Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Szandálhoz ajánlott harisnya

2008.01.30. 11:46 - Virgogirl

Címkék: tipp divat szandál harisnya agyrém

Ezt a mondatot olvastam ma a harisnyám csomagolásán, öltözködés közben. És bizony, elborzadtam. Számomra ugyanis az egyik legcsúnyább dolog, ha szandálhoz vesz fel valaki harisnyát vagy zoknit - a szandált pontosítanám: olyan cipőhöz, amelynek az orra és/vagy a sarka nyitott.

Nemcsak a klasszikus bőrszandálos, sportszandálos-fehér zoknis kombinációra gondolok, hanem a magas sarkú, csodás cipőre nájlonharisnyával... Roppantul csúnya szerintem, ha egy szép cipőből a harisnya megerősített orra lóg ki. Szóval, ez az egyik nagy tabu.

Mit lehet tenni? Mezitláb, szépen pedikűrözött lábakkal kell felvenni a szandált. Ha hidegebb az idő (mármint nyárhoz képest), akkor inkább olyan cipőt választok, amelynek zárt az orra és nem slingback - mert az is csúnya, amikor a hátsó pánt alatt gyűrödik össze a harisnya -, az oldala lehet nyitott.

Ha valaki nagyon szeretne harisnyát felvenni a szandál alá, akkor válasszon extravékony darabot, aminek minimálisan nincs megerősítve az orra, és úgy tűnhet, mintha nem lenne rajta semmi - illetve, már láttam olyan harisnyát, amely szabadon hagyja a lábujjakat... Vicces viselet.  

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr8317674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akinek esetleg kötelező a harisnya viselése, annak az általad pontosan leírt itt-ott likas cipőket sem szabad viselnie az öltözködési etikett szerint, úgyhogy nincs mentség. ((:

...Egyébként tényleg készítenek nyitott cipőkhöz hordandó harisnyákat, számtalan harisnya vevőcsalogató fotóján is szandálos pipik feszítenek, de csak elvétve lehet látni olyan összeállítást, aminek a láttán nem akad fel a szemöldököm. Ezek általában divatmagazinokban láthatóak (tényleg csak elvétve), és általában lyukas orrú magassarkút húznak rá vmi extrémebb, színes harisnyára, aminek nincs megerősített része.

Apropo, nagy divat volt(?) a legging+balerina+miniszoknya összeállítás, hordta boldog-boldogtalan, és én nem győztem ámuldozni, mennyi nőnemű lénynek nincs önkritikája. Néha kifejezetten rémes dolgokra készteti az embereket a divat, úgy tűnik.
Én a színes-vastag harisnya + szandál kombinációkat sem csípem.
Szerintem a lyukas orrú magassarkúval még elment, de logikailag vicc az egész, hiszen ha már annyira hideg van, hogy vastag harisnyát veszek fel, akkor zárt cipőt húzok.
Etain, én kifejezetten kedveltem a "legging+balerina+miniszoknya" összeállítást. Így megoldható miniszoknyában a biciklizés :)))
Hehe, lám, mindennek van haszna! Egyébként én sem mondtam, hogy nekem ez az összeállítás egyáltalán nem jön be, csak azon szomorkodtam, hogy azok is elégedett ábrázattal csoszogtak így öltözve, akiknek nagyon nem kellett volna. Ők mindenesetre biztos jól érezték magukat, és valahol ez a lényeg. ((:
Tényleg az a lényeg, hogy jól érezd magad úgy, ahogy fel vagy öltözve - illetve, ha megszegsz bizonyos konvencionális szabályokat, legyen a tarsolyodban valami jó magyarázat :-D
Sztem is roppant izléstelen szandihoz a harisnya,nem is értem
Azt kifelejtettem, hogy természetesen nem a bokáig érő cicanadrágról beszéltem, hanem a térd alá érőigről. A előbbi tényleg katasztrófális, és számomra is érthetetlen :-)


süti beállítások módosítása