Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Divatlap-szemle

2008.08.28. 09:25 - Virgogirl

Címkék: érdekesség ajánlat

Ezen a héten: ki költ a legtöbbet szépségápolásra az EU-ban; hogyan készül a tokiói olimpiára Issey Miyake; milyen illata van a Van Cleef&Arpels új parfümjének?

Megtudhattok többet a Douglas Szépség ünnepéről és részt vehettek egy szuper nyereményjátékon is!

Jó olvasgatást! :-D

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr77637298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én a Douglastól személy szerint rosszul vagyok azóta, amióta ott akartam megvenni az arckrémemet. Általában külföldön szerzem be, de a múltkor idő előtt elfogyott. A Douglas a kizárólagos magyaro.-i forgalmazója ennek a márkának (Erno Laszlo), így oda mentem, jobb híján.

A szemkrémem, amit külföldön 35 euróért veszek (kb. 8e ft), a Douglasban 22e Ft volt. 200%-os haszon. Nagyon durva, fordultam is ki rögtön. Ennyit a Douglasról.
Hecuba,

én csak annyit tudtam erről a krémről, hogy nagyon drága. De valószinűleg az általad tapasztalt árakból indultam ki... ami ezek szerint nem túl reális. Felháboritó. Végülis szép gesztus, hogy egy "magyar" terméket megvásárolhatatlanná tesznek a magyaroknak, nem???
Igen, én is ezen "nevettem". Ráadásul az amerikai honlapról se lehet megrendelni Mo.-ra. Egy magyar orvos által alapított márka termékét. Hah.

Röhejesnek találom, és undorító, tipikus magyar mentalitásnak, hogy egy márkára kizárólagosságom van, akkor hát jól megvágok mindekit. (Bár nem tudom elképzelni, hogy aki ilyen "drága" krémet akar venni, ne tájékozódjon előtte). Azóta nem is megyek a Douglasba.
Előfordul az ilyen... de ez sajnos nemcsak az említett üzletre igaz, hanem egy csomó másikra is...
Igen, sajnos a legtöbb márkára ez igaz. Ezért érdemes kimenni külföldre, Bécs pl. nem elérhetetlen, és egy ruhadarabon visszajön a benzinköltség vagy vonatjegy ára.
Én Ilcsit használok... :-)
... és titkos kis boszorkánykonyhámban kevergetek szuper krémeket, testápolót, sminklemosót még néhány alapanyagot hozzáadva (ung. hidr. nonionicum, ásványvíz, néha avokádóolaj) :-)

Amúgy - csak összehasonlítás miatt érdekel - mennyit költötök krémre, és testkozmetikumra / hó? Csak, hogy a férjemnek tudjam mondani... mert tett valami megjegyzést, ami szíven ütött, hmmmm. Grrrr! :-(
Neked bejött az Ilcsi? mert nekem nem igazán, elég sok mindent kipróbáltam a repertoárjából.
Ja, meg pár éve volt egy vegyész barátom, aki mesélte, hogy az Ilcsi kamionja rendszeresen állt a munkahelye előtt, amely üzem mesterséges színezékeket, ízesítőket, aromákat gyártott. Hm.
Milyen megjegyzést tett a férjed? :-((
Ez olyan mindenkinek szóló kérdés volt, Scala, vagy tegyem be a kis listába?

Az Ilcsi nagyon, nagyon jó, és nemrég biominősítést is kapott (ha jól tudom)... remélem, hogy közben nem "verik át" a vásárlókat

Pl. szerintem a Vérpezsdítő testápoló, a fekete meg a zöld szappan, a csipkebogyós tonik olyan termékek, amelyeket bárki szerethet
Nagyon bejött, igen!
Elég érzékeny a bőröm, kontakt ekcémám is van, tenyereimet, kezemet állandóan védeni kell, krémezni. Itthon mint egy orvosi vizsgálóban annyi a dobozos szilikonkesztyű, abban főzök, pucolok pl. zöldséget.

Avontól kiütéses lettem rengetegszer.
Ezeket csak azért írtam, hogy felvázoljam, nem vagyok problámamentes. ;-)

Ilcsi néni - mindezekkel együtt - szuperül bevált!
Minden krémet ismerem, lehet egymással is keverni őket. Most éppen bodza, körömvirág van mixelve. De a muskotályos és meggy is nagy kedvencem, a kövirózsa krémről nem is beszélve. Amit pedig imádok az a Csipkebogyós vitaminizáló tonik, hűtőben tartom (Virgonak már meséltem...), és azzal leszedni a sminket egy fárasztó nap végén, igazi felfrissülés.

Én csak jókat tudok mondani Ilcsi néniről, a zselés pakolásaiból is tartok itthon, kövirózsa, meggy, azt is használom hetente.

