Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Készpénz vagy (hitel)kártya: Dior vs Essence

2009.05.05. 16:05 - Virgogirl

Őrült lelkesedéssel keresem azokat a termékeket, amelyek nem kerülnek sokba, mégis nagyon jó minőségűek és élvezet őket használni - emellett persze nem tudok ellenállni a drága, elegáns és különleges holmiknak sem... Érdemes-e "versenyeztetni" őket, vagy alapból jobb a drágább, esetleg az olcsóbb éri meg jobban?

Ma a ringben: Christian Dior ötrészes szemhéjpúder vs Essence négyrészes szemhéjpúder

 

Dior

Essence

Ígéretek

Selymes, tartós, kifejező színek

Tulajdonképpen csak "csábító tekintet"

Összetevők

Semmi extrát nem fedeztem fel benne

 Semmi extrát nem fedeztem fel benne.

Csomagolás

Szuperelegáns kék dobozka, arany betűkkel. Iszonyú jó kézbe fogni, minden molekulájából árad a luxus érzete

Átlátszó dobozka, minimális mintával. Alapvetően gusztusos, de lehetne szebb is (mivel a fiatalok a célcsoport, nekik valószínűleg tökéletesen megfelel)

 Külső és illat

Finom, púderes illat, egyáltalán nem tolakodó és erős. Két applikátor jár mellé, mindkettő kellemesen puha

 Semmi illat, pedig nagyon szaglásztam. Nincs mellette applikátor

Tapasztalatok

Nagyon kellemes használni selymes, könnyű, finoman felvihető, akár több rétegben is, és vizes ecsettel is - ez utóbbi esetben sokkal erőteljesebb a színe. Egyébként minden paletta öt, egymással nagyon jól kombinálható színt tartalmaz, és egy kis leírás is jár mellé, hogy milyen kombinációval milyen hatást érhetünk el. A tartósságát azonban megkérdőjelezném, nem bír ki több órát...

A korábbi tapasztalatok alapján többet vártam tőle. Nem rossz használni, nem irritálja a szemet, nem "gyűlik be" a szemhéj ráncaiba, és elég tartós is, viszont sok kell belőle, ha tényleg látványos hatást szeretnék elérni. A másik gondom az volt vele, hogy úgy vettem észre, az egyes színek között is van minőségbeli eltérés, az egyikből jóval több kell, mint a másikból, nem lehet olyan szépen használni stb. Ez egy kicsit zavaró, de meg lehet szokni.

Ár

kb 14 000 Ft

699 Ft

Pontszám

7/10

6/10

Verdikt: Ó, igen, a hiúság győzzön, vagy a praktikum (pontosabban, a spórolás). Korábban nem nagyon tapasztaltam ilyesmit, és mindig két nagy féltéglával vertem a mellemet, hogy mennyire jól tudok vásárolni, és mindig kiszúrom a legjobb akciókat, aztán jön valami szép csomagolással és el vagyok veszve :-DD A Diornak annyira nagyon luxusfeelingje van, hogy öröm hozzáérni - és igen, birtokolni is... -, viszont a minőségétől többet vártam. Az Essence a közepesnél jobb, de annyira azért nem meggyőző, ennek ellenére annyira olcsó, hogy inkább ezt veszem meg, mint egy hamburgert a Mekiben. Éppen ezért, ha választani kell, akkor szívem szerint MINDKETTŐT mondanám, mert a Diorral összehasonlítva, az Essence annyira "semmi" összeg, hogy belefér a költségvetésbe, és egyáltalán nem rossz használni. A legnagyobb gond az, hogy az Essence-ből mindössze három színösszetétel kapható, a Diornál most olyan 20 körüliről tudok (és persze rendszeresen van kollekciómegújítás, meg limitált széria). :-) Aki viszont csak az Essence-t veszi meg, az sem fog csalódni, az ár-érték arány szinte tökéletes, pontosan azt adja, amit vár tőle az ember (sőt, talán egy picit még többet is).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr51104439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A két termékről csak hallottam, személyes élményem nincs róluk. Mondjuk a nevesebb márkák tartósabbak, csak drágábbak. (Tényleg, csak a tesztelés kedvéért beruházol egy DIOR-ra?)
Ja, tesztelésre szívesen vállalkoznék Chanel, Dior, Yves-Saint Lauren cuccokkal. :) :)
@cicómicó: haha, jó vicc, hidd el, én is... több ilyen lenne az oldalon, az tuti...
@Virgogirl: egyébként én örülnék a legjobban, ha minél több hasonló cikk lenne fenn, ha van ötleted, küldj egy e-mailt és beszélgetünk ;-)
Nagy kezdő vagyok szemhéjfestés terén, bio van most, tutira nem ismeritek, Neways.
Essence-t lehet kapni a Müllerben, vettem tőlük körömerősítőt egy hete, az bevált.

