Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Brad az ajkon, Orgazmus az orcán

2009.06.11. 12:17 - Virgogirl

Címkék: szépség elmélkedés smink

Nem tudom, más hogy van vele, de nekem különösen tetszik, amikor a kozmetikai termékek, sminkszerek árnyalatait egyedi módon nevezik el. Szeretem a vicces és kreatív neveket, a kedvenceim az Oriflame Visions rúzsai (szívtipró pasik keresztnevét kapták az árnyalatok, választhatsz Brad, Johnny, Matt vagy Orlando közül), illetve az Opi kollekciónként változó nevei.

Amerikai kutatók szerint a névadás igen erőteljesen a marketing része, különösen a szépségiparban, hiszen, ötven-hatvan piros árnyalat közül kell választaniuk a nőknek - éppen ezért, valószínűleg a csomagolás és a név az, ami döntő lehet (persze, az esetek nagy részében valahogy utalnak az árnyalatra, színcsaládra, illetve a kollekcióra/termékcsaládra a névadásban). A cégek megpróbálnak egyre furcsább, meghökkentőbb, megragadóbb nevekkel előállni; meg persze, mindent átjár a szexualitás... Hiszen, mi másért választunk sminkszert, ha nem azért, hogy vonzónak, szexisnek, érzékinek és csábítónak látszódjunk? Erre pedig mit lehetne könnyebben felhasználni, mint az Orgasm nevű arcpirosítót (Nars), a Coquette, a Naked Lunch vagy  a Sweet Lust nevű szemhéjpúdereket (MAC).

Szintén trend, hogy valamely hírességről neveznek el árnyalatokat - mi másért, ha nem azért, hogy a nők azirányú vágyát kielégítsék, hogy azokra a sztárokra hasonlíthassanak?

Sweet Seduction kollekció az YSL-től

 

Emellett persze - állítják a kutatók -, minél meghökkentőbb egy név, minél többet jár az az ember fejében, annál jobban "bevésődik", és annál valószínűbb, hogy kötődni kezd hozzá. Ennek az az eredménye, hogy jobban is fogja kedvelni (még ha nem is tetszett neki annyira), és a későbbiekben is meg fogja vásárolni.

Elgondolkoztam, és valami igazság biztosan van az állításokban: nagyon régen, talán tíz évvel ezelőtt, volt egy Clinique szemhéjfestékem, Spring Wedding volt a fantázianeve (vaníliasárga és zöld árnyalatú volt), amit az akkori pasimtól kaptam. Nem tetszett annyira nagyon a szín, nem is állt túl jól, ám annyira romantikusnak tartottam, és egyfajta "égi jelnek" gondoltam, hogy hosszú időn át őrizgettem, anélkül, hogy igazán használtam volna... Aztán elajándékoztam, de a név és az árnyalatok a mai napig a fejemben vannak.

Ennek ellenére, nem név alapján választok, sőt, meg sem fordul ez a fejemben - és talán nem is lenne olyan elnevezés, ami nagyon vonzóvá tenne valamit, ami egyébként nem tetszik.

Kíváncsi lennék, mennyire lehetne sikeres egy-egy termék, ha magyar neveket is kaphatna: vajon mennyien vennének meg egy Puncirózsa, Vad éjszaka, Perverzkék, Szilvacsók vagy Orgazmályva árnyalatot?

A ti választásaitokat mennyire határozza meg, hogy milyen árnyalatnéven fut egy-egy termék? Van olyan elnevezés, amit különösen viccesnek, vonzónak vagy éppen ostobának és feleslegesnek gondoltok?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr801178548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

