Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

A bikini-petíció

2009.05.26. 09:06 - Virgogirl

Címkék: nyár bikini agyrém fürdőruha

Régóta érik bennem a gondolat, de most, a fenti képet látva, ki is kell jönnie a feszültségnek: bizonyos kor és/vagy testsúly felett nem lenne szabad bikinit felvenni, sőt, egyenesen be kellene tiltani azokat - vagy legalább tanuljanak meg normális szabásút és megfelelő méretűt választani maguknak! Sűrűn fürdőbe, uszodába és strandra járó emberként úgy látom, hogy néhány nőnek egyáltalán nincs önkritikája (se tükre, se egy őszinte barátnője), és azt hiszi, hogy az a bikinifelső, amibe úgy kell belehajtogatni a mellét, az jól áll (igaz, utána ketten, anyuval mutogattuk neki, hogy "húzd már fel basszus, a mellbimbód alsó fele is látszik), és hogy esztétikus az a látvány, amikor csak azért tudod, hogy van az illetőn fürdőruha, mert a hájhurkák közül időnként elővillan valami neonzöld anyag. A nem feszes bőrű hatvanasoknak sem a legelőnyösebb a háromszög-bikini... sőt, az csak egészen kevés embernek előnyös! Persze, lehet kétrészes fürdőruhát felvenni, de az tartson és takarjon - és, akit meg már nem tud tartani/takarni, az válasszon egyrészest! És ez nem csak esztétikai, hanem kényelmi kérdés is...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr871144164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pamela A. (ugye ő lenne?) nem is annyira gáz. Kezdem irigyelni az önkritika nélküli embereket. Amennyit én görcsölni tudok a tükör előtt, hogy jól áll,nem áll jól az éppen próbált ruha, és amikor kimegyek az utcára és látom, hogy nálam sokkal előnytelenebb adottságú emberek miben vannak, megdöbbenek.
@cicómicó: igen, valószínűleg sokkal lazábban fogják fel az életet...

A képen valóban Pamela van, de fenntartom, hogy ez a minibikini már nem áll annyira jól neki, mint anno a piros fürdőruci
@Virgogirl: Nem bizony, de lehet, hogy ha nosztalgiázik a piros egyrészesre, jobban nézhetne ki.
Sztem nyugodtan felvehetne bikinit, csak egy sokkal kevésbé lógósat... :)
Hát..nem is tudom, hol kezdjem..talán ott, hogy épp most keresek új fürdőruhá(ka)t a nyárra, és hát a kínálat..lehet jó minőségű és szép fürdőruhákat kapni, és szerencsére arra is rájöttek már, hogy a nők 98%-a nem konfekcióméret,de: a Calzedoniában pl. szinte csak oldalt pertlis, háromszögalakú fürdőruhákat lehet venni, ami nem lenne baj, ha 17 lennék, de nem vagyok. A kosarasaknál nem tetszik, hogy nem lehet állítani a pánt hosszúságát - itt nem gondolnak a magas nőkre - a szivacsost meg nem szeretem, mivel órákkal később is csöpög belőle a víz. (Igen, nagyon macerás vagyok..) Szóval, ha végre találsz olyat, színben és fazonban, ami tetszik, az több óra és utána már nagyon sokan nem töprengenek azon, hogy is áll. Mert szerintük jól...A fürdőruhára meg végképp nem lehet mondani, hogy ápol és eltakar...mindemellett én sem szeretem csodálni az idősebb/fiatalabb korosztály aszott/elhízott/ápolatlan stb. bőrét. De inkább a starndon bontakozzanak ki, mint a városban...az még rosszabb.
@ElisabethB.: teljesen egyetértek, nagyon, nagyon nehéz jó fürdőruhát találni, főleg, ha nem "átlagos" (értsd: modellalkat) az illető, meg ha nem csak napozni/divatozni szeretne benne, hanem esetleg úszni is
a megoldás: nem kell fürdőruha!
Nem olyan rossz itt Pamela, de persze nem ezt a fazont kellene preferálnia.

Itthon nagyon nincs testkritikájuk az embereknek, és igen alacsony az ápoltsági szint. Olaszországban (nem a tömeghelyeken, hanem ahol a középosztály és onnan felfelé nyaral), MINDEN korosztályban jól néznek ki az emberek, és egyes hatvanasoknak olyan alajuk van, hogy egy magával nem törődő huszonéves sírva könyöröghet azért a formáért!

Pedig mindenki találhatna utánajárással testére való fürdőruhát. Csak még arra is lusta.
Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy a magyar emberek nagy része csak enni szeret.
A hétvégi programban sincs benne a sport, fiatalon is tohányák és pszichoszomatikus betegségekkel szenvednek, és okolják meg a rossz kondíciót.
Nem akarok persze tökéletes emberpéldányokat látni, ne értsétek félre, de az igyekezet mindenkin meglátszik. Már elég rövid időn belül.

És a társadalombiztosítás is mentesülne sok teher alól, ha az a bizonyos életnívó közelítene a kulturált, európai emberéhez itthon.
Most nőben kb. a két véglet (tegnap személztem az Auchanban) alkoholista fejű és hajú negyven kg körüli, zacskójában Soproni sörök műanyag üvegekben, és egy kg kenyér, illetve tonna donna rövidhajú, sportos szerkójú vidám, agresszív csaj.
Az ide járók kivételek! :-)
@Scala: de ha nem is ápolt, legalább ne tegye ennyire közszemlére!!!
így a gyermekem után, bár 50 kilós vagyok, felesleg nem nagyon akad, de szerintem engem se látnál szívesen.. mégis fel fogom venni...:S nem utálsz ugye...?
@szilda: Az idejárók kivételek! ;-)
@szilda: miért utálnálak? Jól elkülöníthető a tested többi részétől a bikini, nem? Pamelán se a kétrészes zavar, hanem a rosszul megválasztott fazon.
Ennyi evesen igen jol nez ki neni, sztem csak az irigyseg beszel beloletek.
Neked meg alacsony az igényszinted.
@DnP: újra, és megint, sokadszorra. NEM a testével van gond, hanem azzal, amit ráhúz - tudom, sok pasi lenne a fürdőruci helyében -, mert ez a bikini nem áll jól neki.
még jó, hogy te tökéletes vagy...
@Mucika_: még jó, hogy te ennyire ismersz, így még jobban esnek a bókok!
@Virgogirl: hééé! Ne vedd fel a kesztyűt! ( sorry, nem tudtam megállni.)


süti beállítások módosítása