Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Heti kérdés: melyik volt a legnagyobb divattévedésed?

2008.11.10. 19:05 - Virgogirl

Címkék: stílus divat heti kérdés elmélkedés

Eljött a gyónás ideje: milyen olyan ruhadarabot, kiegészítőt vettetek már meg magatoknak, aminek tulajdonképpen nem volt semmi értelme, drága is volt, nem is áll túl előnyösen, mindennek tetejében mindössze egyszer (vagy még annyiszor sem) volt rajtatok?

A nők nagy része - de szerintem a férfiak is - impulzív vásárló, azaz gondolkodás és előre tervezés nélkül vesz meg valamit, ami tetszik neki, még akkor is, ha nincs az adott dologra szüksége... Egyszerűen van egy ilyen gomb az agyban (különösen, ha rosszkedvű, szomorú, stresszes vagy csalódott az ember), amit megnyomva, mindenképpen "szerezni" kell valamit.

Kezdem én a sort, de nagyon kíváncsi vagyok ezekre a divattévedésekre... Egyszer vettem magamnak egy szürke, sztreccsanyagból készült miniszoknyát, melynek fodrok voltak az alján. Kb egy órát volt rajtam... Tíz évvel ezelőtt került olyan 5-6 ezer forintba.

Nektek milyen hasonló élményeitek vannak?

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr71762017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

10 évvel ezelőttiekbe inkább ne menjünk bele! Fiatalság... LOL

Tavalyelőtt vettem egy dior óriás giccses gyűrűt (dior princess)amibe smink van (mellesleg azzal nem volt gond)... Kulcstartónak akartam használni... 1* tettem talán meg... Eladtam azóta. Egyáltalán nem az én műfajom volt. (potom 6500 Ft-ért vettem talán... )

farmer: répafazon/cigaretta fazon
Akkor éppen ezek voltak divatosak. De ha már láttatok ilyen nadrágot egy homokórán, akkor tudjátok, hogy az életben nem csinál semmi ekkora feneket az ilyen alaktnak.
Elajándékoztam őket.
a csipke által említett ős-répafazont(melynek márkája casucci volt)én még megfejeltem egy "sexi"magastalpú cipővel és egy sportos türkiz ego pulcsival....brrrrr,ha visszagondolok,kiráz a hideg....de kb tíz éves koromba vettünk egy budmil táskát,oldalán egy hímzett tigrissel&egy adidas narancssárga szél dzsekit(a kettő együtt kb 20ezer volt,az akkoriban elég boros ár volt)
naaaa,a régi szép idők :)
ja a répa plussz magastalpú project is jó tíz évvel ezelőtt volt,sőt...van az több is :)
A klasszikus "mamafarmer"... nyamm. Nekem is volt :-D

Ezekszerint már mindenki csak ilyen régen tévedett...
Én vagyok az egyedüli kakukktojás... :D
Lehet, Zsani, hogy ez azt jelenti, te vásárolsz közöttünk a legtöbbet ;-)
Hehe... az lehet! :)

Bár mostanában már tényleg nem bánom meg a dolgokat,... ;) Fejben kombinálok, hogy mit mihez vennék fel és próbálok a jövőbe látni. Olyan dolgokat veszek, ami 10 év múlva is jó lesz... A kiegészítők viszont még mindig gyengéim. . .

Ma voltam nézelődni és csak egy hajgumi és hajcsat kombinácijú dolgot vettem - potom 890 Ft-ért!

Nah?! :D
ööö, erre most mondani kellene valamit? :-DDDD
Én akkora lúzer voltam hogy még anno az Otto magazinból rendeltem egy sztreccs ruhát, fekete alapon fehér pöttyöset, mostanában azt mondanánk rá, olyan Audrey Hepburn-ös, de soha nem vettem fel.
Látom, a farmerkérdést nem csak én próbáltam végig :D
Nagyon jó kérdés! Most nagyon ompa lehetek, mert semmi sem jut eszembe!
Ugyanis az egyik cipőmet évekig nem hordtam, és amikor Zsanival voltunk a Patrizia Pepe divatbemutatón mégis felvettem... szóval idővel mindennek meg lesz az értelme.

