Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Itt a tavasz, itt a szódabikarbónás kúra!

2009.04.06. 11:27 - Virgogirl

Meglepően népszerű volt a szódabikarbónás kúra, sokan érdeklődtetek iránta, úgyhogy gondoltam, összeszedem, hogy pontosan mit is kell csinálni (nem annyira bonyolult, de azért levenném a terhet Scala válláról).

A szódabikarbóna nagyon erősen lugosít, éppen ezért a méregtelenítésben is komoly szerepe lehet (annak, aki nem érti még az összefüggést: egyes elméletek szerint a szervezet ilyen-olyan problémáiért a test elsavasodása, mérgekkel való telítődése a felelős. A savasodást elsősorban a nem megfelelő táplálkozás okozza).

A kúra maga 21 napos, ezalatt az idő alatt naponta háromszor, főétkezések előtt kell meginni egy "speciális" keveréket: egy teáskanál szódabikarbónát el kell keverni egy deci langyos vagy testmeleg vízben, meginni, majd ezután egy fél citrom levét (lehet lime is - bár savanyú, alapvetően ezek is inkább lugosító hatásúak, elsősorban szerintem azért mert viszonylag alacsony a cukortartalmuk) kifacsarni két deci vízbe, és szintén meginni. Nem mondom, hogy szuperfinom íze van, de annak, aki már ivott Flector nevű granulátumos fájdalom- és gyulladáscsökkentőt, annak ez is mennyei manna. :-)

A szódabikarbónát mindeképpen gyógyszertárban szerezzük be, egyrészt mert sokkal olcsóbb (én a legutóbb 160 Ft-ot fizettem 20 dkg-ért), másrészt, mert "tisztább", mint az élelmiszerboltban kapható változatok. Elvileg minden gyógyszertárban lehet venni ún. bázikus port, azaz egy összetettebb lugosító keveréket (én még nem próbáltam...), ezt hasonlóképpen kell használni, mint a szódabikarbónát.

A port egyébként méregtelenítő fürdőhöz is fel lehet használni: 5-6 evőkanálnyit tegyünk meleg vízbe, és jó sokáig (akár 3 órán keresztül is) üldögéljünk benne. 

A bejegyzésben szereplő ötleteket mindenki csak saját felelősségre próbálja ki. Nem vagyok sem orvos, sem természetgyógyász, sem dietetikus, az információk helyességét/elfogadhatóságát/hatékonyságát nem tudom garantálni. A tippek, ötletek nagy részét saját magamon, illetve a hozzám közel álló bizalmasaimon teszteltem, és az, hogy nekem (vagy nekik) működik, még nem garantálja azt, hogy másnak is fog.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr711049247

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Segítség! Besavanyodtam! Avagy: testünk sav-bázis egyensúlya 2009.07.28. 10:02:43

Volt az életemnek olyan boldog korszaka, mikor semmit nem tudtam arról, hogy a testem a savak valóságos fertőjében tocsog, ami előbb vagy utóbb a halálomat okozza. Nem hallottam még a savtalanításról, a lúgosításról, a sav-bázis egyen...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igen, köszi nagyon! :-)))
Mondjuk én egy teljes citrommal csinálom, de mintha rémlene, hogy eredetileg felet mondott a barátném.
Szóval ma vettél egy csomaggal? ;-)

Amúgy még három napig valóban itt a tavasz! :-)

ja, és nyáron, amikor az Aldiban volt lime, azzal is csináltam, nagyon fincsi volt.
@Scala: eléggé sokat olvastam utána, és végül "egyesítettem" az információkat, ezért jöttek ki ezek a mennyiségek.
@Virgogirl: Sejtettem. Tök jó! Ügyes vagy. :-)
Már ajánlottam is a postot egy fiú ismerősömnek! ;-)
Ezekkel a mennyiségekkel.
Ezt most én is kipróbálom. Ez simán vállalható, a teljes koplalást nem szeretem :-)
Na, most megkóstoltam, úgyhogy első kézből: alapavetően sós íze van.
@Virgogirl: Igen, sós! Akkor jót iszol! :-D
ja, virgo, az a Flector erős cucc, nem? Csak nem addiktív, mint pl. a Cataflam, ugye?
na, ha már Scala ajánlgatta:
mit tegyen az, akinek nicns 3 főétkezése csak kettő?
csak egész citrom jó, citromlé nem?
@Rocko-: szia, akkor kettőt igyál (reggel és este), és természetesen jó a citromlé is, csak 100%-os, lehetőleg minél kevesebb mesterséges anyaggal kezelt legyen - de akár el is lehet hagyni, de nekem jól esik utána

