Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Parfümpéntek: Lancome Magnifique

2009.02.13. 12:29 - Virgogirl

Visszatér a sokak által kedvelt parfümpéntek rovat, ezúttal ráadásul egy különleges, szenvedélyes, Valentin-napra tökéletes illatot, a Lancome legújabb kreációját vettem szemügyre (orrügyre?). A Magnifique igen érdekes, egyedi, nehéz illat, amit csak olyan hölgyeknek ajánlok, akik tudják viselni, és elviselik a figyelmet is.

Az illat hivatalos leírásában az olvasható: a Magnifique nem más, mint a "vörös szín szagolható formába öntése" - és ezzel a megállapítással tökéletesen egyetértek: meleg, buja, érzéki, de elegáns illat, mely ugyan sok embernek jól áll, de kevesen viselik el azt a feltűnést, ami együtt jár vele. Nekem nagyon nehéz parfüm, már-már a fejfájásig belemászik az orromba. Én ráadásul túl édesnek éreztem - ennek ellenére valami fura mágnesező hatása is van, mert annak ellenére, hogy nem tetszik, folyamatosan szagolgatnom kellett...

 

Sáfrányesszencia, kömény, bolgár és Mai de Grasse rózsa, jázmin, szantálfa, nagarmota és vetiver a főbb illatjegyei; ezeknek köszönhetően a Magnifique egészen különleges, ez elsősorban a nagarmotának köszönhető, melyet eddig még korábban egyetlen más parfümben sem használtak.

Első fújásra citrusos, de ez szinte azonnal átvált egy fás-fűszeres-földes illatra. Mindez édeskés, kicsit virágos, kicsit púderes jegyekkel egészül ki - sajnos, nekem az édesség túl sok is volt, főleg, hogy az alapok picit férfias jellegűek, fűszeresek, bársonyosak.

Összességében nagyon szexis, érzéki illat, borzasztó tartós és egy teljes "aurával" vonja be azt, aki magára fújja. Igaz, közben fennáll annak a veszélye, hogy el is nyomja a "gazdáját", ezért csak olyan csajoknak ajánlom, akiket nem zavar a sok figyelem, akik tudnak érzéki dívaként viselkedni. Mindenképpen téli illat (mert elég nehéz), és én napközbenre sem ajánlanám, mert sokakat idegesíthet.

A csomagolás semmi extra, de kellemes: hosszúkás, letisztult üveg, pirosas árnyalatok, csiszolt drágakőre emlékeztető kupak. Elegáns, de nem túlzó.

A parfüm arca Anne Hathaway - és engem ő zavar ebben a szerepben, egyszerűen azért, mert nem tartom sem érzékinek, sem szexisnek, sem pedig elegánsnak. Nekem ő sokkal bohókásabb (vagy éppen a szürke egérke kategória), és egy kicsit fiatalnak is tartom ehhez a szerephez. Egy idősebb, kifinomultabb modell jobb lett volna.


A reklám; zene: Brand New Heavies - Magnifique

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr87940817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imádom ezt a rovatot, Virgo!
A parfümöt megszippantom, de szerintem hozzám nem illene. Szeretem a diszkrét eleganciát ugyanis, és ez nem egy olyan szagos vizecske.
A.H. rossz választás, egyetértek! De ő mindig az. :-)
De cuki vagy, komolyan?
De nem csak azért, mert A.H. is skorpió? :-D
Átfutottam egy másik blogot, amit az idén nem nagyon néztem, és döbbentem látom a Parfümpéntek rovatot... Nem ezt!
Mondjuk csak egyszer, asszem. Na jó, mindegy is. Fura azért.
Ha nem tudnám, ki van a fotón, rá nem jönnék. Rémesen szét van retusálva.
Azt hiszem, amint kidugul az orrom, megyek, és megszagolom
@janettaylor: miért, még mit?
@Brüsszeli csipke: szerintem bedugult orral is éreznéd, elég intenzív
@Scala: nem azért mert ő az, hanem mert szerintem illene a személyiségedhez (egyébként a Skorpiósághoz is illik szerintem, talán egy picit túl édes)
Én most ki nem teszem a lábam a lakásból, inkább meggyógyulok hétfőre. A párom meg (mint minden férfi, ha beteg), éppen halálán van :). Valakinek együtt kell éreznie vele :D
Inkább nem mozdulok sehova itthonról; remélem nemsokára jobb lesz. A párommal (aki, mint minden beteg férfi, épp a halálán van :)) együtt gyógyítgatjuk magunkat
Ah, rakoncátlankodik a rendszer, és most látom, hogy mindkettőt vette. De a lényeget le lehet szűrni belőle
@Brüsszeli csipke: Igen :-D Mindkettőtöknek jobbulást kívánok, igyatok sok mézes teát (az mindenre jó)
@Brüsszeli csipke: Jobbulást kívánok én is. :-)
Átvettem ezt a férfi attitüdöt, és tök jó.
Szombat-vasárnap-hétfő fél hulla voltam, és nagyon érzékeltettem, hogy beteg vagyok, jaaaj. :-) Bevált. Jobb így, mint erősnek és bátornak lenni.
@Scala: Köszi. Ha csak én lennék beteg, akkor én is ezt tenném szivem szerint. De az uram is az.... Így valakinek törődni kell szegénykével :) (De azért nem viszem túlzásba)
@Virgogirl: rosszul fejeztem ki magam, sorry. Rovatcímre gondoltam konkrétan :)

