Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Tudod a testsúlyod? Biztos?

2010.04.29. 17:20 - Virgogirl

Címkék: szépség test érdekesség

Nemrég olvastam, hogy egy felmérésben megkérdezték a magyarokat, hogy hány kilót nyomnak, majd pedig le is mérték őket. A különbség a nőknél 10%-ot is elérte - ennyivel gondolták magukat kevesebbnek. Más kutatásokban is hasonló eredményekre jutottak: a felnőttek egyötöde nem tudja pontosan, hogy hány kilós; ráadásul, akinek súlyfeleslege volt, az jóval a valódi szám alá becsülte a súlyát. Hiúság? Hamis biztonságérzet? Nemtörődömség? Ezek a felmérések, kutatások ráadásul semmilyen összefüggésben nem voltak az önbecsüléssel vagy az ideálisnak tartott testsúllyal (tehát, nem azt nézték, hogy az alacsony önbecsülésűek mennyivel többnek/kevesebbnek gondolták a saját testsúlyúkat - az egy teljesen más téma...), pusztán a tényekre kérdeztek rá.

Te mennyire tartod számon a saját testsúlyodat?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr241962384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na, hát én tudom. igaz reggel mindig 1 kilóval kevesebbet mutat a mérleg, mint este, persze a kevesebbet tartom számon, úgyhogy ha így vesszük.. :)
én tisztában vagyok az összes felesleges dekával:D
(remélem ha végre vége a szakdogás,államvizsgás,szigorlatozós időszaknak,akkor újra lesz erőm belefogni az egészséges életmódba)
Hm. Én most perpill 69 kg vagyok, de ingadozom a 68-69 között, és ha kérdezik, vagy szóbakerül, a 68at mondom :)
ehehehee, fél-egy évente mérem.
Én elég sűrűn mérem magam, hozzátartozik, hogy ha nem lenne mérlegem, nem így lenne. Ennél már csak a párom durvább, aki naponta kétszer áll mérlegre. :-))
számon tartom, mert eddig az volt a gond, h nem értem el a bűvös határt, most meg az, h mennyivel léptem túl...
mindig fölfelé kerekítek, mert így lehet örülni, ha egy-két kilóval alá csúszik. és mérlegem sincs, akkor szoktam lemérni magam, ha látogatóban járok anyámnál, mert ő meg gyakorlott önmérlegelő, és mindig kéznél van az eszköz.
:) Én csak körülbelül tudom..azt vettem észre, hogy cikluson belül változik. Ha kicsit többet eszem a kelleténél, azt jelzi a szoknyák dereka, és a farmerom szára. Csak néha elfelejtem meghallani a mondandójukat: "Ne tömd tele a fejed csokival!"
Most nem tudom, nem vagyok hajlandó ráállni a mérlegre...de azért meg tudnám saccolni :/
Nem látom, amit írtam ide tegnap...
Szóval nem akarom megmérni, maradjunk annyiban, hogy sejtem. :-)
És lejjebb akarok belőle menni. ;-)
amióta lefogytam minden reggel és minden este. kicsit beteg, de dekára tudom :)
Én 53 kg vagyok és 54-nél már feszesebben állnak a rucijaim, szóval egy kilónál nagyobb kilengésem sosincs. Amúgy vicces, de én is úgy vagyok vele, mint gyurmalány, mert amióta lefogytam (-30 kg) azóta minden reggel megmérem magam, szerintem csak a para miatt, hogy nehogy hízzak, no meg a tudat hogy uralom a testem valahogy kell és ezt a reggeli mérlegelés megadja, vagyis alátámasztja. :) Amióta ennyi vagyok nem tudok szolidaritást érezni azokkal akik kövérek. Meg lehet csinálni, engem is zavart a pluszkilók sokasága, Olyan nincs, hogy valaki elfogadja magát, sőt szereti is ducin.
@gyurmalány: @falevél: Fú, lányok hatalmas gratula a fogyáshoz!!!
Igen, azt hiszem ilye helyzetben - vagyis tudatos súlykontroll esetén - ami munka okok miatt nyáron kezdődik majd nálam, szóval én is gyakrabban nézném. Bár cikluson belül egy kg ingadozásom tuti van a vízvisszatartás miatt, szóval havonta kétszer nézném csak, azt hiszem...

Centimétert nem használ senki? Az érzésem szerint nem olyan kegyetlen, mint a mérleg. :-)))
@Scala: én centik akarok mérni, de eltűnt itthon, úgyhogy vennem kéne egyet :-)
Köszi Scala, sok sikert a fogyidhoz, döntsd el, és váltsd valóra :D
A magasságom 160 a többi meg 90/62/92 ezek nem is nagyon változnak az egy kilós ingadozásom alatt.
Nem, egyáltalán nem biztos, hogy tudom:) Nincs is műszerem hozzá:) két hónapja volt véradás, akkor hatvan kiló(+kb 178 cm) voltam az orvosi mérlegen.
@falevél: inkább olyan nincs, hogy Te nem szereted magad ducin... Nem is vagy köteles úgy csinálni, mintha szeretnéd. Látok itt a campuson is egy csajt, látszik rajta, hogy nem olyan típus, csak nagyon meghízott. A mimikája, a mozgása, mintha ott se lenne... ellenben láttam elég, alkatilag konkréte gömb alakú, vaskos, nagycsontú embert, aki köszöni szépen jól van, karbantartja magát, hogy azért ne folyjon szét, és mindez nem zavarja őt. Ez nem kőbe vésett dolog, legalábbis én így érzem.
Amikor ennél vékonyabb voltam, engem pl pont az zavart, hogy 'ványadt' vagyok. Most mondjam azt, hogy akkor nincs olyan ember, aki elégedett lenne magával Rózsaszín Párduc alkattal...? Mondhatom, de nem igaz, ugye?
@katarocks: Hajrá. Kemény 180,-Ft, varróeszköz boltban, amit rövidárú boltnak hívnak. Budán tudok egyet. És még műanyag dobozt is adnak hozzá. :-)
@falevél: az én álomsúlyom pont 53 kiló lenne... hogy a fenébe csináltad? nekem már alig hiányzik pár kiló és meglenne de csak nem megy le, akármit csinálok...
Hát Lolly sajna nem tudok segíteni, mert én pl az utolsó 4 kilóval vagy 3 hónapig szenvedtem, váltogatva egy csomómódszert mert egyik sem vált be, végül tartottam egy 6 napos lébőjt kúrát, amivel lement és utánna fokozatosan kezdtem el csak rendesen enni, így azóta is tartom, több mint fél éve, s ez már így is marad :)
Ne add fel, valami neked is be fog válni, csak akard erősen. És ne aggódj ha nem megy elsőre mert kevésből fogyni, főleg az utolsó kilókat, a legnehezebb!
@Scala: Szia! én cm-t használok, de van egy 25-ös farmerom, az az etalon. ( amúgy minden reggel és este mérlegelek)


süti beállítások módosítása