Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Szépséges karácsonyi ajándékok

2007.12.05. 10:07 - Virgogirl

Címkék: tipp lista ünnep szépség termék ajánlat

Nem hagyhatok ki egy ilyen témát, bármennyire is szerettem volna elkerülni... Viszont saját magamról tudom, hogy mennyire nehéz ajándékot venni a szeretteimnek - leginkább azért, mert mindenük megvan.

A szépségápolás és a divat ugyanakkor, különösen, ha jól választunk, akkor nagyon klassz meglepetés-lehetőségeket rejt. Egyszerre lehet különleges és használható dolgokat vadászni, luxuscikkekből és elég kedvező árú cuccokból válogatni. De (és ettől óvva intek mindenkit... tapasztalatból mondom), ne essünk bele abba a hibába, hogy berontunk az elős, elénk kerülő üzletbe, és gondolkodás-tervezés nélkül megveszünk bármit, csak hogy kerülhessen valami a fa alá.

Mi az, amit ne vegyünk?

Amikor ezen a bejegyzésen gondolkoztam, próbáltam felidézni, melyek azok az ajándékok, amelyek (sajnos) nem arattak túl nagy sikert.
Tehát: ne vegyünk parfümöt, csak ha nagyon-nagyon jól ismerjük az illetőt, és akkor is alaposan szánjuk rá az időt a válogatásra. A parfüm ugyanis elég személyes dolog, és az, hogy melyik illat tetszik valakinek, sok mindentől függ, pl. a pillanatnyi hangulattól vagy az egészségi állapottól is, ráadásul mindenki bőrén más-más illatot generálnak az egyes parfümök, így még akkor sem biztos, hogy tetszik majd az illetőnek, ha mi úgy érezzük, megtaláltuk a tökéleteset.

Mellőzném a ránctalanító és fogyasztó/cellulit krémeket is. Senki nem szereti, ha a hibáira emlékeztetik, főleg nem karácsonykor... Nem valószínű, hogy bármilyen arcápoló készítményt vásárolnék, bárkinek, egyszerűen azért, mert nagyon kevés esélye van annak, hogy eltaláljuk, milyen bőrtípusa van az illetőnek, vagy mire allergiás, esetleg mely készítményre reagált rosszul korábban.

Amit nagyon nem szeretek kapni (adni is csak a pasimnak), az a ruhaféle: ritka, hogy minden stimmel egy-egy darabbal kapcsolatban a színtől a méreten keresztül a stílusig. Én elképesztő cuccokat kaptam már, amelyeket soha nem vettem fel... Úgyhogy ezzel is óvatosan. Ugyanakkor a zoknik, nyakkendők, sálak, kesztyűk csak nagyon ritkán számítanak stílusos ajándéknak, nem véletlen, ha ezek a "rossz ajándék" sztereotípiái. Kivétel: gyönyörű bőrkesztyű vagy elegáns kasmír- vagy selyemsál - mindkettő örök darab.

Akkor mégis mit?

Bármit, ami eltér a megszokottól és a luxus érzésével ajándékoz meg :-). Olyan dolgokat, amelyekkel a másik testi-lelki megújulását támogathatjuk (persze, csak ha ő is szeretné... nincs rosszabb egy erőltetős ajándéknál).

Az én személyes kedvenceim az ajándékcsomagok, mert általában kedvezőbb áron lehet őket beszerezni, mint ha külön vennénk meg, plusz sok olyan apróság van bennük, amivel el lehet szöszölni. Lehet, hogy ez csak az én hülyeségem, de szeretek sok mindent kipróbálni.

Szintén jó választás, bár kicsit személytelen, ha valamilyen ajándékutalvánnyal lepjük meg a másikat. Én a születésnapomra kaptam ilyet (viszonylag nagy értékben, a Douglasbe), és bár először idétlenül éreztem magam, mert reménykedtem valamilyen "nekem szánt meglepetésben", végül elég gyorsan megbékéltem a dologgal - praktikus, mert tényleg azt választhattam ki, ami nekem tetszik. Az utalvány másik nagy előnye (tudom, tudom, ezzel megcsúfolom a karácsonyi készülődés szentségét), hogy iszonyatosan gyorsan be lehet szerezni...

Kiegészítők: ékszer, táska, öv, kulcstartó, telefondísz (persze, csak ha az illető vevő a dologra egyébként is). Igaz, hogy nehéz kiválasztani a megfelelőt, de általában lehet cserélni, és elég nagy az esélye annak, hogy tetszik a másiknak, még akkor is, ha egyébként nem venné meg magának.

Szépségápolással kapcsolatos műszaki cikkek, a borotvától a hajbodorító készülékig - arról viszont érdemes elgondolkozni, tényleg használja majd az illető azt a bizonyos dolgot... Tehát a körömlakk-szárító gépet nem biztos, hogy érdemes megvenni.

Amit szerintem mindenképpen érdemes kipróbálni: az internetes vásárlás, akár külföldi oldalról, akár valamelyik magyar aukciós oldalról. Meglepően jó áron lehet hozzájutni különleges termékekhez - külföldről pedig olyan cuccokat is rendelhetünk, amelyeket itthon nem lehet kapni.

Pár ötlet

Lush ajándékcsomagok - kedvencem a Christmas party 3890 Ft.
Avon kozmetikai ecsetkészlet 1999 Ft.
Avon Naturals Mini ajándékcsomag 1499 Ft.
Oriflame Milk&Honey termékcsaládból szappan, tusfürdő, testápoló 2547 Ft.
Oriflame Karácsonyi sminkszett 3899 Ft.
Thomas Sabo karkötő 8000 Ft-tól
Best of Bliss csomag 7600 Ft.
L'Occitane Levendulás ajándékcsomag 11500 Ft.
Clinique sminkszett 7250 Ft.

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr30252971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



süti beállítások módosítása