De jó ez a kép! Coco Rocha, ugye? Nem bírom a csajt, de itt tetszik:-P
Az O.P.I. nevei nekem is nagyon bejönnek! :-) És általában minden vidámabb és fantáziadúsabb név is! És szerintem is van a névnek egy bizonyos hatása! Mint ahogy a márkanévnek is! Ha azt mondom, hogy YSL vagy D&G, mindenki aki egy picit is jártas a divatban, felkapja a fejét:-) de ez csak egy példa volt:-P
A magyarok ezekhez a pajzánabb nevekhez szerintem még túl szemérmesek...én így érzem. De nekem tetszene:-P
Amelyik elnevezések tetszenek: Pussy Deluxe , O.P.I. : Catherine the grape, Keys to My Karma
Jah és ma vettem egy körömlakkot, egyrészt a neve miatt is(mintha csak tudtam volna, h ez ma jól jön majd): Rimmel - Flirty Coral:-D

Bocsi a sok IS miatt:-P
Pont a multkor néztem végig énis egy oriflame katalogust, meg is akadta szemema Visions termékekenél. A fiunevek mellett volt ott még Bonni&Clide,meg egy rakás hires páros-szthiszema duo szemhéjpudereknél talán.

Igazábol ez ugy van, hogy nem a név határozza meg a szint, hanem a szin határozza meg a nevet - valamikor régen olvastam cikket a benefites kozmeitkumokrol is, meg a MACes kozmetikumok névadásárolel - összeülnek, maguk elé veszik a terméket, elszorakoznak vele, és az alapján, hogy mit lehet vele lérni, milyen hangulatot, szinvilágot, hatást lehet vele elérni - ennek megfelelöen probálnak valami termékhü, de játékos nevet kitalálni.
Egyrészt van ami utal a szinre magára is (party cheri vagy hea-vanilli, vagy alapozoknál a beige nude, beige daiphane, rose beige, stb) olyan név meg, ami nem utala szinre csak kizárolag fantázia, föleg azoknál a komzetiumoknál van, ahol egy csoportnál rengeteg termék van, és azok is föleg 'hangulatnevek', igy megjegyezni is könnyeb, és egy sima mezei vásárlonak a név is segit hova helyezni a terméket, azért mégiscsak nehezebb megjegyezni azt, hogy "a 1245ös és a 1324es árnyalat" :)
De pl. az alapozok a MACnél, ami kifejezetten szereti az ilyen fantázianeveket, elég gyakrolatiasan van jelölve.

Na, most már hogy leirtam mindent, felteszem a MACes 'Enough said' pirositom :)
@bagaela: én a stilánál vettem észre, az alapozóknál, korrektoroknál van egyszerű számozás (A, B, C árnyalatok)
@bagaela: ja ennél már csak a Tom and Jerry szemcerka viccesebb az Oriflame-nél!
@Virgogirl: ismét egy nagyon jó írásod! De a szilikonpántosat semmi nem űbereli felül!!!!!:-))))
@bagaela: Szia! :-)
MAC-et kedveled?
Most rengeteg sminkem van, de november-decemberben kérek onnan dolgokat... :-)

/Ma ünnepélyesen betöltöttem a naptáramat augusztus 9-ig! Durva mi? Mondjuk engem nem zavar. :-)/
@Scala: bocs kicsit off, de nekem a szemem vacakol műkönnyet kell használnom és nem tudom sminkelni a szemem és annyira csupasznak érzem így magam. bocs hogy itt nyavíkolok, de ez van...
am mivel töltötted be a naptáradat, ha nem vagyok nagyon indiszkrét??:-)
@Werity: Nem nyavajgás, ezek nagyon fontos dolgok.

Nekem kicsit ekcémás a hétfői smink óta, szóval én sem sminkelek, de igyekszem nem pörögni a dolgon, smink nélkül rohangálok. Amúgy is a nyár és a napközbeni smink, rázós téma. :-)
Most ebédeltem, már elég erőtlennek éreztem magam...

Nagyon erősen szoktad sminkelni a szemed úgy általában? Kontúr vagy a szemhéjat? És most semmit nem lehet?
ja, kérdésem van péntek óta a T. egybegyűltekhez: a make-up primert hova és mikor kell tenni? vettem egyet, de csak a szemhéjra tudom használni, kb. első rétegre gondoltam.
Ha van valami tudnivaló, kérlek osszátok meg.
Köszi.
@Werity: köszönöm, dolgozom a következőn.

