Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

A legjobb filmek divatrajongóknak

2009.07.04. 21:15 - Virgogirl

Címkék: film lista érdekesség

Tegnap szalma voltam, úgyhogy volt arra lehetőségem, hogy csajos filmeket nézzek (ha a kedvesem is itthon van, akkor inkább együtt választunk); és mivel az alvás sem ment túl jól, egészen fél hatig csináltam ezt... méghozzá a Coco Chanelt néztem meg - nem a legújabbat, hanem egy hosszab tévéfilmet, Shirley MacLaine főszereplésével (ő játszotta az idős divattervezőt, meglehetősen jól :-D).

Az, hogy Chanel élete mostanában eléggé felkapott lett (hiszen két filmet már bemutattak, és még készülőben van kettő, legalábbis a Wikipedia szerint), azt sejteti, hogy a moziszakma kezdi felfedezni magának a divat világát - ami nem is baj, hiszen izgalmas, összetett, színes és szórakoztató, pont annyi agresszióval és intrikával, amelyek egy jó filmhez kellenek.

Ráadásul van néhány olyan divattervező - Coco Chanelen kívül -, akinek az életéből biztosan jó kis filmet lehetne forgatni...

Elég régóta gondolkozom ezen a listán: a legjobb, legérdekesebb, legszórakoztatóbb filmek, melyek a divatvilágban játszódnak.

Gia - Magyarul azt hiszem, Kifutó a semmibe a címe, és Gia Maria Carangi amerikai modell tragikus életét mutatja be. A film Angelina Jolie nagy kiugrása volt, a szerep egy Golden Globe-ot hozott neki.

Az ördög Pradát visel - A fantasztikus Meryl Streep és a kedvelhető Anne Hathaway a két főszereplője a félig-meddig valós sztorikon alapuló vígjátéknak. Anna Wintour biztosan kedveli a filmet (a bemutatóra pedig stílusosan Pradában érkezett).

Zoolander - Ben Stiller, Owen Wilson és még sokan mások marháskodnak ebben a modelleket (és tervezőket) kifigurázó vígjátékban. Aki egyszer megnézi, az szerintem nem tudja megállni, hogy egy-egy fotózás során ne dobja be a Magnumot. :-)

Pret-a-porter - Robert Altman sztároktól hemzsegő filmjét lehetetlen nem élvezni. Igaz, kell hozzá egy bizonyos hangulat...

Funny Face - Audery Hepburn és Fred Astaire Párizsban, zenével, tánccal és igen emlékezetes fotózásokkal...

Egy boltkóros naplója - Az egyik legfrissebb film, Isla Fisher nagyszerű benne (bár azokat az összeállításokat néha nagyon nem értem meg).

Szex és New York - Lehet szeretni vagy nem szeretni, de divat szempontjából nézve... kihagyhatatlan.

Kipurcant a bébicsősz... - Igaz, nem a divat a központi témája, hanem az egyedül maradt srácok, de amit a nagyon fiatal Christina Applegate alkot az egyenruhákból, eléggé emlékezetes.

+1: van egy film, amit az istennek sem találok meg, nem tudom a címét sem, nagyon rég láttam és roppantul tetszett. Kb arról szól, hogy egy idősebb angol (?) hölgy egész életében arról álmodozott, hogy lesz egy igazi haute couture ruhája, és végül minden összekuporgatott pénzét arra költi, hogy elutazzon Párizsba és megvegye a ruhát. Persze, ott kell maradnia, mindenféle új barátokat szerez, másodvirágzás stb. Nagyon bájos filmként emlékszem rá, akinek rémlik vagy tudja a címét, ossza meg velem, hatalmas örömet szerezne vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr181226929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szuper post, ha cosmopolitan-esen akarnám kifejezni magam, szupcsi. :-D

Sajna nem tudom a keresett film címét, de nekm is van egy ilyen filmem, nem divat téma, ha érdekel benneket leírom, hetvenes évekbeli amerikai film, és tvben láttam egyszer kiskoromban.
Hm...lesz mit pótolni:-) Csak a felét láttam :-)

A keresett film címét sajnos én sem tudom....
Húú, a Gia mekkora jó film, imádtam, nagyon jó benne Angelina.
Én még ide sorolnám a Pretty womant is, és esetleg a Spinédzsereket.
Hát..megnéztem a Chanel filmet és nagyot csalódtam..sokkal többet vártam tőle, és számomra nem derült ki, hogy miért lett Chanelből Chanel (mármint az egyéni motivációt hiányoltam), a film inkább megjelenítette férfiakhoz való viszonyt, mintsem az anyag iránti vonzódást.
A Prada-t én nagyon-nagyon szeretem, nem bírok Meryllel betelni..a stílusa tökéletes.
És szintén nem a divatról szól, de a ruhák benne: Van, aki forrón szereti:)
a Gia-t és a Pret- a -portert szeretném megnézni, egyelőre kimaradtak.
amúgy Az ördög Prada-t.... és a Szex és New Yorkot szeretem nagyon természetesen, többször láttam őket :) a többit nem láttam, de azok annyira nem is érdekelnek.
én még a Factory girl-t (magyarul Hullócsillag) sorolnám ide. New York, Andy Warhol, Edie Sedgwick, művészet, nekem bejött :)
@Virgogirl: De jó poszt megint!!!!!!!!
@Gemini: jujj igen!!! A Gia az hatalmas film!
Am talán ide való még a Factory girl, magyarul a Hullócsillag, hasonló a Gia-hoz!
Majdnem az összeset láttam és amiről meséltél az is felkeltette az érdeklődésemet. Pótolni kell - kis helyes filmnek tűnik a leírás alapján. Én egy dokumentumfilmet láttam anno haute couture ruhák gyűjtőiről. Az kemény volt. Az öreg nénikének annyi Chanelje volt, hogy hmmmm... :-)
Képzeljétek, megtaláltam a filmemet!!! Elképesztően élvezem! Angela Lansbury egyszerűen csodás!


süti beállítások módosítása