Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Ezer alatt - 5 nélkülözhetetlen eszköz

2009.11.23. 14:08 - Virgogirl

Címkék: tipp ezer alatt szépség arcápolás olcsó

Nem tagadom, hogy szépségápolási cikkekre, sminkszerekre, kozmetikumokra elképesztő összegeket lehet költeni, ám általában jobban örülök annak (legalábbis valami elégedettség tölt el), ha olcsón, de ügyesen meg lehet úszni egy-egy vásárlást.

A szépségápolási, testápolási eszközökkel hasonló a helyzet: ott is egyre-másra jelennek meg az újdonságok, amit épp csak egy kicsivel jobb, mint az előző, de azért érdemes megvenni. Pedig nagyon olcsón kapható eszközökkel is nagy hatást lehet elérni - sőt! 

Íme, ami szerintem igen könnyen, minimális pénzért beszerezhető, ám a kihasználhatósága, az általa okozott "eredménye" nagyon jó, az ár-érték arány igen magas - filléres alapdarabjaim:

1. Hablabda - vagy fürdőrózsa, ki hogy szereti hívni. Ezek a színes, műanyag, fürdéshez használatos szivacsszerűségek azért a kedvenceim, mert finoman radírozzák és masszírozzák a bőrt; ennek köszönhetően az puhább és selymesebb lesz, a vérkeringés is élénkül. Ráadásul, a tusfürdő vagy szappan is gazdaságosabban felhasználható a segítségével, sokkal kevesebb kell belőle, mint ha közvetlenül a kezünkre kennénk. Az ára 150-200 ft körül van, én egy hármas csomagot vettem 299-ért. (havonta, kéthavonta szerintem érdemes cserélni).

2. Arctiszító kefe - ez a puha, pici, kerek fejű kefe hasonlatos ahhoz, mint amit a kozmetikusok használnak a professzionális arctisztításhoz. Élénkíti a vérkeringést, nagyon kellemesen, lágyan masszíroz és egy kicsit radíroz is, éppen ezért az érzékenyebb bőrűeknek is jó lehet. Én rá szoktam cseppenteni az arctisztítót, úgy talán még hatékonyabb. A DM-ben 799 Ft-ért láttam, de olcsóbban is meg lehet venni.

3. Tupírfésű - ez biztosan viccesen hangzik. Arra a fésűre gondolok, aminek a szára hegyes, a fogai pedig eltérő hosszúságúak. Egyrészt, ezzel lehet a legszebb választékokat csinálni, másrészt, egy kis tupír az esetek nagy részében nem árt (persze, nem az Amy Winehouse-os méhkasra gondolok).  A tupírfésű otthoni hajfestésnél is nagyon jó szolgálatot tehet; a most divatos elöl "puffos" frizurát - pl. Beyoncé után szabadon - is könnyebb elkészíteni a segítségével. Az ára maximum 500 Ft.

4. Habkő - az abszolút kötelező darab, még akkor is, ha valaki rendszeresen jár pedikűröshöz. A legkönnyebb ezzel leradírozni a bőrkeményedéseket, de elég kíméletes. Hetente két-három alkalommal, fürdés közben érdemes használni, és a kétperces tevékenység puha talpikókat eredményez. A valódi habkő ára magas, de "műhabkövet" már 349 Ft-ért lehet venni (DM).

5. Textilpelenka - egy abszolút mindenttudó, kedvenc "eszközöm" mostanában, borogatásoktól és pakolásoktól a kíméletes arctörölgetésig szinte mindenre jó. Könnyen mosható, puha, lágy, strapabíró, és ha arra kerül a sor, fertőtleníteni is egyszerű. Én sminkeléshez is használom, ezzel szoktam betakarni az arcomat/ruhámat, hogy ne maszatolják össze egymást (igen, vicces, olyan, mint egy partedli). Nekem még az van meg, amit anyu kapott a kórházban :-), és annak ellenére, hogy harmincéves darab, semmi baja nincsen. Az ára 200 Ft körül van, sok helyen lehet kapni, de szerintem sok háztartásban még mindig megtalálható (és a nagyon elhasználódott darabokkal nagyszerűen lehet takarítani, vagy összevarrva, megcsomózva gyógynövényes fürdőhöz használni).

