Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Heti kérdés: milyen jelmezbe öltöznél a legszívesebben Halloweenkor?

2008.10.25. 22:43 - Virgogirl

Egy filmben (talán a Bajos csajok című Lindsay Lohan opuszban) hangzik el az az igen találó mondat, hogy a Halloween nem más, mint egy legális alkalom arra, hogy a csajok úgy öltözzenek fel, mint a kurvák - és, elnézve az amerikai "jelmezárusító" cégek honlapjait, sajnos, egyet kell velük értsek. Eléggé túlsúlyban vannak ugyanis azok a holmik, amelyeknek egyetlen célja, hogy minél szexisebbé, illetve, közönségesebbé tegye a viselőjét. Persze, ennek is megvan a maga pszichológiája - hiszen, a szexi jelmez akár nyíltabbá és kezdeményezőbbé is tehet...


 


 

Viszont beöltözni szerintem akkor is jó móka, ha az ember lányának nem az az elsődleges célja, hogy minél nagyobb testfelületet hagyjon szabadon - igaz, sokkal több fantázia kellhet egy nem "bolti" jelmezhez.

A külföldi (elsősorban amerikai) lapok, blogok tele vannak ötletekkel, és az egyik legkedveltebb jelmez mostanában Sarah Paliné: elég egy kosztüm, a jellegzetes szemüveg, magas kontyba tupírozott haj (idióta akcentusért érdemes megnézni Tina Fey paródiáját). Paris Hiltont, Angelina Jolie-t vagy Madonnát sem nehéz előállítani; divatrajongók könnyen változhatak át Karl Lagerfelddé vagy éppen Donatella Versace bőrébe bújhatnak. A fiktív karakterek közül könnyen, gyorsan és elég olcsón össze lehet rakni Mia Wallace-t a Ponyvaregényből,  Bettyt a Címlapsztoriból (Ugly Betty), vagy akár Boratot... További ötletek itt.

Egyébként, aki szerint a Halloween csak egy "Ámerika által ránk kényszerített ostoba szokás", csak annyit üzennék: globalizáció, baby! Ui: keresek négy lelkes csajt egy Spice Girls formációhoz, illetve három másik rockrajongót egy KISS-performanszhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr57731847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazán élveztem ezt a posztot! :-D
És szavaztam is! ;-)

Spice Girls! Ez jó!!!
A Szex és N.Y-ban pedig azt mondják, csak kétféle jelmez van: qrva vagy boszorkány.

én Macskanőnek szívesen beöltöznék :)
Aranyos, Noori, megnéztem. Bár nem túl bevállalós jelmez! :-D
Én bírom Gwen Stephaniet, amúgy. Ő valahogy (a legtöbbször) pont annyi, amennyi kell.

Bár tipikusan amerikai számomra, de a normális amerikai nőt tetstesíti meg. Nem a Jessica Simpson félét...
szerintem halloween-kor az a jó, ha vmilyen "félelmetesebb" karaktert választ az ember, pl. zombinak, vámpírnak...öltözik be

én vmi góth-lánynak öltöznék be azt hiszem, talán :-))

a hagyományosabb jelmezek inkább farsangra valók (szerintem)
Bááár, a tojás sem olyan félelmetes ;-D
Carrie Bradshow, valóban a legrémisztőbb jelmez, amit az én uram elképzelni tudna... :-DDD
Nem pont rá gondoltam, hanem a horrorfilm főszereplőjére, Sissy Spacek alakította, de, Scala, marha jót röhögtem.
én úgy szeretnék elmenni egy jó kis haloween buliba!!!!nagy vágyam,hogy Rambo-nak öltözhessek :)
anno a gimiben bolondballagáskor Elvis-szerű jampec voltam,nagy sikert arattam,többen nem is ismertek meg :)
Nagyon jó ez a post (is) :-D Én boszorkánynak öltöznék be,de jó ötlet a macskanő is:-))))
Hello Lányok!
Nekem jelmezben a filmszereplők jönnek be leginkább, Halloweenre nagyon jó lehet például a Kill Bill mint téma...:) Bár a Hírességek se rosszak, pl: Michael Jackson:P:D
erkasz:D
én is pont a Kill Bill-re gondoltam én a buzogányos japán csaj lennék:-)
igen, ő tényleg elég ijesztő :-)
mármint most M.J.-ra gondoltam, csak whiteflower megelőzött :-)
Igen nekem is ő a kedvencem...és a buzogányon kívül nem is nehéz összerakni:)
Bocsika, de én a magam részéről azért mégis meghagynám a Helovínt az amcsiknak. Meg Nektek. Megyek majd a temetőbe gyertyát gyújtani, virágot vinni, oszt majd legfeljebb farsangkor beöltözöm, ahogy az a magyar hagyományok szerint szokás.

Globalizáció ide vagy oda, én azt sem szeretném, ha a Télapó (ami nálunk igazából Mikulás, merthogy ugye Szent Miklós, pappara) jópofizna velem karácsonykor.
Én spec születésnapot fogok ünnepelni :-), meg temetőbe megyek.
Etain, alapvetően a Te véleményedet osztom. Jó nézegetni a celebeket meghökkentő jelmezeikben, de akinek vannak szeretett halottai november 1-én nem megy buliba, jelmezbálba, partyra. Legalábbis nekem nem volt soha kedvem, pedig több ilyenre is hívtak már...
Csak a pontosság kedvéért: okt 31. Halloween, nov. 1 Mindenszentek, nov 2. Halottak napja
nekem erről az a véleményem, hogy át lehet venni ünnepeket, például a halloween egy olyan ünnep, ami nekem személy szerint tetszik, ezért én megtartom, mégha nem is olyan formában, mint Amerikában :-)

