Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Ünnepi szépség, ráérősen és sietősen

2008.12.23. 23:47 - Virgogirl

Címkék: tipp szépség termék haj smink hellókarácsony

Nem tudom, ki hogy van vele, de én elég sok mindent fogok csinálni holnap (kis takarítás, főzőcskézés, ajándékcsomagolás mellett még dolgozok is), és már előre tudom, hogy csak akkor tudok majd teljes gyönyörűségemben tündökölni a családi karácsonyfa alatt, ha jó előr felkészülök szépítészetből és párhuzamosan csinálok több dolgot - ez lesz majd a "ráérős" rész. Viszont biztosan vannak olyanok, akiknek csak fél órájuk lesz arra, hogy klakkba-frakkba vágják magukat (és nagyon is lehetséges, hogy én is ezen illetők táborát erősítem majd...). Úgyhogy összeszedtem pár tippet, az elmúlt évek tapasztalataiból is okulva, ami talán megkönnyíti/meggyorsítja a készülődést.

Ha csak fél óránk van

...akkor a hangsúly legyen a kényelmen és a magabiztosságon, smink és túl bonyolult frizura nélkül - tehát, válasszunk olyan holmikat, ékszereket, parfümöt, amiben tökéletesen jól érezzük magunkat.

Egy ötperces zuhany mindenképpen belefér szerintem, fürdőrózsával és erősen hidratáló tusfürdővel (semlegesebb illatúval, hogy ne "üsse" a parfümöt - én mostanában a babatfürdetőket preferálom, pl. a DM-ben kapható Babylove-t), hogy ne kelljen testápolót használni. Az arcradírozás ebben az esetben a lemosót is helyettesíti (St. Ives barackos). Fürdés után azonnal tonik és valamilyen sminkalap - nekem lehetőleg olyan, ami összehúzza a pórusokat és mattít (Clinique). Szárazabb bőrűeknek mindenképpen hidratáló, alaposan bemasszírozva a bőrbe. A szánkat is alaposan kenjük be valamilyen ápolóval. Ami szerintem nagyon fontos, az a szemöldök megigazítása: egy szépen formázott, és rendezett szemöldök kifejezetten fel tudja dobni a külsőt, és még akkor is elegánsnak, kifinomultnak tűnünk, ha semmilyen festék nincs rajtunk.

Ezután egy villámgyors öltözés - érdemes előre tudni, hogy mit is szeretnénk felvenni, és ezt még reggel, vagy előző este előkészíteni, hogy ha vasalni kell, ne adj' isten, akkor arra is legyen idő - izzadásgátló, és parfüm. 

A smink egy kicsit bonyolultabb, mint az öltözés, de én legutóbb így lettem kész rekordidő alatt. Először is, ahhoz, hogy tényleg gyorsan menjen minden, legyenek az ecsetek, festékek, egyéb hozzávalók a közvetlen közelünkben, hogy ne kelljen keresgélni - ez létfontosságú lehet (én legutóbb két értékes percet veszítettem azzal, hogy kerestem egy pici szemhéjecsetet, amire később nem is volt szükségem. Bravó). Egy textilpelenkával finomat leitatom a krémmaradványokat az arcomról, majd a pelust a ruhám kivágásába tűröm, hogy a lehulló pici szemcsék ne okozzanak gondot. Korrektorral (Stilát használtam) lefedtem a problémás részeket - de tényleg csak azokat -, plusz a szemem alatt és az orrom körül (ahol hajlamos nekem kipirosodni). Ezután púderalapozóval (Avon mineral) "lealapoztam" az arcom, így púderre sem volt szükség. A pirosításhoz ezúttal "keverhetős" pirosítót használtam (amelyikben több szín is van - ezúttal Avon). A szemsminkhez fogtam egy semleges színű szemhéjpúdert (Essence, bézs), és az ujjammal szépen megfestettem a szemhéjam - két-három mozdulat  elég. Ha valaki komolyabb buliba készül, akkor egy élénk, hangsúlyos színt is kipróbálhat (nekem sokáig egy bordós-lilás vad Artdeco szemhéjpúder volt a kedvencem erre a célra). Sötét színnel (nem feketével! én barna Dior ceruzát használtam) kihúztam a szemem alul és felül, kb háromnegyedig, majd dúsító szempillaspirállal kifestettem a szempillám (Clinique). Amíg a pillaspirál első rétege száradt, átfestettem a számat egy bézs-rózsaszín szájfénnyel (Avon), majd még egy réteget kentem a szempilláimra. Kész is (a pelenkát azért levettem, mielőtt indultunk) A szintidő: 9:51 (igen, lemértem).

A frizurát majd' elfelejtettem: egyszerűen megfésültem a hajam, oldalt elválasztottam és egy dögös csattal megtűztem - szerencsére, most a különböző tollas, fényes hajbavalók nagyon divatosak.


Ha másfél óránk van

... akkor miénk a világ, és szerencsére ezt az időt nem kell (pontosabban, nem kötelező...) csak szépségápolással eltölteni. De nyugodtan tudunk készülődni, és egy sor olyan dolog is belefér, amihez bizony idő kell, mint a jó munkához, hogy egy kicsit közhelyezhessek. Lássuk, mi mindent fogok csinálni, holnap dél és fél kettő között (kettőre van meghirdetve az ebéd).

