Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Flip vagy flop?

2008.06.13. 09:39 - Virgogirl

Címkék: stílus szavazás érdekesség cipő flipflop

Érdekes eszmecsere alakult ki az egyik bejegyzés kommentjei között: pontosan mi számít flipflopnak, és mi nem sorolható oda?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A wikipedia bejegyzése szerint a flipflop műanyag, teljesen lapos talpú, hátul nyitott, mindössze két pántból álló, olcsó lábbeli (persze, megjegyzik, hogy nagyon sok változata van...)

Ha ebből indulok ki, akkor csak a legfelső sorban látható cipők a flipflopok - azok a csattogós-csoszogós papucsok, amelyeket az ember strandon, otthon vagy a közös, edzőtermi zuhanyzókban használ, esetleg akkor kapja fel, ha le kell szaladni a boltba, vagy a ház elé egy csomagért. Szerintem ezek nem elfogadhatóak pl. egy munkahelyen (illetve csak akkor, ha az nagyon laza hely), pláne nem buliba vagy valamilyen elegánsabb rendezvényen. Ehhez egyszerűen túl sportosak.

A leírás szerint nem flipflop (és én is egyetértek ezzel a besorolással): aminek van sarka (legyen az 1 centi vagy 15), aminek a két "első" pántján kívül van pántja hátul vagy a boka körül, drágább anyagból van (pl. bőrből), vagy erőteljesen díszített. Ezeket szerintem nyugodtan lehet munkába, iskolába is felvenni, a magasabb sarkúak esti öltözetnek is megfelelnek, a nagyon elegáns eseményekre azonban hanyagolnám őket.

És akkor a nagy kérdés: a legalsó sorban látható két lábbeli vajon flipflop vagy nem flipflop?

És egy jópofa friss hír: három sminkmester - Laura Mercier, Bobbi Brown és Trish McEvoy - együttműködve a Havaianas céggel, limitált szériájú flipflopokat dobtak piacra. A papucsokból származó bevétel egy részét jótékony célra ajánlották fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr56517794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én flip-flopnak mondom, de azért nemcsak rohangálni venném fel. Attól függ milyen ruhát veszel fel. Én imádom minden formában, sokan utálják magasabb sarokkal, de nekem az egyetlen nyári viseletem, amiben nem csúszkál a lábam. Kényelmes, aranyos... jó :P
Szerintem egy műanyag papucs (ha a "hagyományos" értelmezés vesszük) a ruhától fggetlenül túl sportos és túl strandhangulatos.
Ha a wikipedia értelmezése szerint vesszük, akkor nem flipflop, de ettől függetlenül én ezeket még annak hívnám. Viszont azt is gondolom, hogy nem kizárólag strandon lehet őket viselni, hanem hétköznapokon is, rohangálni benne...
A fekete pántos kifejezetten tetszik, én még munkahelyre is bevállalnám :-)
Jaa, és nekem van egy olyanom, ami vékonypántos, nem műanyag, és flitterekkel van kivarrva (díszített), de olcsó volt. Akkor az flipflop, vagy mégsem? :-)
Az az én problémám a wikipédiás szöveggel és a képen látható papucsokkal, hogy a klasszikus alatt azt értjük, hogy műanyag a pántja. Namármost, ami műanyag az nekem speciel teljesen kikészíti a lábam, pár órás viselés után tiszta vízhólyag, ezért én szöveteset (műanyag persze ez is) szoktam venni. Egy az egyben flipflop így is, a wiki szerint viszont nem.
Nos szerintem az alsó kettő nem szalonképtelen...
Én olyan helyre ahová lehet félig sportosan félig divatosan-cukin öltözni, bevállalnám!

Hogy flip-flop-e: nemmel szavaztam, de pl. Marks and Spencerben van egy kifejezetten ilyesmi fürdőruha mellé szánt strandpapucs, nőknek...

Nehéz kérdés...

Me elszakadt eg ytavalyi paucsom, de volt nálam gyöngyös Esprit flip-flop, váltásként felhúztam, szerencsére hazafelé jövet.

Az elszakadt egy szépen diszített, műbőr, olcsó darab volt és az átlátszó műanyag, ahol a csattal érintkezik adta meg magát... Még reparálható, talán... azt a műanyag izét kell lecserélni...
Na most az sem flip-flop szerintem. Arról nem is bszélve, hogy egy flip-flop nem ilyen érzékeny... nem megy szét!

The Strange: nekem is van olyan arany papucsom! :-)

Giselle féle flip-flopot beszerzek magamnak, az már tuti. És szerintem vásárolgatni (piac, Mammut, telefonszámla befizetés stb.) a kánikulában, szombat de. nem ciki!
Vagy én értelmezem túl szadosan a dolgot, magam oldalára hajtva a vizet?
Én odavagyok a flip-flopokért, külön Esprit gyűjteményem van! Nagyon szeretem őket, szép és tartós! A gyöngyös meg nem is olyan sportos!
húú,nekem mindhárom magas sarkú naagyon tetszik.Én meg pont az ilyeneket szeretem,lábujjközti magassarkú.De itthon semmi választék nincs belőle.Miért nem hoznak be ilyen cipőket???


süti beállítások módosítása