Ami azt illeti, nekem egyik sem szimpatikus, mert az Essence túl olcsó, kicsit semmilyen, közepes, a Dior meg nagyon csak a csomagolásról, és némi extráról szól, ha jól értettem.
Clarins, vagy kicsit drágább bio-vonalon indulnék keresőkörutamra... Bár múltkor a DM-ben egész sokat talált nekem a barátnőm, Manhatta, Maybelline stb. kategóriában. Persze nem használtam azokat.
Úgyhogy megint jövök a dr. Hauschka sznobságommal, de ha Brad Pitt is azt használja, és Julia Roberts, akkor nekem is az kell! ;-)
@Scala: Artdeco, Chanel, Clinique - ezek nekem nagyon bejövősek.
@Virgogirl: Artdeco, Estée Lauder termékek összehasonlítására bármivel benne vagyok. Ezért a kettőért nagyon odavagyok. Az igazság, hogy én az AVON, Oriflame, Faberlic, Maybeline, Astor, L'Oreal vonalat teszteltem idáig. Az Estée tartósságában mindegyiket veri, bár úgy, hogy van az Estée-nek egy szemhéjárnyaló stiftceruza szerűsége. Na, ha azt felviszed a szemhéjfesték alá, tutira egész nap fennmarad.
@Virgogirl: OFF: Írtál nekem tegnap választ, csak nem kaptam meg?!?!?!?!
@Virgogirl: semmi gond, csak olyan hülye ez a freemail, hogy téboly és nem tudtam, hogy azzal van gond vagy te nem írtál. :)))
@Scala:
a dr Haushkat ennyire szereted??
en hasznaltam a light rozsakremet es ajakapolot, de annyira nem fogott meg. a shiseido a kedvenc nalam.
Essence: én egy szemhéjfestéket vettem tőlük, Urban Eve blogján írtam is, kicsit csillámló fehér, highlighternek tökéletes. Ill egy körömlakkra is beruháztam, vasárnap óta van fent, szóval erről még "nyilatkozom", eddig semmi baja, uolyan, mint mikor felkentem, mondjuk ajánlom is, jó sötét királykék lakk, még rondább/feltünőbb ha sérül:)

Szemfestékből nálam MAC a favorit, ill Artdeco v Ó utcai sminkboltból Paris Berlin, az is tökély -volt BenNye festékem is, de az széttört-. És minden alá Artdeco szemhéjalapozó:)

És Virgo nagyon-nagy dícséret fényvédelemért, bárcsak mindenki így használná:)

Scala: nem ebben a postban kérdezted, de Biodermát használj fényvédőnek -nagyon sokféle van- v Avéne esetleg egy-két La roche még jó...v ha belefér Shiseido, Kanebo v japán márkák közül kb bármelyik jó sasa.com-ról...igaz egyik se natúr vonalról híres:) És érdemes rendelni minerál alapozót is, máshonnan -most drogériákban kaphatóak nem a tiszta minerál vonalat képviselik, csak van bennük egy-két minerál cucc is, aztán eladják annak-, azok min. spf 15ösek...igaz ez már most édeskevés, de segítenek fényvédelemben:)
4000-ért vettem egy espritet, a csajok az osztályban elájultak, annyira jó volt, az asszony meg beszólt, hogy nem jó.
Én az Estée Lauderre esküszöm meg a Bobbi Bownra, bár van néhány Clinique is a neszeszeremben (ami ugyan antiallergén, de nem is túl tartós.) Viszont életem legjobb alapozója egy Dior volt, jó csúnya kék kupakkal, de imádtam, csak sajnos azt a fajtát már nem gyártják :(
@Virgogirl: ArtDecot Ördög Nóra miatt mostanában utálom! :-D
@ontheroad: Köszönöm szépen. Megnézem első körben a Biodermát, la Roche Posayt, Avenenek nem szimpi a csomagolása... ha jóra gondolok.

