Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Mese a hátizsákról, a teljesíthetetlen igényekről és a pszeudobőségről

2010.01.25. 10:52 - Virgogirl

Címkék: vásárlás táska agyrém

Új hátizsákot szeretnék venni magamnak. Elég határozott elképzeléseim vannak: legen elég nagy, hogy beleférjen egy kajásdoboz, a kulacsom, a jegyzetfüzeteim, a neszesszerem, a könyvem, ne adj' isten egy A4-es füzet vagy egy kisebb laptop is; legyen bőrhatású anyagból, műbőrből; ne legyen tele csicsamicsával tűzéssel, csillogó izékkel, rojttal, bojttal, szegeccsel, csattal; ne legyen sportos, túl férfias és patchwork hatású; és ne kerüljön több tízezer forintnál. Tudom, hogy ez sok így együtt, de nem tartottam lehetetlen küldetésnek megszerezni, egészen a hétvégéig, amikor elindultunk táskabeszerző körútra. Nem egy és nem két plázát, üzletet jártunk végig, benéztünk kapulaljakba is, de olyan hátizsákot, amilyet én szeretnék, sehol nem láttunk. Táskák voltak "változatos" fazonokban és színekben (jó alaposan be lehetett határolni a trendeket) - különlegesebb igényeket, már amennyire az én hátizsák iránti vágyam különleges igénynek számít, nem nagyon tudtak kielégíteni. Az eladók egy része tudomást se nagyon vett rólam, vagy funkcionális analfabétának bizonyult, és nem értette, mit is szeretnék a hátizsák, nem textil, nem mintás leírással ("ezt tudom mutatni" "de ez virágos textil..." "akkor ezt" "de ez halálfejes és vászon" "akkor ezt" "de ez kockás és vászon" "akkor nem tartunK").
A boltos csalódássorozat után otthon a számítógépen is böngészni kezdtem. Valamivel nagyobb sikerrel, hiszen létezik bőr(szerű) hátizsák... Gukki, Vutton meg Playboy. Vagy Hannah Montana, Spongyabob, HSM mintás. Vagy 45 000 forint. Aminél látszólag minden stimmelt, arról kiderült, hogy a telefonom és egy alma fér bele összesen...
Hülyén érzem magam, mert talán túl nagy igényeket támasztok, de közben mégis ott motoszkál bennem, hogy talán mégis igazam van, amikor azt mondom: a hatalmas, bőséges kínálat valójában nem is olyan hatalmas és bőséges. Persze, sokkal, sokkal jobb a helyzet, mint amikor volt A és B változat (vagy talán még az se), és az emberek sorbanálltak ezekért, és örültek, ha valamelyiket megkaparinthatták... Ám ha már fogyasztói társadalom, plázák és árubőség, akkor ne csak bizonyos igényekre koncentráljanak a gyártók/forgalmazók, hanem minél többre - és ez nemcsak az én hátizsákomra igaz, hanem sok más termékre is. Mert nem egy olyan történetet hallottam, amikor valaki szeretett volna valamit megvásárolni (és az én szűkös költségvetésemnek a sokszorosát is hajlandó lett volna rááldozni), de egyszerűen nem lehet kapni kisebb/nagyobb méretet, különlegesebb fazont, speciális darabokat. Van valami, amit ügyesen kitalálnak, az gyorsan divatos lesz - és ez a divatosság nem feltétlenül ugyanaz a divatosság, mint Bécsben, Párizsban, Milánóban, Londonban vagy New Yorkban -, boldog-boldogtalan elkezdi viselni, akár jól áll neki, akár nem. Erre aztán ráharapnak a gyorsan meggazdagodni vágyó kereskedők (tisztelet a kivételnek), elkezdik ugyanazt gyártani, csak más színben/mintával/csillivilli díszítéssel; a boltokat pedig elárasztja valami, ami néhány tucat embernek tetszik, néhány tucatnak nem, de kénytelen megbékélni vele, mert nincs más.
Vagyis van más: aprócska, eldugott üzletekben, e-bayen, turkálókban, külföldön (talán). És őszintén remélem, hogy ezen helyek egyikén én is megtalálom azt, amit keresek. De azért ott van a keserű szájíz, hogy én, a vásárló, nem költhetem a pénzemet, mert nincs igazi választási lehetőségem. Persze, engedjek ebből-abból az elképzelésemből és igazodjak a piachoz meg a lehetőségekhez - de miért én igazodjak, amikor nem hozzám kellene igazodni?