@Scala: erős, de nem annyira szerintem, plusz annyira borzalmasan rossz íze van, hogy én, ha akarnék se tudnék rászokni :-)
Na, lehet, hogy egyszer ezt is kipróbálom.
Azt azért jó tudni, hogy gyógyszertárban lehet kapni olcsón szódabikarbónát. Ez eddig nekem kimaradt :)
Meg majd megkérdezem ezt a csodaport.
Egyébként ma kaptam kézhez A nagy diétaválasztó c. könyvet -vannak előnyei ha valaki könyvesboltban dolgozik- elég drága, de érdemes megnézegetni, ha könyvesboltban jártok; 78 diéta van benne. Leírva mi mit tud, mennyire megalapozott, milyen drága, mintaétrend...
@Faith_Gunn: hú, azzal a könyvvel nagyon szemeztem...
jelentem, ma elkezdtem.
annyira jó, hogy tegnap megírtad ezt a posztot, mert akkor ugrott be, hogy megint elfelejtettem bemenni a gyógyszertárba, de szerencsére a "rabszolgámat" (copyright at Scala :o)) még meg tudtam kérni.

persze ma reggel is csak a kávé után jutott eszembe, de inkább elkezdtem így is, mert semmi garancia nincs arra, h holnap időben eszembe jut :o)

szóval, köszi Virgo
@Virgogirl:
rendben, köszönöm. citromlét akkor elhagyom. :)
@Rocko-: Pedig tényleg jól esik utána. Sztem fontold meg.
@mici˙:
Majd belejössz, jó lesz így is. Hajrá.
Én is csinálom. ;-)
Fú miről maradtam le!!! azt tudtam, h szódabikarbónát patikában kell venni, mert az exemnek állandóan fájt a gyomra és mindig ezt " evett" ivott, szval értitek.
@Scala:
nem szeretm, azért hagyanám ki.
na nem mint ha a szódabikarbóna jobb lenne,
@Rocko-: A citromot? Én képtelen lennék nélkülözni. :-)
@catwoman5: Egyszer-kétszer én is kipróbáltam gyomorrontásra, hatott. Remek kis szer. ;-)
/Az ex=Big vagy aki előtte volt?/

Sziasztok!
Orvostanhallgató vagyok: szóval: a szódabikarbóna rendben van, hogy lúgosít, de mi értelme van utána a fél citrom levének(ez vmi fogyókúra vagy méregtelenítés?nem szabad összekeverni)
és a citrommal csak a lúgosítás folyamatát rontjuk
@SDP: Igen, ezt tudjuk, hogy a citrom meg elvileg 'savasít'...
És igazad van, a diéta, a méregtelenítés, és a fogyókúra nem pont ugyanaz. Bár vannak határesetek.
@SDP: Én azt olvastam több helyen is a neten, hogy a citrom bár savas, de az emésztés során lúgosító hatással bír.
@Gemini: igazad van! a citrom tényleg lúgosít, attól függetlenül , hogy savanyú íze van.

Scala: nem Big, hanem az azelőtti:-) Big még megvan!
Scala! Köszönöm szépen, hogy elküldted e-mailben:-) Tegnap megvettem a hozzávalókat, ma rákészülök, és holnap elkezdem :-))
@SweetCandy: Scala! azért nekem is elküldhetnéd Drágám!
Tudod szükségem van lúgosításra,pont most derült ki, hogy savas vagyok, és olvasom a Ph csoda könyvet is.
Akit érdekel , meg tudom küldeni e-bookban.
Szép ünnepet kívánok! Legyen ez a testi, lelki tavaszi megújulás ünnepe!
@catwoman5: Elküldtem. ;-) Így már látod a mailemet is.

