Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Parfümpéntek: Guerlain Insolence és My Insolence

2008.06.13. 08:54 - Virgogirl

Címkék: teszt tipp videó luxus termék ajánlat parfüm kipróbálva parfümpéntek

Egy év különbséggel jött ki a Guerlain két illata, az Insolence és a My Insolence - véleményem szerint ebben az esetben úgy jártak, mint sok filmmel: a folytatást már nem kellett volna megcsinálni. Az Insolence meleg és kellemes édességéhez képest a My Insolence primitívnek tűnt nekem...

A 2006-os Insolence specialitása a "spirális technika"; azaz az illat nem piramisként épül fel, hanem egy lefelé irányuló spirálként, így, ahogy párolog a parfüm, a fej- illetve a szívillat aromái később is érződnek, nem tűnnek el teljesen (remélem, érthető). A főbb jegyek a málna, a bergamott, a citrom és a bogyós gyümölcsök, a szívillatban a narancsvirág, az ibolya és a rózsa, az alapillatban pedig az írisz, a szantál, a tonkabab és a pézsma.

A parfümöt a megalkotója, Maurice Roucel olyan nőnek szánta, aki "gondtalan" és "ironikus elegancia" jellemző rá - ez utóbbi biztosan én vagyok (legalábbis nagyon tetszik a meghatározás, szívesen használnám magamra), úgyhogy örömmel dugtam oda pisze, ám nem plasztikázott orromat az üveghez.

Nos, az illat elsőre nagyon édes, gyümölcsös és egy icipicit fűszeres, elképesztően meleg és simogató hatást kelt - valami, amibe szívesen burkolózik be az ember (de nem télen, mert ahhoz még fűszeresebb illat kellene), vagy szívesen merül el - olyasmi, mint egy érzéki fürdővíz. Utána már csak az édesség marad, nagyon kellemes, erős, de nem gejl (így írják vajon) illat, amit jó szagolgatni, de nehéz viselni, ugyanis tényleg mindent beterít maga körül, de egyáltalán nem tolakodóan. Úgyhogy aki nem szereti, ha méterekről érezni lehet egy parfümöt, az inkább kerülje el. Az illat alapja pedig egy púderes, kicsit a vaníliára emlékeztető kompozíció: erős, édes, de egyáltalán nem kellemetlen. Fejfájósoknak, érzékeny orrúaknak egyáltalán nem ajánlom, mert bármilyen finom is legyen, nagyon erős.

A My Insolence a fentiekhez képest sokkal frissebb, és szerintem primitívebb illat - ezt nem arra értem, hogy mennyi munka van mögötte, vagy mennyi összetevőből áll, csak valahogy leegyszerűsítettnek éreztem. A fő jegyei a málna, a mandulavirág, a jázmin, a tonkabab, a pacsuli és a vanília. Ennek ellenére egyáltan nem édes (elsőre - később az lesz), inkább friss, fűszeres illat, amelyben valahogy nem érzem kiegyensúlyozottnak az összetevőket. A parfümőr szerint ez az illat a "spontán, elbűvölő és nőies" hölgyeknek készült, én viszont inkább azoknak ajánlanám, akik nem szeretik túlbonyolítani az életet.

 

A reklámkapányhoz az Insolence arcának Hilary Swank kétszeres Oscar-díjas színésznőt választották (a reklám zenéjét a Muse együttes szolgáltatja). Nos, szerintem sem a színésznő, sem a reklám nem adja vissza az Insolence érzést - a My Insolece-hez sokkal jobban illenének.

Ha ajánlanom kellene, akkor az Insolence mindenképpen egy idősebb (30 körüli), kifinomultabb, de javíthatatlanul romantikus nő illata, akit nem zavar (és zavarba is csak a móka kedvéért jön), ha kinyitják előtte az ajtót, vagy rózsacsokrot küldenek neki a munkahelyére - és az sem zavarja, ha "le lehet követni" az illatnyomok alapján, hogy éppen merre járt. A My Insolence sokkal fiatalosabb és szemtelenebb illat, olyan nőknek, akik csak a lelkük mélyén romantikusak, de inkább keménynek akarják mutatni magukat.

Ja, azt kifelejtettem, hogy mindkét illat elképesztően tartós. 24 óra és számtalan kézmosás után még mindig éreztem a csuklómon a parfümöt. A csomagolása pedig gyönyörű.

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr94522425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érdekes, hogy ez a post elkerülte valahogyan a figyelmem!

Gratula, senki nem ír jobban parfümökről. Tényleg. Nálam abszolút favorit, megelevenednek az illatok, itt lengenek körülöttem, ezeket nem is tesztelem, ha a postod alapján megállapítottam, hogy nem nekem találták ki.

De most megyek mert még nem olvastam végig! lehet ez a Guerlain beválna... :-)

És a pisze orr link miatt külön pussz! ;-)
A gejlt jól írtad, mert fonetikus, írják még geil-nek is, úgy németes...
Ez pont olyan, mint a menedzser és a manager pl.
Juj, én fejfájós vagyok...
My insolance-t azért megnézem magamnak...
Féle, soha nem fogok túllépni a jelenlegi illataimon:
- Dior -- J'Adore
- Bulgari -- Té Bianco
- Givenchy -- Amarige, de ezt mostanában erősnek érzem...
- és van egy arab illatom, nagyon fincsi Londonból, eredeti, nem gagyi, de a nevét nem tudom... gyümölcsös. Ki kéne azt is elemezned, szívesen kölcsönadom! :-)
jav. insolence, Félek
Ha fejfájós vagy, akkor a My Insolence semmiképpen.
Rendben, hagyom. Úgysem bírom Swanket! :-D


süti beállítások módosítása