@Scala: A MAC-et nehéz nem kedvelni...

következő kommentben a következő válaszok
@Werity: inkább itt nyavajogj, itt mi simán elviseljük (sőt)
@Scala: benne van a nevében :-) krém fölé, alapozó alá, alapozás előtt vagy helyett. A szemhéjra elvileg az eye shadow base vagy ilyesmi való. Milyet vettél, ha lehet érdeklődni?
@Scala: @Virgogirl: köszönöm!
Kontúr is meg szemhéj is. De most nem merem, tegnap ugyan kifestettem, de estére már megint fájt a szemem. szval most csak annyi a smink, hogy a szemöldök alá egy kis fény, szempillaspirál és arcpír.
@Werity: nekem az isomar szemcsepp nagyon bevált hasonló problémára. próbáltam előtte többet is, de ez a favorit
@Werity: Értem, akkor nem csoda, hogy fura ez a váltás, és úgymond meztelennek érzed a szemed! :-D
De most láttam egy westernes Sharon Stone filmet, és végig natúr sminkben nyomta, minimál szemfestéssel, és jó volt! :-)))
@Virgogirl: Köszi az iránymutatást. Newayst vettem (manikűrös fogl. vele, a katalógus kéznél volt. Még nem próbáltam ki.

Viszont tegnap is migrénem volt, durvább mint a múltkori és megint hatott a homeopátiás szer, de most este, és hajnalban is meg kellett innon egy pohár vizet feloldott golyókkal + ma reggel.
Lehet legközelebb kipróbálom a másik szert is, mondta a doki, hogy kísérletezzek ezzel a kettővel, amíg meg nem lesz az arány.
Annyit mindenképpen érzek, hogy nincs roham, vagy az a bizonyos gyötrő fájdalom, és látványosan csökken a kín, elég gyorsan. Férjem mondta, hogy vegyek be Apranaxot, de ellenálltam, és jó döntés volt.

@Scala: mi ez a feloldott golyó módszer? a normál bogyókat lehet vízben feloldani vagy valamilyen speciális, külön erre kitaláltakról van szó?
ha lehetne én is inkább feloldanám, mert nagyon szomjas leszek tőlük.
@mici˙: Nekem a menses fájdalomra és a migrénre szólót azt javasolta, ha van rá lehetőség menses fél l, migrén 3 dl vízben oldam fel, műanyaggal keverni csak (szívószál), elkortyolgatni.
Mert nem a mennyiség, hanem az inger gyakorisága számít.

Nagyon jó így, nekem legalábbis bevált.
Nem tudom a többit lehet-e, mert az alkati szert pl. szopogatnom kell.
@mici˙: szóval ezek a normál golyók.
@Scala: köszi, de ha ennyire kötött, hogy melyiket mennyi vízben,akkor inkább maradok a hagyományos módszernél. nekem az alkati szerre azt mondta,hogy inkább az ajkam és az íny között tartsam míg elolvad és előtte, utána fél órával nincs evés-ivás
@Scala: hú babe van egy új szer, egy orrspray migrénre Sinol a neve. kapszaicint tartalmaz, ami a csípőspaprikában van. Sajna még nem próbáltam, de erősen gondolkodom, hogy megveszem, mert nekem is szinte állandóan fáj a fejem.
@mici˙: am mi az az alkati szer???????
ja és homeos gyogyókat csak orvos írhat fel, v vény nélkül is kaphatók???
@Werity: homeós bogyót vehetsz gyógyszertárban recept nélkül is. régen találtam egy szuper honlapot, ahol magadnak tudtál kikeresni megfelelő szereket, de sajna nem bookmark-oltam. majd még keresgélek és közkinccsé teszem, ha megvan.

az alkati szert csak orvos tudja kiválasztani (elvileg, de szerintem magas fokú önismerettel és homeós jártassággal magad is találhatsz megfelelő szert), testi, pszichés adottságokat, aktuális lelkiállapotot vizsgál és ezekhez méreten javasol szert.
nem emlékszem pontosan miket kérdezett tőlem, de voltak meglepőek is, az tuti. megnézte a térdemet és a kulcscsontomat, emlékszem garbóban voltam, de mondta, hogy szeretné látni :o), a pulzusomat tapintással, megfogta a hajamat és ezekből találta ki mi a nekem való szer. ami hosszú ideig nagyon jól működött, de most újra mennem kell, mert valami megváltozhatott, ami miatt másra lenne most szükségem.