Engem érdekelne a Ph Csodakönyv. :-)))
Most is éppen azt ittam, szódabkirabónát, az ünnepi kajálásra.
De voltam tegnap és ma is úszni, szóval nincs lelkiismeretfurdalásom.
@SweetCandy: sztem átlövi neked is Scala!

Scala köszi! megkaptam Megpróbálom átlőni a Ph Csodát
pusz
@SweetCandy: ja mármint a ph csoda????
Adj egy mailt és átnyomom pdf-ben!
Lányok, tegnap éccsanya ment gyógyszertárba, úgyhogy megkértem, vegyen nekem szódabikarbónát. Képzeljétek el, azt mondták neki, hogy receptköteles. ??
@Etain: Nem lééétezik. Én eddig három különböző gyógyszertárban vettem, mindegyikben szó nélkül adtak. Nem tudom, mit történhetett...
@Etain: sztem sem vényköteles. Én még mindig tudtam venni bármelyik patikában.
@Virgogirl: @catwoman5: Nem értem. Ma bementem egy gyóccertárba én is, és adták szó nélkül nekem is. ((: Nem értem.

@Etain: A bázikus porral csinálták ezt a barátnőmmel, hog yel tudják adni a kétszer olyan drága, céges, előre kikevertet. Nem hagyta magát, és amúgy is vett már, szóval kisebb csetepaté után kikeverték neki.
Néha helytelenül értelmezik a határskörüket, itt az volt a szöveg, hogy nem egészséges, megterheli a vesét stb. a bázikus por. Mivel azt is kúraszerűen kell alkalmazni, szerintem bízzák a jónépre, hogy csak addig használja, amíg szabad.

A szódabikarbónáról soha nem hallottam, hogy vényköteles lenne. Anyukád lehet valami fáradt vagy túlbuzgó patikussal találkozott.

@Scala: hát lehet h igazad van, velem a keserűsóvsl próbálkoztak így be egyszer, mert 2 csomaggal akartam venni, és azt mondták, hogy csak egyet adhatnak. Aztán kivertem a balhét, de a patika szívott, mert többet oda nem mentem;-)
@catwoman5: Ezt a keserűsót is gyógyszertárben kell beszerezni? És mi a kúra lényege?
Most bázikus porozok, de ha végeztem... :-D
@Scala: igen, de nem kúra - ha jól tudom - csak kiegészítő kezelés, erőteljesen hashajtó hatású
@Scala: nem kúra, am gyógyszertárban lehet kapni.
A léböjtkúra előtt kell használni.
Am mi az a bázikus por????????
@catwoman5: Léböjt előtt, azaz minden nap éhgyomorra, amikor az ember léböjtöt tart?

Bázikus por: 7-10h vagy 19h után kell inni, egy vagy két pohárral, ha ismerted a Neurosant (mintha cementet innál...), olyasmi. Link:
www.vitalitas.hu/olvasosarok/online/komplementerm/2001/3/komment.htm
Itt le van írva kommentben az összetétele is:
www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=17978

"Kurt Tepperwein: Savtalanítás c. könyve, ha jól emlékszem 2200 ft (esetleg 1-2 százat tévedek), szinte mindenhol lehet kapni. Érdemes amit lehet, betartani belőle. Van benne egy ún. bázikus por recept, amit én kimásoltam, és a patikában fél kilót csináltak belőle."

Barátnőm is innen nézte ki a receptet, de a patikában már tudták az összetevőket & mennyiségeket.

@Scala: nem, nem minden nap, az nagyon durva lenne szerintem (hiszen a rendes léböjtnél egy idő után nincs ami "felhalmozódjon"), inkább csak az első egy-két napon, hogy beinduljanak a dolgok

Bázikus port lehet venni kevertet is, ill. készet is (ez utóbbi majd' 4000 ft.)

