Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Készpénz vagy (hitel)kártya: Garnier vs Vichy

2009.08.12. 22:50 - Virgogirl

Címkék: szépség termék ajánlat dezodor testápolás készpénz vagy kártya

Őrült lelkesedéssel keresem azokat a termékeket, amelyek nem kerülnek sokba, mégis nagyon jó minőségűek és élvezet őket használni - emellett persze nem tudok ellenállni a drága, elegáns és különleges holmiknak sem... Érdemes-e "versenyeztetni" őket, vagy alapból jobb a drágább, esetleg az olcsóbb éri meg jobban?

Ma a ringben: Garnier Minerals Beauty Care izzadásgátló vs Vichy izzadásgátló

 

 

Garnier

Vichy

Ígéretek

48 órás védelem, mellette természetesen ápolás

48 órás védelem, mellette természetesen ápolás

Összetevők

 A hivatalos leírás szerint: "ápoló olajokat és természetes gyöngyházfényt tartalmaz a selymes és sima bőrért és kifogástalan hónaljért. A gyöngyházfény kiegyenlíti a bőr tónusainak egyenetlenségeit és a borotválkozás okozta bőrhibákat". Emellett közelebbről meg nem határozott "minerals".

Növényi eredetű, bőrnyugtató Proline Cutei - jól hangzik, nem? Alkoholmentes.

Csomagolás

Duci tubus, a domináns árnyalatok a zöld, a fehér és - az illat miatt - rózsaszín

 Az átlagosnál valamivel kisebb, türkiz és fehér tubus

 Illat

Hivatalosan nőies, szubjektíven édeskés-virágos illat. Sajnos iszonyú sokáig megmarad, és erős izzadás esetén, pl. sport közben még jobban felerősödik.

 Az illata kicsit csalódás, nem túl kellemes, gyógyszeres. Gyorsan elillan, parfüm mellé tökéletes.

Tapasztalatok

Először nagyon tetszett, elég hatékonynak tűnt, és nem volt kellemetlen használni sem. Ám egy forróbbnál is forróbb napon kemény tesztnek vetettem alá: nemcsak a meleggel kellett megküzdenie, hanem velem és a futópaddal is. Az eredmény katasztrofálisan kiábrándító volt: ahogy izzadtam, úgy kezdett el az illat is intenzívebbé válni, de ennek ellenére sem sikerült mindent "elnyomnia" - inkább az izzadságszag és a virágillat összekeveredett, felerősödött. Elég hülyén éreztem magam.

Húztam rá egy kicsit a számat, elsősorban az ára miatt - éppen ezért az elején kerestem benne a hibákat: nehezen szárad meg, nehezen oszlik el a bőrön, túl nyirkos érzés, nincs jó szaga... Viszont hamar elillan az illata, és szinte semmi szaga nem volt a bőrömnek, még nagy melegben illetve sportolás közben/után sem. A hónaljam is szárazabb maradt. Összességében meg voltam vele elégedve, a legnagyobb gondom, hogy eléggé szárítja a bőrömet, így eléggé viszketett.

Ár

699 Ft

2599 Ft

Pontszám

6/10

9/10

Verdikt: A fülledt, forró nyári napokon úgyis hülyére izzadja magát az ember - mert ugye nemcsak a hónalja létezik -, akkor már lehetőség szerint ne legyünk pluszba büdösek. A Vichy nyert, mert tényleg nem lett izzadságszagom tőle, viszont csak annak ajánlom, aki hozzám hasonlóan nagyon izzadós (éljen a genetika!), mert másoknak túl erős lehet, és éppen ezért pénzkidobás. De... a két termék rettenetesen hasonlít egymásra, összetevőkben, ígéretben, cégtulajdonosban, forgalmazóban, és persze mindkettőben van (én legalábbis úgy láttam) az állítólagosan rákot okozó aluminimum-származékból. Egyébként a 48 órát sem értem, sejtem, hogy mit szeretnének vele sugallni, de nehezen tudom elképzelni, hogy ki az, aki ennyi ideig nem fürdik (egy-két extrém esettől eltekintve).