(temetőben, meg már most hétvégén voltam, ki akartam kerülni az óriási tömeget)

de a valentin napot sokáig nem ünnepeltem egyáltalán, sőt, most sem igazán, mert nem érzem úgy, hogy ezen a napon sokkal jobban ki kellene mutatnom a szeretetemet, mint máskor...igyekszem minden nap a szeretteim és a szerelmem tudtára adni, hogy mennyire fontosak nekem :-)
Tényleg, tényleg Virgonak igaza van! De valahogy akkor sem mennék bulizni Mindenszentekkor. Szóval október 31. Nem tudtam, az nálam a reformáció napja... de csak amióta férjnél vagyok, és megjelent a protestantizmus az életemben. ;-)

Ezen akkor még gondolkodom, végülis talán beleférne. És amiket most hétvégén tartottak, az elő-Halloween volt?
tőlem is messze áll... de nem ítélem el aki itthon beöltözik, de nem a mi hagyományunk... biztos maradi vok. :)
Valentin nap, viszont nem amerikai szokás... ha jól tudom az olaszoktl ered talán?!
Valentin napot mi tartjuk! :-)))
Mondjuk én semmit nem szeretek ami kispolgári, egyeseknek az évforduló ünneplési mániájától ilyen érzésem lesz... Mindentől viszolygok, ami kispolgári...

Szóval tavaly úgy alakult, hogy elutaztunk Valentin napkor, most nem tudom mi lesz... de nem kell rágörcsölni.
Hát, szerintem egy sor ünnepnél már elfakult az eredet, a Halloween is kelta-ír eredetű, ha jól tudom, de arra már senki nem emlékszik.

Engem nem zavar, hogy ki mit ünnepel és mit nem, egészen addig, amíg engem nem b*sztatnak azért, mert ünneplek/nem ünneplek valamit. A karácsonyt is bojkottálom egy ideje (a szüleinknél megtartjuk, de nekünk nincs fánk se), a Valentin-napot is minimálisan tartjuk, Halloween max. annyiba, hogy tököt eszünk. :-D

szerintem nagyszerűek az ilyen ünnepek, vagy bármilyen ünnep, egészen addig, amíg élvezet van benne, és nem a mániákus pénzköltés vagy a "kirakat"-ünneplés. Annál nincs szánalmasabb, mint hogy egy olyan pár tart nagy, romantikus Valentin-napot, akik egyébként folyton marják vagy csalják egymást... Meg kell találni az egyensúlyt. De ez szerintem családfüggő.
Egyetértek, az ünnep dömping a kereskedőknek jön jól. És sokan annyira kifáradnak idegileg karácsonyra, hogy szép magyaros veszekedés kerekedik ki belőle... Tudnék mesélni, anyukám eleve begörcsöl a karácsonytól,nem egy háztartási fenomén.
És akkor a többi családtagomat még nem is vettük górcsó alá...
Mára feldolgoztam a dolgot. És mi is áthidaló megoldásokkal operálunk néhány éve. Pl. nem mindennap megyünk valahova, hanem sűrítés.
Én annyiban bojkottálom a karácsonyt, hogy nem veszek semmilyen tárgyiasult ajándékot. Egyrészt az ember nem győzné anyagilag, hogy minden szerettét és barátját megajándékozza, meg nem is ezért van az ünnep.

Én már tavaly is saját kezűleg készitett gasztro ajándékokkal leptem meg a családot: lekvárok, saját készitésű csokik, kekszek. Még a páromnak is én készitettem az ajándékot, egy fotóalbumot, amit azóta is bővitek, szóval bizonyos ünnepekkor biztos lehet benne, hogy azt megkapja. :-)
Egy férfi szeméből kicsorduló könnycseppnél nincs nagyobb köszönet. ;-) (...és ez szerintem nem csöpögős, mert ritka kincs ez a mai világban).
Mi karácsonykor rendszerint elmegyünk családostól és kiskutyástól egy szállodába. (: Így a nagyi is pihenhet.

...

Én meg ilyenkor szomorkodok és wellness-ezek felváltva.
Általánosságban véve én amúgy mindenféle ünnepet szeretek, de engem a Halloweenes bohóckodás nagyon taszít - még akkor is, ha nem pont ugyanarra a dátumra esik, mint a Halottak Napja.

...

Scala, bármi lehet kispolgárias, és bármiből ki lehet sütni valami jobbat, valami többet is - szerintem. (:
Etain, teljesen igazad van!

Lizi, nagyon aranyos kifejezés, hogy gasztro-ajándékok! :-)))
Egyébként én egyszer öltöztem be éltemben Halloweenkor. 3 éve, amikor Fro-ban voltam ösztöndíjas, a kolléganőm fűzött meg, hogyha beöltözünk ingyen mehetünk be a diszkóba, gondoltam egye fene, úgyis ritkán jutottunk el, mert mind a város szélén van azon a vidéken.

Lizi vett is egy tűzpiros ördöglányjelmezt, rávettem a rucimra... hozzátenném Cathérine boszinak öltözött VOLNA, de tekintve, hogy mindig is feketében járt, nem történt nagy átváltozás.

Sebaj bementünk a nagy szórakozóhelyre, mert tényleg hatalmas volt. Na most elmeséljem, hogy hányan voltam jelmezbe öltözve... egy kezemen meg tudnám számolni. Csak a kis hülye külföldinek szempont az ingyenbelépő. :-D

Egyébként meg is van örökítve...
Cuki történet, nagyon kíváncsi lennék a jelmezre! ;-)


süti beállítások módosítása