Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Heti kérdés: hol hordod a napszemüvegedet?

2010.06.08. 09:36 - Virgogirl

Címkék: szavazás nyár heti kérdés napszemüveg

Hosszú és erősen nedves tavasz után úgy tűnik, hogy végre beköszöntött a nyár, annak minden pozitívumával, negatívumával egyetemben. Ilyen pozitívum/negatívum a napsütés; természetesen lehet ellene védekezni, krémekkel, öltözékkel és jól megválogatott kiegészítőkkel is.

A napszemüveg számomra az egyik legfontosabb nyári kiegészítő, főként azért, mert meglehetősen érzékeny a szemem (az allergia pedig csak rátesz egy lapáttal...), éppen ezért tavasztól őszig szinte mindig a fejemen van. Ugyanakkor, hatalmas udvariatlanságnak tartom, ha valaki úgy beszélget másokkal, hogy rajta van a napszemüveg, ez csak bizonyos helyzetekben elfogadható. Szintén nem szeretem, ha árnyékos helyen vagy sötétben napszemüvegben van valaki... Ezért én állandóan lekapom, visszarakom, lekapom, visszarakom, annak megfelelően, hogy éppen milyen élethelyzetben vagyok.

Nekem éppen ezért a - mások számára igencsak ciki - fejre tolt, "hajpántként" viselt napszemüveg a legkényelmesebb. Néhány napja megpróbáltam a felsőm kivágásába dugni a napszemüveget, á la Miami Vice, de nemcsak hülyén néztem ki, de úgy is éreztem magam.

Te hol hordod a napszemüveged azokban a pillanatokban, amikor épp nincs rajtad (de nem is tetted el végleg)?

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr242064968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alapból nem nagyon hordok napszemüveget, ha igen, akkor a hajráfként van másodlagos funkciója, bár így meg cikis. Nekem nem tetszik, ha valakinek egész nap a hajában látom.
De tökéletesen egyetértek, nagyon udvariatlan úgy beszélni a másikkal, hogy nincs szemkontaktus. (Napszemüveg nélkül is a halálom, ha valaki nem néz a szemembe, ha beszélek vele.)
Mindig a fejtetőre tolom a napszemüveget, ha éppen nem rendeltetésszerűen használom. Szerintem egyáltalán nem ciki ez a megoldás, maximum abban az esetben, ha valaki tényleg hajráf helyett használja (ismertem ilyet).
Korábban megpróbáltam a felsőm kivágásába tenni, de úgy borzasztóan zavart.
Sziasztok! Én még új vagyok itt és meglepődve látom, hogy ciki
ha a fejünkre toljuk a napszemüveget?!?!?!
Én nem tudok benne közlekedni, mert zavar a térérzékelésben.
Viszont tetszik. Vagyis tetszene..
Így én ha hordom, akkor csak a fejemen. Köszi, hogy szóltok:))))
Én állandóan hordok napszemüveget, szűrt fényben is, mert nagyon ramaty szemem van, nyáron meg pláne az allergia miatt, meg a migrénem is ki tud jönni erős napsütéstől. Télen kicsit világosabb üvegűt, nyáron sötétebbet hordok, de szinte állandóan, még a félhomályban is. Ha nincs a fejemen, akkor inkább elteszem, nemszeretem összekeni a hajam, beleakad (a kiálló papucsa) meg törtem már úgy össze szemüveget, hogy a fejemen volt, azt meg bevágtam az ajtófélfába :/

Szóval ne haragudjatok arra, aki állandóan napszemüvegbe járkál, lehet, hogy szüksége van rá. Én azokat irigylem akiknek nem folyik ki a szeme és nem fáj a fejük az erős naptól...egyszerűbb lenne az élet, az biztos.

