Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

5+1 nélkülözhetetlen dolog

2007.12.17. 11:10 - Virgogirl

Címkék: teszt tipp stílus lista szépség trükk termék smink ajánlat

... a sminktáskába.

Nem arra a hatalmas bőröndre gondolok, amit az ember otthon használ - a bőröndöt tessen képletesen érteni, nekem egy négy fiókos szekrénykém van -, hanem arra a pici, dekoratív nesszeszerre, amelyet minden magára adó nő a táskájában cipel. Éppen amiatt, hogy mobil szettről van szó, felesleges túl sok mindent belepakolni. Ráadásul, jó esetben, az ember már sminkestül indul el otthonról, így pár dolgot nyugodtan ki lehet hagyni belőle (pl. a szempillaspirált). Persze, ha mondjuk valamilyen eseményre készülünk (színház, buli, egyebek), akkor érdemes egy kicsit kibővíteni a listát.

Ami szerintem létkérdés:

1. Korrektor - lehetőleg antibakteriális, enyhén szárító hatású. Igen, a teljesen váratlanul felbukkanó pattanásokra. Azért jó, ha van, mert így csökkenthetjük a bőr pirosságát, és a pattanás kifejlődését is megelőzhetjük (vagy legalábbis lassíthatjuk). Szem alá, karikák ellen viszont nem használom, mert nagyon szárít.

2. Púder - az arc kifényesedése ellen. Ha valakinek nagyon zsíros az arca, akkor annak előtte érdemes papírkendővel, vagy speciális olajfelszívó lapocskával (Clinique, Artdeco) áttörölnie a bőrét, az olajos bőrre kent púder ugyanis nagyon csúnyán összecsomósodhat.

3. Szájfény - be kell valljam, nem vagyok rúzspárti, főleg nem útközben. A rúzshoz ugyanis kell tükör, meg szájfény, meg ecsetke, hogy igazán jól sikerüljön. A szájfényt viszont elég felkenni, mindig jól néz ki, és azonnal feldobja a külsőt.

4. Kettő-az-egyben dolgok - azokat a termékeket szeretem a legjobban, amelyeket több célra is fel lehet használni. Tehát a pirosító egyben rúzs is, a szemhéjpúder lehet kihúzó is stb. Kis helyet foglal el, praktikus, és nehéz elrontani.

5. Parfüm - felfrissíteni az illatunkat olyan, mintha újrakezdhetnénk a napot.

+1 Körömreszelő - ez az, ami nálam soha nincs, mégis erre lenne a legtöbbször szükségem.

 

Akkor most lássuk az én táskámat. Mivel van egy enyhe tisztaságmániám, van nálam egy kis tubusnyi tusfürdő (szappannak is beválik), és a migrénem miatt fájdalomcsillapító és egy aromaterápiás, fejfájás elleni szer. Nekem biztonságot ad, hogy van mihez nyúlnom, ha elkap a roham, és mindig van valaki, akinek adhatok, mert bajban van. Egyébként a táskámban van még három-négy ajakbalzsam (addikció), egy szempillaspirál (mert állandóan rohanok), korrektor, parfüm, púder (olyan kicsavarhatós-ecsetes), egy szemhéjpúder és ceruza egyben, szemcsepp (a monitor miatt) és hajgumi. Ja, és itt szoktam tárolni az újságokhoz, vásárlások során kapott termékmintákat is.

Néhány terméktipp, amit érdemes kipróbálni:

- Maybelline Pure korrektor 899 Ft.
- L'Oreal Accord Parfait Minéral ecsetes púderalapozó 3599 Ft.
- DM S-He Jumbo ceruza 649 Ft.
- Oriflame GIordani Gold Intelligens porpúder ecsettel 3999 Ft.
- Avon színmegújító szájfény 1399 Ft.

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr83266699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szempillaspirál? nem foglal annyira sok helyet.. sőt! ha az is ilyen 2 in 1 dolog, hogy mondjuk az egyik oldala a spirál, a másik meg szájfény/szemhéjfesték.. no?
Én mindig mini szempillaspirált, szájfényt tárolok el neszeszerbe, ezeket akciokban vagy csomagokban lehet kapni jobb márkátol akcioban vagy kis csomagban. :) /pl. most lancome spirált és clinique szájfényt cipelek picibe)
puderböl meg megincsak olyat érdemes neszeszerbe tenni, aminek több árnyalata van együtt, pl, sima puder és pirosito, ez egy összecsukható puderecsettel (az összecsukhato szerkezetböl adodoan lehet kisebb fejü ecsetet formázni belöle, igy puder és pirositoecset lehet egyben) csak az baj hogy ilyen paletták legtöbbször szezonális terméeke egy-egy luxusmárkánál, de láttam már ilyet Manhattan márkábol is :)
Magyarázat a szempillaspirál hiányára: feltételeztem, hogy mindenki kifesti a szemét otthon... úgy pedig nem olyan szép, ha erre ken valaki még egy réteget. Ettől függetlenül nálam is van :-)

Bagaela! a mini cuccok tényleg nagyon jók, praktikusak, és engedik kísérletezni az embert.
Helló! Ajánlanám sok szeretettel a szem alatti karikák eltüntetésére a Max Factor Mastertouch névre keresztelt folyékony korrektorát. (: Kevés helyet foglal, de csodákra képes.


süti beállítások módosítása