Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Heti kérdés: ki volt a legnagyobb hatással a stílusodra?

2009.01.26. 13:51 - Virgogirl

Címkék: stílus szavazás divat heti kérdés

A hétvégén "családoztunk", és - az életemben hamarosan bekövetkező változások következményeként - a szokásonál is többet beszélgettem anyuval és a mostohaanyámmal is (na ja, akinek kettő van...). És bár nem tértünk ki külön erre a témára, volt róla szó, és arra jöttem rá, hogy egyikőjük sem hatott rám túl erőteljesen, ami az öltözködést, a megjelenést és a stílust illeti. Természetesen, sokat tanultam tőlük, de azok elsősorban praktikus dolgok és illemszabályok, minden mást saját magam kísérleteztem ki - sőt, kifejezettem messzire kerültem tőlük.

Kicsit kakukktojásnak érzem magam a családban, mert - a többiekhez képest - nem követem annyira vakon a divatot, nem vagyok megőrülve a cipőkért (a táskák sokkal közelebb állnak a szívemhez), fontosnak tartom, hogy amit veszek, olcsó, de jó minőségű legyen, és nagyobb jelentőséget tulajdonítok a szépségápolásnak (szerintem több kencém, sminkszerem, krémem van, mint a nőrokonaimnak együttvéve). Persze, van amiben hasonlítok, pl. anyura: mindketten utálunk vásárolni (pontosabban, őt egyáltalán nem érdekli, én csak simán utálok), és előnyben részesítjük a kényelmes, de egyedi darabokat. De anyun talán egy vagy két alkalommal láttam farmert, a mostohaanyámról viszont nem tudom elképzelni, hogy turkálóban vásároljon.

Ezek pedig elgondolkodtattak. Vajon ki lehetett rám a legnagyobb hatással, ami az öltözködést illeti? Vagy nem is volt senki, hanem csak "csipegettem" az információk közül, és kialakítottam egy teljesen újat? Esetleg a rengeteg könyv, újság, magazin, és az azokban szereplő hírességek, divattervezők "ihlettek" meg? Talán az utóbbi a legigazabb.

Már egészen kicsi lányként is szerettem forgatni a divatlapokat (Ez a divat évkönyv, 1984...), és nagyobbacskaként a zsebpénzemet Burdára (ez, ciki-nem ciki, hatalmas hatással volt rám), majd később külföldi lapokra költöttem. Sőt, antikváriumból, illetve meg nem határozható forrásból ősrégi ('50-es, '60-as évekből) származó szabásminta katalógusokat szereztem, sokat utazó apukámtól pedig német Quelle és Otto katalógusokat kértem. Ezeket rengeteget forgattam, bejelöltem benne, ami a legjobban tetszett, sőt, egy külön jegyzetfüzetbe össze is írtam, milyen összeállításokat tudok elképzelni (egy másik kedvenc játékom volt, hogy egy adott összegkeretből próbáltam összeválogatni alapruhatárat képzeletbeli alteregómnak). És persze faltam a híres emberek öltözködéséről, divattervezők munkájáról, meg a divattörténetről szóló könyveket (kedvencemet már emlegettem itt, az 1920-as években írta egy grófnő...).

A legnagyobb hatással talán Diana hercegnő és Coco Chanel voltak rám, ők azok, akiket biztosan meg tudok nevezni - ha nem is próbáltam meg hasonlítani rájuk, az, ahogyan a ruhákhoz, a stílushoz, az öltözködéshez viszonyultak, az meghatározta azt, amit gondolok.

Valljatok, kedves olvasók: nektek kik a nagy ihletők?  

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr57903378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Audrey Hepburn, Romy Schneider, Jackie Kennedy, Catherine Deneuve; ki más?

