Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Mit viseljünk esküvőkön?

2008.06.11. 12:05 - Virgogirl

Címkék: tipp stílus divat ruha esküvő ajánlat ruhatár

Újabb hálás és érdekes feladat: összeállítás néhány ünneplős öltözékhez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nyár az esküvők évszaka - csak hogy egyből egy közhellyel kezdjem -, és hacsak nem mi vagyunk a menyasszonyok, esetleg a koszsorúslányok (vagy nincs egy nagyon pontos dress code meghatározva a meghívón), sokan bajban lehetnek, hogy mit is illik felvenni egy esküvőre. A meghívó külseje és szövege, illetve az esküvő részletei (pl. a helyszín) nagyon sokat elárulnak arról, hogy mit vegyünk fel - a leggyakrabban azt szokták tanácsolni, hogy úgy öltözzünk, mint egy színház bemutatóra (illetve annál egy lehelletnyivel elegánsabban vagy lazábban).

Hogy egyből belevágjunk a közepébe: ami szerintem mindenképpen kerülendő, az a fekete és a fehér (annak ellenére, hogy a legelegánsabb színek, és sokan ajánlják is őket). A fehér ruha ugyanis egy ilyen alkalommal a menyasszony színe, és nem illendő, hogy "az ő napján" elvegyük tőle a ragyogás lehetőségét. Fehér kiegészítők ugyanakkor mehetnek. Ha a menyasszony nem fehérben van, akkor lehet fehér ruhát viselni (én akkorra sem ajánlom), de ezt előtte kérdezzük meg. A fekete (illetve a többi sötét szín) nekem túlságosan gyászos egy ilyen eseményhez. Tudom, hogy sokak szerint ez a legelegánsabb szín, de abban a kultúrában, amelyben mi élünk, ez még mindig a gyász színe (persze, fel lehet hozni azt, hogy a fehér is a gyász színe bizonyos területeken, de még mindig a fekete az elterjedtebb). Úgyhogy inkább kerülném. Ráadásul, a sötét színek egy kis szomorúságot árasztanak magukból (lásd pl: tél...), az esküvő pedig alapvetően egy vidám esemény - úgyhogy inkább ezt az oldalát ragadjuk meg, pl. szerintem ez az egyik olyan összejövetel, amelyen bárki vehet fel pasztellszíneket.

Bármennyire is nadrágimádó vagyok, esküvőre szerintem inkább szoknyát érdemes választani - egyszerűen, az eseményt körüllengő romantika miatt. Plusz, szoknáyban sokkal jobban lehet táncolni is.

Ha templomi esküvő is lesz, akkor mindenképpen gondoskodjunk olyan ruhadarabokról, amelyek segítségével a vallási előírásoknak, illetve a templomi illemnek is megfelelhetünk (pl. kendő, eltakart karok, lábak). A legcélszerűbb egy kiskabát vagy kardigán, amit akkor is felvehetünk, ha hűvösebbre fordul az idő.

Cipő tekintetében egyetlen dologra érdemes figyelni: legyen minél kényelmesebb, mert, ha az átlagos lagzikat nézzük, több órás álldogálás, mászkálás és hajnalig tartó tánc a jellemző. Meglepően jó szolgálatot tehet (sőt, életmentő lehet) egy váltócipő.

Az esküvőkön lehet ugyanakkor tobzódni a jópofa kiegészítőkben, kalapokban, sálakban, ékszerekben, amelyeket máskor nem nagyon vennénk fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr80513471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remek a leírás még nem volt időm elolvasni, most csak egy hatalmas KÖSZÖNET, a nt-a-porter.com táskák link miatt, waaaw!

Szóval linket küldtem a férjemnek is, bár szerintem nem fog hozzámvágni egy 2000 EUR-ós táskát, de a végén láttam 500 EUR Fendit is, és talán, esetleg, abban reménykedhetek, talán... valamikor...
Szóval szeretlek! :-)
Egyébként melyik táska tetszett meg ennyire?
Több is, több is. 5 oldal volt minden oldalon legalább 4-5...
Válasszam ki a leges-leget? :-)

E-bayt nem ismerem, csak hírből... nincs türelmem az az igazság, bár biztosan jóval egyszerűbb, mint amit beszuggeráltam magamnak! :-)
A pillangós bottega és az utolsó zac posen, ha engem kérdezel :-D
az utsó zac posen nem öreges? nekem utólag annak tűnik, tán a lánc miatt...

Ki a hét arca? Nem ismerem fel.
Nem, szerintem, sőt, inkább vagány. A láncok most úgyis roppant divatosak.

Lisa Edelstein, a Dr. House-ból :-)
Hú nekem nagyon aktuális a téma és nagyon szépek a rucik, de sajna nem az én pénztárcámhoz mérték, hm ez van... :(
Lizi, ne úgy tekints erre (vagy bármelyik) összeállításra, mint amit meg kell venni... Inkább csak inspirációnak szántam.
Jaj tudom, nem is érces megjegyzésnek szántam. Inspirál kellőképpen, nekem csak az a problémám, hogy foglalmam sincs, hol találhatok szép, nem drága (tehát nem 40ezres, pl. Art'z Modell) ruhát. A fenti ruhák közül ugyanis mind nagyon tetszik, olyan lizis. :)
Hát, turkálásban úgyis jó vagy ;-) A Garderobe nevezetű üzletekben pl nagyon jó nyári ruhákat láttam...
Igen ez a terv :)
Garderobe: hol van olyan?

Art'z Modell: leértékelve egész jó szetteket szedtem össze, de tény, hogy korábban (egyetem alatt) nekem is elérhetetlen volt.
Érdemes viszont benézni, pl. amikor leértékelés van, hátha akad valami + inspirációt gyűjteni sem rossz.

Nem minden cucc szuper jó, ott sem. Én ma már semmitől sem vagyok elájulva, az az igazság. Kivéve az eredeti Chloé táskákat... ;-)
Ferenciek tere, a templom mellett, az Astoria felé, ill. a Madách színház mellett.

De most elgondolkoztam, hogy jól írtam-e az üzlet nevét...
Aha, köszi... nem járok mostanában arra, szóval nem tudom eldönteni a dilemmát...


süti beállítások módosítása