Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Tinibloggerre figyel Párizs

2010.01.30. 01:54 - Virgogirl

Címkék: divat érdekesség divatbemutató

 
 
 A Style Rookie néven futó, zsenge korú divatblogger, Tavi Gevison nevét biztosan sokan ismeritek. Az alig 13 éves kislány hatalmas "karriert" futott be az elmúlt egy-két évben. A tervezők rendszeresen küldözgetnek neki ajándékokat, exkluzív partikra, bemutatókra utaztatják el, iskola helyett pedig inkább a divatheteket választja. Párizsban jelenleg, a bemutatókon kívül, ő az egyik nagy szenzáció. Első sorban ül a Givenchynél, kvaterkázik Lagerfelddel... és újságírók bosszankodnak extrém kalapja miatt a Diornál (ahol Tavi szintén az első sorban kapott helyet). Kell a világnak egy ilyen fiatal divatszakértő? Kell a tervezőknek egy ilyen élő baba, akit lehet ráncigálni? Kell egy tinilánynak ilyen figyelem és felelősség? Kell kalap a divatbemutatókra, vagy nem illik, mert aki mögötted ül, nem lát semmit?
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr411713946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elég, ha csak annyit mondok, hogy rosszul vagyok tőle...?
Egyetértek Zsülivel.
Valaki komolyan gondolja, hogy ezt a kislányt bármely tervező érdek nélkül szereti? Odaállnak mellé egy fotó erejéig, küldenek neki egy "emblematikus" harisnyát, odaültetik az első sorba és máris ők lesznek a jófej divattervezők.
A gyerek boldog, kirakja a blogjába, amit naponta több ezren olvasnak és tádááám: ingyen reklám.
és még valami...biztos csak az ultrakonzervatív ízlésem mondatja velem, de attól még nem lesz valaki divatikon, hogy 13 évesen úgy akar kinézni, mint egy hajléktalan aggszűz.
A megdöbbentő nem mindig jó.
Ősz haj? Minek? Lesz még elég dolga vele az életben.
Látszik, hogy gyerek, aki felnőtteset játszik, és ehhez a nálánál idősebbek a partnerek
mint egy öreg kobold.
egyszer-kétszer rámentem a blogjára, de nekem nagyon nem tetszett, ami csinál.
@mariannn: teljesen egyetértek veled.
kell hát. amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan süllyed majd el. :)
ez a kislány 13 éves???kinéz 63-nak....ezt most miért kell???miért kell egy kisgyereknek divatblogot írnia???
lehet,hogy én vagyok konzervatív,de egy ilyen korú kislánynak inkább mesefilmeket kellene nézni vagy cukrászdába járnia a barátnőivel,mint a dior bemutatón az első sorban ülnie!
@mariannn: iigen.

(a kalaphistória szánalmas.)
jó a szövege, a meglátásai, meg minden, tényleg, de egyáltalán nem szimpatikus.
attól meg felfordult a gyomrom, hogy a couture divathétre meghívták és első sorba nyomták, majd utána a tervezők úgy járultak elé, mintha Erzsébet királynő lenne. több, mint túlzás. ezzel sztem az adott tervezők is minősítik magukat.
egyébként van összeesküvés-elméletem is róla és családjáról :D:D
Én régebben rendszeresen olvastam a blogját, csak mert tudtam, hogy 'valaki' a divatvilágban. Nem nagyon izgat mit csinálnak meg neki a divattervezők, csak az, hogy nincs mire. Egyáltalán nem tetszik a stílusa. Se a ruházati, se a személyisége 8már amennyi átjön, habár volt jópár videoposztja, ahol azért mutatozott valami). Egyszerűen arrogáns!
Amúgy engem is érdekel az az elmélet!! :D
Évek óta olvasgatom több-kevesebb rendszerességgel a blogját - nem igazán fogott meg annyira, amennyire reklámozzák. Úgy látom, attól, hogy magára aggat mindenféle haute couture-t keverve bolhapiacos dolgokkal (nem az elvvel van bajom), még nem lesz ultracsinos divatblogger. Ez a korai nagy nyomás biztos vagyok benne, hogy negatív hatással lesz a személyiségére... Amúgy vicc az egész, a tervezőknek meg ingyenreklám.
Mi az elmélet?:D
@gallianori: Sejtem az elméletet :-DDD
nekem is lett egy, már a képekről lejött mi ez- miért -hogyan, basszus szerencsétlen kiscsaj, tényleg 60-as aggszűz formája van, és az a szemüveg, szakadt harisnya. :-(((
Am. eddig nem is tudtam, hogy léztezik. :-D
@Zsüli: mind2 kommentjére hevesen bólogattam! :-)
@Scala: nekem az az elméletem, hogy ő nem is 13 éves, hanem 40, és csak ilyen kicsire nőtt :D
valóban...
....csak nem az az elmélet, hogy ez az egész egy ultra nagy fake, és nem is 13? :D (vagy ez már túlzás?)
@Zsüli: de, 13 éves. és úgy fake. :D
azt eszeltem ki, hogy ő a báb, és közben istentudja kije írja a szöveget. adják alá a lovat, a kirakatból csak egy kis törpe látszik. egy tizenhárom éves divatbolond szenzáció, egy húszéves/harmincéves/negyvenéves nem az. teljesen evidens.
valami nem normális körülötte, de ez nem csak Tavi hibája. ennyi az elméletem.
@Brüsszeli csipke:
Ha jól emlékszem, akkor ez kék lenne, nem ősz.. Viszont ősznek néz ki, a kislány meg vagy 60-nak.

