Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Kend az arcodra!

2007.12.28. 14:55 - Virgogirl

Címkék: tipp arcápolás ajánlat házirecept kipróbálva

Nagyon szeretem a maszkokat, pakolásokat - mélyen hiszek abban, hogy a nők szépségét ezek a szerek megerősítik, kiteljesítik, óvják-védik az arcbőrt, tápláló anyagokkal látják el, stb. Éppen ezért előszeretettel böngészem a különböző maszkokat a boltokban, de az sincs ellenemre, ha nekem, magamnak kell kikutyulni valamit - nem sokkal bonyolultabb, mint kinyomni egy tubusból (pontosabban: nagyjából annyi erőfeszítést igényel, mint egy rántotta elkészítése). Az egyik első "szépségápolási" emlékem az, hogy élesztőpakolást keverek, egy nagyon régi, szépészettel foglalkozó könyv receptje alapján. A könyv címe most sajnos nem jut eszembe, viszont tudom, hogy szürke volt a borítója, és vicces grafikák voltak az illusztrációk...

Nagy szeretettel osztom meg az házi arcpakolásokról szerzett információkat (persze, szigorúan kipróbálás után), mert arcra pakolni jó! Ráadásul a különböző maszkok nagyon gyors eredménnyel is kecsegtetnek, főleg, ha valakinek fakó vagy szürke az arcbőre...

Ami fontos: az arc előkészítése a pakolás felvitele előtt - tisztítás, arcradír, mert akkor jobban beszívódnak a tápanyagok; és a bőrtípus felülvizsgálata, pl. mennyire reagál érzékenyen a bőr, mennyire van kiszáradva stb, ez ugyanis folyamatosan változik, és nem biztos, hogy ami egy-két hónappal ezelőtt tuti volt, arra most is ugyanúgy reagál az arcunk.

1. Tejalapú maszkok - kefír, joghurt vagy író. A szem környéki terület kihagyásával kenjük fel az arcunkra (lehet nagyon klassz ecsetet kapni a munkához, én azonban kézpárti vagyok), 10-15 percig hagyjuk rajta, majd mossuk le langyos vízzel. Egyrészt frissít, a tejben található tápanyagok megfiatalítják a bőrt, a tejsav pedig egy egészen picit hámlaszt, szerencsére nagyon kíméletesen. A kefírbe, joghurtba lehet mindenféle finomat is keverni, pl gyümölcsöket, mézet vagy olíva-, jojoba-, avokádó-, mandulaolajat. Élesztővel keverve pedig az egyik legjobb háziszer a pattanásos, tisztátalan bőr ápolására.

2. Gyümölcsös maszkok - avokádó, banán, eper (utóbbi akkor, ha szezonja van, mert egyébként roppant drága). Nagyon erősen hidratálnak, frissítenek és táplálnak, elsősorban kiszáradásra hajlamos vagy vegyes bőrre ajánlom őket, mert a kifejezetten zsíros bőrűek egy kicsit nehéznek találhatják őket - ettől függetlenül most, a hideg téli napokon nyugodtan ki lehet őket próbálni... Egyszerűen turmixoljuk durvára vagy törjük össze a gyümölcs húsát villával, tegyünk hozzá egy egészen pici vivőanyagot (olajat), és kenjük fel a bőrre. 10-15 perc relax, majd mossuk le langyos vízzel. Mivel nem kell túl sok gyümölcs (pl. egy fél banán vagy 5 szem eper még a hozzám hasonló nagyarcúaknak is elég szokott lenni ;-), a maradékot nyugodtan megehetjük.

3. Zöldséges maszkok - hasonló a hatásuk, mint a gyümölcsös maszkoknak, a kedvenceim a sárgarépa (lereszelve, pici olívaolajjal), az uborka (reszelve, esetleg csíkokra vagy karikára vágva) és a paradicsom (összeturmixolva egy kevés liszttel és olajjal). Mindegyiknek igen frissítő a hatása, ráadásul a bőr színére is jó hatással vannak, mert egyenletesebbé teszik - az uborka egy kicsit halványít is, így azoknak, akiknek hozzám hasonlóan hajlamos a kisebesedésre a bőrük, igazi áldás lehet.

4. Tojásos maszkok - ez igazán vicces, mert attól függően, hogy a tojás mely részét használjuk fel, a zsíros vagy a száraz bőrűek profitálnak belőle többet. A tojás sárgája ugyanis tele van zsírozó anyagokkal, így nagyszerűen táplálja a száraz bőrt. Egyszerűen válasszuk szét a tojást, a sárgáját verjük fel egy kicsit, mint a rántottát, és kenjük az arcunkra. Akár mézzel is bekeverhetjük. A tojásfehérje (esetleg pár csepp citromlével) viszont a zsíros, de feszességét vesztett arcbőrre lehet nagyon jó hatással. Kicsit fura ugyan, amikor rászárad az ember arcára, de nem kell kimenni a fürdőszobából (forró víz, és relax), 20 perc után pedig langyos vízzel leöblíthető.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr31277375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a tojásfehérje nagyon jó, csak ajánlani tudom :)


süti beállítások módosítása