Sajnálom, ha valami gubancot okozott nálad!
A kamion durván hagzik... Viszont a kozmetikusom pl. tanfolyamokat végzett ott, a műhelyükben, és semmi ilyesmire nem utalt, sőt, az ebédjük is vega padlizsánkrém volt, tönköly kenyérrel. :-)
Őszinte leszek: én nem hiszek már az Ilcsiben sem. Biominősítés? Egy ilyen cím csak pénz kérdése. Lehet, hogy eleinte tényleg az sk. megtermelt kis permetmentes gyümölcseiből kutyulta a krémeket, de hogy ma már nem így van, arra mérget vennék.
Ettől persze még lehet nagyon jó, hiszen a márkásabb (=drágább) krémek is tele vannak mindenféle vegyi anyaggal.
És hogy hosszútávon mi tesz igazán jót a bőrnek? Ezt szerintem senki nem tudja megmondani, hiszen a minket érő környezeti hatások is folyton változnak (romlanak), és eleve nincs két egyforma ember, két egyforma bőr.
Egyetértek veled!
A kozmetikusomtól szerzem be őket, nem kimondottan azért választottam, mert bio, hanem mert nagyon tetszik, illatra, állagra stb. Amikor valami gyengébb állagú, pl. a szemránckrémnél szokott előfordulni, akkor azt visszaküldi a kozmetikusom az anyagossal, abból olyankor nem is kapok. Más szokott lenni, nem tök ugyanolyan, ezért gondolom, hogy nem rakják tele állományjavítóval, meg a természet is más gyümölcsöt hoz, akár egyik évben, mint a másikban.

Ha szkeptikus vagy, megértem. Eszemben sincs védelmembe venni, ennyire behatóan nem ismerem. És igen, ez is egy üzleti vállalkozás, tudom, hogy a tengerentúlon is fut... szóval lehet, ez bizonyos dolgok rovására ment... :-(
Az a helyzet, nagyon jó lenne hinni valamiben, hogy ha azt kenem magamra, az tényleg a legjobbat teszi a bőrömmel, de én nem tudok.

Mert az egy dolog, hogy most úgy érzem, X meg Y márkájú krémet jót tesznek, mert jólesnek a bőrömnek, kellemes használnom őket, stb, sokáig keresgéltem, mire mindenből megtaláltam azt, amit szívesen használok. De sajnos félek, hogy mégse jól választottam és 20-30 év múlva ez majd megbosszulja magát.

Ásványvízzel mosd az arcod, aludj sokat, és aminek tetszik az illata, az rosszat nem tehet. Szerintem ne legyenek félelmeid, azok busszúlják meg magukat a legjobban! :-)

Nem ismerem amit használsz...., de ha jónak találod, hajrá!
Ásványvizes arcmosás eddig eszembe se jutott. Végül is főzni azzal főzök :-) Sok alvással sincs gond. Hát, meglátjuk, sajnos az én bőröm is elég problémás.

Szóval ki mennyit költ???
és az enyém is elég problémás. :( Irigylem a bababőrű nőket és a szőrmenteseket is. :D (és nekem problémám van az alvással :( )

Nálam eléggé változó,, mert én általában minden testápolási szerből egyfajtát használok. Pakolásokat ugyan többfélét, de megmondom még sose számoltam össze. Szerintem az aranyközépúton lehetek. ;)
Szőrmentes nő nincs! :-DD (vagy photoshoppolja magát :-)
De ha választhatnék, hogy a testem holnap reggelre hibátlan bőrű alakú vagy szőrmentes legyen-e, az utóbbira szavaznék.
Óh igen :-) én holnap reggel, fél 8-kor fekszek a kozmetikusom gyantázó ágyára. :-D
Nincs szőrmentes,. de pár száll szőrös igenis van. :S és az nem igazságos! :D
Nekem a szőrrel nincs nagy gondom, bár hajam lehetne dúsabb! :-D

Szóval, a számok, havi bontásban???
Beleszámoljuk a kozmetikusi arctisztítást is? Akkor nekem olyan 20e/hó cakkli pakkli, de abban aztán minden benne van, ami arc- és testápolás! Szerintem nem vészes...

Akkor jöhet a Ti havi előirányzottatok is! :-)
Scala, technikai kérdés:
hogyan kivitelezhető az ásványvizes arcmosás? Mert ugye én a folyó csapvízhez vagyok szokva, és ott egyszerű. de nem kérhetem meg mindig a férjemet, hogy öntse nekem az üvegből... :-)
Mindjárt csinálok róla egy szavazást :-D ha nem baj
Vattalabda, jó nagy, bőségesen bevizezve, illetve öntöd magadnak kacsódba. Ezt a kettőt szoktam válogatni. Amúgy Cameron Diaztól tanultam az ötletet; állítólag Hollywoodban büdös a víz... :-)
Hecuba, nekem van otthon egy szuper víztisztító kancsóm, az olyan félmegoldás a csapvíz és ásványvíz között (jóval olcsóbb és környezetkímálőbb), és vagy megkéred a párod, vagy magad lögybölöd a tenyeredbe, utána az arcodra, vagy, mint Viktória királynő korában, be kell szerezni egy kis tálkát hozzá
Hecuba,