A Savtalanítást el tudom küldeni, ha igényt tart rá valaki.
@Scala: hát bébi én találom az összetevőket.
leírnád? Please! bár nálunk a patikában úgysem csinálják meg sztem...
@catwoman5: Nyuszika, Íme:
" a tepperwein féle salaktalanítás könyv az alábbi bázikus keveréket javasolja, hogy kevertessük ki a patikában:
natrium phosphoricum 10g
kalium bicarbonicum 10g
calcium carbonicum 100g
natrium bicarbonicum 80g
magnesium carbonicum 50g

ez összesen egy negyed kilós kiszerelés.
azt írja, hogy nagyon fontosak ezek az arányok, mert így optimális a hatás.


"a bázikus por viszont az ásványi anyag pótlás miatt szükséges, mert a mai zöldségek már nem tartalmaznak elegendő ásványi anyagot, illetve a korábban elraktározott savak feloldásához és semlegesítéséhez extra adagra van szükség (amíg az ember ki nem tisztul)."

"- NEM ajánlott az alábbi időszakokban szedni: 10-14 óra között valamint 22 óra után.
- egy másik könyv azt írja, hogy a test savas dagályai az alábbi időpontokban vannak, ekkor a legjobb a báziskeverék ivása: 01 órakor mérsékelt (ezt nyilván kihagyjuk mert alszunk), 07 órakor erős !!, 13 órakor mérsékelt, 19 órakor erős !!.
tehát 7 és 19 órakor a legjobb báziskeveréket inni. de persze nem muszáj pont ilyenkor, csak ekkor támogatjuk vele a leginkább a szervezetet."
- úgy is fokozhatjuk a hatását, hogy a báziskeveréket forró vízbe tesszük, amelyet előtte 10 percig forraltunk. az ajurvéda felismerése szerint a víz így a test legfinomabb szegleteibe is be tud hatolni, megtisztítja azt."

Én iszom csüt. óta, a szódabikarbóna kúra jobban bejött, szerintem hiányzik a citromlé. Még próbálom, de ha olyannak érzem a gyomromat, mint ma, akkor abbahagyom! Olyan nehézkes, mintha egy kő lenne benne + aki túl van savasodva... :-D Most iszom egy pohár vizet lime-mal, máris jobban vagyok.

köszi bébik.
Am a mostani Shape-ben van egy cikk a lúgosításról. Nagyon felkapott téma lett...
Hála Virgónak!:-)
Scala: baszki és ezt szted majd kikeverik, odaadom a listát, a patikus csaj azt se tudja, h miről van szó.
am én szódabikázom, nem tudtam mikor kell, de ösztönösen reggel 7 és este 7kor vettem be q sok vízzel.
@catwoman5: ja, kezdi átvenni a candida helyét... éljenek a trendek! Igen, ki kell keverniük.
@Virgogirl: és hol hajlandóak szted ezt megtenni???
@catwoman5: Elméletileg bárhol, nekem a Szent Ilona gyógyszertárból van, Böszörményi út.
De nem ajánlom azt a szert, ma is facsarodott reggel tőle a gyomrom. Csak akkor jó, ha iszom rá citromlevet.
Én abba fogom hagyni, amilyen elégedett és fitt voltam a szódabikarbónától, olyan durván kikészített ez a bázikus por.
Érzem a gyomromat, nehéz, mintha facsarodna, centrifugálódna... Sajnos.
@Scala: jó akkor nem kevertetem ki a cementet. én is inkább szb-zem és sztem q jó. reggel este de én nem oldom fel, hanem mint anno az exem bekapom kiskanállal és gyorsan ráiszom a vizet, így elviselhetőbb. de bassz hogy mennyi vizet iszom. eszméletlen, eddig is q sokat ittam, de sztem most dupláját, béka nő a hasamban
@ctwmn: Három liternél ne igyál többet egy nap, mert kimossa belőled az ásványi anyagokat. ;-)
2, 2 és fél liter víz viszont nagyon egészséges.

Örülök, hogy tetszik a szb kúra. ;-)
Akkor most melyik a jobb a juharszirupos vagy szódabikarbonás?


süti beállítások módosítása