Amikor én is 13 voltam, emlékszem, kék hajat meg rikító rózsaszínt akartam:-D. Még jó, hogy nekem van anyám (neki is van???) , aki nem engedte.
@félhold: Ha kék, az még rosszabb. Van ugyanis a környékünkön egy "nyugdíjjaskülönítmény", akik közül egyiküknek kékre sikerült a nyáron a berakott haja (olyan halvány kékes lilás szürkés), és azóta ezt hordja fennen. Innentől kezdve még rosszabb asszociációim vannak... :)
ez valami borzalmas,a kiscsaj rosszabbul néz ki,mint egy lakótelepi öreg nénike,aki sose hallott a haute couture-ről,anyuka és apuka ilyenkor merre jár? arra van tippem,h anyuka mit csinál,na,de apuka is?

(anyuka lenyúlkálja a tervezők által küldött cuccokat és a tükör előtt billegeti magát)
@Brüsszeli csipke: Azt hallottam egy ismerőstől, ő pedig a Nők Lapjában olvastam V. Kulcsár Ildikótól, hogy ha az ősz hajat bemosóvel kezelik, azaz spórolnak és nem fedő hajfestéket, csak színezőt vesznek, akkor a végeredmény:
- fekete bemosó-színező: lila
- vörös színező: rózsaszín
Azóta mindent értek a villamoson látható nénikék kapcsán. :-D

Nota bene: létezik ősz haj hamvasító, ami a kellemetlen sárgás árnyalatot fedi el, de annak ápolt, szép hatása van. nagyikám is nyomult olyannal, amikor éppen unta a szőkét. :-D
Én életem végéig festetni fogok, de későn fogok őszülni is, elhatároztam. :-)
Nekem amúgy erről a kiscsajról egy sokkal non-píszíbb elméletem van, mellyel nem akarom bemocskolni a méltán tisztelt blogot! :-)
@Scala: én nem szándékozom festetni, míg el nem kezdek őszülni, és én is elhatároztam, hogy későn fogok, mert a nagymamámnak pl. 70 évesen nem is volt ősz hajszála meg anyukámnak sincs. erre az utóbbi mondja, hogy én biztos hamar elkezdek majd őszülni, mert sötét a hajam (ami most magától világosodik seszínűvé). köszi, anya.
@Scala: @katarocks: "rendes ember megőszül, nem rendes kopaszodik"

Én mostanában kezdtem felfedezni az első ősz hajszálakat a hajamban (egyébként sötét). Sokkoló volt, de még elviselhető. Hogy fogom-e később festetni, még nem tudom, az összhatástól is függ, nincs rosszabb, mint három szál pihe-puha haj, élénkvörösre vagy kékesfeketére festve :-(
Újabban én is elkezdtem a szimpla henna helyett mindenféle kemikáliás vacakkal festetni a hajzatom egy tündi fodrászlánynál, de megelégeltem a havi 5-6 ezret, és a rengeteg tétlenül nála eltöltött időt. Ma a párom fogta a szőrvágóját, és végigtolta párszor a buksimon. Az eredmény: fél mm-es "lobonc". (:
Hja és mindezt azért (a triviális "miért is ne? úgyis visszanő!"-n kívül), mert a legutóbbi fodrászatban eltöltött életdarabom végén a fodrászcsaj nekem is azt a kék, idős néniknek kitalált(?) hamvasítót ajánlotta a fehérszőke hajamra. Ha még azt is meg kellett volna venni, és még ezzel is húzni kellett volna az időt, én biza igen hamar megőszültem volna. (: Most viszont abszolút boldog vagyok a gondtalan hajatlanságomban, még a nemlétező ráncaim is kisimultak. Mert megérdemlem. ((:
@Etain: Vagány! De elég félelmetes lépés. :-)
@katarocks: Hú, hát hetven évesen nem őszülni, az nagy dolog ám! :-)
Anyukádról írtakon jól szórakoztam, ilyenek ők. Még jó, hogy csak egy van. :-D
@félhold: jaj, nekem engedte, kimosható hajspray-vel (emlékeztek? :) ), és azóta is röhögve emlegeti :)