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr1001306074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak halkan jegyzem meg,h mindkét márka ugyanahhoz a cégcsoporthoz tartozik,és nagyjából ugyanazt a technikát alkalmazzák mindkettő termékeinek gyártása során...csak az egyik a prémium kategóriába tartozik,a másik meg nem:D
Hello,
Volt Vichym tavaly, a bőrszárító hatásrólannyit, hogy van egy szenzitív változata is.
Nekem nem vált be a Vichy, nem vagyok izzadós, de nekem mintha fel sem tettem volna hatást produkált hónalj illatozásilag... :-(
Idén májusban találtam rá, két évtizedes keresés után A Golyós Dezodorra: BIODERMA: Sensibio-Deo.
Illata diszkrét, de nagyon kellemes, friss, semleges, de van neki. Hatékony, és jó a csomagolás is. Duci, fehér- és mélyebb rózsás. Hipoallergén, alkoholmentes, of course.
Éles helyzetekben, futás, sport is tesztelve. ;-)
@neomatsek: Igen, sőt a La Roche-Posay is odatartozik... Tiszta gáz.
na, a 48 órát már a reklámban sem értettem!

egy komoly nyári túrázós bevetésen használtam a vichy-t, de nem voltam elragadtatva tőle...és elgondolkodtam, hogy mi lehet benne ami állítólag napokig a bőrön marad. amennyire emlékszem volt hozzá egy kis táblázat is, hogy mikor hányszor kell használni és voltak benne kimaradó napok. furcsa volt és nem váltotta be az ígért hatást.
@Scala: Ez a bioderma hol kapható? Alumínium származék van benne??
@neomatsek: azt hittem. nem írtam oda, de látom, hogy igen :-)

@Gemini: gyógyszertárakban kapható, 2500 Ft körül van, és van benne alumínium
Hogy kaphatott ennyi ponttal többet a vichy, ha azzal sem volátál megelégedve? :)
Én úgy látom a táblázatból, hogy cirka ugyanannyi hibája van mindkettőnek.
Amúgy ha már dezodor, én az uborkás dove-ra esküszöm. :)
a vichy szerintem nagyon jó, nekem az első igazán működő deo, amióta izzadósabb lettem (vagy a korral jár, vagy nemtom mivel). mondjuk szerintem pofátlanul drága, először úgy próbáltam ki, hogy ajándékba kaptam, mert jó sok arckrémet veszek. Meg is kérdeztem a nénit, van aki ennyiért megveszi? És van.

ja, és én kifejezetten utálom, ha a hónaljstiftnek bármilyen illata van. Ne legyen, nem azért van. :)
@Scala: meg az Ysl, meg egy csomó minden más...
@Zsuuli: a Vichynél jobb, hogy nincs erős illata, jobban lehet parfüm mellé használni, szárazabb maradt a terület, nem izzadtam annyira, nem voltam büdös. Ezek mind pozitívumok, hiszen pont ezért választottam ezt izzadásgátlónak. A Garniernél hatalmas csalódás és nagyon kellemetlen érzés volt, hogy a nagyon izzadós időszakban tényleg bűzölögtem. Ez sokat levett az értékéből, de ezért írtam, hogy aki nem annyira izzadékony, annak jó lehet. Meg lehet, hogy a változattal volt a gond (Beauty Care), a Sensitive valamivel kellemesebb volt.
@gyurmalány: az biztos, hogy aránytalanul drága, de még mindig jobb, mint pl. a Clinique, ami most 4000 ft körül van, és semmit nem ér.
@Virgogirl: Köszi Virgo, akkor azt is kihagyom....maradok az FLP Aloe Vera deojánál.
@Virgogirl: ja, hát most már én is pénzért veszem. csak szívom közben a fogam. beetettek, mint valami droggal :)
@Gemini: Gyógyszertárban. Most néztem meg, sajna van.
@Virgogirl: Clinique-et is próbáltad?
@Gemini: Van aluminium mentesem, Neways Subdue, de nem szerettem meg. Gyógyszertár-illat, kis hatékonyság.
Gemini: van Bioderma deóból egy alumentes, az a fehér kupakos, és egy alus változat is, az utóbbi a rózsaszín kupakos:)

Scala: és csatlakozom, nekem is rózsaszín bioderma deóm van, imádom, én vichy zöld kupakosát is teszteltem anno, de ez bőőőven veri hatásban -meg illatban:D-.
en kb 4 eve hasznalom a Vichy-t persze sokszor kiprobaltam mast is de meg nem talaltam jobbat.....probaljatok ki a dezodorost valtozatat is
@ontheroad: Örülök, hogy egyetértünk. :-)))
Sejtettem, hogy így lesz. Igazából a napvédő miatt próbáltam ki, örülök, hogy rábeszéltetek a márkára.
Ha elfogyott, talán megnézem az alumenteset. ;-) De márkát nem váltok, az tuti.
@ontheroad: Jó hír, köszi. :) Akkor délután veszek egy alumenteset. :)
@Scala: Tudom, hogy az is alumentes, de nem szimpi valamiért, így ki se próbáltam még. Ezek szerint jobb is. :)
Tavasszal vettem Garniert, mert azt gondoltam, hogy az ásványi anyagok az alumínium helyett vannak benne, de ráfaragtam. Tanulság: már az üzletben el kell olvasni az összetevőket. Az izzadásgátló hatásától sem voltam elájulva...
@Zsuuli: az ubis dove-ot én is nagyon szeretem, persze abban is van alumínium...
a 48 óra nekem a hosszú légkondimentes autóútnál jött nagyon kapóra, és bár tényleg nem volt 100%, és tényleg erősödött az illata a Garniernek, izzadságszagom nem volt, pedig alapból állandóan ömlik rólam a víz. Fesztiválozásra is végig ezt használtam, nekem bejött. Amúgy meg uborkás dove itt is nagy kedvenc:)
@Virgogirl:
igen,utána én is észrevettem,kicsit bamba voltam már este:D

