Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Mennyibe kerül szépségkirálynőnek lenni?

2009.05.16. 19:20 - Virgogirl

Nézem a tévében a Királynő c. nagyszerű műsor beharangozóját (valóságshow-szerűséget csináltak a szépségkirálynő-választásból), és a reklámban elhangzik, hogy a nyertes hölgy 1 millió forintot kap majd (gondolom, sok más, alapvetően reklámértékű nyeremény mellett).

Viszont az az egymillió... nem is olyan nagyon sok. Főleg, hogyha valaki alapvetően a testéből és a szépségéből él, mint a szépségkirálynő. Egyszer, nagyon régen olvastam egy interjút, talán Horváth Évával, és abban ő elmondta, mennyire sokat kell költenie magára, hogy mindig tökéletesen nézzen ki - ami, ugye, egy ilyen kaliberű celebritásnál, alapkövetelmény. Úgyhogy, számolásom szerint az az egymillió forintos nyeremény max 3-4 hónapra elég. Persze, aki szerencsés, az kap reklámfelkérést, meg vonszolják ide-oda, esetleg összeszed egy gazdag pasast magának (tippeket nem szeretnék adni :-), vagy elszegődik színésznőnek, énekesnek, vagy éppen műsorvezetőnek.

Mire költhet egy szépségkirálynő (ha nem vesszük alapul, hogy sok mindent ingyen kap)?

- fodrász, kozmetikus, szolárium, műköröm/manikűr, pedikűr: hetente ajánlott menni, legalább egy kis karbantartásra, kb. 25 000 Ft, ez havi 100 000 Ft
- edzőterem (és nagyon valószínű, hogy személyi edző): havonta legalább 25 000 Ft
- masszázs és egyéb kényeztető kezelések: havonta kb. 40 000 Ft
- kozmetikumok, parfümök, hajápoló szerek (nem ám a százforintos boltból): havonta akár 50 000 Ft is lehet
- ruhák, cipők, táskák és egyebek: határ a csillagos ég, de ha valaki spórolós, elég rá havi 100 000 Ft (mert ugye estélyi, meg ezazamaz, és mivel sokat fotózzák, nem nagyon viselheti kétszer ugyanazt)
- és persze az egyéb járulékos költségek (fotós, taxi, telefon...): havi 50 000 Ft

Persze, ez csak egy elméleti összeg, de egyáltalán nem érzem túlzónak - vagy az lenne? Sokkal kevesebbet költenek, és ennek a bizonyos 1 millió forintnak a felét eljótékonykodják? Hol spórolhat egyáltalán egy szépségkirálynő?

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr791125476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hmm, jó téma:)

Genetika, táplálkozás stb...ha ezekkel nincs baj, akkor már spórol:) Nah meg mennyire érdekli a szépség "technikája" ugye...mmint pl: mit kenjek az arcomra h mindig üde és feszes legyen, mely hatóanyagok mire valók krémekben/lemosókban stb, hogyan tüntessük el szem alatti sötét karikákat, hogyan készül a gyönyörű füstös szem, hogyan kell jól lábat gyantázni/epilálni stbstb. Ha ez a kíváncsiság adott+hajlandó rászánni némi időt, pénzt tanulásra, gyakorlásra akkor kozmetikusnál már sokat spórol, és sminkest sem kell annyiszor hívni:) Fodrászhoz is ritkábban járhat, ha be tudja szárítani a haját... Manikűr/pedikűr: szintén mehet otthon, ha tudja, műköröm persze más tészta, ill ha van vmi olyan körömbaja, amihez szakember kell az is:)
Ha csak az érdekli, h szép legyek, de h emögött igazából mi áll az nem (bár ezt meg kétlem), akkor többet fog ott hagyni szakembereknél -már ha tényleg szakemberhez kerül-.
Tegyük hozzá azért, h a nagy médiába történő "berobbanás" után, a kezdeti időszakban tuti, h kevés idejük van, és igen egyszerűbb napközben beugrani fél órára lábgyantára kozmetikushoz, mint este hazaérve nekiállni holtfáradtan...
Szóval összefoglalva: kozmetikuson, fodrászon, körmösön, sminkesen, testkezeléseken tud spórolni, de sok minden kell hozzá:) És nem egy extra nagy fellépés előtt kell spórolni fodrászon, sminkesen, ez is tény:)
Erről eszembejutott az a riport, amit még nagyon régen láttam a tvben. Ott az volt a kérdés: mennyibe kerül egy szőke nő (v. valami hasonló) Az egyik lány egy egyetemista szőke lány volt, a másik meg az akkor még csak pár címlapról ismert Kelemen Annácska. Durva volt a különbség. Még az egyetemista kb 15-20ezret költött magára (nem volt igénytelen, rosszul öltözött) Addig Annácska több mint 1 millát.
2 hetente fodrász, testkezelések, rucik, táplálékkiegészítők, edzőterem... brutális volt a különbség.
Gondolom ez így lehet a szépségkirálynőknél is, mert:
"Az aki szép, az reggel is szép..." :)
És vannak olyan nők akik nagyon csinálva vannak. Szerintem pl. Miss California (aki miatt most a botrányok vannak) nagyon csinálva van. Igazi szőkített, előreformázott nő...
Nem kell szoláriumba járni, mert aztán majd járhat az onkológiára..tudom, hogy hazabeszélek, de nem értem, hogy miért nem lehet szép a fehér bőr..mármint a fehér bőrszín miért taszító. Számomra a túlzott szoláriumozás tűnik borzasztónak, olyanok utána, mint valami romlott csokoládé:(

