Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Heti kérdés - Mi volt az első parfümöd?

2010.04.22. 21:50 - Virgogirl

Címkék: heti kérdés parfüm

Kicsit már előrevetítve a holnapi Parfümpénteket, ezúttal azt szeretném megtudni, melyik volt az első "igazi" parfümötök - túl a Fa dezodoron meg az Impulse Incognitón, ami az én kiskamasz-koromban meghatározó volt.

A kérdés azért merült fel bennem, mert az egyik kézkrém, amit nemrég kezdtem el használni - a piros Garnier - a bőrömön kísértetiesen emlékeztetett az egyik első parfümömre, a Dalissimére. Igazi Proust-pillanatot éltem át az Üllői úton, hosszú percekig szagolgattam a kezemet.

Egyrészt szerencsés, másrészt szerencsétlen volt a gyerekkorom, parfümszempontból. Szerencsétlen, mert anyukám semmilyen illatos dolgot nem viselt el magán (ez ma is így van, általában hatalmas örömujjongással kísérem, ha valami tetszik neki. Legutóbb a Versace egyik új illatára mondta azt, hogy kellemes, de azt, hogy viselje, el sem tudná képzelni), így otthon maximum Nivea volt meg babahintőpor - aztán én lettem az, aki üvegcsékkel árasztotta el a lakást. A szerencse pedig abból adódott, hogy apu sokat járt külföldre (sport miatt), így jó néhány különlegességet hozott, még akkor is, amikor itthon kevés dolgot lehetett kapni.

Az első parfüm, amire emlékszem, az Oilily volt. Aranyos, igazi kislányillat, virágos, színes, vidám üvegben. Aztán jött a romantikus Dalissime, amihez elég sokáig ragaszkodtam. Utána sorban jöttek a többiek - van, amelyiket legalább öt éve használom :) Közben a régiek közül egy-kettő ma már egyáltalán nem tetszik, és vannak olyanok is, melyeket képtelen lennék használni, annyira kötődnek egy-egy emberhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr271943826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

My Melody Girls. Nagyon szerettem.
Aztán jöttek a 90-es évek, JOOP!, Noa Noa, és egyéb kilengések, amiket már nem tudnék elviselni.
Örök kedvencem viszont a Chanel 19. Imádom!
most elgondolkodtam.
amit először használhattam, az valami avonos frincfranc lehetett, akár termékmintában.
aztán egyszer karácsonyra megkaptam a Dior J'adore-t és azóta szinte csak azt. (volt egy rövid Nina Ricci Nina korszak is)
most viszont férfiparfümöt akarok, méghozzá egy Versacét. :D
vagy valami liliomosat vagy rózsásat. régebben kacérkodtam az Acqua di Parmával, de most hirtelen nincs is az orromban az illata. a Guerlain Allegoria illatai még nagyon csábosak.
@Virgogirl: igen? még a Prada legújabb illatát néztem mohón, szagolni nem volt időm. de majd akkor kipróbálom a Guccival együtt.
Tinikorban, a 90-es évek elejénaz embernek nem nagyon volt még pénze ilyesmire, úgyhogy mindig parfümmintákat vettünk, ami mellesleg szerintem még most is jobban megéri, mintha nagyot venne az ember.
De 18 évesen én is a kék Joop-ot bírtam (az új illatai pocsékok), aztán az első igazi a Mimmina Red volt. Ennek az üvege még mindig megvan, de sajnos már nem lehet kapni, pedig azt újra használnám.
Aztán első főnöknöm megajándékozott egy Estée Lauder.Pleasures-sel. Onnantól nem volt megállás, no meg hogy dolgoztam, és parfümökre eltapsolhattam a pénzem. (Jelenleg 7 illatot használok hangulatomtól függően: Escada, Guerlain, Yves-Saint Laurent, Dior, Chanel, Gucci és Paco Rabanne.

