Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Heti kérdés: fürdés vagy zuhanyozás?

2009.03.23. 16:13 - Virgogirl

Miután épp törülközőben üldögélek a gép előtt, egy kellemes fürdőt követően, felmerült bennem a kérdés: melyik a jobb, fürdeni vagy zuhanyozni? Pontosabban, melyiket "csináljátok" gyakrabban?

Én itthon gyakrabban fürdök, egyszerűen, mert kényelmesebb befeküdni a kádba, az, hogy csak úgy beleálljak vagy térdeljek, nem nagyon megy. Apuéknál viszont van egy nagyszerű zuhanykabin, amit imádok - amikor náluk vagyunk, a készülődési időm legalább a felére csökken ennek az egy szerkentyűnek köszönhetően.

Fürdeni jó... hiszen nagyon jól lehet lazítani a meleg vízben, lehet olvasni, mindenféle izgalmas dolgot lehet a vízbe tenni (pl. habfürdőt, aromaterápiás olajat, sókat stb.). De zuhanyozni is jó, hiszen gyorsabban elkészül az ember, környezetkímélőbb is, mert kevesebb vizet és energiát fogyasztunk zuhanyozás során. A fürdés segít lazítani, a zuhanyozás során meg felfrissül az ember.

Ti melyiket részesítitek előnyben?

(ui: csináltam volna szavazást is, de nem működik az oldal, már napok óta. Pótlom, ahogy tudom)

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr471020448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyértelműen a zuhanyt preferálom. gyorsabb, és nekem kényelmesebb is. ha belefekszem egy kád vízbe, akkor zavar,h. az elején nagyon forró, aztán kihűl, ha nem ér a nyakamig, akkor fáznak a kilógó testrészeim, ha olvasok, akkor meg vigyázni kell,h. ne lógjon bele a vízbe =D és felázik a bőröm is :Pszóval sztem problémás X)
Nagyon ritkán veszek fürdőt. Egyrész mert engem is zavar, hogy kihűl a víz, másrészt unalmas (olvasni ott nem szeretek, mert ha ügyesen manőverezek és a víztől nem, a párától biztos hullámosak lesznek a könyv lapjai..)

Szóval szinte mindig zuhanyzni szoktam, nagyjából 10 percet töltök ezzel :)
hétköznap zuhany, hétvégén legalább 1 fürdő... ha a kemény vizet nézed, és az érzékeny bőrt, a zuhany is károsítja a bőrt, mert nem tudod lágyítani, mint a kád vizét, fürdősóval, habfürdővel, vagy olajjal.
Nálam egyértelműen a zuhanyzás a nyerű, márcsak a környezetkímélés miatt is. Tudom, tudom, azzal is elmegy sok víz, de azzal vajon mennyi, amikor valaki minden nap állig feltölti a kádat?!
A ritka kivétel, ha fürdőt veszek.
A zuhany, nem viszi fel / le olyan ijesztően a vérnyomásomat. Egyszer-kétszer rosszul lettem (szédülés) egy forró fürdőtől.

És szerintem higiénikusabb is a zuhany.
Egy valamit utálok: a rögzített fejű zuhanyrózsát; az igen alacsony tizstálkodási szintről árulkodik az én szememben.
Nálam igen egyszerű a válasz: az új lakásunkban egyelőre csak zuhanykabin van, így kizárólag zuhanyozni szoktam :-)

Mielőtt ideköltöztünk szinte minden nap áztattam magam reggelente a kávémmal (hétvégéken pedig a kedvessel és a kávéval), ami időnként megsínylette, mert elaludtam a kádban és kiborítottam :D

Ha újra lesz kádunk akkor hetente 1-2 alkalommal tervezem, hogy kádfürdőzni fogok :-)
@Scala: a rögzített zuhanyrózsánál semmit nem utálok jobban... hogyan lehet úgy normálisan tisztán tartani az intim testrészeket? pasiknál még megértem, de egy nőnek elég problémás :(
Mi zuhagyuzunk, de amikor volt kád, akkor urammal ketten belecsobbantunk esténként, és úgy töltöttük állig, kevesebb víz, többen fürdenek. Jó volt beszélgetni. Most a gyerkőc a kiskádjában áztatja magát, anyék meg beérik zuhannyal.
Scala nézeteit osztom, rögzített zuhannyal semmit nem lehet kezdeni... csak a hajmosásra jó
@The Strange: A kávét borítottad vagy a kedvest, mert ha szigorúan tagolom a szöveget... :-DDD

Tényleg, ti szerettek ázni? Nekem kiszárította a bőröm. Most decemberben áztam, de csak a múlni nem akaró hólyaghurut miatt... Volt natúr olívás tusfürdőm, az szolgált habként. Azt szerettem.

