Csecsebecse

Divat, szépség és kényeztetés, kívül és belül, azoknak, akik szeretnek időnként a felszín alá lesni... ennek ellenére színes, szagos és szépséges marad. Itt biztosan elérsz, ha kérdeznél, ötletelnél, ajánlanál vagy éppen gonoszkodnál: virgogirl@freemail.hu

Lájk

Szólj hozzám!

Még több divat

Minden, ami érdekes

6 (7) 8 (7) 9 (6) agyrém (72) ajánlat (95) arcápolás (18) arctisztító (8) armani (8) a jó ügy (34) blog (12) blogdolog (13) casual celeb (78) chanel (14) christian dior (9) christian louboutin (7) cipő (38) csizma (9) divat (844) divatbemutató (77) dolce&gabbana (7) ékszer (27) elie saab (9) elmélkedés (9) érdekesség (258) esküvő (12) ezadivat (6) ezer alatt (6) fehérnemű (17) film (15) fotó (913) gála (38) galéria (39) haj (41) harpers bazaar (5) haute couture (16) hellókarácsony (5) heti kérdés (21) híresség (1022) hit&miss (10) ikon (462) ikon klasszik (42) illat (22) internet (16) jean paul gaultier (6) jön (77) kedvenc (8) készpénz vagy kártya (13) kiegészítő (12) kipróbálva (27) klasszikus (10) köröm (11) krém (6) lancome (6) lista (27) louis vuitton (7) luxus (83) magazin (63) marchesa (6) marc jacobs (6) melyik a menő (23) modell (62) napicuki (5) napipasi (14) nap műtárgya (28) nyár (11) ok vagy ko (12) ősz (12) parfüm (93) parfümpéntek (21) pasi (38) red carpet (48) reklám (153) resort (13) retro (8) ruha (36) ruhamustra (27) ruhatár (6) rúzs (7) s/s2011 (11) smink (55) stílus (56) szandál (7) szavazás (56) személyes (29) szempilla (6) szépség (70) szín (5) születésnapos (12) táska (26) tavasz (22) tél (11) termék (59) tervező (5) test (8) testápolás (13) teszt (31) tipp (44) történet (5) ünnep (6) vanity fair (7) versace (6) vicces (115) videó (152) vogue (18) zene (5)

Harc a cserepes ajkak ellen

2007.10.31. 11:00 - Virgogirl

Címkék: tipp szépség termék házirecept kipróbálva

Talán már említettem, hogy abszolút megszállottja vagyok a szájápoló készítményeknek - egyrészt, mert a számat tartom az arcom egyik legszebb részének :-), másrészt, mert hajlamos vagyok arra, hogy kicserepesedjen a szám, és amikor kicserepesedett, akkor persze lerágcsálom a bőrdarabokat, amitől csak még inkább kisebesedik... Ördögi kör, de lehet ellene tenni.

A krémezés, gyakran nem elég: a cserepes ajkaknak ugyanis többféle oka lehet. A hideg levegő, a légkondicionált szobák, a fűtés (mert kiszárítja a helyiség levegőjét), a napfény mellett bizonyos betegségek is (pl. a megfázás vagy az allergia, amikor arra vagy kényszerítve, hogy a szádon át lélegezz). Ajak-kiszáradást okozhat a pajzsmirigy működésének zavara, és a B-vitamin hiánya  - sőt, bizonyos gyógyszerek is. Vagy, egyszerűen az, ha nem iszunk elég vizet. Vagy egy új, a bőrünk számára ismeretlen termék, amelyre allergiásak vagyunk. Először tehát ezeket az okokat kell felderíteni és kezelni, utána/közben jöhet a tüneti kezelés:  a jó öreg szőlőzsír, vagy továbbfejlesztett változatai.

Tippjek:

Az, hogy milyen szájápolót választ valaki, csak a személyes ízlésén múlik (a szakértők véleménye is eltérő - sokan azt ajánlják, kerüljük azokat a termékekeket, amelyekben ásványi olaj-származék, vagy petróluem van... mások szerint ilyet is nyugodt szívvel lehet használni. Én váltogatom a kettőt.)

A legjobb hidratáló hatású anyagok: sheavaj, mandulaolaj, jojobaolaj, kókuszolaj, és bármi, amiben E-vitamin van. Keressük ezeket a termékeket - és részesítsük előnybe azokat az ajakápolókat, amelyekben van fényvédő (különösen, ha sokat vagyunk a szabadban).

Ami fontos: ne vegyünk ízesítettet - ez ugyanis arra ingerel, hogy nyalogassuk a szánkat, a nyál pedig az egyik legszárítóbb hatású dolog.

Kerüljük a csípős, fűszeres, túl sós fogásokat - ezek csak még jobban kimarják a szájat.

Minden alkalommal, amikor szabadba megyünk, akkor kenjük be a szánkat és gyakran ismételjük meg (nekem van egy vicces szokásom: a kesztyűmbe dugom az ajakápolót, így hosszabb utakon, vagy kirándulásnál sem kell utána turkálni. De megfelel a kabátzseb is...)

Sok, sok, sok folyadék. Annál egy pohárral több.