szerintem önts egy kicsit a mosdódb (lefolyódugó be) és fröcskölheted az arcodat. :-) Legalábbis én igy csinálnám...
Vannak ilyen csapos ötliteres flakonok... biztosan ismered. Ha nagyon elszánt vagy beszerezhetsz egy olyat is a fürdőbe! :-)
Nem, nem bánom. Legyen szavazás! :-D
Ó, köszi a rengeteg ötletet arcmosásra. Macerás, de talán megéri szenvedni vele. Kis mosdótálka jó ötlet!! Úgyis mindig márkinő akartam lenni a Nagy Francia Forradalom korából, de hát az már nem leszek (ami jobb is, mert akkor valószínűleg lefejeztek volna), de a korabeli arcmosási módszerekbe belekóstolhatok. :-))
Szóval a számok (hirtelen becslések):

-Kozmetikus (beleértve a gyantázásokat, havi 1 kiskezelést, 2havi nagykezelést) kb. 10e /hó
-Manikűr, pedikűr: 7e / hó
-Fodrász: 15e/hó
-Kozmetikumok (krémek arcra és testre, sampon, tusfürdő, arcradír, testradír, ugye ezekből valami mindig kifogy): kb. 20e/hó
-Sminkek (állandóan találok valamit, amit FELTÉTLENÜL muszáj megvenni): 10-15 e/hó

Na most ezt nem merem összeadni.
Plusz még ehhez jön ezután az ásványvíz arcmosáshoz, de az Scala ötlete volt, így nem számít :-D
Asszem én elbújok a kis zugomba. De majd évek múlva, ha sikeres lakberendező leszek, talán nekem is lesz ennyi pénzem. :-S

Hecuba,

egyébként sok macera van a hajaddal (gondolok itt festésre) vagy csak szimplán drága a fodrászod? ;-)
Tőlem rámfoghatod, ha úgy jobb! :-D

Sminkre elég sokat költesz, hallod-e! Én nagy felhalmozást végeztem egy csodás House of Beauty YSL, Nina Ricci, Dior kiárúsítás keretében tavaly (nem lejárt, csak ők már nem forgalmazták tovább, és minden 1000-1500-2000,- Ft volt!). Szóval az idén egy szempillaspirált vttem, szájfénnyel kombinálva, Clinique, és egy szemilla balzsamot.
Mondjuk parfümöt az elmúlt két hónapban 30e Ft/ hó szinten vettem, de a fele ajándék volt, a ház urának... más kérdés, h. unisex illat, és én is használom... :-D
Hacuba, a pedikűr, manikűröd viszont irígylésre méltóan olcsó! Én nem úsznám meg 10e alatt ezt a kettőt!
Scala

LOL! :)

Nekem most sminkre nincs szükségem úgy se, :) Szemcsepp váltotta fel. ;)
Lizi,
4-5 hetente melír és vágás (bár most növesztem, úgyhogy csak igazítás van), és közben még havi 1-2 alkalommal szárítás, ha megyünk valahova a férjemmel. Szerintem nem annyira drága ez a fodrász, és nagyon-nagyon jó. Én már 10 éve hűséges vagyok hozzá.

Scala,
igen, sminkre talán kissé sokat költök, mert én is főleg a drágább márkákat kedvelem. Ezért ilyen nagy ez az összeg. Pl. egy Lauder szemhéjpúder 6e körül van, és én imádom őket, van, hogy hármat is veszek, ha szép színekre bukkanok. (mert mérhetetlenül mohó vagyok és mindent akarok :-)))
Igen, szerencsére jó a manikűrös, és olcsó is, de ez csak havi 1 pedikűr lakkozással, és havi 2 japán manikűr hagyományos manikűrrel kiegészítve (most rászoktam). Szóval semmi műköröm vagy ilyesmi.
10 éve???? Szép tőled :-)
Egy jó fodrászhoz, jó kozmetikushoz, jó fogorvoshoz és jó nőgyógyászhoz muszáj hűségesnek maradni :-)
De jó, a japán manikűrt én is kipróbálnám! :-)
Nem írod le az elérhetőségét a hölgynek?

én 10 éve járok pl. a kozmetikusomhoz. A hűség dologgal egyetértek Hecuba! ;-)

Japán manikűr hihetetlenül jó, nagyon tartós, szép fényt ad. És állítólag erősíti a körmöket, erről még nem tudok beszámolni, mert nem olyan régóta alkalmazom.
Manikűrös száma megy emailben, de most el kell rohannom egy kis időre.
Sziasztok!
Szia, köszi!

Sajnos nekem is mennem kell, muszáj! ;-)


süti beállítások módosítása