@Brüsszeli csipke: jobbulást (uradnak is) :)
Felismerhetetlen a képen Anne H :-S
Nemrég kaptam egy parfüm mellé ilyen illatmintát... különleges illat, de nekem kicsit túl fűszeres és erős. De van benne vmi vonzó, egyetértek Virgoval:-)
Hello,
Az én drága férjem hajnali három óta ugyanazon vírus áldozata, termeli ki magából szegény a gyomortartalmat, kétóránként. Nem aludtunk valami jól... Kivagyok eléggé, a börtönben van olyan kínzás, hogy felébresztenek kétóránként...
Most már alszik, remélem hétfőtől jobb lesz, a hétvégére még nem biztattam a lelkem.
Szép ki Valentin nap... :-(
Szóval Csipke, én is átmentem ápolóba, de csak későbbre tettem az úszást, nem mondtam le.
@Scala: szegényke... jobbulást neki. Bár egy betegség a kapcsolat próbája/megerősítője is lehet... mi néhány hónapja voltunk csak együtt, amikor összeszedtem valami vírust és óránként (percre pontosan) jártam hányni. Nem rúgott ki másnap. A férjeddel meg etess ropit, ha mást nem is, mert szénhidrát, elég jó íze van, keveset is lehet belőle enni, meg a sót is pótolja - plusz, a sósság miatt szomjasabb lesz, többet iszik, ami szintén kell a gyógyuláshoz.
@Scala: ez azt jelenti, hogy együtt mentek úszni?
@Virgogirl: Hello,
Nem kolléganőmmel vagy a tesómmal megyek úszni.
Amúgy a tesómmal ünneplem a VAlentin napot, neki nmost nincs barátnője. Férjem félhulla, most alszik.
Rpoi kitűnő ötlet, vettem is. Én Korpovit kekszen éltem a második naptól, és tegnap felfedeztem egy Kolevit kekszet, ugyanúgy Győri Keksz, és kicsit ropogósabb. Fincsi teával. Ez a módja a gyógyulásnak, de most még a szagoktól is émelyeg, úgyhogy nem erőltetem. Én a múlt vasárnapot végigaludtam, késő du. ittam max, négy kortyot kétóránként szerintem rá is ez vár ma.

Behorpasztottam a kocsi hátsó ajtajánál egy részt, amikor hajtottam ki a mosóból, nekimentem, olyan szűk az a szar! És most tökre kivagyok emiatt lelkileg. Pedig tankoltam, mosattam, tündérke voltam. És a végén... Mindegy, ráfér az autóra egy kis tódozgatás, de eddig nem az én bűneim voltak láthatóak... Már kaptunk is rá árajánlatot, ki lehet bírni... :-(
Még nem vallottam be... Alszik...
Lehet meg kéne mutatnom a tesómnak előbb?!
Kibontottam a betegnek vásárolt bio tönköly ropit, és ha nem vigyázok... :-D
@Scala: inkább egyél belőle egy kicsit (és úgy edd, hogy "ez jót tesz nekem"), mint hogy órákig sóvárogj miatta. A kocsi meg... háááát.... először sztem beszélj a testvéreddel, hátha lesz valami ötlete.
Jobbulást minden sorstársnak!
Képzeljétek, most mentek el a mamámék, és isteni, nagyi féle tyúkhúslevest hagytak maguk után: nincs is ennél jobb. Ha csak inni bírsz, akkor is jó, de ha enni is tudsz, akkor ott van a zöldség és a husi. Isteni mamám van :D
@Virgogirl: Tesóm nem olyan nagyvonalú (ezekben a dolgokban sem), mint a férjem... Lehet, csak magamát fárasztanám, ha tőle kérek tanácsot.
Majd megmondom, ha jobban lesz, pl. holnap.
Szerencsére nem autó fixált a férjem, alapvetően tudja, hogy ügyesen vezetek és szabályosan, ez meg háááát egy kellemetlen malőr. Reméljük. :-)))

@Brüsszeli csipke: Nagyon fincsi lehet, és tényleg gyógyító ereje van a húslevesnek!
Én is vettem hozzáavlókat ma, de még a kajaszagtól is émelyeg a beteg. Megint a macskák járnak majd jól. :-D
@Virgogirl: @Scala: Isteni volt, és gyógyító is :)
A macskák pedig úgy is megérdemlik a törődést. Ha beteg az ember, általában külön dorombolásadagot utalnak ki neki


süti beállítások módosítása