Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

A divat az utcán hever (?)

2008.10.06. 09:03 - Virgogirl

Címkék: blog szavazás divat érdekesség elmélkedés

Olvastam a Guardianben egy érdekes cikket arról, milyen hatással vannak az utcai divat blogok arra, ami megjelenik a kifutókon, illetve később a boltokban. Charlie Porter szerint azok, akiket az ismert és népszerű bloggerek lefotóznak, talán nagyobb befolyással bírnak, mint a kifutók modelljei - egyrészt, hatalmas népszerűségnek örvendenek az internetes társadalomban, másrészt nagyon sokszor "adják tovább" a fotókat magazinoknak, sőt, azok a képek, amelyek a nagy bemutatók előtt készülnek (mikor a divatvilág képviselői már azokat a ruhákat viselik, egyszerűsített formában, amelyek a kifutókon is megjelennek), gyakran az olcsóbb, tömegeket megcélzó high street márkák kreatívjainak asztalán kötnek ki, akik innen (is) szerzik az inspirációt.

Az biztos, hogy ilyen blogokból rengeteg van (csak a hazai blogoszférát nézve egyből tudok mondani hármat) - az már izgalmasabb kérdés, hogy van-e értelme ezeket figyelemmel követni, esetleg vágyakozni arra, hogy bekerüljön az ember.

Itthon szerintem nem is annyira a divat és az egyedi stílus bemutatása a cél (legalábbis, nekem ezek a fotók egy idő után nagyon unalmasak és egysíkúak, mintha tényleg mindenki ugyanazt viselné), hanem egy újabb lehetőséget teremtenek arra, hogy másokat kritizáljunk. Persze, ha utcai divattal foglalkozó blogom lenne, akkor nem így gondolnám (és azt is a fejemhez lehet vágni, hogy "ugyanezt csinálod a sztárokkal" - ez így van, de őket tuti nem bántom meg, ráadásul, nekik egy kicsit azért munkaköri kötelességük, hogy csinosak, jól öltözettek, divatosak legyenek). Külföldön persze vannak nagyon jól sikerült fotók és összeállítások, és a kommentek sem olyan éles hangúak... Egy kicsit talán bátrabbak (merészebbek, nyitottabbak, harmonikusabbak...) is ott az emberek.

Összegezve csapongó gondolataimat, időnként jó móka végignézni, hogy ki mit visel az utcán, inspirálódni, egy-két vicces megjegyzést is megengedni magunkban (szigorúan halkan, nem leírva...), de az, hogy csak és kizárólag innen tájékozódjak, vagy naponta több órát töltsek azzal, hogy végigkattintgassam a kedvenc street style blogjaimat, távol áll tőlem. Egyébként pedig minden tiszteletem azoké, akik vadidegeneket le mernek szólítani az utcán, illetve, akik szívesen pózolnak vadidegeneknek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr66698368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a post rettentően tetsik! Köszi! :)
hm, a hazai oldalak izgalmasan indultak, de szerintem elszürkültek.

a külföldiek közül csupán a Sartorialistot követem (meg a Catorialistot :D), mert abban még nem találtam kivetnivalót.
egy nap max. 20 képet bírok megnézni, utána belefáradok, és megunom.
én is csak a Noori által említett kettőt nézegetem!

Kétlem, hogy mi valaha eljutunk arra a szintre, hogy ne "nagyon" kritázáljunk. Nem tudjuk úgy befogadni mások extrémitását, mint külföldön. :((((((( Szerintem ez egy kicsit szomorú.
nekem nem az extremitással van bajom, hanem a tömegjelenséggel.
amikor mindek harmadik fiatalon kék csőszárú farmer van, meg kockás ing, akkor az már nem vicces
ugyanez van a lilával
vagy a feketével
meg a sálakkal.............................
igen, az se a legjobb! :)

Ezért kell csak mértékkel követni a trendeket. Az a halálom amikor valaki nem nézi az alakját - ez a divat - és felveszi a hozzá egyáltalán nem passzoló ruhát.

Engem például a színek trendje nem igazán szokott izgatni. A lila már középsikolás korom óta kedvenc és csak annyit változtam, hogy annyira már nem vagyok színes talán, mint régen.

