Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

OK vagy KO - smink nyilvános helyen?

2009.09.10. 13:14 - Virgogirl

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr121372903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Részemről KO.
Mindennek megvan a maga helye...
közönséges dolog nyilvánosan rúzsozni, minden más sminkelési tevékenység azonnal butalibát csinál az elkövetőből. az ujjal felvitt szájfény?..hát, igazából az is, pedig néha-néha magam is művelem.
szerintem nem annyira vészes dolog,ha az ember diszkréten csinálja és nem tátja ekkorára a száját,mint mariah...
velem már előfordult párszor,h nem volt időm kajálni itthon,így a buszon ettem,ezt viszont a rúzsom/szájfényem stb. bánta,szal fogtam és megigazítottam a sminkem,szerintem nem kell belőle nagy ügyet csinálni
sőt volt hasonló esetem vonaton,csak ott nem én csináltam ezt,hanem egy másik lány,mert a párjával mentek valahova és nem akarta még az otthon sminkeléssel húzni az időt
Hmm, én is sminkeltem már nyilvánosan, még is KO-t nyomtam, mert közben rettentően kínosan éreztem magam... Női mosdóban vagy otthon az igazi. Furcsa, hogy szerintem rúzsozáson kívül mást nem nagyon szoktak az emberek nyílt színen végezni... Pedig vicces lenne esetleg szemcerkával hadonászó sztárokat látni.
@Ms. Mazsola: én attól is hülyét kapok, amikor mennek a vörös szőnyegen, és egyszer csak odaugrik valaki egy baromi nagy pamaccsal, és gyorsan púdereznek egyet.
Egyébként szia, eddig ismeretlen név, örülök, hogy te is előbújtál. :--)
@Virgogirl: Szia! Tulajdonképpen ezer éve zugolvasód vagyok, mivel ez az egyetlen általam ismert ízléses divatblog, ami nem a legújabb felkapott hülyeséggel foglalkozik, hanem ,,ésszel-divatos". A púderpamacsozást pedig nem tudom hogyan állják meg röhögés nélkül a sztárok...
a képen Anna Friel (pushing daisies) van? nagyon édes :)
ha valaki nem pózolásból csinálja, csak nincs rá más mód, akkor ok, nekem nincs vele semmi bajom, inkább irigylem azt aki bárhol bármikor tip-top sminket rittyent. pl
vonaton.
@dzsuli: igen, ő az :-) a háttérben David Thewlis (Harry Potterből, remélem, jól írtam a nevét)
Szerintem nem ciki, nálam ok-ot kapott. Mert ha a rúzs igazgatása ciki, akkor a szájzsír kenése is?
A buszos-vonatos hozzászóláshoz pedig naponta 70 kmt utazom 1 buszon, ha reggel még a 9 perces szundit benyomom, máris nincs idő sminkre, de ha mégis kell, akkor simán a buszon csinálom. (nem alapozok, mert nálam a smink a szempillaspirál és néha még egy pici szín a szemre támából áll). Most ha úgyis ott kell üldögélni akkor kihasználom az időt. ;)
Szerintem nincs gond ha az ember kiigazítja a sminkjét, akár nyilvános helyen is... ezalatt nem azt értem, hogy kipakolja valaki a teljes pipere-készletét a buszon/vonaton, de egy szájfény például, ha természetesen csinálja az ember, nem ciki.

Ráadásul én a minap a tengerparton festettem ki magam (szemcerka és spirál), időhiányában kénytelen voltam ott elintézni (természetesen strandolás után :D ), mert a szálláson erre már nem lett volna idő, mert rohantunk valahova :-) Senki nem figyelt, szóval nem éreztem kínosan magam :-)
Nálam egy kategoria az orrtúrással. Nincs helye mások előtt, sem a púderezésnek sem a rúzsozásnak. Bár Sharon Stone-ról tudom, hogy gyakran műveli.