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr521700047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mélységesen együtt érzek, tényleg szörnyű. h elvileg minden van, de igazából semmi sincs... :(

és amit te is írsz az eladókról, azon én is mindig felbosszantom magam, hogyha én kéket és rövidet akarok, akkor NEM, NEM JÓ a hosszú és piros, és nekem ne vágjanak pofákat, meg tegyenek megjegyzést, h milyen finnyás vagyok, nekem semmi sem jó.

de azért kitartás és ne add fel!!! :)
keresd fel őt:
thirteendesign.blog.hu/

biztos vagyok benne, hogy megoldja a problémád : )
@gallianori: köszi. De nem a problémamegoldás nehézségei bosszantanak elsődlegesen, hanem a probléma megléte

@bjork: szia :-) nem adom fel, csak bosszant. igen, tudom, de jó, hogy ilyen problémáim vannak (jelzem, nem kizárólag, de ez illik ide)
Én ezt az oldalt tudom ajánlani:
http://www.etsy.com/search_results.php?search_query=leathers+backpack&filter[0]=handmade&filter[1]=bags_and_purses
Szia Virgo!

Én is teljesen megértelek. Abszolút nem az igényed összetettségével van baj, hanem azzal, hogy a piac az igénytelen embereket látja el. Persze a környezetünkben sok olyan embert ismerünk akiknek meglenne az igénye bizonyos dolgokra, de sajnos kiderül, hogy mégis iszonyatosan kisebbségben vagyunk - ez igaz a jó minőségű élelmiszertől a hátizsákon át mindenre. :-((
@aquarella: isteniek, csak nem az én pénztárcámhoz mértek :-(
Biztosan van ilyen hátizsák, csak még nem találkoztatok..az a véleményem, hogy a nagyobb boltokban, plázákban az "egyszerűbb" dolgokat lehet megvenni, amit a tömeggyártás gyorsan él olcsón elő tud állítani. Ezt aztán szépen hordja mindenki (mert/vagy ideje, ereje, igénye, pénze) nincs arra, hogy mást keressen, és íme, megszületett a divat.
Ha valami másra vágysz, apró boltokban megkapod azért - és nem is feltétlenül drágább, mint egy pláza "márkaruhája". A Szent István körúton, az optikus oldalán egy kapualjban van egy táskás, aki a saját termékeit árulja. De a Fisiben is varrnak táskát kérésre - az Astoriánál van - ez kb. 20 ezer, de amit itt vettem táskát, az csak meguntam, mert 10 év után is teljesen korrekt és hordható.
Szia Virgogirl,

kicsit korulneztem neked egy szerintem jo alaszteku nemet oldalon (No-ban elek) es talatam is egy nagyon szep notebook hatizsakot, igaz dragabb mint amenyit szansz ra, de talan megis megeri hosszutavon.
www.taschenkaufhaus.de/index.php?314&backPID=2145&tt_products=4104
vagy esetleg ez? ez nem is annyira draga
www.taschenkaufhaus.de/index.php?2535&backPID=2279&tt_products=2193

Egyebkent teljesen megertem a problemadat, en is epp taskakeresoben vagyok es eddig semmit nem talaltam , ami tetszene pedig eleg sok oldalt megneztem mar.:-(
@Lelinka: köszönöm... nekem ez mindkettő a túl férfias kategóira...
Ebbol is latszik, hogy mennyire masak az emberek elkepzelesei a hatizsakrol.:-)) Nekem mindketto belefer az egyszeru-klasszikus hatizsak fogalmaba. Nezz korul, ha mar megvannak a markak, ami tetszenek akkor talan sokkal konnyebb megtalalni megfelelot.

Mutatnal esetleg olyat, ami neked tetszik?
@Lelinka: :-))) az általad küldött oldalról pl ez: www.taschenkaufhaus.de/index.php?4435&backPID=4363&tt_products=2570
egy ilyennek örülnék, csak nem ennyiért
Keress egy bőrművest ,és csináltasd meg.
Nagyon sok jó mesterünk van, akik szépen dolgoznak.
@zdora: kicsi és kicsi és köszi.

