Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Heti kérdés: mit teszel először az új ruháiddal?

2010.10.07. 09:22 - Virgogirl

Címkék: ruha heti kérdés érdekesség

Mármint azután először, hogy megvetted/beszerezted és hazavitted őket. Kiteríted a szerzeményeidet és alaposan megvizsgálod őket? Vagy azonnal bedobod a mosógépbe? Esetleg rögtönzött divatbemutatót rendezel, és összeválogatod, melyik cipővel, táskával mutatna a legjobban?

Én először újra felpróbálom a darabot, utána kivágom a címkét (általában nagyon zavarja a bőrömet), majd megnézem, hogy kell-e rajta valamit alakítani, például fel kell-e hajtani. Minden más csak ezek után következhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr532352403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó a témafelvetés.:) Mielőtt megveszek valamit (akár újat, akár használtat), mindig megvizsgálom a próbafülke csendes magányában, hogy milyen sérülések vannak rajta, vagy el van-e szabva. Ha elszabott, soha nem veszem meg, ha sérült, csak akkor, ha meg tudom javítani. Otthon mindig felpróbálom, majd kirakom valahová, ahol jól látszik, és nézegetem, hogy milyen szép..(jó, a harisnyát nem). A ruhától függ, hogy az első hordás előtt kimosom/kitisztíttatom-e. Ha használt, mindig. Ha új, akkor pl. a szövetszoknyát nem, de pulóvert, blúzt, fehérneműt mindig kimosom, mielőtt felveszem. Kézzel, külön, hogy lássam, mit csinál a vízben. A címkét csak az első hordás után vágom ki, de csak akkor, ha zavar. Ha lehet, inkább kifejtem. De volt már, hogy zavart, kivágtam, és cserébe a maradék véresre dörzsölte az oldalamon a bőrt..a gyilkos póló. A pótgombokat mindig rögtön leveszem róla.
Én előtte mindig rendet rakok a szekrényemben. Utána kiterítem az ágyra. levágom a címkét. Ha van hozzá plusz gomb, azt elrakom a gyűjtő dobozomba. Utána felakasztom egy vállfára, és mehet a szekrénybe.
Sziasztok! Nekem is tetszik ez a téma. :) Nos, én mindig sietek haza egy-egy jól sikerült vétel után, mert már alig várom, h megnézzem magam benne a tükörben. Jól megnézem magam minden lehetséges szögből, aztán anyagtól függően vagy géppel, vagy kézzel kimosom. A címkét és a pótgombokat általában én is egyből kiveszem, és igyekszem minél előbb megmutatkozni a legújabb szerzeményemben. :)
Azonnal szabom rajta a címkét, (próbálom ugyanis azt a részt meghagyni belőle, amin a tisztítási és vasalási útmutatók vannak, volt ugyanis rossz tapasztalatom azzal, amikor kivágtam teljesen), kivágom a pótgombokat és azonnal mosom.
Egész éjjel nyomatom a fűtést a fürdőszobában, meg reggel a hajszárítóval és rásegítek, hogy megszáradjon, mert muszáj már másnap viselnem.

Mosás nélkül semmit nem viselek. Van egy ismerősöm, aki Bangladesh-ben dolgozik kiküldetésben, több nyugati cégnek varrják a ruhákat, és ő mondta, hogy amin azok átmennek, ha látnánk, lehet soha nem vennénk fel. De mosás nélkül semmiképpen sem szabad.
Énis elkezdem az átvizsgálást már a boltban.
Először megy a mosásba, mert undorito-hányadék körülmények között lesznek megvarrva/szállitva a ruhák, és ki tudja hányan probálják fel elöttem. Ugyhogy mosni kötelezö.
A cimkét csak jópár mosás után vágom ki, mert ha az elejény, 2-3 mosás után derül ki valami minöségi hiba, akkor belsö cimke nélkül nemigen veszik vissza...leglábbis ahol én szoktam vásárolni.
kimosni tényleg muszáj, nem csak, mert koszosak, hanem mert olyan vegyi anyagokkal (penészedésgátló, de a festék maradékait is érdemes kimosni) vannak kezelve, amik az egészségre nagyon károsak lehetnek.
én is azonnal kivágom a címkét, és dobom a mosógépbe. mindent kimosok, még azt is, amit a címkéje szerint nem szabadna, max. kímélő programmal, 30 fokon, zsákban.
ha tönkremegy, hát ott ette meg a fene. nagyon kényes dolgokat úgysem veszek. ha vmiről egy-egy ilyen mosás után kiderül, h mégis túl kényes volt, vagy csak rossz minőségű, akkor szentségelek és a háborús veszteségek oldalára írom. :) azt, h mivel passzol, már az üzletben elképzelem, anélkül meg sem veszem, h ne illene valahogy a többi cuccomhoz.
Gondoltam rátok szombaton. Vettem egy új pulóvert a csodás? Mangoban..agyvérzést kaptam a próbafülkében, nem tudtam a cuccokat hova lerámolni. Sem a sajátjaimat, sem a próbára szánt darabokat. hazatérve meg rögtön az összes címkét kifejtettem...mert valami egészen extrém módon a piros pulóverbe az egyiket fekete, a másikat fehér cérnával varrták be. Igényes..
Szerintetek milyen a jó próbafülke? Szerintem ilyen:)
1. Jól zárható - főleg, ha vegyes boltról van szó.
2. Tágas.
3. Van benne fogastartó. + Kicsi szék, vagy polc.
4. Olyan tükör, aminek a segítségével hátulról is látom magam.

Ilyennel még nem találkoztam, egyben, ezért ideális kombináció a számomra: H&M + M.S.
@ElisabethB.: ez klassz, feldobom a közösbe, ha nem bánod
Bár nem zárható a próbafülke, de a függöny jól elhúzható :) a C&A-ban, és van benne polc, fogas és kisszék plusz több oldalon beállított tükrök (ahol az ember megállapíthatja trottyos bugyiban ácsorogva, hogy te jó ég, én így nézek ki hátulról??). Fontos még a megvilágítás is, de mondjuk ne legyen olyan eltúlzott mint a Promodban ahol az ember meg mint egy túlvilági zombi az orrán lévő pórusokat vizsgálja szintén, hogy te jó ég...
@hobbijógi: bemásolom a hozzászólásodat egy új posztba
felpróbálom, meggyőződök róla, h tökéletes állapotban van és tutira nem szépséghibás. aztán kivágom kb az összes címkéjét és utána jöhet a mosásos rész.


süti beállítások módosítása