Szeretem, ha valaki meri vállalni magát! :)
Noori, tök igazad van, én is ezért írtam, hogy egysíkú egy idő után.
engem nagyon zavar. bemegyek az egyetemre, és kb. minden második ember feketében van. a lányoknál ez társul a bokacsizmával.
arról már ne is beszéljünk, hogy ki vesz fel csőszárú nadrágot...
mindegy, felőlem felhúzhatják a WC-ajtót is, csak ne tömegesen.
mert akkor hogy' lehetne bezárni a vécéket...
Noori :)))))))

hozzá teszem, hogy a Te korosztályodba kevés embernek van még nagyon kiforrott ízlése. (szerintem) Ezért még "utánonak". Remélhetőlg sokan egy idő után "beérnek"!
Nem tudom ismeri-e valamelyikőtök az alábbi francia blogot: www.garancedore.fr/

A blog szerzője illusztrátor, de streetstyle fotókat is készit.
Igaz, nem minden nap nézek el a blogra, de szeretem a képeit.

Nézzétek meg, ha van kedvetek!
Lizi

Rögtön az első fotón lévő lány hajszínét akarom birtokolni! :))))))))
szerintem a probléma az,hogy akik nézik ezeket a blogokat itthon és kommentelnek,azok túl kritikusak....ha valaki merész ill.extrém az tuti,hogy meleg,ízléstelen..stb vagy ha kevésbé érdekes a szett,akkor meg szürke sz@r és unalmas.....
nehéz így,pedig külföldön jóval bevállalósabbak a népek,de talán azért mert kevesebb a beszólongatós,irigy ember.
egyetem téma:náluk is annyira tipikusan öltöznek fel,fiúk nagyon intellektuálisan nyomják-öltöny,aktatáska vagy dokk-style műmacsós,a csajok bokacsizma répanaci,ballonkabát,hatalmas guess táska.....bár a répanacit én is hordom,de én már kb 4 éve,mielőtt még nagy divat lett,mert szerintem a magasságomhoz ez a legjobb.bár én mindig figyelembe veszem az adottságaimat és azt,hogy adott darab "én"vagyok e......
Ha már felmerült, a Guess táskáról mi a vélemény? Tömegdolog, de az emeberek többsége igényesnek gondolja magát tőle? Tényleg érdekelne, mert nem tudom mit gondoljak...
Guess táskáról nem tudom mit gondoljak. Nekem sok giccses és szintén tömegcikk lett. :( A bőröng nagyságú dolgaik coolosak szoktak, egyébként lenni.
én most erre vagyok nagyon rákattanva, de még nem mertem magamról felrakni képet:
lookbook.nu/
ja igen, ez abból a szempontból nem klasszikus streetfashion blog, hogy itt mindenki magáról tesz ki egy aktuális, "mi van rajtam ma" képet.
bár mostanában zavaróan sok kis divattervező palánta reklámozza magát itt, meg van aki nagyon elmegy a fotóművészet irányába.
bjork, ez nagyon jó kis blog :-)
a barcelonai lányon (Barbara) viszont látom (csak más színben) a Barcelonában vásárolt ruhácskámat :D
Tényleg Strange?

Az a kis norvég mintás? :D
én a Face Huntert, és a The Sartorialist-et szinte mindennap végignézem, ezek a kedvenceim....magyarok közül egy jót sem láttam.
Akkor bevallom, én vagyok a 2%... :-D
Ismersz.... :-D

Zsani, képzeld, igen.
Én nem igazán bírom az embereket... Skorpió tulajdonság!
én se bírom - mármint a viselkedésüket, de azt, hogy miben mutatkoznak mások, azt szívesen szemlélem! :)
:-)
Én azt sem, kiábrándító... Tudom, nem az itthoniakat kell nézni, de nekem elegánsabb a stílusom az átlagnál... és olyan ritkán van.
én szeretem őket nézegetni, mikor épp rámjön, el tudok bennük merülni.
a magyarok gyengék. én simán nem engedném a kommentelést inkább, de bátrabb, változatosabb szetteket raknék fel.
jaj, már kezdem sejteni akkor, hogy mi a probléma! ;)

Nem elég kifinomultak - túl extrémek sokszor neked - ezek a fotózott emberek. Hmmmm?
A kifinomultsággal és eleganciával kapcsolatban nekem is hiányérzetem van.
Úgy van pontosan, ez a bajom Zsanim. :-)
Szóval idegesítenek ezek a képek...


süti beállítások módosítása