A húgom a Nyugati aluljáróban szerzett be valamilyen szemfestéket. Azt mondja az összetevőit kell nézni (tanulta az smink isiben miket pontosan) és talált ott valamit, ami bár szintén pár százas tétel, de nagyon jó. Én a kékjét láttam, a szemén is. Vadak a szinek, viszont tömény, kvázi nem kell belőle annyira sok.

Egyébként tőle tanultam (lehet Virgo is tudja :-)), hogy a szemfestéket nem "kenni", hanem "pakolni" kell a szemre (ezért is csinálják a "profik" ecsettel.
Scala: remélem ezzel segithettem. ;-)
@Scala: megint a személyhez kötöttség? Hú a múltkor is volt valaki, de már nem emlékszem mi kapcsán. ;-)
Nekem van egy 5-ös Dior palettám(barna), és valami csoda számomra, hogy milyen szépen lehet felvinni,eldolgozni. Nincs sok szemhéjpúderem, de ez az eddigi nagy kedvenc. Majd megnézem ezt az Essence-t is azért, mert Diorra nem adok ki 14-et az tuti.... a sajátomra is teszveszen sikerült lecsapnom occsón, mert már picit használt volt. :)
Az Essence is selyemfényű,csillámló?? Vagy matt? Mert ha matt, akkor meg se nézem! :)
@Lisanne: Az Estée Lauder Gwineth Paltrow miatt! :-D
Eszelős, de ez van.

a tippet a felpakolásról nagyon köszi! ;-)
@Gemini: El lehet ezeket adni? Egy csomót (érintetlenül kb.) odaadtam a fodrászomnak, korábban a kozmetikusomnak... Ilyenkor mindig rájövök, hogy nem igazán két lábbal a földön élek...
@Scala: ahelyett, hogy nekem adtad volna oda ;-)))
@Virgogirl: A titokzatos Virgogirlről én álmodni sem mertem akkoriban. ;-)
Hát ez érdekes összehasonlitás, azért nehéz, mert totál más kategoriák, de nem csak ugy kicsit, hanem baromira. :)

Az essence egy also-középkategoriás márka, ami az árához képest meglepöen jo ár-érték arányban van, a hasonlo kategoriás dolgokhoz képest kiemelkedö.

A Dior pedig egy felsökategoriás, tudatos árképzéssel doglozo család (föleg itthon...) amit ha ár-érték szempontbol vizsgálunk, eléggé alul marad.
Nem azt mondom hogy nem jó, csak nem ennyiért. A szemhéjpuderek pigmentáltsága a professzionális határ alját surolja, de minöségben mégiscsak középkategoriás marad, bár egy nem sminkes végzettsgüt ez amugy se nagyon érdekel - a magasabb pigmenttartalommal nehezebb dolgozni, jobban látszanak a hibák, és a technika (ecsethasználat) hiánya.

Mindenesetre én azt modnom, hogy essencet boltbol bármennyit lehet ilyen áron, a Dior (és hasonlok - Lauder, Lancome, stb) után pedig érdemes felturni az aukcios oldalakat/webshopokat/egyéb lelöhelyeket. :)

Ja, és az elmaradhatatlan köelezö: minden alá szemhéjpuder-alapozo, teljesen mindegy hogy Artdeco, Lauder, Clarins, Urban decay, Too faced...stbstb.

Ontheroad, csodálkoztam hogy ki az aki ilyen jo elosztásban favorizálja a dolgokat (smink, fényvédö) csak azután láttam, hogy ismerös a nick :D
@bagaela: Lelkesen jegyzetelek: egy új szó szemhéjalapozó! :-D
@bagaela: hehe, éljen a net, a topikok, a blogok, a munka stbstb:) Mondjuk japán fényvédőket most azért vadászom, mert te úgy dícsérted őket...és persze omi ki van fogyva:)


süti beállítások módosítása