Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Rubincipők újraértelmezve

2009.10.02. 07:37 - Virgogirl

Címkék: luxus érdekesség cipő a jó ügy giuseppe zanotti betsey johnson roger vivier stuart weitzman

A film- és a divattörténet egyik legjelentősebb darabja Dorothy rubincipője, melyet az Óz, a csodák csodájában viselt Judy Garland. A film 70. születésnapjára a legnevesebb tervezők fogtak össze, hogy megalkossák a rubincipők egyedi, új variációit. A cipőket (valódi rubinok helyett) Swarovski kristályok díszítik. A különleges lábbeliket jótékony célra, egy beteg gyerekeket támogató alapítvány javára árverezik el az interneten és egy gálán, az induló ára mindegyiknek 1000 dollár.

Az eredeti cipők a Smithsonian múzemból: pirosra festett selyemből készült, melyre burgundiszín gyöngyökkel díszített organza került - azért burgundi, mert a piros túl narancssárgának tűnt volna a vásznon.

 

A kommentekben felmerült a kérdés, úgyhogy egy pici adalék: az eredeti cipőből nem megerősített források szerint legalább 7 pár készült (próbákkal, cseredarabokkal és a filmben viselt 4 párral együtt), Gilbert Adrian tervezte őket. - ebből ötnek a hollétáről tudnak biztosan. Egy pár a Smithsonian intézetben van kiállítva, egy, Debbie Reynolds színésznő tulajdona, a nevével fémjelzett Hollywood Múzeumban lesz -olyan jelmezek mellett, mint Ben Hur tunikája, Dorothy kék kötényruhája, Barbra Streisand arany estélyije a Hello Dolly!-ból, a My Fair Lady fekete-fehér lóverseny-ruhája, vagy Marilyn Monroe hófehér, "metrós ruhája"-; kettő magánszemélyek vagy cégek tulajdonában van (árveréseken lehet megszerezni, ha valaki összegyűjt magának minimum 666 000 dollárt, legutóbb ugyanis ennyiért kelt el az egyik darab). Egyet pedig 2005-ben elloptak, egy múzeumból, és az a pár azóta sem került elő.

Fent Roger Vivier, lent Stuart Weitzman.

 

 

 
 
 
 A cipők sorrendben: A. Testoni, Abaeté, Betsey Johnson, Botkier, Giuseppe Zanotti, TIbi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr411422112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Köszi Virgo jó a napom :)
Szerelmes lettem. Az elsőt, a harmadikat és a negyediket szeretném
@Brüsszeli csipke: De jó Neked. A cipőbe vagy pasiba lettél szerelmes? :)
Szép napot!
Egy kicsit geil némelyik... nem?
stipi-stopi első és negyedik:):):)
az első, középső és az utolsó tetszik.
A post nagyon jó.
Ózt nem szeretem olyan nagyon-nagyon. Nekem túl... népnevelő. :-D
A harmadik...olyan, mint egy mese. Miért nem gyártanak ilyesmit a hétköznapi nőknek is? Csodálatos. Egyébként nem Judy Garland lábán tudnám elképzelni, hanem mondjuk A. Hepburn-én (meg az enyémen..).
Szerintetek hol lehet az eredeti cipő?
@cicómicó: a pasi már megvan :) marad a cipő
@ElisabethB.: ha jól emlékszem jótékonysági árverésen értékesítették valamikor az elmúlt években
az első cipő gyönyörűséges,elfogadnám:D

a bejegyzésről eszembe jutott egy lány,aki magára tetováltatta dorothy piros cipőjét,mert neki olyan betegsége volt,h nem hordhatott magas sarkú cipőt,sőt egyáltalán nem hordhatott olyan cipőt,aminek akár csak 1 centis sarka is volt,pedig nagyon szeretett volna ő is piros cipellőket
Ad frissítés: ... az ellopott pár sorsáról még részleteket ha lehetne, kedves bloggazda! :-DDD

Egyébként, olyan dolog sztem nincs is, ami nem található meg a fekete piacon. Olvastam egy krimit a világméretű műkincs buherákról... Juj.
vmelyik nekem olyan MJ-os. :DD
de elfogadnék belőle párat. ^^
@Scala: elég keveset lehet tudni róla, egy múzeumból lopták el négy éve, semmi máshoz nem nyúltak, csak a cipőkhöz. Egyébként hihetelen, megszállott rajongói vannak a cipőnek/filmnek/Garlandnak, és persze egymást gyanúsítgatják.

Elég jó összefoglalás, bár hosszú:
www.minnesotamonthly.com/media/Minnesota-Monthly/March-2009/Who-Stole-the-Ruby-Slippers/index.php?cparticle=1&siarticle=0#artanc
hú ezt már én is láttam a neten pár hónapja.... Meg is kerestem az összeset. :D Mert Jimmy Choo, Louboutin, Manolo,de la Renta, Moschino... is terveztek ebbe a kollekcióba. Letöltöttem az összesről a képet, mert annyira szépek!!!
afw.smugmug.com/gallery/8185706_cBGPD/1/534701959_5GxtM

Megtaláltam.... ez a teljes kollekció, akit érdekel.

Nekem a tollas Louboutin a kedvenc... (L)
a dianne féle is nagyon tetszik
@Elanor09: köszi, hogy megtaláltad, én a hivatalos aukciós oldalról néztem és DIREKT nem tettem be a "hiperhíreseket"... :-)
@Virgogirl: Köszönöm:
Mivel most néztem az Észvesztőt- amint ezt már írtam, eszembe jutottál, mert az egyik csajnak a mániája az Óz. :-)


süti beállítások módosítása