+ Egy kicsit a nagyim is... ;-)
Jó a poszt!
@Scala: Hepburn nekem is, különösen, ahogy a Funny face-ban öltöztetik...
nem tudok szavazni!
magam alakítom a stílusomat, de állítólag hasonlít anyám fiatalkori öltözködésére. de mivel arra én nem emlékszem, így őt nem "másolhatom".
Hírességet ki is zártam... :D
néhány kifutón látok olyat, amit egy az egybe átemelnék saját ruhatáramba, meg Emmanuelle Alt remekül öltözködik, de azt sem mondanám, hogy ezt követném.
szóval nincs olyan kategória, amibe beleférnék :D
szóval a lényeg, hogy tettlegességig nem ihlet meg senki. nálam az öltözködés máshogy megy.
(kinyitom a szekrényt, kidől egy csomó ruha... aztán válogatok, próbálgatok, le-fel veszek darabokat, aztán valahogy összeáll a kép. közben nem gondolok senkire, csak arra, hogy melyik szín és anyag menne a másikhoz.)
rólam ennyit. valljanak tovább a többiek ;)
@gallianori: nem az a lényeg szerintem (én úgy szavaztam), hogy kire hasonlítasz, hanem talán valami olyasmi, hogy ki volt rád a legnagyobb hatással, kire szerettél volna vagy szeretnél a legjobban hasonlítani, kinek a ruhatárát irigyled, kinek a hozzáállása ihletett meg a leginkább

Én se vagyok egy kiköpött Diana, sőt... :-D
Nekem azt hiszem folyamatosan változott a stílusom. Főleg a környezetem tud rám hatni, barátnők, ismerősök.

Ha valami konkrét eszembe jut, még írok. :-)
Noorival ellentétben viszont nem gondolkozok túl sokat a szekrény előtt, ez van. Én még egy szempillaspirált sem hordok a táskámban. :-)
@Lisanne: mert neked mindenféle bonbonok, meg olajbogyók foglalják el a helyet ;-)

Egyébként a női táska egy másik izgalmas téma... köszi, hogy eszembe jutattad :-)
@Virgogirl: Már volt a táskáról... :-)
Olajbogyó?! :-D
A bonbonról nem is beszélve... Két bestia!
@Virgogirl: már bocsi, de azok a hűtőben vannak, nem a szekrényben. :-p

A táskáról pedig már valóban volt, hozzá is szóltam (első kommentjeim egyike), de nem nagyon foglalkoztatok velem akkoriban, na sebaj...
@Virgogirl: akkor nem teljesen értettem, bocsi.
ha kinek a ruhatárát irigylem, Emmanuelle Alt, egyértelműen. hatással van még akkor Kurt Cobain.
tervezők közül négyen: Isabel Marant, Alexander Wang, Decarnin (Balmain), Theyskens.

nyomtam akkor egy szakmabeli gombot.
egy kommentben 3 akkor, égek... :D
tinédzserként mindenképpen a zenei ízlésem határozta meg az öltözködésemet... azóta pedig kialakítottam egy sajátos stílust, ami természetesen folyamatosan változik, de nem tudnék olyan személyt megnevezni, aki olyan mértékben hatott volna rám, hogy az említésre méltó legyen...

azt el lehet árulni, hogy mi az a hamarosan bekövetkező nagy változás az életedben? :-)
@The Strange: febr. 1-től (tehát már csak nééééééégy nap) nem dolgozom, legalább másfél-két hónapig, de lehet, hogy tovább.
Nektek megjelenik a szavazás? Csak én nem látom?
@Virgogirl: nálam látszik :-)

de ugye nem valami betegség miatt, hanem csak úgy, pihenésként vagy... valami jobb lehetőség... :-) mert akkor nagyon irigykedek ám :-)
charlotte roche az örök példaképem, mindenben. dehát őt nem nagyon szokták ismerni
@betonpanda: ő az? en.wikipedia.org/wiki/Charlotte_Roche

@The Strange: a cég úgy döntött, hogy nem tart igényt tovább a szolgálataimra, úgyhogy félig-meddig kényszerpihi, de egyébként is ez lett volna, csak megtették helyettem a döntő lépést
igen, de ez kb semmit nem mond el róla, ami miatt én imádtam :)
jelenség volt a viva zwei-n úgy 2000 körül, őrült ruhák, meghatározhatatlan stílus, őrült kísérleti tv-műsorok
és az a bátorság és pimaszság, amivel mindenhez hozzáállt.
@betonpanda: vágom ki ez a csaj, mármint, hogy a viva zwei-n milyen volt! Csíptem! :)
jó kis poszt ez!érdekes!
nekem egészen 16 éves koromig (amíg pasizni nem kezdtem) apum(!!!!)fiatalkori stílusa volt nagyon meghatározó,az ő régi cuccaiban jártam mindenhova,a legénykori vászon trapéznacijában jártam suli ünnepségekre(aztán kihíztam..)azután függetlenül öltözködtem,inkább a suliban voltunk egymásra hatással-mindenki hatott mindenkire...aztán irány Pest,anyummal elkezdtünk turikba járni,de még máig nem öltözünk hasonlóan :) de a régi ruháit most hordanám szívesen,de sajnos méretre voltak varratva(én meg 10cm-el nagyobbra nőttem)