@Werity: itt elég könnyen lehet szert találni (de ha hosszabb távon szeretnéd, akkor mindenképpen doki)
www.abchomeopathy.com/
@mici˙: @Virgogirl: köszi köszi édesek vagytok!!!!!!!!!!!
találtam egy szuper honlapot és már homeos szert is találtam a tünetek alapján/! Nézzétek meg ( akit érdekel)
www.natursziget.com/page.php?show/homeopathia/drugfinder
@Werity: Jó ez a honlap, csináltam egy homeopátia mappát, beletettem. :-)
@Virgogirl: És ezt az angol nyelvűt is, Virgo, köszi. :-)
@Scala: én meg vettem egy alvászavaros , streszellenes homeos gyógyszert, de még nem érzem a hatását.
Scala, mint szakérő, mennyi ideig kell szedni, hogy hasson????
@Werity: ha más válaszát is elfogadod... két-három hét, de minimum tíz nap, és előfordulhat az is, hogy először rosszabbodik az állapotod egy kicsit
@Virgogirl: jajj 10 napot nem bírok ki, és tényleg rosszabbodott.
Hajnali 2-től már fenn kukorékolok...nem tudok aludni
@Werity: Hello, nekem van ami gyorsabban hatott, mint tíz nap.
Kitartás. Az állapotrosszabbodás tényleg előfordulhat. :-)
@Werity: Amúgy a könyvemben azt olvastam, írtam neked a blogomon is, hogy a krónikus problémákra hosszabb idő után hat, de pl. fájdalomra, ha a megfelelő szert szeded kb. fél órán belül.
Pontosan azért kell jól körüljárni a tünetet, mert a jó szer csodákra képes.
@Scala: ok türelmes leszek, bár én mindig mindent azonnal akarok
ja türelem: reggel 8 óta az irodám előtt dolgoznak valami csatorna szerelők, kiásták az árkot és lazán a kocsim mellé hányták a saras földet. Én meg kérdeztem az egyik IQ világbajnoktól, hogy hogy szálljak be. erre ő, hát ő nem tudja. na úgy leb-sztam, h csak úgy zengett. Ennyit a türelmemről...
de lehet, hogy a homeo erősítette fel bennem a streszt:-)
@Werity: Ne tudd meg nálunk is mindenhol felásták az utat, minth aatomtámadás érte volna a várost, negyed órákat gurulok a két perces útszakaszokon. Neeeem bírom már én sem. De egy pasi tök aranyosan beengedett ma, és nagyon jól vezettem (sávváltások, elsőnek indulás), mert megint jól megy a kocsi. Lenyomtam a Volswagen terepjárót mögöttem, nem is akart eltűnni mögülem. :-)))
Keep cool, én ha idejövök ébredek rá, hogy vannak normális emberek az országban. Jártomban-keltemben csak mélymagyar unalom. :-(
@Scala: :-))) én is szoktam "versenyezni", de csak úgy mértékkel, főleg akkor, ha a tisztelt úr vezetési stílusa kissé kulturálatlan, na akkor beszívatom a pasit ( az meg csak néz ki a fejéből, hogy jé szőke nő és tud vezetni)
@Werity: Igen, ezek jó szituk. Nekem segít az automata is a 'kilövésben'. ;-)
@Scala: fújj automata váltó!:-) pedig vagányan vezetni csak igazi váltóval lehet!!!:-DDD
Ha valamelyik terméknek jó a neve, tuti meg tudom jegyezni:D ha valami szám, akkor tuti nem... fontos a jó név, lehet hogy nem azért veszem meg, de újramegvételben már van szerepe.


süti beállítások módosítása