Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

"Egy modellt sokszor nem érdemes itthonra kiközvetíteni..."

2010.01.14. 12:34 - Virgogirl

Címkék: fotó interjú modell divat érdekesség

Király Göngyvirág, a Royal Models vezetője meglepően fiatalon kezdett modellekkel foglalkozni, de máris komoly sikereket könyvelhet el (és ezzel szinte kötelezően jó pár irigye is van...); az egyik legkülönlegesebb magyar boutique-ügynökség tulajdonosával beszélgettünk tévhitekről, lehetőségekről, átverésekről és a legnagyobb külföldi ügynökségektől érkező elismerésekről.

Mi is az a boutique ügynökség?
KGy: Lényegében egy kis ékszerdoboz a cég, kevés modellel, kiemelt munkákkal, profi vezetéssel. A modelljeink nagyon különlegesek, mindenki más és más, nem csak kívül, de belül is szépek! A személyiségük legalább olyan fontos, mint a külsejük. Egy boutique ügynökség lényege, hogy ismerjük a modelljeinket, a lelküket, napjaikat, problémáikat, egy család vagyunk. Nekem fontos az is, hogy jó viszonyt ápoljak a szülőkkel. Nem lehet profin menedzselni a fiatalokat, ha nem ismerem őket, mit szeretnek, mit nem, mik a félelmeik, milyen a magánéletük!

Kevés ilyen típusú ügynökség létezik itthon?
KGy: Magyarországon, sajnos, a nagy nevű ügynökségek futószalagon adják-veszik a lányokat, nem törődnek velük - menj ide, menj oda, csináld ezt a munkát, azt a munkát, ezért lesz sok lány depressziós, anorexiás. A lányok lelki életével vagy a félelmeikkel sem foglalkoznak. Nekem hihetetlen nagy felelősség van a vállamon, amikor azt kérem egy anyukától, hogy a kislányát bízza rám, ne féljen, nem lesz baja. Ezt a legtöbb modellügynökség itthon félvállról veszi, ezért is mondtam azt, hogy futószalag.

Az anorexia az egyik olyan vád, mely szinte folyamatosan felmerül a modellekkel kapcsolatban. Gyakori ez itthon is?
KGy: A legérdekesebb az, hogy több a hétköznapi anorexiás lány, mint az anorexiás modell. A lányok nem tudnak vékonyan dolgozni, nagyon komoly szabványméretek vannak: se elhízott nem lehet, se túl vékony.

A modellszakmának az anorexia-vádak mellett más "árnyoldalai" is vannak. Mi a véleményed azokról a negatív kritikákról, amelyek egyes ügynökségeket érintenek? Sokan mondják, hogy átverik a lányokat, sok pénzt kifizettetnek egy portfólióért, nagy ígéretekkel csábítanak, aztán... csak összetört álmok maradnak.
KGy: Elsősorban a szülők felelőssége, hogy körültekintően válasszanak ügynökséget a gyerekeiknek. Ahol úgy kezdik, hogy fizetni kell, az már rég rossz. Ha egy modellügynök látja azt, hogy egy leendő topmodell áll előtte, mindent megtesz érte, hogy "megkaparintsa", a pénz nem akadály és ezt az összeget befektetésnek tekinti. Sajnos, sok ismert ügynökség hajlamos kifizettetni a portfóliót, akár dupla áron. Ígéretekkel és exkluzív szerződéssel csábítják a lányokat, akik bízva a nagy nevű ügynökségben ezt az összeget, gondolkodás nélkül kifizetik. Ettől azonban még nem lesz valaki jó vagy sikeres modell!

Te, mint ügynökségvezető, mit keresel egy modellben? Mi az a plusz, amitől meglátod benne a lehetőséget, vagy elég, ha valaki csinos arcú, jó alakú, elég vékony és magas? Vannak trendek, hogy milyen modellek mostanában a sikeresek?
KGy: A legfontosabb a szabályos, teljesen szimmetrikus arc, tökéletes arcarányokkal. A feszes, szikár testalakat is elengedhetetlen. Ami nekem fontos: távol ülő, hatalmas szemek, pisze orr, vastag száj, kifejező tekintet, vékony derék, hosszú kezek-lábak, szép csontozat. Egy modellügynök feladata, hogy a különböző piacok trendjeit ismerje és annak megfelelően pozicionáljon egy modellt. Ebből következik, hogy konkrét trendek nincsenek, minden területnek megvannak a maga sajátosságai.

Hamarosan kezdődnek a legnagyobb divathetek Milánóban, New Yorkban, Londonban. Utazik mostanában valaki külföldre tőletek?
KGy: Igen, Melindám a napokban utazik Milánóba, a Fashion Weekre. 16 éves, 180 cm magas, gyönyörű gazella. Miután leszállt a repülő reggel 7-kor, irány az ügynökség, ott polaroid képeket készítenek róla - ezek smink nélküli, natúr képek -, evés-ivás, majd a castingok sorozata. Ilyenkor egy nap 6-8 casting is van, nagyon feszített a tempó. Szerencsére, Melinda édesanyjával is nagyon jóban vagyok, rám merte bízni, el merte engedni a lányát.



Ki dönt egy castingon? Előfordulhat, hogy egy modell már ott összefut egy híres tervezővel?
KGy: A tervezők fantasztikus csapattal dolgoznak együtt, ők válogatják a lányokat. Az utolsó fordulón, ahol általában már ruhapróba is van, ott találkoznak a lányok a híresebb tervezőkkel. A végső döntés az övék.

Elsősorban külföldi munkákban gondolkozol.. Miért csak külföld felé orientálódsz?
KGy: A válasz nagyon egyszerű. Itthon nincsenek se nagy divatházak, se nagy magazinok, se nagy fotósok. Nagyon zárt és szűk a magyar piac, és sajnos sokszor nem éri el a megfelelő színvonalat! Külföldhöz képest sehol nem vagyunk és még kell egy jó pár év, amíg elérjük az elvárt szintet. Egy modellt - aki külföldön dolgozna - nem érdemes közvetíteni itthoni divatanyagra, mert kevés az az anyag ami külföldön is megállja a helyét; ráadásul, meg sem fizetik rendesen a lányokat.

Eléggé kritikus vagy a magyar modellvilággal kapcsolatban...
KGy: Nem kritika, sajnos ez a valóság. Sokan gondolják így, csak senki nem meri kimondani, mert félnek a következményektől. Mint mondtam, itthon belterjes a divatszakma. Külföld egészen más, tárt karokkal várják az új arcokat, elismerik a munkádat, megbecsülnek. Soha ne becsüld alá a konkurenciát, ezt itthon elfelejtik, külföldön ez a legfontosabb elvük! Én úgy gondolom, minél többet beszélnek rólam, annál jobb, csak akkor kritizálnak keményen, ha jól csinálom a  dolgomat! Nekem csak egy dolog számít, a legnagyobb milánói, párizsi ügynökségek elismerése. Nap, mint nap kapok elismerő leveleket, én a kis boutique ügynökségemmel, ebben a kis országban, abból a hatalmas divatvilágból! Csak ez számít!

Az a lány, aki érzi magában az erőt, még nem múlt el 20, és minimum 173 cm, magas bátran jelentkezzen az info@royalmodels.hu-n a fényképével. Fiúknál a minimum magasság a 183cm, bátran jelentkezz ha már elmúltál 16, de még nem vagy 22!

Mindkét fotón Melinda látható; forrás: Royal Models

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr701671668


süti beállítások módosítása