Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Kétszer ugyanazt? Na neee

2008.07.02. 20:38 - Virgogirl

Címkék: szavazás ruha érdekesség agyrém

A külföldi lapok tele vannak Anna Wintourral, a Vogue főszerkesztőjével, aki - borzalom és rettenet - HÁROMSZOR is felvette ugyanazt a virágos Carolina Herrera ruhát egy hét alatt. Juj.

Elgondolkoztatott a téma: mennyire ciki, vagy mennyire nem az, ha az ember ugyanazokat a darabokat viseli nap mint nap? Vagy megengedett az, hogy egy héten belül többször is lássák az embert ugyanabban a jól beazonosítható, szignifikáns ruhában?


Nekem vannak olyan kedvenc ruhadarabjaim, amelyeket szívesen hordok, akár egy héten többször is: felveszem reggel, este bedobom a mosógépbe, reggelre megszárad... Másrészt, vannak olyan darabjaim, amelyeket nagyobb mennyiségben vettem: egyszerűen azért, mert nincs mindig türelmem vásárolni, és ha van valami, ami tetszik, és jól áll, és még az ára is kedvező, akkor veszek belőle két-három példányt. Azokon azért elég nehéz megmondani (hacsak nincs rajta valamilyen feltűnő folt), hogy ugyanez volt-e rajtam, vagy más.

Összegezve: amíg valaki tiszta és jó illatú, addig nem nagyon érdekel, hogy három darabot váltogat-e vagy negyvenhármat... Bár a változatosság abszolút gyönyörködtet.

Ti mennyire figyeltek erre? Mennyire tervezitek meg előre az öltözködéseteket, vagy ad hoc állítjátok össze, hogy melyik nap mit vesztek fel? Egyáltalán, számít-e az, hogy más ugyanazt a göncöt látja rajtatok egymást után több napon is?

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr64550145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy fél akasztósszekrény és két fiók áll rendelkezésemre, na meg bölcsészfizetés, ebből nem sokat garázdálkodik az ember. :) Jól kombinálható dolgaim vannak, télen könnyebb megoldani, hogy ne ugyanabban az outfitben legyek, mert mondjuk legalább a kardigán más, de nyáron, mikor van pár alsóm meg pár felsőm, több réteget meg nem vagyok hajlandó magamra venni, azért belém lehet futni kétszer tök ugyanabban, max. a cipő más. :) A hajpántokkal/hajgumikkal, fülbevalókkal variálgatok, amennyire tudok. Ha sokkal több pénzem/helyem lenne gardróbra, akkor se nagyon csinálnám máshogy.
Ennek a Wintournak milyen jó alakja van, basszus! ;-)
Remekül áll neki ez a ruha, nem véletlenül nem szabadul meg tőle!

Szóval: egy héten belül szerintem ciki... NEKI ciki...
Lehet, hogy egyedül maradok a szavazatommal... :-D
Én igyekszem legalább egy hétig, de inkább másfél, kettő hétig nem felvenni ugyanazt, persze ezt úgy oldom meg, hogy odafigyelek, mikor kivel találkozom. Tehát, lehet, hogy akár egy héten többször is van rajtam ugyanaz, csak mindig máshova. Például a mostani kedvenceimet úgy hordom többször egy héten, hogy egyik nap munkába, aztán hétvégén, ha kimozdulunk valahova...
Sőt, még arra is oda szoktam figyelni, hogy mindig valami újban lássanak :-)))
tényleg iszonyú csinos... borzasztó sokat teniszezik, úgy tudom.

Neki tényleg ciki, főleg, hogy (ha jól emlékszem) évi 50 000 dollárt kap, "ruhapénznek" - meg persze az ajándékok, kedveskedések, kedvezmények...

Persze, lehet, hogy az van a háttérben, hogy elveszett a bőröndje, vagy ilyesmi :-)
Az érem másik oldalát olvashatták kedves kommentelők! The Strange ezért (is) öltözik át olyan gyakran reggelente a szekrény előtt! ;-)

Én a kéthetesre szavaztam... Mondjuk nem minimum két hétig, hanem pont két hétig nem veszem fel ugyanazt... mosás, vasalás körforgás is jelentősen közrejátszik ebben azért! ;-)
Virgogirl · csecsebecse.blog.hu/ 2008.07.02. 22:34:00
A sport, no igen!
Nekem is végre össze kéne szednem magam... :-(
Megint kezded?! :-DDD

Egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan darabom van, amit tisztítóba kell vinni... Vasalás szintén.