@Zsuuli:
miért jó,h uborkás illatod van?
@neomatsek: Mert az uborkának friss, zöld illata van.
úgy tetszik az a szó, hogy duci.
olyan aranyos. :)
Hát, én nem akarok uborka illatú lenni, egyáltalán.. brrr..
Viszont, nekem bejott a Garnier 48 oras, a lila actionakármi is, meg a sensitive is, nekem működik, és én kifejezettem bírom az illatát.
nekem teljesen bevált a 48 órás Garnier spray, bár nem rózsaszínt használok, nem szeretem a rózsaszín illatokat.
dezodorra nem érdemes ennyit költeni sztem, mint amennyi a Vichy.
perpill én is a Garniert használom, és nagyon össze-vissza tapasztalatok jönnek ki :s, igen, az illata tényleg erősödik -irritálóan-, és kifejezetten akkor hatástalan, ha például egy jobban testhez tapadó felsőt veszek fel.

az oldal meg klassz, rendszeres olvasód vagyok :)
@Gemini: én is FLP-s deót használok, mert nincsen benne mindenféle káros biszbasz:-) A Garniert én is kipróbáltam, a zöldet, nekem se jött be...túl erős az illata és egyáltalán nem tapasztaltam a nagy dobra vert izzadásgátló hatását.

@Scala: ezzel a Biodermával felcsigáztál...lehet kipróbálom:-) De persze az alumentes változatát;-)
ha már ennyi embernek bevált a bioderma,akkor lehet kipróbálom,mert a mostani deo kezd cserben hagyni:O
Virgo: a Vichyböl a fehér kupakos 48orás illatmentes, én anno használtam azt, aztán áttértem a ROC deojára amit csak külföldön lehet beszerezni, de mostmár énis Biodermázok. :) A piroskupakosat használom én is, a fehéret is beprobáltam, de nekem kell az aluminium. Csak nem tudtam eldönteni hogy azért érzem annyira jonak mert elfogult vagyok a márkával, vagy mert tényleg olyan jó. De ha más is szereti, akkor nem lehet véletlen :)

Söt a Lancome, a Biotherm, a Maybelline, aKerastase, a Gorgio Armani sminkek is a L'orealhoz tartoznak. Nincs ezzel baj, de tényleg sokszor megjelennek hasonlo szabadalmak a termékekben. A Vichyre egyébként az argessziv és szuggesziv kampánya miatt neheztelek, dehát nem lehet minden tökéletes :)
@bagaela: lúzer vagyok, bedőlök a kampányoknak :-)))
@bagaela: Sztem is túl agresszív a Vichy kampány, én emiatt kerülöm nagy ívban 2006 óta a márkát.
Idén tettem egy kivételt ajakápoló stift területen, az elég király. Most fogyott el, és La Roche Posayt vettem, nem olyan jó, zsírosabb, fényesebb.
Majd lehet azt is összehasonlítja nektek a blog. Az ajakápolókat! :-)))
a legjobb izzadásgátló a Tényleg Nagyon Izzadósoknak (én is az vagyok, éljen a genetika) nagyon nem trendi, nagyon nem csajos, de iszonyú hatásos: gyógyszertárban kapható, kb négyszáz forintért. solutio antisudorica-nak hívják. nem dezodor, hanem ilyen ecsetelőszer: átláccó, alkoholszagú cucc, ha minden este vattával áttörlöd vele a hónaljadat, reggel pedig dezodort használsz,
akkor egy ilyen két hetes kúra után szó szerint SEMMIT nem fogsz izzadni.
oké, nem tudom mi van benne, lusta voltam elolvasni.
de ha ennyire erős, akkor valószínűleg alumíniumos, ennek ellenére, szerintem megéri. két hétig használod, és utána több mint két hónapig teljesen száraz maradsz... :)
@tündérbogyó: igen, ki szeretném próbálni, egy kicsit tartok tőle - meg majd alaposan ki kell kérdeznem a gyógyszerészt, hogy pl. homlokra lehet-e kenni (mert engem, különösen, ha izgulok valami miatt, ott is ver a víz...)


süti beállítások módosítása