Van rendes szemüvegem is, nem túl erős, de vezetéshez pl. kell, viszont én is utálok szemüvegen keresztül beszélgetni, még a normálon keresztül is, inkább leveszem, de a napon általában kifolyik a szemem vagy rámjön a fejfájás. :)
@Megara112: a napszemüveg funkciója az, hogy védje a szemet a naptól. Ha valaki nem funkcionálisan használja, hanem hajpántként, menőzésből, vagánykodásból, modoroskodásból stb. akkor ciki. Nekem, de ezt leírtam, úgy kényelmes, és nem érdekel, hogy ki tartja cikinek.
@bagaela: te vagy az a kivétel, aki erősíti a szabályt :) Az az ajtófélfa-lefejelős dolog meg nem lehetett valami kellemes...
@Megara112: Ha zavar a térérzékelésben, akkor nem lehet, hogy szar a lencséje, és torzít? ... az nem lesz jó hosszú távon.
de ha már napszemüveg, és tél... Hidegben is lehet hordani :), de az emberek sosem értik meg, hogy télen is van fény, és az is lehet zavaró, és úgy néznek rám, mint egy ufóra, ha decemberben napszemüvegben császkálok az utcán.
@kreatívszajha: teljesen érthető. Nekem akkor ált. azért marad el, mert szűrtebb, tompább a fény, és nem zavar annyira.
Fejtető, de leginkább azért mert nem fér el a táskámban a tokja, ha igen akkor szeretem eltenni, mert féltem őket. Szintén érzékeny a szemem, de alapjáraton is imádom a szemüvegeket. Már gondolkodom egy ideje, hogy mivel állandó használatra nincs rá szükségem (még olvasáshoz is alig, mert még a kompenzáló stádiumban van a szemem) így csináltatok egy sima üvegeset, amit adott esetben viselhetnék is. :D

@kreatívszajha: Télen is, nem kétséges...
@kreatívszajha: Igen, elképzelhető, de volt már méregdrága és jónak mondott szemüvegem is. Az sem volt jó. Vezetni tudok vele, sétálni nem. Biztos bennem van a hiba.
@kreatívszajha: Télen is hordok napszemüveget, ha süt a nap, akár sapkával is :-) A legrosszabb a télben (világosság szempontjából), ha hó van, és süt a nap, akkor napszemüveg nélkül kisül a szemem.
Ciki, nem ciki, de ha nem használom, akkor hajpántként hordom. Félek, hogy a táskámban összetörik (volt már ilyenben részem, pont azzal az eddigi egyetlen napszemüveggel, amelyik jól is állt - persze nem volt belőle második példány...).
Nagyon szeretem a napszemüvegeimet! :-)
Kézben, mutogatva vele, vagy pedánsan tokban, mert a márkés cucchoz jó tok jár. :-)))
Szintén fejtetőre tolva, főleg ha beszélgetek valakivel, mert napszemüvegben nem lehet beszélgetni.
Fényérzékeny vagyok, két lépés után leégek, nekem jól jönne, ha itt is csadorban járnánk :) Ehelyett krémekkel próbálkozom, és be kellene szereznem egy kalapot lassan, ha ki akarok menni a szabadba, mert valahogy semmi se jó a sugarak ellen.
Én nem szeretem se azt, ha a szemüveg hajas lesz, sem ha a hajam szemüveges :). Én nyakban hordom, de nem láncon, csak simán nyakba rakom kinyitva, v. a felsőmbe tűzve. V. elrakom a tokjába.
Szia Virgo! Hiányoztál!
Éjjel-nappal napszemüveg, ez a védjegyem, természetesen a szememen és nem hajráfként, az br.. és jó szociofóbiára is:-)
Nekem is iszonyat érzékeny a szemem,így én szinte egész évben hordok napszemüveget.Tudom,h furcsán néznek rám emiatt,de tényleg nem vagányságból csinálom,a szemem szinte a leggyengébb napsugaraktól is elkezd könnyezni.Sőt ha mondjuk árnyékos helyen ülök,de amúgy napos az idő már az is tud zavaró lenni számomra.
Mivel bunkóságnak tartom,h napszemüvegben beszélgessek bárkivel is,ezért mindig megpróbálom levenni,de ha a szemem nem bírja a fényt elnézést kérek a másik féltől és visszarakom.A barátaim már alapból tudják,h ilyen vagyok,de azért tőlik is bocsánatot szoktam kérni.
Fejtetőre nem rakom a napszemüvegem,mert attól kitágul és lötyögni fog,legalábbis én ezt tapasztaltam,így én vagy visszarakom a tokjába és úgy be a táskámba,vagy ha a helyzet megengedi,akkor az asztalra teszem.
Én is fejtetőre tolom...nekem sokáig nem is volt napszemüvegem, néhány éve hordok csak. Valahogy megváltozott a napsugárzás - vagy én öregedtem? kizárt;) - és szinte marja a szemem a fény a szemüveg nélkül. Ha nem süt a szemembe, akkor viszont zavar, hogy mindent barnásan látok, így aztán felteszem-leveszem-felteszem...Persze így sokszor zsíros-koszos, nem győzöm törölgetni.
Érzékeny szemhéjra javaslat: aloeverás szemápoló krém. Mindig úgy érzem, mintha egy hűvös, finom ujj simítana végig a szemhéjamon..csak javasolni tudom érzékeny szeműeknek.
úszás közben fejre tolva?


süti beállítások módosítása