Egyébként (hál' istennek) nekem nem kell annyira sokat emberek között tartózkodni, laza helyen dolgozom, ezért a játszóruha elég a legtöbbször, és nem is nagyon teszik szóvá, hogy kin mi van.

Persze, ha lenne rá lehetőségem, akkor egy hónapig nem venném fel ugyanazt kétszer - de ez egy álom, aminek a megvalósításán keményen dolgozom.
Én igyekszem úgy változatossá tenni, hogy más más kombinációkban hordom. Úgy talán nem olyan feltűnő. De tekintetbe véve, hogy nem sok ember van, akivel találkákat kellene megbeszélnem, az utcán meg hogy ki lát - az nem érdekel, így inkább a kényelemre adok meg hogy éppen imádom azt a ruhadarabot. Szerencsére mosás is gyorsan megvan mai világunkban.
A kedvenc darabokat gyakran hordom, és gyakran mosom.
Az ilyesmi csak hírességeknél ciki.
Na szóval.

Lehet sznob vagyok, de egyberészes ruhát egy héten többször nem vennék fel semmiképpen.

A. Wintournak tényleg ciki.
Láttam mondjuk róla egy filmet és alapvetően olyan darabokat vesz, amit sokszor tud variálni és időtállóak. Amibe szerintem igaza van. Régen én is sok dolgot összevásároltam, mostmár erre figyelek. Letisztultam. ))))) Inkább megveszek drágán valamit , amit jól tudok variálni és még 5 év múlva is fel tudom venni. Télen ezek a garbók és a szövetcuccok. Nyáron meg az egyszínű felsők és ruhák. 1-2 új és bohémabb kiegészítővel (míg fiatal vagyok) meg lehet bolondítani a szokásos holmikat is. Én amúgy is cipő és táska párti vagyok. Azokat sokat váltogatom. :)))))))))

AW alakja ebben a ruhában (mivel virágos) nagyon jó, de amúgy iszonyú vékony. Beesett mell stb.. . Persze nem akarom bántani, tényleg sokat teniszezik stb és nem is egy mai csirke, csak leírtam, hogy nekem itt nőies, amúgy viszont szerintem túlzottan vékony.
Wintour-nak lehet,h. ciki. egy átlagembernek nem.
Egy egyrészes ruhát többször, sőt háromszor... Egy héten belül? Úgy hogy eseményeken jelenik meg?
Ciki.

Az átlagember tág fogalom, veszélyesen tág, és kis hazánkban kellően kritikátlanul öltözködnek az emberek, ahhoz, hogy a minta ("átlagember") is torz legyen: de szerintem ha a kolléganőnk egy héten háromszor ugyanabban a ruhában jönne be, néznénk nagyokat, sőt talán meg is kérdeznénk, hogy nem otthon alszik, netán? Ha a válasz nem, akkor minden érthető! ;-)
Ja, és tegnap óta akartam mondani: az a kopasz testőr a mobilozó Wintour mögött: nagyon szimpatikus! :-)
Egyébként nem éreztek némi szándékosságot a dologban? Egy olyan nő, aki megteheti, hogy egy évig minden nap más ruhát hordjon? Szerintem megfenyegette a Carolina Herrera!!! ;) :) :) :)
Hát, ha szándékos akart volna lenni, akkor táskát választ...
lizi 2008.07.03. 14:41:15
:-D
Ja, valószínű, olyan fenyegetősek azok a Herreraék! :-)
Nagyon háttérbe szorultam a szavazatommal... :-(
A kettőböl az egyik vagy, aki két hétig nem veszi fel ugyanazt a ruhát??? Hát akinek akkor a gardróbja van... egyébként a többiek meg lehet hogy csak nem akarják bevallani az igazságot!? :)
Igen, én vagyok az egyik... :-)
Nah, én meg a 3.:-)

Nem szó szerint kell venni persze, hogy leülök és papíron megtervezem:-) Elképzelhető, hogy egy-egy kedvenc darabomat egyik héten, majd a következő héten is felveszem, sőt, mostanában, hogy a pasimnál alszom, volt már, hogy ki kellett mosni egy felsőt, hogy 2 nap múlva legyen tiszta ruhám, mert a tervezettől eltérően nem tudtam közben mégsem hazamenni:-) De azért _alapvetően_ kb. kéthetente kerülnek újra sorra a ruhák:-)

Mondjuk ez leginkább a felsőkre, topokra, ingekre, vékony pulcsikra vonatkozik.