Kapcsolatunk kezdetén férjemmel fürödtünk rengeteget, az nagyon kellemes volt. Bár szintén a lábszárbőröm rovására ment. Ebben a lakásban túl kicsi a kád, lehet az is akadály.
És most is a másik lakást újítjuk fel... :-(
Komplikált az élet, ha nem hagyjuk, hogy egyszerű legyen, azt kell mondanom. Na mindegy.
Én is a zuhanyt részesítem előnyben. És leginkább csak a higiénia miatt - mert ha nem idegesítene, hogy milyen hosszú ideig ázok a használt vízben, akkor biztosan élvezném a gyertyafényt, vagy olvasást, vagy a habfürdőt.
A kivételek csak azok, amikor a párom rávesz, vagy ha fel vagyok fázva, és olyankor elkerülhetetlen a cickafarkos forró fürdő. :)
@Scala: mire tippelsz? :-)))

különben is, a kedveses rész zárójelben van, úgyhogy...
(bár inkább nem vitázom veled, végülis neked van irodalom blogod ;-) )
@The Strange: A tipp a kávé, de a pasid feláldozása sokkal viccesebb (lenne)! :-DDD
@Enna: Ááá, akkor számodra sem ismeretlen a forró fürdő ilyan bántalmak esetén... :-(

Ha nagyon elszánt lennék, úgy oldanám meg, hogy lezuhanyozom tisztálkodási célzattal, majd ázom a gyertyafényben.
De a vérnyomás kiegyenlítődésem kicsit borzong az ötlettől.
Én imádok a kádban pihizni:-) Egy rohangálós nap után engem teljesen kikapcsol! Folyamatosan engedem a forró vizet, majd amikor tele a kád, még pihizek kicsit:-D Tudom,hogy ez pazarlás meg minden, de annyira jó:-) Romantikusabb napjaimon jöhetnek a gyertyák is, meg halk zene:-) Zuhanyozni is szeretek, általában sportolás után és reggel szoktam, este pedig pancsi:-))
@Scala: Próbálkozz a Lush szilárd habfürdőivel, azok nem szárítanak (hacsak nem kifejezetten olyat veszel), én azóta élvezem újra a fürdőzést. Hétvégén olyan jót tud tenni...
Hét közben meg szinte mindig sietek, úgyhogy marad a zuhany
@Brüsszeli csipke: A Lush, olyan fura számomra, de egyszer kipróbálom, ígérem. Túl cukor, túl tinis, nem elég bio. Ezek a nagy golyók, amit bedobsz a vízbe, ugye? :-)))

Van egy listám szappanokról, azt sem próbáltam még ki.
Mindig a kozmetikusomnál hagyok vagyonokat anyagokra, nem jutok el Lusht venni. Azonnal fordulok a DMbe macskakajáért.
De majd kipróbálom. És elálmosít vagy van vitalizáló is?
@Scala: Is is, azért mondtam, hogy kérdezz rá, melyiket szeretnéd. Van olyan, ami kamillás, levendulás, rózsás, és van olyan, amit ha jó emlékszem valami Mézes mackónak hívnak: no abban méz és tej van.
Egyébként külön hangsúlyt helyez a Lush a Fair trade és bio alapanyagokra (and no animal testing)
Ezt most nem reklámnak szántam, de éveken át kísérlezettem mindenfélével, és csak ezektől a cuccoktól nem vakarom szét a bőröm
Igazából kádas fürdés előtt és után is le kellene zuhanyozni, különben az ember a saját koszában ázik, ami nem hangzik annyira jól.
A csilivili habfürdők meg egyebek meg frankón megfogják a kádat is, olyan lerobbanthatatlan réteg rakódik rá, hogy.....
Zuhany :) szeretek sokféle tusfürdőt kipróbálni, meg mindenféle testradírt..és mivel elég magas vagyok, a kád viszont nem olyan hosszú, választhatok: vagy felteszem a talpam a csempére, és a lábam fázik, vagy szépen ülök a kádban (teljesen egyenesen, csak semmi lazaság) és a vállam fázik..
@ddevil: Igen, a zuhany kell. :-)
@Brüsszeli csipke: Köszi, megnézem, felírom. :-)))
@ddevil: Egyértelműen.
Szeretek fürdőzni, de előtte, kádnagytakarítás, zuhanyzás, radírozás. És ha már minden koszt és elhalt réteget levakartam magamról, akkor fetrengek be a kádba olvasgatni vagy csak relaxálni :)
Rengeteg sóval, habbal, olajjal, és gyógynövényes főzettel, tejes, mézes keverékkel próbálkoztam már :)
Télen többet fürdőzöm -ha meg vagyok fázva, akkor meg főleg megfázásra való olajos fördőben-, nyáron alig, akkor túl meleg van.
@ElisabethB.: Nekem is kilóg a lábam, de engem nem zavar. Nagyon kényelmesen lehet például olvasgatni úgy, hogy keresztben ülsz be a kádba és az egyik oldalt kilógatod a lábaidat :D
@Faith_Gunn: Ez jó ötlet lenne, de sajnos a kádam a sarokban van, így csak az az oldal szabad, ahol ott a mosógép. Persze megfordulhatnék, de akkor pont a dugós részre kéne ülnöm...reklamálnom kéne egy új fürdőért:)
@ElisabethB.: Lehet. A mi fürdőnk is kicsi, és ott van a mosógép. Jobb lenne a konyhában, de ahoz meg szét kéne bombázni az egész konyhát, mert oda sem fér :S Vagy kidobni a fenébe és mosodába járni :)
A dugón üldögélni nem kellemes dolog :D


süti beállítások módosítása