Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Álomszép kollekció - Dior Haute Couture A/W 2009/2010

2009.07.06. 22:05 - Virgogirl

Címkék: fotó galéria luxus john galliano christian dior divatbemutató haute couture

Tíz perce csak sóhajtozok... Álomszerűen gyönyörű kollekciót mutatott be a Dior divatház, igazodva a korábbi évek dívás-hölgyes, elegáns, mégis különleges vonulatához. Galliano mester az élénk, gazdag árnyalatokat natúr színekkel és feketével "hátterezte" (de azért volt egy-két állatmintás darab is...). A nagyon mintás anyagok helyett inkább a textilek struktúrális díszítése volt a hangsúlyos: gyöngyök, hímzések, virágok... Néhány darabbal kapcsolatban erőteljesen déjá vu érzésem volt, de sebaj, annyira szépek a ruhák, hogy efölött szemet hunyok.


Amivel abszolút érdemes számolni: elő a szépséges fehérneműkkel! Galliano nemcsak az áttetsző anyagok alatt mutatta meg a fűzőket, melltartókat, harisnyatartókat, hanem főhelyre emelte őket! Egy kicsit az az érzésem, hogy a modellek "befejezetlenségét" is igyekezett ezzel kifejezni, de azt is el tudom képzelni, hogy a fehérneműknek a jövőben sokkal több szerep jut majd a mindennapi öltözködésben (persze, vannak olyan darabok, amelyeket nem szívesen mutogatna az ember, de egy kombinészabású, csipkés top a kiskabát alatt, vagy a szoknyából kivillanó harisnyatartó szerintem akár még elfogadható is lehet... kellő mértékkel és önkritikával alkalmazva persze).

Néhány fotó a színfalak mögül


A smink talán leghangsúlyosabb, és szintén visszatérő eleme a cicaszerűen, erős fekete tussal kihúzott szem (á la Amy Winehouse) volt, aki még nem tanulta meg rendesen, hogyan lehet ilyet festeni, az gyakoroljon egy kicsit a tükör előtt, szerintem hatalmas divat lesz.

A galériában sok kép, mindenkinek kellemes szórakozást! (akinek elég éles a szeme, biztosan felfedezi az első sorban Marion Cotillard Oscar-díjas színésznőt, a Dior egyik arcát)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr361230833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem ndegyik jön be, de ami igen, az nagyon gyönyörűűűű!
Christian Lacroix és Jean-Paul Gaultier némelyikről szembe jutott.
A 65% viszont 1000%-osan Galliano. ;-)
És egyből észrevettem Marion Cotillard-t! :-)))
Aranyos. :-)
@Scala: nekem sem tetszik mindegyik maradék nélkül, de hát pl. Leonardo da Vinci sem csak mesterműveket alkotott ;)
@Virgogirl: Ez igaz.

Bár mostanában a Leonardok közül Dicaprio jobban izgat... :-D

Eszembe jutott a csipkés kombinéről, hogy 2000. körül, de lehet 2002-ben volt már ilyen fehérneműs kollekciója a Dior Couturenek, a csipke és a féynes anyagok voltak előtérben, nem a fűzők. Nagyon szerettem. Bírnék egy olyan kosztümöt, csipkebetéttel, szegéllyel. Nem emlékeztek véletlenül?
@Scala: azért mondtam, hogy vannak azért déjá vu pillanataim
Vannak nagyon gyönyörűségesek:-) A sminkek is tetszenek, szívesen megnéztem volna élőben is:-))) Jah, és szemfüles voltam - Marion:-)
@Virgogirl: Ahá. Azt hittem a szabásvonalra gondoltál, mert az meg sokdzor a tavalyi.
De lehet arra IS gondoltál. :-)))
Látszik mennyire figyelmesen olvastam el a postot, mert rögtön írni akartam, hogy az egyik képen az nem Marion??? Aztán látom, hogy rég meg lett említve... de legalább szemfüles voltam. ;-)
húha, ez így első pillantásra megint tökéletesen gyönyörű, különleges és tökéletes :) bejön a harisnyakötő, ez kicsit új elemnek tűnik :)
@Ms Groutesque: Azért vad lenne ilyet felvenni hálószobán kívül, nem? :-)

Én eleve ódzkodom a harisnyakötőtől, nekem vhogy nem szexi.
De lehet hülyeség, amit gondolok.
@Scala: hát igen, én sem úgy gondoltam =)
sztem szexi, nekem tetszik, bár még életemben nem volt rajtam.
@Ms Groutesque: @Scala: én azt hiszem, nagyon kényelmetlenül érezném magamat benne. Combfix már volt rajtam egy-két alkalommal, és folyamatosan azt hittem, hogy le fog csúszni...
megfertőzött a falusi lét, de nekem ezek a ruhák jóformán semmi élményt nem nyújtottak.
akár Dior, akár nem, ez egy középszerű couture kollekció.
@Virgogirl: miért, nem volt rajta szilikoncsík? mert azzal csak nem csúszik le. sztem a combfix kényelmesebb, mint a harisnya, főleg, ha nincs hideg.


süti beállítások módosítása