Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Eltorzult arc a plasztikafüggőség eredménye

2008.11.13. 12:05 - Virgogirl

Címkék: agyrém

Nem szoktam ilyenekről írni, de ez a hír teljesen megdöbbentett - mint ahogy minden, ami valamilyen módon a szépséggel és divattal, a torzult testképpel és az öncsonkítással van összefüggésben. Annak idején a CSI-ban volt egy modellről egy kis történet, ő teljesen szétszabdalta az arcát, mert nem bírta elviselni az apró bőrhibáit. Egy magazinban pedig egy másik lányról olvastam, aki annyira megszállottja volt az arctisztításnak, hogy a legdurvább időszakban súrolóporral "radírozta" a bőrét.

Nekem is vannak gondjaim magammal, kinek nincsenek, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ilyen mélységekig jussak el - valószínűleg azért, mert nem bírom annyira a fájdalmat.

Persze, az ilyen testképzavar és következményei rettenetes betegségek, és ugyanúgy kiborítanak, mint az anorexiás-bulimiás híradások...

A mostani hír, amit találtam, egy koreai, 48 éves hölgyről szól: Hang Mioku megszállottjává vált a plasztikai beavatkozásoknak, húsz éve egyik műtétet csináltatta a másik után, és olyannyira eltorzult az arca, hogy már a saját szülei sem ismerték meg. Ami pedig igazán durva: egy orvos, aki szilikoninjekciókkal "kényeztette", megfelelő szereket és tűt is adott neki, hogy saját magát is tudja injekciózni. A hölgy pedig, mikor elfogyott a szilikon, főzőolajat kezdett a bőre alá adagolni. Most próbálják valahogy helyreállítani az arcát, de valószínűleg soha nem lesz "normális".

A teljes hír itt elolvasható, a hajtás után pedig két fotó, az erős idegzetűeknek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr76766845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Még jó, már megebédeltem...

Iszonyú torz lehet a saját magunkról alkotott kép, ha idáig el tud jutni valaki.
Valoszinűleg olyan ez, mint az általad emlitett két betegség is (anorexia, bulémia), amikor is teljesen irreálisan látják önmagukat.
úristen...pedig eredetileg nem is volt csúnya nő
Húúúúú, szegény...

Sőt, sztem igazán helyes volt....

Most a Marie Clairben is voltak ilyen cikkek... Borzasztó... :S
Ezt tényleg betegségként kellene kezelni, és nagyon sajnálatos, hogy a plasztikai szépészettel foglalkozó orvosok ennyire immorálisak. A jó orvos pszichés zavart az első konzultáción megállapítja, és nem vállalja a beavatkozást vagy a további beavatkozást.
A baj csak az, hogy a páciens továbbmegy és MINDIG talál olyat, aki megcsinálja amit kér... :-(

Amúgy ha nagyon precizek akarunk lenni, a test diszmorfiás zavar az ún. szomatoform zavarhoz tartozik, eggyel korábbi a BNO osztályozásban, mint az evészavarok. De tisztán pszichés eredetűek az ilyen történések...ebben Virgonak igaza van!

Test-diszmorfiás zavar: ép küllemű egyénnél a külső - illetve annak egy részének - képzelt defektusára vonatkozó kóros mértékű aggodalom, amely jelentős szenvedést okoz.
Minimális fizikális anomália extrém aggódást vált ki. Leggyakoribb célszervei: az arc, az orr, a nemi szervek és a lábak. A beteg állandóan ezzel foglalkozik; tükör előtt vizsgálgatja vélt defektusát, s próbálja elrejteni, eltüntetni. Az illető számára ez a képzelt vagy eltúlzott tökéletlensége olyan szenvedést okozhat, hogy otthonába bezárkózik, az emberek társaságát teljesen elkerüli, és öngyilkossági kísérletig is eljuthat.

"(...) szép volt, és semmi kétsége nem volt afelől, hogy csúf és visszataszító szörnyeteg." (Francois Mauriac - A szerelem sivataga) --------> ez a betegség lényege.