Nem az a gond, hogy nem találok, vagy nem tudom/tudnám megoldani, hanem az elvek. meg a lehetőségek, amelyeket jelen esetben hiányosnak érzek.
Jajjj,Istenem.Teljesen igazad van!
az eladókról:venni akarunk egy csavart,meg veretet,hiába mondom neki,hogy a csavar nem lehet arany színű,meghogy már megvan az a veret,amit kinéztem,elkezdi tovább csűrni-csavarni a dolgot,és mikor már felemelem a hangot,hogy köszönjük,tudjuk mit akarunk vásárolni,besértődik,mint egy pisis:S
A hátizsákot pedig tényleg second hand üzletekben éri meg keresni,sok szerencsét!
a morcos boltosokon nem kell magunkat felhúzni,úgyse vitték sokra...
és még az üllői úton van egy kaméleon nevezetű használt ruha kereskedés,ott van egy csomó táska:)
a jelenséggel egyetértek, néha borzalmas, hogy mennyire nincs kínálat.
persze ilyenkor van az hogy elgondolkozok: én választok rosszul üzletet? ők megérdemlik a pénzem vagy keressek mást?

a táskára: Eastpak nem jó? nem olcsó, ellenben bírja.
@Rocko-: és megmondod, hogyan megyek vele pl. vizsgázni? Sportosat egyetlen pillanat alatt tudnék szerválni, de nem sportosra vágyom :-)
boltban tényleg nehéz rendeset találni. másokon persze látom az álomdarabokat, de nekem ritkán van szerencsém.

körbejártam már a fél várost, mire nagy nehezen beadtam a derekam és vettem egy olyat, ami legalább megközelíti az elképzeléseimet. de amikor nincs szükségem új darabra, akkor bezzeg látok egy csomó kívánatosat.
@Virgogirl: hát én alapvetően a "hátizsák" szóból indultam ki.
nekem az ilyen:
ecx.images-amazon.com/images/I/41%2BSVJ7JJML._SL500_AA280_.jpg
ha ezen felül van elvárás, arról nem tudok nyilatkozni, lovakhoz és divathoz nem értek. :)
@Rocko-: a tipikus férfi-minimalizmus. Legközelebb majd "háton viselhető bőrhatású női táskát" írok mindenhova, ok? :-)
@Virgogirl: köszönöm, akkor érteni fogom, h ilyen szütyőről van szó:
www.ajandekozon.hu/images/Monogram/G041_Hatizsak1.jpg
:)
@Lelinka: Megnéztem, ezek nekem is férfiasak. Amit viszont Virgo linkelt az ajánlott oldalról, az illene hozzá. Mármint Virgohoz...;-)
Jó ez a post. Együttérzésem.

Nekem az tűnik reális megoldásnak, ha megdobod a rászánható összeget... és neten keresel valamit.
én meg szeretnék egy jó nagyméretű táskát, de olyat, ami még válltáska és mindennapos használatra alkalmas. szóval nem sporttáska méretűt. feketét vagy szürkét, műbőrt, de a szebb fajtából, egy kisebb meg egy nagyobb keresztbe tevős pánttal. gondoltam majd leárazáson veszek 5000 ft körül ilyen bershka-zara féle boltban. hát, ez is egy hiánycikk! bordóban találtam.. de olyan nem kellett. úgyhogy most várom a fizetésem, aztán rendelek az ebayről.
@Virgogirl:
remélem minél hamarabb megoldódik a táska problémád

amúgy teljesen megértelek,én már nagyon régóta keresek fekete,műbőr táskát,ami nem sportos,de belefér legalább pár A4-es méretű füzet,mappa,na meg mellé pár cucc,nincs rajta semmi díszítés,és nem egy vállas,mert a hátam nem bírja az olyat,de idáig nem sikerült ilyet találnom,pedig más lányokon láttam ilyen táskákat:D
Kiszfóka és a táskák esetén inkább elfogadóbb vagyok. Nekem a méret és a strapabírás a fontos. :)
Volt egy egész életem táskám (kb A3-as méretű), amibe minden bele fért. A táska azt mondogatta minden reggel, hogy 'pakolj tele' ezt komolyan véve 2-3 hét és leszakadt a füle. :(
Összegezve normális-strapabíró-olcsó táska szerzés az esélytelen. :( Nem baj, 4-6 havonta új olcsó táska vásárlás.


süti beállítások módosítása