Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

A nagy bugyikérdés

2008.06.14. 09:59 - Virgogirl

Címkék: tipp stílus szavazás fehérnemű agyrém

Jártamban-keltemben (mert a napokban volt végre lehetőségem arra, hogy kimozduljak otthonról) egyre több nőt látok világos, vékony nadrágban - ami jó, mert nyár van, és meleg, és ez egy szellős, divatos viselet. De. A világos, vékony nadrág alá miért kell olyan bugyit húzni, aminek a teljes vonala (gyűrődésekkel együtt!) átlátszik a nadrágon? A másik dolog, ami fölött nem tudok napirendre térni: a bálnafarok jelenség, azaz, amikor a tanga nagyon csúnyán kilátszik a csíipőfarmer fölött... Mindkettő elég előnytelen és elég csúnya...

Az ilyenekre direkt nem figyelnek oda az emberek, vagy csak óvatlanságról, esetleg kényelmi szempontokról van szó? Vagy nem is érdekli őket a bugyivonal?  

A látható bugyivonalat viszonylag egyszerűen el lehet kerülni: akár tangával, akár francia szabásvonallal (azaz kisnadrágra hasonlító, combra simuló fehérneművel). Megfelelő méretű nadrággal (azaz egy picit bővebbel) vagy varrás nélküli fehérneművel pedig csökkenteni lehet a jelenség előfordulásának esélyét.

A bálnafarok ellen pedig ott a madzagbugyi (vagyis, aminek szalagszerűen keskeny az oldalsó pántja), mert ezt könnyebben lehet a nadrág alá igazgatni; vagy, a csipőre szabott alsónemű.

Ja, és bármennyire is extrémül hangzik, inkább testszínű alsót válasszunk, mint fehéret, az ugyanis kevésbé látszik át a vékony ruhákon, mint a fehér.

Az urak természetesen arra válaszoljanak, ha erre tévednek, hogy mit kedvelnek leginkább a hölgyeken.

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr23519712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez egy itthon tapasztalható, szerintem kétségbeejtő jelenség, és valójában közönséges igénytelenségként foglalható össze!

Fogalmi tisztázást kérek szépen: a francia bugyit nagyon jól leírtad, de én eddig azt hittem, hogy a csípő bugyi aminek szlesebb az oldalpántja stb. a francia bugyi, akkor azt hogy hívják... Próbálok keresni képet, és ide linkelem, hogy mire gondolok, nekem abból van a legtöbb!
Tangát nagyon ritkán hordok, az az igazság...
Nem, sajnos, ez egy világméretű jelenség, max klföldön többet tesznek ellene (pl rendes fehérneműket vásárolnak).

Nem vagyok fehérnemű-szakértő, az én értelmezésemben a francia bugyi az a kisnadrág (testre simuló női "boxer" vékony, csipkés anyagból, kb combtőig vagy kicsit lejebb ér)
a csípőbugyi pedig az (szintén az én értelmezésemben) aminek a felső széle a köldök alatt van, kb úgy, mint a csípőnadrágoknál.
Nem találtam képet... csak nagyon furcsa embereket a Vaterán, ki akar bugyit eladni? Nem értem...

Aki pl ajándékba kapta, de méretekkel nagyobb vagy kisebb, mint ami neki kell?
Elküldtem előző hszomat, és csak utóbb láttam a képet, amit linkeltél.
Na igen, ilyenek vannak nekem is. Csak sokkal stílusosabbak, Tezenist mindenkinek szívből ajánlom, ha pamutbugyit keres!

Viszont Etamtól van boxerszerű, simulós mini sort szerű, azt akkor hogyan nevezik, vagy az is még francia? Szerinted?

Megállapodhatunk ebben is, csak a Ti véleményeitekre is kíváncsi lennék.
De vissza is lehet vinni! Mindegy, én semmi szín alatt nem vennék meg bugyit mástól, meég akkor is, ha garantáltan nem használt, és eredeti csomagolásban van. Lehet, hogy finnyás és életidegen ez a hozzáállásom, de bugyinál valami ösztönös, zsigeri ellenérzésem van a Vateráról történő beszerzéssel kapcs.
jav. még akkor sem (...)
Csípőbugyi: aha, egészen másra gondoltam...