Nadrágom-szoknyám nincs annyi, arra meg lusta vagyok, hogy este kimossam/kivasaljam és másnap felvegyem, úgyhogy ezeknél arra szoktam figyelni, hogy egy hétig ne legyen rajtam ugyanaz, vagy max. 2x :-) Munkámba most sajnos farmert nem hordhatok hivatalosan, azért a régi munkahelyemen a kedvenc farmergatyómat akár heti 3x is felvettem;-)

Vastag pulcsit, kardigánt stb., amit második rétegnek veszek fel, sapkát, sálat, cipőt, táskát stb. ritkábban cserélgetek. Cipőket pl. azért mert problémás cipővásárló vagyok, vagy nem tetszik, vagy nem kényelmes, vagy nincs rá pénzem, vagy nincs a méretemben, úgyhogy kevés cipőm van:-)

Nincs azért olyan hatalmas ruhatáram, plusz én soxor vásárolok turkálóban (szinte csak új ruhákat veszek ott is:-), úgyhogy anyagilag is meg tudom ezt így oldani:-) Viszont arra most már igyekszem odafigyelni, hogy a komolyabb darabokért (nadrág, elegáns szoknya, kabát stb.) inkább fizetek kicsit többet, de több éven keresztül tudom hordani:-)

Egy 3 szalagból álló szandiért azonban nem vagyok hajlandó 20 ezer forintot fizetni (még ha konkrétan meg is engedhetném magamnak adott esetben éhenhalás nélkül:-)

Konkrétan Wintour-nak ciki szerintem, pont azért _aki_, bár már-már átbillen abba a kategóriába, hogy _ő_ ezt is megengedheti magának mert tudjuk, hogy nem azért teszi mert lompos vagy nincs másik ruhája:-) Szerintem:-)
Egyébként a gardróbom sem olyan hatalmas, eddig egy nagy ruhásszekrény volt a kis félszobámban (panel), akasztós + polcok, azt nem mondom, hogy bőven, de elfértem benne. Pedig mindig van pár cucc, amit már ki kéne dobni, elajándékozni stb., csak még a "ááá-várjunk-még-néhányszor-jó-lesz-még" kategóriában van:-) Most majd egy egyész falat elfoglaló lesz a lakásomban, már előre élvezem:-D

Jah, és vki írta régebben, nekem téli-nyári, azon belül szín szerint vannak a cuccok, a szélén a szoknyák-nadrágok, mert abból csak egy pár darab van:-D
Krisz, nagyon sok mindenben fedjük egymást :-D
Szerintem vannak szituk, amikor kétszer ugyanaz megengedett. Sőt, a kötelező munkaruha mindennapos viselet ;)
Nekem is van olyan cuccom, amit ha tehetném mindennap hordanám, csak mosnám.
Sokszor viszont egy-egy kiegészítővel, más hordással teljesen meg lehet változtatni a ruha jellegét. Értem ide, a laza vállra lecsúszos-ott-maradós, és ugyanazt, nem lecsúszos formában. (van egy isteni fekete blúzom, ami, ha akarom kihívó, ha akarom elegáns és egyszerűen)
És a nadrág meg kb 1 hétig nálam napi rutin, hogy ugyanaz. Az egyetemi ösztöndíj szűkös keret. ;)
Viszont az már szerintem tényleg ciki, ha nyáron valaki egymás után mosás nélkül veszi fel, és az izzadságtól kivált só ott fehérlik. :(
bleee... kiszfóka, az utolsó mondattal azért megérintettél.
Kiszfóka: ne!!! Ennyire kifejezően, kérlek neee! ;-)
Brrrrrrrr.
nem annak szántam, viszont ez sajnos genetika, van aki hiába próbál ellene tenni, és van aki számára lényegtelen. :(
Genetika, az igaz... de ha valaki tudja magáról, hogy ilyen, annak azért tekintettel kellene lennie másokra... Vagy csak én nem érzem jól magam büdin?


süti beállítások módosítása