Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Trendszínek őszre

2009.02.16. 09:25 - Virgogirl

Címkék: divat ősz tél érdekesség szín

Igen, igen, felkaphatja a fejét a kedves olvasó, hogy február közepén miért is kell az őszi divatszínekről beszélni - hiszen még a tavasz sem jött el (hivatalosan), a nyár is igen távolinak tűnik. A divatban azonban jóval előrébb gondolkoznak a szakértők és a tervezők - talán az egyszerű földi halandók is követhetnék ebben őket -, és már most megállapították, hogy melyek számítanak majd divatszínnek az őszi-téli szezonban.

Vasszürke (Pantone 18-1306): a kicsit barnás árnyalatú, melegebb szürke az "új fekete", praktikus, megbízható és kombinálható - akár drámaibb színekkel. Mivel elég semleges, a segítségével nagyon jól kifejezehető az egyéniség, hiszen elég erősebb árnyalatokkal és hangsúlyosabb kiegészítőkkel viselni. Nagyjából ez az árnyalat.

Lila szív (Pantone 18-3520): az elmúlt szezonokban is divatos volt a lila, most azonban még elterjedtebbé válhat, hiszen az emberek megbarátkoztak vele, bátrabban, szívesebben viselik. Ez a változat vidám és friss, nagyszerűen egészíti ki a natúr, visszafogott árnyalatokat; az pedig, aki még mindig tart egy kicsit a lilától, kipróbálhatja azt kiegészítőkben, sálakban, ékszerekben (a tervezők is előszeretettel alkalmazták ezt a módszert). Nagyjából ez az árnyalat.

Majolikakék (habánkék - Pantone 19-4125): szintén egy megbízható, praktikus szín, melyre akár egy egész ruhatárat fel lehet építeni. Egyáltalán nem unalmas, mert egy kicsit "extrább", mint a többi kék, érdekes alárnyalatai vannak és jóval összetettebb, éppen ezért nagyon jól variálható. Nagyjából ez az árnyalat.

Amerikai szépség (Pantone 19-1759): egy igazi "amerikai szín", valódi piros, melyben egyszerre vannak jelen hideg és meleg árnyalatok, ráadásul tökéletesen egyensúlyban - éppen ezért mindenkinek megfelel és könnyű használni. Nagyjából ez az árnyalat.

Mézsárga (Pantone 16-1143): a sárga egyértelműen divatszín, és az őszi trendben való megjelenése is azt mutatja, hogy egyre elfogadottabbá és kedveltebbé válik az emberek életében. Visszafogott, de kettős természetű árnyalat, mely egyszerre lehet egy klasszikus összeállítás része, de nagyon egyedi és újszerű is. Nagyjából ez az árnyalat.

Gyönyörrózsa (Pantone 17-1929): élénk, és meglepő szín őszre, de éppen ebben rejlik a varázsa. Nagyon nőies és játékos, de meleg, hívogató szín. Nagyon könnyen kombinálható a többi őszi trendszínnel, éppen ezért bármilyen hangulatú öltözék részeként megjelenhet. Nagyjából ez az árnyalat.

Égetett sziéna (Pantone 17-1544): őszi válasz a narancssárgára; gazdag, megbízható, klasszikus, kombinálható, ráadásul a luxus érzetét hordozza. Ha valaki nem semleges színekkel variálja, hanem egy másik, élénkebb árnyalattal, könnyen meglepő, feltűnő variációkat  alkothat meg magának a segítségével. Nagyjából ez az árnyalat.

Meleg olíva (Pantone 15-0646): összetett szín, mely sokkal egzotikusabb és különlegesebb, mint a megszokott zöld árnyalatok. Nem annyira a frissességet hordozza magában, mint inkább a nyugodt optimizmust. A zöld pedig, ezzel az árnyalattal, tovább menetel felfelé - köszönhetően annak is, hogy ezt a színt kötik a leginkább a környezettudatossághoz, mely jelszót sok tervező hangoztat mostanában. Nagyjából ez az árnyalat.

