Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Közel 150 ezer dollárt költöttek Sarah Palin (és családja) ruháira

2008.10.24. 09:40 - Virgogirl

Címkék: divat érdekesség elmélkedés híresség

Most, hogy a finishez ért az amerikaik elnökválasztási kampánya, egyre többet foglalkoznak azokkal a személyiségekkel, akik esetleg kiköthetnek a Fehér Házban. A legutóbbi - és az én blogom szempontjából is érdekes - "botrány", hogy kiderült: Sarah Palin alaszkai kormányzó, a republikánusok alelnökjelöltjének és népes családjának ruházkodására közel 150 000 dollárt költöttek, csak szeptemberben (ez kb 30 millió forint) - a republikánusok kampányának költségvetéséből. A kérdés egyrészt az, hogy megengedhető-e a személyes kiadások finanszírozása a "nagy közösből", illetve, mennyire tesz jót, vagy éppen rosszat, ha egy politikusról kiderül, hogy ennyire drága holmikat hord... ráadásul a gazdasági válság idején, és ráadásul úgy, hogy közben folyamatosan azt a képet igyekszik sugározni magáról, hogy ő csak egy a többi "dolgozó amerikai anya" közül.

Van még néhány dolog, amit Palin kritikusai felhánytorgattak: azon kívül, hogy a politikusnő ruhatárát olyan neves áruházak kínálatából állították össze, mint a  Saks vagy a Neiman Marcus, nemcsak őt magát, hanem a férjét és a gyerekeit is felöltöztették - sőt, még másokat is, hiszen a bevásárlásokat nem ő intézte, hanem a megbízottjai, akik, mint a számlákból kiderült, egy-két olyan ruhadarabot is "hozzácsaptak" a listához, ami biztosan nem lehet a Palin családé (a New York Times szerint kétéves kisgyereknek való ruhákat is vásároltak Palin számlájára, annak ellenére, hogy a kormányzó legfiatalabb gyereke alig hat hónapos...) A kritikusok azt is kiemelték, hogy Palin jóval több külföldi, európai tervező ruháját viseli, mint amerikai designerekét - ezt sem tartják tökéletesen elfogadhatónak.

A republikánusok egy hivatalos közleményben azt írták, hogy a ruhákat a kampány végeztével jótékonysági célokra ajánlják fel, illetve, ha Sarah Palin úgy dönt, hogy megtartja azokat, akkor rendesen be fogja fizetni az adót a ruhák után.

 
 Ezzel szemben a másik oldal egyik legfontosabb női szereplője, Michelle Obama, a demokraták elnökjelöltjének felesége a divatkritikusok egyik kedvence; bár azt sehol nem láttam, hogy csinosabbnak, vonzóbbnak vagy stílusosabbnak tartanák, mint Palint (aki szerintem kifejezetten csinos és vonzó nő...), de azt nagyra értékelik, hogy olcsóbb és elérhetőbb ruhákat visel, néhány holmiját olyan "egyszerű" boltokból szerzi be, mint pl. a H&M vagy a White House, Black Market, és amerikai tervezőket (még ismeretleneket is...) támogat azzal, hogy a nyilvános eseményeken az ő ruháikat viseli. 


Ui: mindenkit szeretnék arra kérni, hogy a kommentjei szigorúan politikamentesek legyenek... ez ugyanis a divatról (illetve annak szükségességéről egy ilyen helyzetben) szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr48729428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hmmmmm, most mit mondjak...
Talán annyit, hogy ezért tart itt a világ? Náluk nagy tételbe nyomatja még egy reflektorban lévő személyiség is ezt, nálunk csak kicsibe... Várhatóan, ahogy elnézem így is úgy is szemetszúr. Mindketten csinosak, de azért Palinon jobban levágni a luxust.
engem ez a nő zavar. van benne egy nagy adag ellenszenvesség.
Nóri

Nekem se szimpi, de elismerem csinos. Mennyi idős?
Nem bírom Palint, kezdetek óta. És noorihoz csatlakozom, a feje (és az egész) ellenszenves. Emlékeztet egy évfolyamtársnőmre, meg a volt amerikai nagykövetre (asszem Nancy ...). Abbahagyom, mert olvastam az utóiratot. Bocsi-bocsi.

Nem lep meg , ami kiderült...
Az első képen - pénz ide vagy oda - borzalmas az összeállítása! :-(
... főként az a csizma...
Nekem Obamané nagyon szimpatikus. Még anno, hú volt az már vagy másfél éve, amikor épp készültem a német nyelvvizsgámra, megvettem a Stern-t és abban volt egy hosszú cikk Obamáról és a családjáról.
Annyira megmaradt bennem egy kép, ami a házuk lépcsője előtt készült, egy rendezett, békés és csinos család képe lebegett előttem.
Lényeg, hogy már akkor is szimpi volt a felesége.

Egyébként Virgo, ilyesmire gondoltam én... nagyon jó a cikk, összeszedett, informatív és lényegretörő. Tudom, hogy ez nem egy kritikus véleménye, de azért remélem örülsz neki. ;-)
A főcímhez hozzászólva pedig, egy közéleti személyiségnek igenis fel kell tudnia öltöznie. Ez pénzbe kerül, persze azért oda lehet arra figyelni, hogy ezt hogyan tálalják a média felé.