Jövő héten újra jövök egy hasonló bejegyzéssel, akkor azokat az eszközöket veszem sorra, melyekért érdemes egy kicsit több pénzt is kiadni.

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr791546158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hát,nemtom, hablabdát nem szoktam használni.
az arckefe igencsak jól hangzik:)
tupírfésüm van
habkövem is.
a pelenka érdekes:D
várom a köv.cikket,Virgo:)))
Jó lett. :-)
Tupírfésűt beszerzek, ami most van nem az igazi.
Az arckeféből a natúr szőrű sztem drágább, 1200,-Ft körül van...

Szeretem az ilyen cikkeket, szerintem rengeteget pazarolunk. Főként az ünnepek környékén ez a rengeteg kivilágított és túlfűtött üzletközpont, helyiség. Feleslegesnek és életidegennek tartom a fővárosi létet.
Hablabda szerintem is gazdaságossá teszi a tusfürdő használatot, jól felhabzik. :-)
Dörzs kesztyűm van most, azt használom, DM-es, az is jó. Korábban a törülköző szetthez adtak frottír mosakodókesztyűt. Az is vicces volt, de nem elég higiénikus.Egy kell fejenként az ilyenekből szerintem.
@Scala: egyetértek, én sem bírom elviselni a sok kivilágított mindenséget. Ami meg a legjobban felháborít, hogy a távfűtésben pazarolják a drága gázt, a lakó nem szabályozhatja a meleget, és nyitott ablaknál alszanak egyesek. Közben meg fizetik a 40e Ft-os számlákat. Miért nem lehet központilag lejjebb venni??
ja igen, a cikk :) nekem ezek közül habkövem van (amit 2x használtam, de nagyon rosszat tett a lábamnak) meg tupírfésűm, amit nem tudok nélkülözni :) na persze nem vagyok Tupírka, de egy kicsi sosem árt. Meg a szemöldökömet is fésülgetem vele néha :D
Nagyon jó vagy Virgo!
Egyébként elküldtem a cuccot, remélem örülni fogsz neki:-)
nem tudom, mi a véleményetek, de nekem még kamaszkoromban sokat mondták az ismerőseim (meg akkoriban a tévében, újságban is volt szó róla), hogy ne tupírozzam a hajam, mert kihullik, de csak azért is csináltam, mert az volt a divat. most ott tartok, hogy jól elkülöníthető módon, csak ott, ahol tupíroztam, tényleg totál kiritkult, és már nagyon zavar. :S
amúgy erős a szervezetem, egészséges vagyok, nincs semmilyen tápanyaghiányom, szóval nem tudom másra fogni.
@Elanor_: én is hallottam ilyeneket, úgyhogy csak módjával tupírozok, forgó környékén, ahol szétáll, meg a hajam laposabb felén :) meg ha nagyon betupírozza az ember, ronda is szerintem, mert látszik.
@Elanor_:
ezt a tupírozós dolgot nem is hallottam még,de szerencsére én csak nagyon ritkán alkalmazom,inkább összefogom a hajam,befonom és hasonlók,mondjuk nekem a fodrászom tette tönkre a hajam kb 1 éve,és csak mostanra kezd normalizálódni
@Elanor_: @katarocks: @neomatsek: bocs, hogy beleugatok, de szerintem tupír és tupír között is van különbség. A legnagyobb gond szerintem az, ha nagyon húzod a hajat tupírozás közben, illetve nagyon erősen tupírozod. Nem kell, hogy olyan legyen, mint egy robbantott barika. A hajösszefogásról is hallottam már rosszat, ha nagyon szorosan gumizod, az legalább olyan "stressznek" teszi ki a hajszálakat, mintha folyamatosan húznák, a legtöbb gumi fémizécskéjébe pedig könnyen beleragadnak a hajszálak, így amikor kiveszed, akkor téped vele a hajszálakat is. De nem vagyok fodrász, biztos van, aki nálam sokkal jobban tudja.
@Virgogirl: "robbantott barika" :-DDD
Egyébként én is hallottam a rémmesét a tupírról, nem is csinálom, pedig nem ártana.
Egyre természetesebb hajkezelésem eredménye a lapos, tartás nélkül haj.
+ ma talákoztam egy angol kedves ismerősömmel,aki szerint rémesen festek :-DDD
@Scala: nagy hajcsavarók és egy kis hajhab. Ha úgy hagyod megszáradni, nagyon sokat segít.
@Virgogirl:
az a gond,h nekem most nincs más választásom,össze kell fognom a hajam,másképp nagyon rosszul néz ki,de igazat adok abban,h tupír és tupír közt is van különbség,meg nem szabad olyan szorosan összefogni sem,mert az is sokat árt