@Brüsszeli csipke: sok lett a hamvasító :)
Rötyögjetek ti is: kaptam egy vadiúj kolléganőt, aki kb Tavi ikertestvére is lehetne :DDD
@Virgogirl: Nos élmény lehet. Itt a szép feladat: kupáld ki! :-)
@Scala: eddig egy mondatot váltottam neki. Cuki. legalább normálisabban öltözködik. És piszok fiatal.
@Virgogirl: (((: Vizualizáltam a helyzetet, amint Virgo meredten bámulja a monitort és veri a klaviatúrát, míg a Tavi-klón bepörögve szövegel a jobbján állva, és csak mondja, mondja, mondja...
@Virgogirl: Natessék. Akkor öröm és boldogság. Ha piszok fiatalon elmegy dolgozni, ne adj' Isten még szívesen is tanul/dolgozik ott, és még cuki is, akkor lehet megint a világmegváltásra gyúrni. (:
@Scala: Nocsak, nem is tudtam. Mindenesetre az élmény maradandó
@Etain: Le a kalappal! És fel a sapkával :)
Ez 13 éves??Úgy néz ki,mint egy öreglány:D
olyan gusztustalan ez a kislány. :(
amúgy szeretem ám a gyerekeket :)
@Etain:
bátor vagy,én is gondolkodtam már hasonlóban,de még nem mertem megtenni a lépést:D

vettem a fáradtságot és beleolvastam a leányzó blogjába,egyáltalán nem tetszett,a stílusa elég lekezelő és arogáns,a ruhák,amiket magára aggat pedig istentelenül néznek ki,nem hiszem,h valaki attól lesz divatos,h minden szirszart magára pakol,ennél azért több kell a dologhoz,ja és láttam az eredeti képet,amin a modellnek kék haja volt,na az jól nézett ki,de az övé kritikán aluli,szal továbbra sem értem,h miért olyan felkapott a kis csaj
@neomatsek: Mostmár én is megnéztem a blogját. Az aktuális türelmetlenségemre fogtam, de engem sem késztetett arra, amit átfutottam, hogy tüzetesebben elolvassam az írásait. Mindenesetre elég nagy a net, elfér rajta ő is, és ha van a személyére kereslet, hát felőlem üljön csak az első sorban a divatbemutatókon is. (: Majd meglátjuk, tud-e majd profitálni a későbbiekben a mostani hájpolásból a leányzó.

@Mindenki: a családom fele és a legjobb barátnőm mélységesen csalódott bennem, sőt, szégyell. ((: Csak mert nincs hajam. Elég abszurdnak tartom, dehát ez van, gondoltam elmondom. (:
@Brüsszeli csipke: Vasárnap estig sapiban ültem, úgy süvített a huzat a lakásban a füleim mellett. (((: Azóta már megszoktam a hajatlan-hűs érzést, úgyhogy csak az utcán sapizom. (:

@neomatsek: Ha rászánnád magad, azt tanácsolom, melegebb évszakra időzítsd a programot. ((:
@Scala: A félelmetesről jutott eszembe, hogy talán a család is Britney Spears-re asszociált rögtön, és azért vannak úgy kétségbe esve. (: Tanulság: nem szabad olyan sok Bestet olvasni. ((:
Bár a kétségbeesés mintha egy szó lenne.
szánalom ez a jelenség, szánalom..
de az első képen pontosan úgy néz ki, és pontosan úgy is néz, ahogy az egyik unokatesóm szokott. a csaj már gyerekkorában is úgy nézett ki, mint egy kis aggszűz, a lába nyomán pókhálós lett a föld! idővel felvett mellé egy rettenetesen idegesítő, finomkodó modort és rendkívül mesterkélt hanghordozást.
@Etain: Igen, mert olyan drasztikus ez így. Hogy történt? Hirtelen jött az ötlet, és dang?
@Scala: Elég sokáig tartana, ha részletesen el akarnám magyarázni a dolgokat. Dióhéjban arról van szó, hogy keresgélek, gondolkodom, játszom, és próbálgatok mindenfélét, és próbálgatom magamat is, különféle szinteken. A külcsíny elég sekélyes szintjén utóbb pl. fehérszőkére váltottam (mert miért is ne), amit egyébként élveztem és szerettem, csak tényleg totálisan kész voltam ennek az anyagi és időbeni vonzataitól, továbbá káros is, ráadásul ahogy eddig mindig, most is idő előtt elfogyott a hajnövesztésre elkülönített türelmem. (Eredendően egyébként az volt a terv, hogy mielőtt visszabarnulok, rózsaszín is leszek, hogy ne kelljen már többet mókolni a hidrogén-peroxiddal később.)
Most konkrétan az történt, hogy szombaton lenyírtam a párom haját, vasárnap reggel meg odaadtam a kezébe a gépet, hogy most ő is vágja le az enyém. (: De mondom, ez egy elég hosszú folyamat egy pirinyó kis állomása csupán..., és semmi köze mindenféle lelki bajok testi manifesztálódásához. Ellenben sok máshoz van köze. (:
@Etain: Mondd a családnak, hogy Demi Moore és Natalie Portman filmen nyiratkozott tarra, és igen igen csinik voltak (DM kigyúrt testétől most tekintsünk el :)). Amikor én csináltam valami hasonlót (hónaljig érőből lett centis, mert én nem voltam ilyen bátor), a család jót vigyorgott, de az iskolatársaim majnem kiküldtek a teremből az első óra előtt
@Etain:
párod amúgy hogy reagált az ötletre?