Nomád (Pantone 16-1212): szintén semleges, jól kombinálható és megbízható szín, melyre egy egész ruhatár alapozható, hiszen nagyszerű "alap" lehet a többi szín mellé. Különösen az élénkebb, vidámabb árnyalatok mellé illik, tökéletesen kiegészítve azt - pontosan annyira hangsúlyoz, amennyire kell. Nagyjából ez az árnyalat.

Creme Brulée (Pantone 13-1006): nagyszerű természetes, semleges szín, mely minden más trendárnyalattal működik - sőt, még azokkal is, amelyek éppen most nem divatosak. A fehér egy extrább, melegebb, barátságosabb variációja, melyet bátrabban viselhetünk. Nagyjából ez az árnyalat.

Nekem a Nomád, az Amerikai szépség és a Vasszürke a kedvenceim, és bár nem szeretem a kéket, egy szép majolikakék kabát (táska, cipő...) biztosan elférne a szekrényemben. Örülök annak, hogy melegebb, nem annyira élénk és harsány árnyalatok lesznek divatosak - sok külföldi szakértő a gazdasági válsággal magyarázza ezt a visszafogottságot. Ha ajánlani kellene, hogy milyen színeket érdemes akkor megvenni, ha valaki hosszú távú befektetéseket akar, akkor a Vasszürkét, a Meleg olívát, a Mézsárgát, a Creme Brulée-t és a Majolikakéket mondanám - szerintem a lila nemsokára lecseng, és a helyét a kék illetve a zöld veszi át (persze, ez csak az én véleményem).

Forrás: WWD.com, Pantone.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr81945936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megszavazom az amerikai szépséget, a mézsárgát, a gyönyörrózsát és az égetett sziénát. :)
Egy nomád puha szövetkabátért most azt hiszem ölni tudnék! :-)
Micsoda elnevezések, köszönöm ezt a postot! Gyönyörrózsa. ;-)
@Scala: sajnos, nem én találtam ki őket :-)
Szia Virgo! :-)

Nem voltam netközelben a hétvégén, most meg csak kapkodom a fejem, milyen aktív voltál.

Ez a cikk nekem is nagyon hasznos tud lenni, bár nem a ruhák tekintetében... ;-). Meg fogom jegyezni!
Szia Lizi, de rég láttalak, már azt hittem, el is felejtettél...
@Lisanne: Hello Lizi! :-)

Én az elnevezések miatt is lementem ezt a postot!
Számtalan okból hálásak lehetünk Virgo, csak kettő:
- lesz idő bevásárolni a trendszínekből. alaposan, körültekintően, hosszú hónapokon át
- bővül a színszókincsem, ami férfiak között (főként ők vesznek körül) elkopik, nekik ugyanis csak öt szín létezik :-D

@Scala: öt? három. Fekete, fehér, más.

Egyébként én imádom az ilyen színneveket, annyira kifinomultak, költőiek, leíróak.
Rajongóknak egy oldal: www.szintan.hu/nev1.htm (meg persze az összes többi)
@Virgogirl: jaj Virgo, dehogy felejtettelek, csak szusszannom kellett, eléggé megviselt a vizsgaidőszak, mind fizikailag mind lelkileg. :-(

Egyébként a most a második félévben többek között a színtan lesz az új tantárgyam. ;-) Ha érdekel, majd beszámolok a tanultakról.
@Virgogirl: Tényleg, lehet, hogy nem is öt. :-DDD
És igen, szerintem is olyan kellemetes, lírai, álmodoznivalóak ezek a szavak.

Lizi, ha majd újra formában vagy, egyeztessük a talit! ;-)
A vizsgaidőszakok engem is mindig kikészítettek. Teljesen megértelek. Teljesen.


süti beállítások módosítása