Nem biztos, hogy a fent említett hölgy (én most látom először egyébként, bocsi a tudatlanságomért...) megfelelő stílussal rendelkezett és nem volt megfelelő a ruhatára a publikum előtti megjelenéshez. Talán a mértékkel volt baj.
Az hogy más is került (ill. más kosarába is került) ez meg az, lássuk be nem tipikusan amerikai tulajdonság. :-)
Én szívesen látnék még képet Obamanéról! Mert nem követem a dolgot, egyet láttamkb. ezen kívül. ;-)
Lizi. utóbbiddal egyetértek, és ne tudjátok meg, milyen sztorikat hallani magyar szappanopera, pardon sorozatok költségvetéséről, ruhabeszerzésekről.
De tény, nekik különösen oda kellett volna figyelniük, egy elnökválasztási kampány az, ahol MINDEN kiderül!

Maga a gyakorlat pedig kampányon kívül is dívik szerintem.

Azért is ciki a dolog, mert USAban az emberek sokat adakoznak, pl. ilyen pártcélokra is. Azaz talán jobban sajátjuknak érzik azt a pénzt, mint ahogyan nálunk van, a közvetettség levesz ebből az érzésből.
Szóval ilyen helyzetben kellemetlenebb lehet visszahallani, hogy egy ismeretlen, esetleg nem is annyira szimpatikus nő ruhatárát alakították ki az adományomból... :-(
Szerintem nem az a baj, hogy öltöztetik, az egyszerűen hozzátartozik egy nyilvános szereplő életéhez.
Ami engem zavar, az, hogy nagyon sok pénzt költöttek (ráadásul ez szerintem nem tartozik annyira szorosan a kampányhoz), olcsóbban is meg lehetett volna tenni, plusz nem biztos, hogy kampánypénzekből kellett volna a család ruházkodását is megoldani - tudom, hogy ők is ott vannak elég sok eseményen, de pl. bébiruhákat tényleg olcsóbban is lehetett volna szerezni,
Az meg, hogy nem amerikai tervezők ruháit viseli, csak hab a tortán - szerintem az, hogy a "hazai divatot" támogatja azzal, hogy azoknak a ruhájába bújik, elég erőteljes állásfoglalás.
A harmadik meg, hogy az a kép, amit ő mutatni kíván magáról, eléggé "üti" az ilyen bevásárlótúrákat (és viszont).
30 millió tényleg túlzás. ráadásul az első képen valami förtelmes cipője van.
csizmát meg szerintem nem illik kosztümhöz húzni, ha az ember több ezres tömeg előtt tart beszédet...
Gallianorihoz csatlakozom! :-)
Egy hónap alatt 30 millió?! Azért nem semmi...
Virgoval értek egyet...Nekem is az szúrja a legjobban a szemem, hogy ennyi pénzt költött családi ruházkodásra a kampánypénzekből!
Eszembe jutott: Nancy Goodman Brinker: rá emlékeztet Palin, pedig tudom, hogy nem igazán hasonlítanak... :-)
én sem bírom Palint, ellenszenves ő maga úgy alapból, és az is, amit képvisel.
nem azt mondom,h. rossz a stílusa, de tényleg kínos ez az ügy.
most olvastam, hogy a 7 éves lánya meg hamis Vuitton táskával járkál.... khm.
Komolyan Nóri? :)))))))) Nem fért bele a 30 millába?! LOL :D
Zsani :-DDDD
Eleve: miért kell egy hétéves gyerek kezébe lüivutton? hamis vagy eredeti, ebben az esetben sztem tök mindegy...
nem tudom, de tele van ellentmondásokkal a Palin-család.
Szerintem sem kellene LV egy 16 év alatti hölgynek. Még ha multi-milliomos is a szülő. Neee. És kész.
Tipius megélhetési politikusi viselkedés.
Érzik, hogy már nem sokáig lesznek a mézesbödön közelében, ezért már meggondolatlanul és gátlástalanul költekeznek.
nem tehetek róla,de ki nem állhatom ez a nőt,nem bírok elfogult maradni.szép az arca meg lehet jó tarja magát és szépen fel tud öltözni,de szerintem egy futó bolond.ezt ez a hihetetlen költekezés is mutatja,aminek jó része a pár támogatóinak a pénze és nem a sajátja.
nem ezen fog múlni a választás.
Obamané pedig eszméletlenül szimpatikus,főleg ezzel az információval,hogy odafigyel azért a ruhái árára is,nem csak az ész nélküli költekezés...
mici, theba, szerintem jól látjátok! ;-)
Na, valamit azért elfelejtünk: Pallin azelött alaszkai kormányzó volt. Hogy lehetne szegénynek sok csinos, kevésbé bélelt ruhadarabja? :D :D
Najo, viccet félretéve: az egy dolog, hogy irdatlan pénz elköltöttek ruhára neki, a nagyobb baj tényleg az, hogy nem 'hagyományosan' amerikai márkákra - a republikánusok ugyanis eléggé hazafiak, ugyhogy az ö szemükben meg pláne aggályos lehet.
Nem az a fajta 'megélhetési politizálás' folyik amerikában mint itt, ebben tévedtek, viszont a lobbi és a kampánystratégiák sokkal eröteljesebben hatnak a politikára : ilyen szempontbol meg nagy-nagy baklövést követtek el a republikánusok.
Gondolom még a vállság elötti idökböl származnak ezek az infok, amikor még jol állt Mccaine szénája, és meg meg mertek tenni ilyet.
De már nem áll jól a szénája, meg amúgy is ekkora bakit?!
Elég amatőrnek hangzik... :-(


süti beállítások módosítása