Amúgy igazad van Virgo, zakkantan vásárol az ember ilyen tárgyakat... nem elég jó minőségű cipőre emlékszem.
Vagy tavaly (2007) egy Benetton barna szalmakalap, egyszer sem hordtam, de egy kolléganőm a céges vitorlázáson igen... :-D

Vagy Intimissimi body, lila-barna pöttyös... kb. egyszer volt rajtam... férjem nagy bánatára.
Ezüst csillám cipő a Leonardotól, ami kicsit eláll a szélén a lábamtól... de ez amolyan kettőt fizet hármat vihet akcióban volt a 3. :-)
Ilyesmik...
Sminkben több ilyen tévedésem volt! ;-)
Répa farmerom nem emlékszem, hogy lett volna...

Középiskolába egy hús színű enyhén trapéz Lee kordnaci volt az egyik kedvencem, amit az édesapám vett nekem - évekkel azelőtt - mielőtt a méretem lett volna. Baromi jól nézett ki, még így utólag is belegondolva... :D
a body és a csillám cipő is 2007. tél-tavasz darabok
Azt a szandált vétek volt nem hordani, Scala! ;) Annyira szép és csinos...
Tudod, Zsani, akkoriban nem volt más női farmer fronton. Akkor kezdtem 501-est hordani. Abban legalább a fenekem is jó (volt) :)
egyébként egyetértek csipkével, tényleg nem nagyon volt más - vagy, ha volt, akkor szinte megfizethetetlenül drágán...
Ööööö, Zsani se fiatal már annyira... :D
Az a Lee akkor egyáltalán nem volt divatos... csak én elég különc voltam...

Anyu Ecserin szerzett Wranglerét és anyukája által varrt 70-es évekbeli kötött, horgolt cuccokat hordtam kord zakóval... Ilyenek voltak a mániáim... :D
Szóval leginkább az anyukám cuccait szerettem akkor is... Csak, hogy valamivel különcködjek! :D
Álalános iskola 8.-ban volt egy "szépséges" kígyómintás kordnacim. Na az duurva volt:-DDDD
Amikor még öltöztettek rámhúztak egy-két hajmeresztő ruhadarabot: répafarmer, ronda kinyúlt pulóverek. Soha nem heverem ki, hogy slampos tinédzser voltam... :-( Egyébként meg nagyon meggondoltan vásárolok.
hehe :)
Én általánosban előszeretettel hordtam passzos nadrágot - mint a mostanság nagyon trendi leggingsek, csak kicsit vastagabb, bordázott pamutból - volt kettő is, imádtam. Utólag elnézve az én nemkicsit sportos virgácsaimon (a vádlijaimra ne kapok csizmát olyan izmosak, általánosban meg még aktivan sportoltam is...) iszonyat. Azért elvitt volna a divatrendőrség az tuti.
De mivel borzasztóan késős vagyok, a mai napig képes vagyok elindulni össze nem illő cipővel-övvel-kabáttal-táskával otthonról...Aztán a legközelebbi tükröződő felületen elborzadok és összehúzom fülem-farkam :D
Az utolsó rossz vételem meg egy barna bogyós fülbevaló a monoból, a vásárlás utáni napon természetes fényben fedte fel előttem mennyire undorító színe van :)
általánosban kaptam egy piros hello kitty-s trapéznadrágot. utáltam...
meg volt tépőzáras holdjáró-szerűm, azt se szerettem.
gimi 2.-ban talán: fűzöld nadrág+narancssárga kötött pulcsi.
3D-s répa voltam...

más komoly tévedésre nem emlékszem.
bagaela :-D

10 évvel ezelőtt mindenki hordott vicces dolgokat, de szerintem azok csak a jelenből tekintve viccesek, akkor tök normális volt, hogy kockás répanacit hordunk, meg a hires "sztreccs"-nacit, meg a mindent eltakaró bő pulcsikat.

Szóval az elmúlt pár évből nem emlékszem nagy baklövésre. 1. igyekszem meggondoltan vásárolni, csak azt megvenni, aminél érzem, hogy hát ez hú de annyira jó, hogy nagyon. Szerelem-darab. Amin már gondolkozom, azt hagyom.
2. Nem vagyok nagyigényű, örülök az apróságoknak is, tehát Implulziv vásárlás során kis dologgal is boldogabb leszek.

Egyébként nekem is eszembe szokott jutni néhány olyan ruhadarab, amit már leselejteztem, hogy de jó lenne most. Sajnos fizikai képtelenség, hogy mindent őrizgessen az ember.
Lizi, elsősorban nem arra gondoltam, hogy tíz évvel ezelőtt mit gondoltunk divatosnak (az szerintem megérne egy külön posztot, mondjuk, "Óda a kockás flanelinghez" címmel), hanem, hogy mi magunk miben hibáztunk. Nálam az a szürke szoknya a legemlékezetesebb, mert drága is volt, csúnya is volt, és tényleg éveken keresztül kerülgettem, hogy majd csak felveszem egyszer...