robbantott barika:D:D:D:D:D:D
@neomatsek: Mi történt a hajaddal? Rossz dauer,vagy valami ilyesmi?Mit művelt az a szaktárs?!
@Scala:
majdnem,nekem elég furi hajam van,kicsi koromban tök göndör volt,de egyszer le lett vágatva és utána nem göndörödött vissza,csak hullámos maradt,viszont emiatt hiába fésülködtem kb 5 perc után úgy néztem ki mint egy vándorló szénakazal,és ezt a problémát úgy oldottuk meg,h kémiailag egyenesítettük hajamat,ettől puha lett,könnyen kezelhető,viszont a fodrászom nem figyelt,sokáig hagyta rajtam azt a krémet,amivel csinálni kell,eléggé roncsolta a hajamat és ezt tetézte azzal,h iszonyatosan megtépte a hajamat,amit aztán volt képe frizurának hívni:S:S:S:S
tudom nem szép dolog,de hazamentem és csak sírtam....
@neomatsek: Nagyon sajnálom, Óóóóóó! :-(
Elveszett amit küldtem, holnap begépelem...de most nagyon álmosvagyok, bocsánat.
@neomatsek: íííhhjj...átérzem a helyzeted. én fordítva kaptam meg ugyanezt. egy hülye fodrász megtépte a göndörödő hajamat, na el tudjátok képzelni milyen lett, ahogy apám mondja, mint akire lecsapott a héja... hogy álljon valahogy naponta vasalhattam, de nyirkosabb időben ez sem volt elég a boldogsághoz, ezért én is a tartós egyenesítés mellett döntöttem. bár ne tettem volna. első 1-2 hónapban nagyon természetellenesen állt, utána meg kezdett száradni, hullani, egyértelműen elkülöníthető volt a lenövés, vasalhattam megint rendszeresen. kenegettem minden szarra, de csak egyre rosszabb lett. nem szeretnélek elkeseríteni, de nekem több mint 2 év kellett hozzá, hogy rendbe jöjjön a hajam, de az eredeti göndörség még nem állt vissza, szerintem nem is fog.
persze most ugye az kéne :)
hablabda: én nem érzem elengedhetetlennek. egyszer vettem, de soha nem száradt ki rendesen, és elképzeltem ahogy benne vigadnak a leradírozott elhalt hámsejtek. kuka.
inkább alkalmazom a VIrgo-féle olívás radírt :)
amúgy sem venném sok hasznát már, mert időközben kihajítottam a tusfürdőt és áttértem a szappanra, ami !! sokkal kevésbé szárítja a bőrt. utazásra maradt meg a tusfürdőzés, de oda nem hurcolnék hablabdát