híres emberek annyira nem voltak rám befolyással(na jó,talán a spice girls:)-komolyan)
amióta meg sex&new york beindult azóta carrie világa a ruhák terén ami elvarázsol.
Kislányként én is imádtam az Otto, Quelle katalógusokat, a szép, színes újságokat. Butikosnéniset szoktunk játszani, kiszámoltuk az álom ruhatárunkat, stb :-D Azok a régi szép idők:-D Most is szeretem a divatlapokat, imádom a ruhákat, sminkeket. De nem tudok konkrét személyeket mondani, akik hatnának rám. Igazából nincs is konkrét stílusom, a hangulatom határozza meg leginkább az öltözködésemet :-)
ó, hát a családomból sztem senki :) anyukámnak nincs rossz ízlése, de számomra egyszerűen öltözik, nem visz bele fantáziát, saját, v. ellesett ötleteket, csak úgy felöltözik. :P
engem elég kis koromtól kezdve érdekelt a divat, lehet,h. ez a nagymamám révén kezdődött, 8-9 évesen lelkesen nézegettem, és olvasgattam a Beau Monde magazinjait =DD máig emlékszem egy 400ezer Ft-os Dior szoknyára,h. hogy rácsodálkoztam az árára, és minden bnőmnek ezt meséltem, akiknek fogalmuk sem volt,h. miről van szó :D meg már így 9-10 évesen eljártam vásárolgatni, ha nem is ruhákat, mindig szerettem a divatlapokat =)
egyébként hat rám 1-2 híresség, de csak úgy tetszik, ahogy felöltöznek, nem mondanám,h. lemásolom. pl. Kate Moss, v. Peaches Geldof, de a modellek utcai ruházatát is bírom. meg természetesen a divatbemutatók mind tudnak hatni az emberre :)
és persze én is szoktam csak úgy furcsa kombinációkat összehozni a tükör előtt, szórakozásként, aztán annak a levonata is lehet az utcai ruházat =)
Lehet, hogy ciki, de Vic Beckham engem inspiral. Imadok noiesen oltozkodni, a tusarkukat, a taskakat... Nekem o a favorit, persze szelektalva, mert azert sokszor tullo a celon.
Otto és Quelle, na igen. Én kivágtam a nekem legjobban tetsző ruhákat, és külön füzetbe ragasztgattam. :)

Én egyébként Jennifer Aniston öltözködését követem a legszívesebben figyelemmel, és rá szeretnék sokszor hasonlítani. (Valamint Kate Hudson és Angelina Jolie, akik még példaképek)
@asztrid: Ne szégyelld! Nagyon ott van Victoria, a luxusból is legtöbbször az ízléseset veszi fel, és nincs rossz ízlése sem.
Kivéve, amikor túllő, de azt írtad is. :-)
Én is szeretem a letisztult elegáns stílusát, ami mégsem öreges vagy koridegen. Nekem sokszor nem sikerül modernnek lennem, és Vicre lehet számítani ötletek szempontjából. :-)
Virgo, biztos hallottál már róla, de ha nem, szólok, hogy Diana-kíállítás lesz jan.31-től május 3-ig, a nyóckerben, a Múzeum u.17-ben, a Károlyi-Csekonics rezidencián, több, mint 150 személyes tárgya, ruhák, filmfelvételek, és sok más emléktárgy...
rám leginkább kereszttesóm volt nagy hatással(7 évvel idősebb nálam),de nem feltétlen öltözködök úgy ahogyan ő.emelett ha hírességekről van szó akkor Audrey Hepburn,Kat von D,Rachel Weisz és Kate Moss stílusát kedvelem,ebben az az érdekes h mind a négy eléggé eltérő.talán az 5(kereszttesóm is beleértve) vegyítve az én stílusom (:
mondjuk még aránylag fiatal vagyok (16 éves) úgyhogy gondolom ez még fejlődni/változni fog (:


süti beállítások módosítása