mi most úgy vagyunk,h én kérlelem párom,h had nyírjam le a haját,mert nagyon jól áll neki,ő meg azt szeretné,h én hagyjam hosszúra megnőni a hajam,de közben ő növeszti most a haját én meg rövidre akarom vágatni:D:D:D:D:D
@Brüsszeli csipke: Áhh, ha ez ilyen egyszerű lenne! ((:
Érdekesek ezek a reakciók....

@neomatsek: :D Jesszusom, Ti sem vagytok egyszerűek! Respekt, ha a hajnövesztés mellett döntesz végül, én évek óta képtelen vagyok erre. (: Persze nem is akarom eléggé.

Ja és a párom... hát borzasztó boldog volt, kéjesen nyögdécselve tolta a gépet a fejemen, és csinált először punktaréjt is, ami véleménye szerint "metáááááál!" volt. (: A vicc az, hogy még az is jól állt. ((: Azóta meg simizi és puszizza a kobakom, és néha össze is dörzsöljük kötődésünk jeleként. ((:
@Etain: Mármint a kobakjainkat dörzsöljük egymáshoz. Na értitek. (:
@Etain: hehe
Az enyém nem valószínű, hogy bevállalna egy ilyen tettet, bár fésülgetni szereti a hajamat.
@Etain: Amíg azt hittem, hogy erősíti a hajat, mint a borotválás a szőrt, egy-két évig úgy gondoltam jó ötlet kopasz lenni + paróka... :-D
Nem léptem meg.
@Etain: Én tavaly nyárom vágattam le a hajam hosszúból tarkóig érőre. Akkor azt gondoltam, hú, de milyen csini. 1 hónap múlva már türelmetlenül vártam, hogy mikor lesz megint hosszú. És azóta is csak várok, várok, pedig már 6 hónap eltelt. Persze valamennyit nő, de most épp azon a hosszon van, hogy semmit nem lehet vele kezdeni.

Tehát csak óvatosan a drasztikus vágással, mert ahogy öregszünk, már nem olyan gyorsan nő a haj, mint korábban.
Most sörélesztőtablettázom, kalciumot szedek, meg van egy kínai fejbőrbirizgáló szerkentyűm, ami serkenti a fejbőrt, hajhagymákat is.
@cicómicó: próbáld ki a kovaföld tablettát, nekem nagyon jó volt. olyan gyorsan nőtt a hajam, mint még soha. csak kár, hogy több nem lett, ami a cél volt :(
@katarocks: Ezt megjegyzem én is. Nem csinál túlzott étvágyat?
@Scala: nem. és ha a kálcium-kovaföld tablettát veszed, még a körmödnek és a csontjaidnak is jó
@Brüsszeli csipke: Hm. Köszi. Megnézem, hol találok ilyet.
@Scala: nekem sem volt nagyobb az étvágyam tőle. kalciumosat szedtem, de szerintem ne azt a kék dobozosat vedd meg, hanem asszem a sunlife márkát. jóval olcsóbb.
Hűha, nagyon durva a haja. Hogy nem 13-nak néz ki, az tuti! Mondjuk azért büszke lehet magára, hogy ilyen nagyon fiatalon mennyire sokra tartják a tervezők őt. Más kérdés, hogy egy 13 éves kislánynak tényleg folyamatosan divatbemutatókon, meg a számítógép elött, lenne a helye, ráadásul ősz hajjal...


süti beállítások módosítása