Hát úgy érzem a hölgyre is illik sajnos a diagnózis.
Fenti leírás a surolóporos, meg a pattanás-szeplő borotvapengézős modellekre is vonatkozik!
Tiszta szerencse, hogy a koreaiak a vele készült interjú láttán megsajnálták, és összedobtak neki egy kis zsozsót a korrekciós műtétekhez. Mákos a néni...
Huh

Scala leírása - Milyen profi! ;)
Ehhez a témához szeretnék nektek ajánlani egy filmet: Kim Ki Duk: The Time
Eszméletlen,hogy valaki idáig eljusson... ezeken az embereken ráadásul nagyon nehéz segíteni.
lumena, megnézem van-e a tékában. Művészfilm vagy documetary?

Zsanika, köszönöm, nem magamtól vagyok ily okos: Németh Attila - Moretti Magdolna: in: PSYrodalmi Szöveggyűjtemény.
irodalom.blog.hu/2008/10/04/ki_szepen_kimondja_a_rettenetet_azzal_fol_is_oldja_psyrodalmi_szoveggyujtemeny
Zsani, épp most linkeltelek az egyik divatblogra, méghozzá a cumisüveges posztodat! :-)
hú ez durva...pszichiátriai esetek....pedig amúgy nem is volt olyan csúnya a nő.
arra a CSI-os részre emlékszem, vki nem találta meg esetleg youtube-on v vhol?
Ha megtaláltátok, dobjatok linket, pls. :-)
Nah, hazaestem végre... Az idő miatt ma olyan kóma vagyok... Brrrrr......

Köszi, Scala!!!! Egy kis reklám nekem! :D
Ha nem is kommentelsz, de legalább olvasol "engem" is az már örömmel tölt el! ;)
Az időt én is láttam.
Művészfilm, egyébként Kim Ki Duk összes filmjét érdemes megnézni.

Nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog, mert megvan a sajátosságuk a távol-keleti filmeknek, pl. nagyon kevés benne a párbeszéd, iszonyú kifejező viszont a zene és a szinészi játék.

nekem sosem jutna eszembe főzőolajat(???????????)fecskendezni az arcomba....ez nagyon durva,még ilyet..........pedig szép arcú nő volt.de ez az olaj-téma,nem is értem mit hitt.....
Elmeséltem a páromnak, és ő nem is a nő tettén, hanem a dokin volt kiborulva... igaza van
Sziasztok!
Látom Lizi már válszolt előttem Scala-nak. :)
Lizi, eddig melyik filmjeit láttad?
Virgo, a párodnak teljesen igaza van.
Azt nem értem,hogy miért van mindig olyan orvos, aki elvégzi a szükségtelen kezeléseket...
lumena, mert fizet a páciens.

Pénzt. Fizet.

És abból lehet venni Audi típusú személygépkocsit... Vagy Mercedest. Azért.

Minél több ilyet bevállal, annál újabb és nagyobb Meredest. :-(((

Köszi a magyarázatot Lizi, utánajárok a filmjeinek! :-)
Lizivel tökéletesen egyetértek, Kim Ki Duk összes filmje csodálatos, már csak a speciális atmoszféria-teremtései miatt érdemes megnézni, még ha néhol a sztori hibádzik is.
lumena: Láttam Az ijat, a Tavasz, Nyár, Ősz, Tél és Tavaszt, A lopakodó lelkeket és Az időt.

Mindegyiket imádatam.
:-( Pedig egész helyes nő volt előtte...
Lizi: Én is ezeket a filmjeit láttam és isteniek.
Scala: értem én,hogy pénz,de az idealista lelkem ilyenkor dühöng...
Az enyém is, és azt hiszem sokunké. Ezek undorító dolgok, é szerintemnem mindegy, hogy a szoba van rosszul kifestve, vagy emberi szervezettel felelőtlenkedünk... Más meberek egészségével.

Még eszembe hutott valami, de azt már Virgo "politikának" titulálná... :-)
Megtaláltam az emlegetett CSI részt: második szezon, 23. rész, az eredeti címe The hunger artist. Ha valakit érdekel.

Scalának (meg mindenkinek, aki érdeklődik a téma iránt) pedig láttam egy könyvet a testképzavaroktól, iszonyú érdekes. Az Alexandrában lehet kapni


süti beállítások módosítása