valahogy úgy érzem a többi nélkül is tudok élni, bár az arctisztító kefét már nézegettem a DM-ben.
@mici˙: (bio) szappant használok én is 2005. óta. Nagyon ritkán bio tusfürdőt.
@mici˙:
sajnálom,h te is így pórul jártál:S
nemtom,legszívesebben az ilyen szolgáltatókat,cégeket,vállalkozásokat kiraknám egy nyilvános fekete listára,akkor lehet kétszer is meggondolná,h milyen munkát ad ki a keze közül
@neomatsek: @mici˙: Sziasztok,
Begépelem, ami tegnap kitörlődött:
Nekem egy rossz technikával - hevítés a búra alatt - ekészített dauer tett be, szerencsére csak fél évig... Kezdő fiatal csajszi volt, és úgy tűnik kísérletező kedvű...
A fodrásznak a hajszerkeszethez értenie kell, erről tudni kell beszélnie. Továbbmegyek: még ha a vendége hülyeséget is szeretne, nem belemenni.
Hajtőemelés végett rakunk a hajamba valami dauer szerűt, a mostani fodrászom (az első tartós, már több, mint három éve), lerövidítette a hatóidőt, így is elérjük a hatást, de nem szárad, töredezik.
Nota bene:a férfi fodrászok szerintem jobbak. Kivéve akiről ránézésre látszik, hogy kényszerből csinálja (fodrászom kollégája) egy nagy mamlasz, csak a motorok & haverok érdeklik, de anyukája szerint dolgoznia kell valamit...a szakmájában. Hahaha. :-D
Szóval végtelen szkepszissel minden új fodrász és orvos iránt. Szvsz.
@neomatsek: nekem is csinált egyszer a fodrász ilyen kémiai egyenesítést (amikor még nem létezett hajvasaló, vagy csak nem tudtam róla:), de nekem jó volt. mondjuk az én hajam olyan, hogy alul nem göndör, hanem kócos.. szörnyű, se nem hullámos se nem egyenes. ennél rosszabb haja senkinek nincs, csak anyukámnak :)
az előbb elszállt amit begépeltem,szal akkor újbóli próbálkozás

@Scala:
igen,egy jó fodrásznak értenie kellene a fejbőrhöz,hajszerkezethez,sőt megkockáztatom,h kicsit az életvitelhez is,de sajnos sokan nem ilyenek
legközelebb az egyik ismerősömhöz fogok elmenni,náluk a szalonban mindenki szereti a munkáját,és mindenkinek megvan a maga területe,ő a vágást csinálja,a pasija a festést és így tovább,szal bíztató,csak még nekem kell összeszednem a bátorságom

@katarocks:
eleinte nekem is minden oké volt,csak az ucsót cseszte el,de azt nagyon,de ha rendbe jön a hajam,akkor újból fogom alkalmazni a kémiai egyenesítést,mert ez az egyetlen,ami kezelhetővé teszi a se nem egyenes,se nem göndör hajamat
a (gyógy)pedikűrösöm mondta, hogy a kemény bőrt a lábunkon csakis szárazon reszeljük, mert a kiázott bőrből többet reszelhetünk a kelleténél, így még vastagabban fog ott visszanőni a bőrkeményedés. vagy a zuhanyozás legelején szoktam a lábamat leradirozni habkővel, vagy még teljesen szárazon, utána alapos krémezés. nekem bevált. azt pedig semmiképp ne hagyjátok, hogy pengével vakargassák le a sarkatokról a bőrt, mert még rosszabb lesz utána (sajna nem egy pedikűrös csinálja így). a manikűrösölk se nagyon értenek a rendes köröm ápolásához, legtöbbjük csak a műkörömépítéshez ért :(. ők is követnek el mindenféle merényletet - egyszer valami olyan trutyit kent a körmömre, ami megkötött, utána feltöredezett, de semmmiféle lakklemosóval nem tudtam szabadulni tőle - ez valami fedőréteg volt, amit csak műkörömre lehet használni :( - meg kellett várnom, míg lekopik/lenő a cucc.
@mici˙: @Scala: Már én is áttértem szappanra, most dörzsis szappanom van, nagyon fini. Utazáshoz nálam is a tusfürdő a nyerő, de csak ha glükóz alapú a habosítója, az nem égeti le a bőröm.
@neomatsek: Az én hajam is ilyesmi, de nekem nem áll jól egyenes haj. Régen dauer, aztán tupír, most göndörítő gél a megoldás. Munkába meg összefogom, bolondos kontyokat kanyarítok, mert zavar, ha az arcomba lóg. De tupírfésű még mindig jó szolgálatot tesz néha.
Talpam havonta szoktam sarokreszelővel csiszatolni, habkővel nem jutottam dűlőre. Minden este levendulaolajjal és bőrpuhító krémmel kenegetem, hogy örüljön. (Amióta futok többet kényeztetem.)


süti beállítások módosítása