Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Trendszínek tavaszra

2009.09.14. 23:45 - Virgogirl

Címkék: tavasz divat szín

Alig hűlt le egy kicsit a levegő, máris itt vannak - ez egyébként teljesen jellemző a divatvilág furcsa időfelfogására - a jövő tavaszra ajánlott trendszínek. A Pantone a napokban hozta nyilvánosságra azt a katalógust, melyet a divatbemutatók alapján állítottak össze, és amelyben a legdivatosabb árnyalatokat gyűjtik össze.

Nekem meglepetés is volt ezek között, egyébként ki merem jelenteni, hogy a finom, nőies, jól kombinálható árnyalatok lesznek a legdivatosabbak. Biztosan közrejátszik a válság (megyünk-e ki belőle vagy sem, nem tudom) is abban, hogy ezek a színek azért nem csak és kizárólag egy szezonra szólnak.

Türkiz (Pantone 15-5519): igazán vidám szín, ami biztosan feldobja a viselője hangulatát, elsősorban azért, mert egzotikus, trópusi szigetek juthatnak róla eszünkbe. Fehérrel, feketével és barnás árnyalatokkal a legszebb szerintem. Nagyjából ez az árnyalat.

Paradicsompüré (Pantone 18-1661): a piros és árnyalatai szerintem az elmúlt évek nagy visszatérőinek számítanak - igaz, klasszikus és kiirthatatlan szín, de ezért a lila eléggé átvette helyette az uralmat -; sminkben különösen, nagyon sok helyen láttam gyönyörű vörös árnyalatú rúzsokat. Ez a piros árnyalat kicsit lágyabb, rózsaszínesebb, nem annyira rikító, de éppen ezért lehet kortalan és időtlen. Szürkék és drappok mellé tudnám a leginkább elképzelni. Nagyjából ez az árnyalat.

Fúziós korall (Pantone 16-1543): a szakértők szerint ez a korall a narancsos árnylatok "folytatásának" tekinthető. Nekem túlságosan lágy, olvadt, karakter-nélküli, de az is biztos, hogy szinte mindenkinek jól áll és elég biztonságos árnyalat. Amit észrevettem, hogy ez az árnyalat a sminkekben is egyre többször megjelenik, rúzsként és pirosítóként egyaránt. Nagyjából ez az árnyalat.

Ibolya (Pantone 16-3320): én komolyan azt hittem, hogy vége a lilás árnyalatok uralmának, de ezzel a lágy és finom ibolya-színnel (ami a tervezők kedvence is volt) visszatért a lila, még egy szezonnal meghosszabbította az uralmát. Gyönyörű, jól variálható, sok embernek jól áll, és szerintem egy ilyen ibolya szemhéjfesték minden nőnek jár! Vagány és lágy egyszerre, romantikus, de mégis ütős. Nagyjából ez az árnyalat.

Toszkána (Pantone 16-1219): alapszín, erős árnyalat, amire akár egy egész ruhatárat lehet építeni. A barnák lassan mintha átvették volna a fekete és a szürkék  helyét, és ezzel az árnyalattal tovább menetelnek. Nekem nem tetszik, valahogy piszkosnak érzem. Ennek ellenére biztosan nagyszerű alap, sok mindennel kombinálható, és valószínűleg hosszabb életű lesz. Nagyjából ez az árnyalat.

Hajnalsárga (Auróra - Pantone 12-0642): a sárga már idén nyáron elfoglalta dobogós helyét, és biztos, hogy továbbra is az élmezőnyben marad.  Népszerűsége annak is köszönhetp, hogy sok kiegészítőben megjelent, illetve, ami korábban ritka volt, több vörösszőnyeges estélyi ruha is ebben az árnyalatban pompázott. A hajnalsárga egy kicsit élénkebb, rikítóbb, éppen ezért vidám és energikus szín. Szerintem a fiataloknak mindenképpen érdemes egy-két auróra-sárga darabot, de kiegészítőként bárki viselheti.  (Most jut eszembe, anyunak van egy pont ilyen blúza...  mindig tudtam, hogy egy lépéssel a divat előtt jár:-) Nagyjából ez az árnyalat.

Brazil kék (amparo kék - Pantone 18-3945): a kék egy melegebb, gazdagabb árnyalata,  melyről nekem a luxusutazásokat reklámozó katalógusok fotói jutnak eszembe. Fehérrel egyértelműen verhetetlen, de sajnos, semmi mással nem tudom elképzelni, nem tartom annyira jól kombinálhatónak. Viszont annyira gyönyörű árnyalat, hogy egy-két kiegészítőt érdemes lesz beszerezni. Nagyjából ez az árnyalat.

Rózsaszín pezsgő (Pantone 12-1107): nagyon finom, lágy, tündérszerű pasztell árnyalat, mely végre kiszabadult a ruhák alól, és teljes értékű öltözetformálóként  jelenik meg ebben a tavaszi szezonban. Semleges árnyalat, sok mindennel kombinálható, és szinte minden fazonhoz alkalmas. Romantikus ruhák vagy nőies sálak egyértelműen gyönyörűek ebből a színből, de egy jól szabott blézer vagy egy klasszikus ikerszett is örök darab lehet ebből az árnyalatból, bármelyik nő szekrényében.  Nagyjából ez az árnyalat.

Szárított fűszerek (Pantone 17-0627): semleges, jól kombinálható, megbízható, örökérvényű szín - kicsit ugyan katonás, de például a fenti Rózsaszín pezsgővel nagyon jó párost alkothatnak. Mindenkinek érdemes lehet beszerezni, aki egy kicsit tart a zöldtől (én ilyen vagyok), mert inkább semleges, mint zöld árnyalat. A szigorúsága, katonássága könnyen enyhíthető, viszont biztosan megbízható és strapabíró árnyalat. Nagyjából ez az árnyalat.

Eukaliptusz (Pantone 15-0513): talán a szezon legsokoldalúbban kihasználható árnyalata ez a szürke - az a darab, amit ebben az árnyalatban megveszünk, biztosan jó sokáig szolgál majd minket. Sokkal jobban örülök ennek az árnyalatnak, mint a barnásabbaknak, finomabbnak és nőiesebbnek látom, ráadásul sokkal több stílusba bele lehet illeszteni. Nagyjából ez az árnyalat.

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr81382570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A türkiz tényleg az említett árnyalatokkal szép, tetőtől-talpig sok sztem.
Rózsaszín pezsgő: jó elnevezés.
+ Jelentem van egy eukaliptusz sálam a Tatuumtól. :-)
A toszkána nekem sem tetszik igazán.
Ha javasolhatok, egy csíknyi fekete hátteret a rózsaszín pezsgő árnalat mögé...
Rajtam meg egy rózsaszín pezsgő színű kosztüm van. Úgy látszik már a tavaszi trendbe bújtam..
milyen egy érdekes post, miket tudsz te, Virgo :D
nekem a fúziós korall tetszik a legjobban...mókás nevek :))
Nekem is a fúziós korall tetszik, mint elnevezés, viszont az én színem a paradicsompüré.


süti beállítások módosítása