De visszatérve az eredeti kérdésre: szerintem az sem mindegy, hogy hova jár az ember lánya kozmetikushoz/fodrászhoz stb. Nem hiszem, hogy a neves szalonok feltétlenül jobbak lennének névtelen társaiknál, és ezt sem - ahogy már néhányszor itt is olvashattuk;) - hogy a nagy márka feltétlen jobb a mindenki számára elérhetőnél. Ruhát meg szerintem elég sokat kaphatnak, még ha csak egy-egy fotózás erejéig is, hiszen, ha sikerül neki, az összes pletykalap megírja, hogy most éppen mi volt rajta, és ez jó reklám lehet a tervezőnek.
tényleg jó téma!
@ElisabethB.: éljen a fehér bőr, és még arisztokratikus is!
A szépségkirálynősdiről megvan a véleményem, de nem hiszem, hogy nyomdafestéket elbíró lenne, ha kifejteném.
Aki hülye, induljon a szépségkirálynő választáson és érje be
1 millióval! ( meg aztán kedvesferi ágyasaként)
@ElisabethB.: abszolút egyetértek fehér bőr vs. szolárium témában veled:)
@ctwmn: jajj, de nagyon rosszindulatú valaki... :-D Nem akarod kifejteni?
"Látatlanban" is csatlakozom ctwmn radikális nézeteihez. :))
Én azért annyira nem sajnálnám a szépségkirálynőket!
Annyi promós cuccot kapnak, hogy abból el lehetnek egy darabig.
Arra viszont kíváncsi leszek, hogy az afro származású csajnak előnye lesz-e a bőrszíne vagy pont a hátránya a magyar zsűri szemében:)
@ctwmn: Ez a kedvesferis dolog tényleg találó. Ezek a nők mind valami gazdag modellezőnél kötnek ki, aztán csodálkoznak, ha nem az eszükért és az egyéniségükért -muhaha- szeretik őket.
@Faith_Gunn: @Pikk Dáma: @ctwmn: Csatlakozom! Kedvesferi blöööööö.

Sztem ruhára többet, és fodrászra talán (!) kevesebbet lehetne költeni. Konditerem: én csak a felét költeném, DVD-ket is lehet venni othhonra, így nem kell a nyitvatartáshoz alkalmazkodni.
Persze, ha az uszodát is beleszámítom... Okés az a 25e.
Amire abszolút kevesebbet költenék, az a masszázs és a 'szerek'. Nagyon soknak tűnik, én a feléből is kijönnék, akkor is, ha nagyon a kamerák kereszttüzében kell élnem.
Ha hajhosszabbítása van, akkor persze dobjuk meg az összeget minimum 70e-100e /hó-val. Nem egyszerű egy szép nő élete. ;-)
Egyébként pedig a szépségkirálynősdi egy annyira hahaha kategória már nálam. :-)))

@ctwmn: ó, abszolút egyetértek fehér bőr, és szépségkirálynő témában is veled :))
@Pikk Dáma: @Scala: @Ms Groutesque: :-))) köszi
@Virgogirl: nem fejtem ki: legyen elég a Scala által használt " hahaha" kifejezés!;-)
látta valaki a királynő műsort? én elvből se néztem, inkább aludtam. Milyen ribancot választottak???
@ctwmn: én néztem egy ideig, de egyrészt folyamatosan rémüldöztem (volt néhány csaj olyan narnacsbőrrel, hogy dzsúzt lehetett volna facsarni belőle...), másrészt állandóan csivitelő hangon kommentáltam az eseményeket, ezért Z kikapcsoltatta velem.

most rákerestem, hogy ki nyert... egy orangután és egy ló szerelemgyereke.
@Virgogirl: :-)))) ja h kigúnyoltad!:-)
A dzsúzos hasonlat naggggyon jó, de engem a szellemi színvonaluk érdekelt volna, már ha lehet iyen műsor esetében ilyen kérdést feltenni.
@ctwmn: a szokásos, el tudod képzelni, "nagyon szereti az állatokat és imád utazni", semmi egyediség
@ctwmn: És természetesen Világbéke! :-D
@Virgogirl:
Csivitelő hangon? :-)))
@mici˙: :-DDDDDDD
Linkeljetek valami képet!
@Scala: ő az. http://www.rtlklub.hu/musorok/akiralyno/kepek/39806
nem szőrös, csak szerintem a vonási majmosak
@Scala: http://index.hu/gal/20/pic.php?dir=0708/velvet/missbfelk/&pid=6
Nekem ezt egy vendégem levezette: évi 2-3 címlap és némi egyéb reklámszereplés.... nekünk sehogyse jött össze ezekből a havi összeg.....
@mici˙: Köszi! Azóta kiokosítottam magam. Már másodszorra próbálta... :-)


süti beállítások módosítása