Az utóbbi években én is igyekszem azért kerülni az ilyen impulzusvásárlásokat...
Virgo, még gondolkodom a magamén, de már leselejteztem őket... :-)
Elég ritkán fordul elő, hogy olyasmit veszek meg, amit aztán nem hordok. Egy fekete alapon sárga és narancsszínű karikákkal csicsázott nadrág volt kivétel ez alól az elmúlt években. megvettem, és az egyik rokonom is pont ugyanolyat vett, tőlem függetlenül. Eleinte jót nevettünk a dolgon, tervezgettük, hogy majd egyszerre vesszük fel a családi összejövetelekre, de aztán sosem vettem ki a szekrényből. Végül használatlanul vittem el a szegényeknek.
Virgo, tudom, hogy nem arra gondoltál, de mindenki azt kezdte el citázni, ezért irtam azt amit... ;-)

Szóval ééén értettem a kérdést! :-p
Kockás flanelingem egyébként nekem is volt, abban nyomtam általánosban az első felső tagozatos sulidiscoban. :-D
Szép napot!
konkrétan egy darabot nem tudok kiemelni, amire ráhúzhatom a vizes lepedőt, de fiatalabb koromban visszaeső cipőbűnöző voltam. Szandálom, csizmám, cipőm van egy időszakból amiket leginkább soha vagy csak nagyon ritkán vettem fel, mert abszolút nem az egyéniségemhez illő darabok voltak.
Szia, mici!

Antibaby, azért megnézném azt a gatyát...
Sziaszia :o))
nem témába vág, de olyan szépen süt a nap, valahogy muszáj időt szakítanom, hogy kimenjek bicajozni. Ezek már tényleg az utolsó kellemes őszi napok
Bár mégis a témához igazítom a kommentet. :o)
Annak ellenére, hogy nagyon szeretem a bicajomat, mégis tévedés volt MTB-t vennem, sokkal praktikusabb lenne nekem egy city bike. De a drágám annyira csinos és akkora egyéniség, hogy nem tudtam az észérvekre hallgatni.
az nem olyan nagy baj.
egyszer, általánosban, kaptam ajándékba egy hálóinget, amiről úgy gondoltam, olyan állatian jól néz ki, hogy kár alváshoz elpazarolni, és nem is tűnik hálóingnek egyáltalán. felvettem iskolába, beletűrtem az alját a farmerba.
azóta is majd' elájulok, ha eszembe jut; nagyjából harmadik-negyedik óra tájékán már teljesen bizonyos voltam benne, hogy egyáltalán nem tűnik nem hálóingnek.
(most, hogy ezt elárultam, sose jövök ide többé vissza... iszonyú ciki.)
Nekem nagyon sok ilyen holmim van... tényleg... az egyik legdurvább egy horgolt, nyakbakötős, kagylókkal kirakott felső... amit nyílt színen nem vettem fel, csak egyszer itthon amikor megállapítottam, hogy azon túl, hogy k...vás... még kövérít is, ami elég vicces az én 45 kilómmal... vajon kinek áll jól?

Ja... és jó drága is volt.. :)
Jajj... nagyon jót röhögtem a hálóinges történeten. :)
ErrorFlynn, nehogy elmaradj emiatt... cserébe elmesélem, hogy egyszer úgy jöttem ki egy elegáns étterem mosdójából, hogy a hosszú szoknyám belegyűrődött a bugyimba :-)
Nyári bakancs!!!! Emlékeztek ti ilyenre? Bakancs formájú volt, vmi világos vászon anyagból!
Na meg télen: bakancs, cicanadrág, LÁBSZÁRVÉDŐ!!! :D
És nagyon menő voltam ám!!!! :)
az semmi Virgo, én pár éve nőgyógyásznál voltam és úgy tettem meg az utat a buszmegállóig, hogy a szoknyám szintúgy belegyűrődött a bugyimba, de még az papir is lógott belőlem, ami az ülőkén van... :-D

mindezt a buszmegállóban vettem észre, hogy a fenekem kint van és lóg belőlem a "wc-papir"
jól van, ezek szerint másoknak is vannak elásom-magam pillanatai :-)
ErrorFlynn, Virgo, Lizi: rémálmaimat idéztétek!
Nekem amolyan nehéz napon elázós történetem van... három-négy... :-( Elég kellemetlen az is.


süti beállítások módosítása