A restroom-ban is csak akkor szeretem frissíteni magam sminkügyileg, ha nincsenek mások. De ott sztem nem gáz a dolog többek jelenlétében sem.
Szerintem így KO. Vészhelyzet esetén diszkréten tükör mögé bújva elfogadható.
Régebben az egy órás buszozást vészhelyzetnek tekintettem, könyvvel álcáztam a tevékenységet, az első négy megállónál kilakkoztam a körmeim, aztán olvasásba merülve, óvatos lapozgatással a maradék 40 perc alatt megszáradt. Körülöttem átható lakkszag terjengett. Mindenkinek van folt a múltján :)
sztem az ajakápoló és esetleg a szájfény belefér, de más nem, a rúzs sem. bár hallottam olyat,h. a férfiak szerint erotikus tud lenni, amikor egy nő rúzsozza magát.... más kérdés,h. az erotikus dolgok sem mindig helyénvalók nyilvánosan :D
@Scala: nyilvános mosdókban én sem szeretek mások előtt sminkelni, nem is szoktam, feszélyező... az orrtúrást mondjuk kicsit túlzónak érzem :DD
szerintem KO, bár én itt a nyilvánosnál a tömegközlekedésekre asszociáltam,oda egyáltalán nem való,ha már annyira zavar,hogy elkenődött stb, akkor beszaladok a legközelebbi olyan helyre ahol van mosdó...ott meg elég feszélyezve érzem magam,de jobb mint a buszon
múltkor a tömött 4-6 villamoson egy nő körmöt reszelt,úgy hogy kapaszkodni se tudott...
KO. Vannak dolgok, amik nem tartoznak másra, hogy a nő mitől olyan gyönyörűségesen tökéletes és elragadó ;), az maradjon a mi titkunk, nem?
Én igyekszem úgy sminkelni, hogy tartós legyen és ne kelljen percenként ellenőrizni, hogy minden rendben van-e. Ha mégis púdereznék, akkor a mosdóban, de valahogy ott is feszélyez mások előtt, szóval egészen konkrétan a "fülkében" szoktam, gáz, de hát ez van :).
Régebben reggel a trolin mindig volt egy nő, aki ott sminkelt, de fullra, az alapozástól kezdve, a rúzzsal befejezőleg. Fura volt és néha vicces is, ahogy a szemceruza éppen mélyebbre ment a szemében a kelleténél, a spirállal összekente magát vagy éppen elgurultak a dolgai, na akkor nagyon kétségbeesett :).
A labellózás nálam amúgy rendben van. Azt sem viszem túlzásba, előkapom, egy húzás alul, egy fölül és kész.
4-6-os körömreszelés szerintem nem gáz, ha végszükségben csinálja. Én is jártam úgy, hogy beszakadt a körmöm (nagyon gyenge, visszahajlítom simán) és a megállóban elővettem a reszelőt, hogy legalább ne akadjon be valamibe és mikor felszálltam még mindig próbáltam kerekíteni. Lehet, hogy engem láttál... ;)
Nyilvános alatt elsősorban az étteremre gondoltam, vagy kávézó, cukrászda, és igen, a tömegközlekedés. Ezért volt a 'radikális, de kifejező' hasonlat.

Taxiban és autóban, amikor nagy-nagy késésben voltam, én is műveltem már. És a munkahelyemen is, a folyosó tükörben, de nem voltak ott mások. Max. egyvalaki kijött, és akkor már a szájfénynél tartottam.

Az ajakápoló kenés kissé modoros nagy társaságban (egyetemi előadó terem), de belefér. A mozgólépcsőn, csak úgy: oké.
Én a márkás púdertükörtől bukok ki nagyon fehérabroszos étteremben...
+
attól a felelőtlen szőke bigétől, aki a Svábhegyi zebra felé közeledve szemhéjpúdert rak fel a kis Volvoban a volánnál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@ddevil: a fülkében? :D ez jópofa, de nincs ott sötét ehhez?

viszont rájöttem, hogy az ajakápolózás gyakran csak pótcselekvés.
nagyon bírom ezt a nőcit, én mindent elnézek neki :)
de alapból nagyon antipatikus tud lenni, ha valaki nyilvános helyen csinál ilyesmiket...
Nekem sem tetszik, pedig a reggeli vonatozás bőven nyújt efféle élményeket..meg igazából nem praktikus, ha túl sok a festék, le se tudja rendesen szedni, vagy szétkeni (most eszembe jutott Bridget, ahogy az aranyruhában hajrázott a fogadás felé:).
Személyes élmény: évekig táncoltam, és a színpadi sminket sem szerettem fiúk előtt felrakni..pedig ált. érdeklődőek voltak, és minden hölgytől kérdezgették, hogy ez mire való? és ez? Kipróbálhatom? Lécci...
De ennél sokkal rosszabb, ha a vonaton manikűröznek..vagy pedikűröznek..vagy bajuszkát szednek szemöldökcsipesszel. Kész tanulmány.
@ElisabethB.: fúúúúúúúúj

Mi akkor döntöttünk anyuval végleg az uszodai kabinok mellett, amikor az öltözőben egy öreg nyanya (erre nem tudom a hölgyet használni) ott mellettünk kezdte el vágni a lábkörmeit, és pattogtak ide-oda a körömdarabkák. És nem ám valami eldugott helyen történt az eset.
Én szoktam néha reszelgetni a körmöm az irodában, bár csak vészhelyzetben, ha azonnali beavatkozás szükséges. :-)
Az ugye nem gáz???
@Virgogirl: áh, bleee:(|
Hányingerem lesz az ilyenektől.
Én soha nem sminkeltem magam nyilvánosan, és érdekes módon a párom előtt otthon is szégyenlős vagyok, pedig lát eleget smink nélkül, mégis. Nyilvános helyen annyi a lényeg, hogy ne feltűnően csináljuk. A körömreszelés abban az esetben elkerülhetetlen, ha épp letörik valakinek a körme, szerintem nem kell addig várni, míg talál az ember egy elrejtett zugot, a berepedt köröm rosszabb benyomást kelt. Az ajakápolót pedig véleményem szerint bátran használhatja mindenki nyilvánosan, a férfiak is, persze 1-2 vonás és kész, nem túlcifrázva a dolgot.
@mici˙: ja, nem úgy gondoltam, hogy a teljes sminkelést egy nyilvános wc-ben végzem, hanem csak a javítást, kifénylés felitat, kis púder, kis szájfény és már suhanok is tovább :).
Furcsa, h én még a hajamat sem szeretem igazgatni a nyilvános wc-k tükrében, ha nem vagyok egyedül.
@Kiszfóka: nem gáz,ha ülve reszelgette volna,de a tömött mozgó villamoson és úgy,hogy teljesen nekidőlt a kapaszkodónak, én tényleg paráztam ,hogy fékez egyet a vili és beleáll valakibe a körömreszelő


süti beállítások módosítása