Először is, megmosom a hajam, egyszer, samponnal (Tigi BedHead), és alaposan megtisztítom az arcom (Murad plusz St. Ives radír). A leöblített hajamra egy jó adag pakolást rakok (Montaigne Jeunesse egyadagos, tápláló, de jól bevált pl. a Balea meg a Fructis is, az utóbbi gyorsabban hat), az arcomra pedig pórusösszehúzó maszkot (szintén Montaigne Jeunesse). Felteszek a hajamra egy zuhanysapkát, és negyed órát ebben az összeállításban parádézok a lakásban - valószínűleg, ez alatt a 15 perc alatt állítom majd össze a salátához a házi majonézt.

A hatóidő lejártával irány újra a fürdőszoba: alapos fürdés fürdőpamaccsal, mert az kicsit radíroz is, újabb hajmosás (samponnal, csak egyszer), az arcpakolás lemosása, a nem kívánt szőrszálak eltávolítása (az új Venus Breeze borotva nagyon, nagyon bejött nekem). Utána gyors krémezés (Babylove Sensitive, villámgyorsan beszívódik és nincs illata), arctonikozás és arckrémezés (Estee Lauder szérum, Murad hidratáló) majd a hajam kidörzsölése törülközővel. Még mielőtt megszárítanám, beledörzsölök egy fél tenyérnyi fixáló-dúsító habot (Alverde), hogy álljon is valahogy. Öltözködés, dezodor, parfüm, ékszerek... (a kikészített ruha, kiegészítők itt is fontos tényezőknek számítanak), majd hajszárítás, kb 3/4-ig. Ha jól számoltam, most tarthatunk az idő felénél.

A pelenkás trükköt akkor is jó alkalmazni, ha sok időnk van :-). A sminket azzal kezdem, hogy leitatom a felesleges krémet és izzadságot, vizet az arcomról, majd egy kevés mattító és pórusösszehúzó szérumot kenek rá (Clinique). A problémásabb helyekre (orr köré, pattanások, hegek, szem alá) korrektort (Stila, ill. Maybelline - az utóbbi antibakteriális) kenek.  Az alapozást (Lancome... nem jut eszembe és lusta vagyok kimenni) egy benedvesített szivacskával végzem, ezután egy réteg porpúder (Clinique) és némi habkrém állagú pirosító (Stila) kerül a helyére. A szememre egy réteg bézs szemhéjpúder (Essence) és barna szemkihúzó (Dior) - de lehet, hogy inkább fényes púderrózsaszín és lila mellett döntök, attól függően, hogy milyen felsőt veszek fel :-D. A számat előbb ceruzával körberajzolom (Avon), elsatírozom, mintha rúzs lenne. A szájfényt csak akkor kenem fel, mikor indulunk, egyrészt, mert úgyis hamar "leeszem", másrészt, a hajszárítás második felénél a hajszálak beleragadnak, és azt utálom.

A hajamat szééépen beszárítom (meglepően jól tudok főnözni), és a száraz hajon egy kevés fényesítő-rögzítő waxszal is átmegyek (különösen a frufrunál, hogy álljon valahogy). Szájfény, fülbevaló, és már indulhatunk is (bár valószínűleg még üldögélek tíz percig a kanapén, mire a velem élő férfiember úgy dönt, hogy útra kész - nem is értem, miért kell mindig a pasikra várni????) :-)  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr84838996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Köszi Virgo! Annyira személyes és tuti kis tippek ezek! :)))))

Boldog karácsonyt kívánok!

Puszi: Zsani
hú hát én nem szoktam ennyit készülődni, kivéve a sminkelést :D amúgy meg rengeteg időm van, egész nap nincs dolgom, úgyhogy netezéssel ütök el némi időt.
Boldog karácsonyt nektek!
Nekem is nagyon tetszett! :-)))

Viszont belehalnék, ha kettőre kellene készen lennem. Fél hétre jön Anyu és a tesóm, itt vacsiznak. A menü már sínen, de egyéb tekintetben meg kell váltanom a fél világot:
vasalás, ágyneműhúzás, takarítás, fa diszítés, a tegnap férjem által leégetett gyertyájú ádventi koszorú helyzetének stabilizálása, vagy egy íves mozdulattal kidobása
ÉS
- felhozni a macskákat hamarosan a kertből
ÉS
- megtalálni azt a magasan idióta szomszédomat ,aki teletömte mindegyik kukát kartondobozokkal, csomagolóval, hogy lenne szíves a szelektív hulladékgyűjtőbe fárdani vele egy utcával lejjebb, mert nem óhajtok belefulladni a szemétbea hosszú szabadnapok alatt.
Meg egyébként is, hogyan gondolta?!

Készülésre talán egy fél órám lesz, vagy háromnegyed, de a hajam már becsavarva várja a kifésülést! ;-)
Virgo, én ma rózsaszínes-light lilás szemhéjfestékkel nyomulok, azt hiszem. ;-)

Pussz mindenkinek!



süti beállítások módosítása