Egy öreg kolléganőm használta a Mugler: Angeljét. Imádtam azt az illatot, és én is gondoltam, hogy használom, de a próbafújás után mindig Gizike jutott eszembe. Úgyhogy inkább nem.
Szia Cicó! :D
Az én elsőmet keresztanyutól kaptam Laura Biagotti-tól a Roma-t. Legalábbis az üvege erre hasonlított, de az is lehet hogy valami rocco barocco volt. :D A legelső amire tisztán emlékszek és még az illata is az orromban van pedig 10 éve nem használtam az a Cacharel Eau de Eden. Azóta mániákus parfümgyűjtögető lettem. Nem merem megszámolni, hogy hányat használok...
Lacoste, Touch of Pink:) sportos, friss mégis kicsit "rózsaszín"
@Lolly_tmua: Hahó! A Cacharelnek a LouLou-ja is nagy kedvencem volt még.
ez olyan fura... felrémlett egy story: elmeséltem valakinek egy buliban (fiú), a választ erre a kérdésre, csak megemlítve, ő kérdezte. Másnaptól az egyetemen elkönyveltek giga-sznobnak, meg ilyen baromságok, kb. két nap alatt 50 ember szerzett erről tudomást. Komolyan nem értem, hogy egyeseknek milyen sekélyes (volt) az érzelemvilága. És bagoly mondja verébnek effekt volt, amúgy is. /Lehet / biztos felnagyítom.../
Givenchy: Ysatis.
Később már vágytam egy nem esti illatra. Amarige-t szerettem, a márka maradt éveken át, ahhoz nagyon ragaszkodtam. Amikor kezdtek elmenni multi-féligénytelenbe, kiábrándultam.
(Na ennyi, asszem túl éles a memóriám a lelki nyomorékokról szóló történetekre... :-D)
@Scala: aki ezt sznobságnak könyveli el, arról nem is érdemes beszélni... sekélyes és idegesítő... te meg legyél toleráns...
Heh, fogalmam sincs. De én az első csókra sem emlékszem. ((:

Hm... Talán Flower by Kenzo?
@Virgogirl: @Scala: Tapasztalataim szerint sokmindenből lehet a "noname" cuccokat használni, de a parfümmásolatok, kimért löttyök, stb. használatát tanácsos elkerülni. Ezen nem szabad spórolni, és ez nem sznobság.
Én még a dezodorra is emlékszem: Limara Romantic Fantasy!

Aztán hál' istennek megajándékoztak egy Tommy Hilfiger Tommygirlel, és évekig nem bírtam leszakadni róla, még a mai napig bírom az illatát, pedig ennek közel 12 éve...
@Virgogirl: Köszi.
Sajna a szakma nem a toleranciáról vagy az empáiáról híres... és ilyenek meg sem érdemlik.
Bár abban igazad van, ha ilyeneken agyalok, nem magam vagyok, és emiatt jó, hogy mondtad. Tolerancia! :-)
@cicómicó: Köszi. Szerintem is. Akkor már inkább semmi.
@cicómicó: pontosan, arról nem is beszélve, hogy károsak az egészségre az olcsó híg utánzatok. És nem csak bőrkiütést okozhatnak, hanem a szembe kerülve a legveszélyesebbek. Szóval ezen tényleg nem szabad spórolni. Ráadásul ezt sznobságnak nevezni... És mi van azzal, amikor kenyérre nem futja valakinek de ott csüng rajta a 100ezres telefon... az talán nem sznobság. Jézusom. Kiakadtam :D
@Lolly_tmua: pláne, hogy amiatt sznobnak nevezni valakit, mert szeret ezzel vagy azzal foglalkozni... kicsinyes
az elsők még gondolom egész fiatal koromban ilyen pár ezer forintosok lehettek, az első rendes, márkás talán a Chanel Chance volt, az egyik kedvencem. vagy a So Givenchy.
amire konkrétan emlékszem (megvan még az üvege :): az az Escada: Ibiza Hippie volt, és a mai napig imádom. de még nem vettem azóta, mert nem vagyok nagy parfümös, és sajnálom rá a pénzt.
L'air de temps. A mamám kapta valakitől, de neki túl könnyű volt, én meg azonnal beleszerettem. Néha még most is előszedem ....
Esprit:) de előtte nem sokkal volt egy Avonos borzadály,bár az nem is parfüm,hanem kölni volt...
Dior J'adore, amibe beleszerettem egy külföldi út során. Egyáltalán nem illett hozzám ez a karakteres illat, mert 17-18 éves lehettem, de a mai napig kellemes emlékeket idéz az illat....
Givenchy Hot Couture - anyukámtól kaptam egyszer szülinapomra. Azóta az A Parfüm. Csak sajnos hihetetlenül drága :S
Estée Lauder beautiful. Rémes.


süti beállítások módosítása