Ok. Ilyenem is van.

Akkor hogyan nevezzük azt a simulós sortot? Hmmm?
az a francia. De ezek az én elnevezéseim, lehet, hogy valaki más tök máshogy hívná.
A franciabugyit én is arra használom, amire te. A csípőbugyi elnevezést viszont még nem hallottam. De azt gondolom, hogy amit mutattál, az egy teljesen átlagos bugyi. Van még olyan a mi korosztályunkban, aki köldökig érő bugyit hord? :-)
A másik, amit soha nem tudtam megérteni, az a fehér ruha alá, fehér fehérneműt választani. Annál jobban semmi sem látszódik át....
Leadok egy szavazatot a tangára :-)
Strange: akkor fehér hosszúnadrág alá mit javasolsz nyáron? :-)
Én vagyok itt, én válaszolok előbb (de Strange véleményére is kíváncsi vagyok...): testszínű tangát vagy franciabugyit.
A mi korosztályunk? Kikre gondolsz? :-) (és szerintem vannak, akik hordanak magasabb bugyit, nem olyat persze, ami hónaljig ér, de nem is nagyon lent

Akkor átfogalmazom a csípőbugyi meghatározását: olyan bugyi, aminek a felsőrésze inkább a csípőcsonthoz van közel (köldök alatt kb egy tenyérnyire).
Aha. Testszínű, de a tanga durva szerintem, nem esztétikus egy átsejlő popó, vagyis hát túlontúl az, nem?

A módosított csípőbugyi megfogalmazás pontosan azt fedi, amire gondoltam! Köszi.
Szerintem a tanga is mehet, kivéve ha valakinek nagyon durva narancsbőre van - merthogy minden kis göröngy látszik. Anélkül viszont simán.
A meghatározásod szerint akkor én szinte kizárólag csípőbugyikat hordok (talán van egy-kettő, ami kicsit "magasabb").
Scala, fehér nadrág alá milyen bugyit? Először is, fehéret semmiképpen, mert az talán még a feketénél is jobban átüt. Másodszor, gondolom nyáron azért veszel fel fehéret, mert meleg van, akkor viszont franciabugyit semmiképpen sem praktikus viselni (kivéve, ha tényleg átütnének a narancsbőrök), szóval én tangát javasolnék, lehetőleg testszínűt, esetleg , nagyon esetleg rózsaszínt, világoskéket.
Vagy: alapos szőrtelenítés, és commando! :-D
:-D
de lányok, most kompleusaim lettek a fehér ruhákkal kapcs., úgy legalább látszik hog yaz emberen van bugyi...

Nem is tudom, ez a tanga dolog nekem olyan ... zavaró. Na. Még ha nagyon kedves kolléganőmön látom, akkor is sok...
nekem meg az zavaró, ha a bugyivonalat látom másokon...
Tényleg ez ennyire gáz?! De hát a farmeron/szoknyán kívül, ha nagyon megvizslatod, mindenben látszik a bugyivonal...

Elgondolkodom ezeken az infókon, utána pedig irány a Tezenis! testszínű tanga...
A Tezenis nagyon jó, nekem is van...

Egyébként nem gáz (annyira), ha téged nem zavar.
Csak most úgy elgondolkodtam, hogy ez egy ilyen minősíthetetlen stílushiba...

A kilógó pántok, alsóneműk nálam is, persze, de a ruha alatt átsejlő bugyivonal (nem estélyi ruhában) ha száműzendő, egyetlen lehetőségként a tanga marad.
Márpedig szerintem nem egészséges mindennapos viselet... Kutatások is voltak, de inkább nem idézem, mert a gombás fertőzések tüneteivel és a kül. testnyílások összefüggéseivel nem szeretném terhelni a drága blogot! ;-)
Bekapcsolódom... szerintem is nagyon gázos, ha egy amúgy szép szoknyán, szövetnadrágon átüt a bugyivonal... persze a seggbevágós (elnézést) nadrág is zavaró, kicsit bővebb nadrágot kell venni. Én nő vagyok, de engem is zavar másokon. Nem tudom hogy hívják, de van olyan tangaszerű bugyi, ami hátul nem csak egy cérna, hanem picit vastagabb, van középen egy vékony varrás, hogy ne gyűrődjön be..ööö...értitek :) Közben ezt találtam:

Knicker types:

*

briefs - the word briefs is usually used to describe knickers that give whole coverage of both the front and buttocks. They may be further described as being low-rise (the waistband sits on or below the hips) or high-legged (the cut of the leg finishes high on the hips).
*

thong - thongs have full coverage at the front, but leave the arse cheeks bare. Again, available as a low-rise version.
*

g-string - a g-string is the barest of bare underwear, composed only of string apart from a small triangle at the front to preserve modesty.
*

shorty - shorties (boy shorts) are low-rise knickers that go down to the tops of the thigh; knickers that look a little like shorts, in other words. Very popular at the moment.
*

french knickers - french knickers are similar length and style to shorties, but looser in fit and feel; absolutely luxurious when made in satin or silk.
Scala, én kizárólag tangát hordok (mert abban érzem jól magam), és soha, semmilyen nemi betegségem/fertőzésem nem volt... Nőgyógyász szerint is nyugodtan lehet hordani. Én is olvastam a kutatást, nem győzött meg.

De lehetőség a francia bugyi is, meg a hosszabb alakformáló nadrág, sőt, a harisnyanadrág is, bugyi nélkül (szerintem ez az egyik legundorítóbb lehetőség... magánvélemény), vagy a beragasztható bugyi, meg persze lehet menni bugyi nélkül is, csak okuljon az ember Britney példájából, és vigyázzon, amikor kiszáll a kocsiból.
Egyébként meg nem minősíthetetlen stílushiba, van ennél rosszabb, csak nekem nem nagyon tetszik, egy kicsit igénytelenséget sugall.
Korat, szia, köszi szépen a listát (úgy látszik, több türelmed van, mint nekem)
Korat ez aztán a lista! :-)

Most akkor komolyan igénytelenség? De még a kosztümökön (hecsak nem vastag az anyag) is átsejlik.
Ok. Rendben. Elfogadom.
Rájöttem, hogy a Wolfordban is körül fogok nézni testszínű, alakformáló dolgokat illetően + akkor tanga. Csak én abban érzem hülyén magam... :-)
Majd kialakítok valami kompromisszumot, meg most úgyis a maxiruhák korszakát éljük! :-)
Szavaztam, de aztán a kommentekben belinkelt francia bugyi képe kicsit más volt, mint amire gondoltam. Amire én asszociáltam, az még ennél is szélesebb, csupa csipke és testhezálló. Pl. Triumphnak van olyan, csak nem találtam jó képet.
www.triumph.com/hu/
Honlapjukon sem igazán, mármint nem "pont azt", amire gondolok, de például a jelenlegi kollekciójukban a Modern Shape-en belül a Lacy Desire valami olyasmi. Vagy a Modern Shape-en belül az Amourette 300 Maxija. Vagy a Seduction-ön belül az Amourette 28 Hipstere. De például a Seduction-ön belüli Ultimate Temptation Hipstere már keskenyebb, mint amire gondoltam. Szóval azt hittem, hogy a 3. kommentben belinkelt francia az valami külön fazon. (Korat osztályozásában talán a shorty, ami nekem bevillant.) De ezek szerint a szavazáson egy kategória. No csak azért írtam le, mert esetleg befolyásolhatja a szavazatok kiértékelését;)
Hangkert, köszi a linket, megtekintettem. A pontosítást is (a szavazáson igyekeztem minél egyszerűbben fogalmazni, hogy ne zavarjak össze senkit)
Hangkert: figyelemreméltó alapossággal merültél a témában :-D
Lacy Desire nekem is a francia bugyi, de nem muszáj, h. csipkés legyen. A többit most nincs időm megnézni.

Még ennél is lehet kicsit hosszabb a francia bugyi szerintem, amúgy max. 5-10 cmrel.


süti beállítások módosítása