablakon lapátolná ki a lóvét, én meg veszek egyszerű szabású, színes/mintás pamut cuccot a turkálóban (ami nem nyúlt el, tehát valószínűleg van benne anyag, nem mint némelyik kínaiban), és azt kombinálom. Nem mondom, hogy mindenki legyen egyformán ilyen, és tetszik nagyon sok nálam nőiesebben öltözködő csaj is, de az ilyen ötlettelen ámde széteső, híg összhatású divatbabákat nem annyira csípem.
@sorica123: nagyon klassz dolgokat írtál, és nagymértékben egyet is értek veled!


süti beállítások módosítása