Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Heti kérdés: milyen az ideális próbafülke?

2010.10.11. 14:22 - Virgogirl

Címkék: divat heti kérdés érdekesség

ElisabethB írta a következő kommentet, ami aztán fel is vetette a következő kérdést:

"Gondoltam rátok szombaton. Vettem egy új pulóvert a csodás? Mangoban..agyvérzést kaptam a próbafülkében, nem tudtam a cuccokat hova lerámolni. Sem a sajátjaimat, sem a próbára szánt darabokat. hazatérve meg rögtön az összes címkét kifejtettem...mert valami egészen extrém módon a piros pulóverbe az egyiket fekete, a másikat fehér cérnával varrták be. Igényes..
Szerintetek milyen a jó próbafülke? Szerintem ilyen:)
1. Jól zárható - főleg, ha vegyes boltról van szó.
2. Tágas.
3. Van benne fogastartó. + Kicsi szék, vagy polc.
4. Olyan tükör, aminek a segítségével hátulról is látom magam.

Ilyennel még nem találkoztam, egyben, ezért ideális kombináció a számomra: H&M + M.S."

Ehhez még hozzátenném, hogy legyen jól szellőző - mert azért még a legelegánsabb üzletben is be tud állni a levegő, és legyen rendszeresen takarítva. Én a legkellemetlenebbül egyébként a textilfüggönyös próbafülkékben érzem magamat, komoly félelmeim egyike ugyanis az, hogy félmeztelenül elveszítem az egyensúlyomat és kizuhanok az üzlet közepére.

Tehát, milyen szerintetek az ideális próbafülke?

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr302362878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt meg hobbijógi írta:

hobbijógi 2010.10.11. 12:18:23
Bár nem zárható a próbafülke, de a függöny jól elhúzható :) a C&A-ban, és van benne polc, fogas és kisszék plusz több oldalon beállított tükrök (ahol az ember megállapíthatja trottyos bugyiban ácsorogva, hogy te jó ég, én így nézek ki hátulról??). Fontos még a megvilágítás is, de mondjuk ne legyen olyan eltúlzott mint a Promodban ahol az ember meg mint egy túlvilági zombi az orrán lévő pórusokat vizsgálja szintén, hogy te jó ég...
Akármelyik próbafülkébe megyek (legutóbb C&A) , mindenhol porcicákat látok. Ez nagyon zavaró, olyan mintha hetek óta nem takarítanák.
Igen, legyen szellőző, mert némely hölgyek után iszonyat izzadságszag szokott maradni.
A Tally Weil próbafülkéi nagyon rosszak. Kicsi, és rossz a fekete falú fülke, halványfényű neonlámpával történő megvilágítása.
:) Az jutott még eszembe, hogy a Triumph boltjában légkondis a próbafülke, van benne centi, és még törlőkendő is..ez a luxus próbafülke:)
Ha pl. a ruhák ára és a próbafülke minősége arányt vizsgálom, akkor a legrosszabbul a Jackpot kerül ki a versenyből (bár azt hozzá kell tennem, hogy nekem ez a legdrágább üzlet, amit megengedhetek magamnak - néha, tehát lehet, hogy Diornál másképp festenek a dolgok).
Ami viszont egészen jó - az arányt tekintve - az a Springfield.

Virgo: Megtisztelsz:) A próbafüggöny-frász engem úgy érint, hogy az a kényszerképzetem, mindenki a résen át az én combomon lévő narancsliget-lakóparkot nézi..
@ElisabethB.: én köszönöm a felvetést :D nagyon örülök neki! ha van még ilyen, ne kímélj
Nem kell agyoncicomázni, legyen benne egy szék, egy tükör, világítás és valami alkalmatosság amire feltedd a ledobott gönceidet
Marks &Spencer fülkék jók.
ZARA? Mintha az tágas volna, polc, és talán még ajtaja is van. Utóbbiban nem vagyok azért biztos...
Nekem a legfontosabb, hogy teljesen jól zárható és tágas legyen, olyan helyen inkább nem is próbálok, ahol kilátszódna belőlem valami...
A másik tényleg nagyon fontos dolog, hogy legyenek akasztók, és nem árt valami ülőalkalmatosság sem. Ez főleg a nadrág- és szoknyapróbánál fontos, hogy lássam, hogy mutat rajtam ülőhelyzetben.
A jó megvilágítás is nagyon fontos, hogy a valós színét mutassa a ruha, és látszódjon minden részlete, hogy nem hibás-e esetleg valahol.
És igen, az sem árt, ha két tükör van, amikben hátulról is láthatom magam.
Most hirtelen ezek jutottak eszembe. :)
Viszont a Benettonnál kb. semmi sincs a listáról...
Ami még eszembe jutott: legyen elég próbafülke! Ne kelljen sokat várakozni vagy sorba állni.
@Scala: a Zarában mindig irgalmatlan kosz van..

Ha nekem ruhaboltom lenne, két dologra fordítanék kényesen figyelmet: a jól csiszolt tükörre és a jó megvilágításra. Jelentős forgalomnövelő tényezők :)
@Mme du Tancin: A koszban igazat adok, porcicákra emlékszem, legalábbis a Váci utcaiban...
Eszembe jutott még valami. Általában 5 ruhát lehet egyszerre bevinni - namármost, ez még "normál" állapotban is problémás - révén, hogy a méretszámozás erősen problémás -, de ha pl. akció van, akkor biztos, hogy legalább egy tucat holmit összeszed az ember...amit aztán nem visz el senki, ha nem jó, és öltözhetsz vissza, aztán újra le, ha mégis más méret kell. Na, ehhez nekem általában nincs türelmem. Elképzeltem a futurisztikus próbafülkét, ahol elhúzol odabent egy kis ablakot, ahol a felesleget mosolyogva elveszi valaki, és hoz helyette másikat, ha kell.
@ElisabethB.: elhúzol odabent egy kis ablakot, ahol a felesleget mosolyogva elveszi valaki, és hoz helyette másikat, ha kell.

Nos, régebben erre is alkalmas volt a személyzet. Odajött a függöny elé, beszólt, hogy rendben vagy-e vagy kell-e más méret. és akkor kiadtad, hogy ebből hozzon kisebbet/nagyobbat. Nem csoda, hogy manapság a leányok nem szeretnek egyedül próbálni.
ülőke, zárható ajtó, h ne térjen be illetéktelen, mikor egy szál bugyiban féllábon ugrálok és küzdök a levehetetlen ruhákkal. legyen valami légmozgás és olyan fényviszony, amitől nem vakulok el. tükör, ami mögött nincs kamera és ami az egyik legfontosabb, ne bömböljön a legvacakabb zene, mert akkor bedühödök és tutira nem veszek semmit.


süti beállítások módosítása