Mellőzzük a tartós vagy a túlságosan matt rúzsok használatát - száríthatnak.

Rendszeresen dörzsölgessük meg az ajkainkat egy puha fogkefével. Ez egyszerre radíroz, azaz megszabadítja a szájat az elhalt hámsejtektől, másrészt felpezsdíti a vérkeringést.

Két hatásos háziszer, éjszakára: méz és sertészsír.

Még valami: állítólag bizonyos ajakbalzsamokba olyan hatóanyagot tesznek, ami csak a felkenés pillanatában teszi puhává a szájat, de utána kiszárítja, hogy az ember jól rászokjon a használatára és sokat vegyen belőle. Személy szerint nem hiszek ebben, de azért érdemes megfontolni, ha valaki tényleg nagyon-nagyon sokat használ egy bizonyos terméket, lehet, hogy érdemes lenne váltani...

Nekem bevált...

  • Carmex ajakbalzsam, kb. 1200 Ft
  • Vichy Lipidose (remélem, jól emlékszem) kb. 1500 Ft
  • Lush Lip Service ill. Lip Squeak 1990 Ft
  • L'Occitane shea vajas ajakápoló kb 2500 Ft
  • Ilcsi körömvirágos ajakápoló 1250 Ft
  • Balea Young ajakápoló (sárga, virágmintás) 299 Ft
  • Primus kamillás 249 Ft
  • Chap stick 400 Ft
  • Oriflame Aloe Verás ajakápoló 799 Ft

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsebecse.blog.hu/api/trackback/id/tr24213310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szuper tippek! ami nekem bevált: superbalm lip treatment a clinique-től, azt hiszem olyan 3000 ft körüli ára van *-*
Jók a tippek. Szerintem főleg az ivás a fontos. Én is ajakírfüggő vagyok. Rengeteget próbálgattam különféle márkákat az évek alatt. Amelyikkel aránylag elégedett voltm, az irtó drága volt. De a legtöbb semmit sem használt a számnak, csak mintha bekenegettem volna téliszalámival. :) De most kb 2 éve megtaláltam az Igazit! Az Egyetlent. Azóta is mindebnkinek reklámozom, az ismerőseim nagyon hálásak is érte. A neve: Primus. Létezik kamillás és natúr változat, egyik jobb mint a másik (a kamillásnak szebb a csomagolása). Az ára 300 ft alatt van, és majdnem minden gyógyszertárban árulják. Mivel zenész vagyok, és fúvós hangszeren játszom, a szám gyakran igen nagy megterhelésnek van kitéve, de ezzel a csodával bírja... Na, ez itt a reklám helye... De tényleg szuper, próbáljátok ki!!
Primus nekem is nagy kedvencem, ha jól emlékszem, írtam is róla :-)
A méz és sertészsír ugye nem egyszerre használandó?

Primusról még nem is hallottam...
Eucerin is bevált nekem, gyógyszertári, kb. 1800,-ft.
Akkor ezek szerint a 300,-Ft-os Primus is olyan jó vagy még jobb?

Vichyt nem próbáltam még ebben...
Viszont szerintem a Vichy enyhén színezett szájfények kicsit szárítanak. Tudom, más téma...

És a stift jött be nektek is, vagy a nyomós "ajakbalzsamok"?

Szerintem ez a téma férfiaknak is ugyanolyan alapvető, ám!
Bárcsak normálisan rá tudnám szoktatni az én drágámat is...
Nem, külön-külön, de szerintem nem lesz semmi baja akkor sem a szádnak, ha összekevered és úgy rakod rá... Még nem próbáltam.

Eucerint passzolom, nem ismerem.

Szerintem van olyan jó a 300 ftos, mint a több ezer forintos - és sok termékben vallom ezt, nem mindenki ért velem egyet, de kísérletezni kell.

Igen, a Vichy szájfényeiről már mások is mondták ezt. Én nem használom, mert leenném (plusz, elég csókos szám van anélkül is...)

Stift. A nyomóssal sose tudom a megfelelő mennyiséget eltalálni, mindig túl sok.

A pasik bőre kicsit más, és én úgy tapasztaltam, hogy nekik nem szárad ki annyira a szájuk. Ha javasolni kell, akkor ne vegyél külön ajakápolót nekik, a sima, nem illatosítottak és nem fényesek nagyon jól beválnak. Mondani kell, sokat, meg a kezükbe nyomni (nekem ez vált be), vagy végső megoldásként csinálhatod azt, amit Ross a Jóbarátokban ;-)
Vettem Primust. Kamillásat! Köszönet mindenkinek a tippért! :-)
Hi!

Nekem nagyon ki szokott száradni a szám, és mert nem mindig tudok eleget inni, így én is kísérletezek. A jelenleg is az viszi a pálmát, hogy 2-3at váltogatok. A leggyorsabb, ha éjszakára az éjszakai krémmel kenem be, és reggel a reggeli arckrémmel, csak ez annyiból kellemetlen, hogy kesernyés az íze.
A másik nagy talámányom (mert én a mézet is próbáltam, és még az se segített), hogy körömvirágkrémet teszek rá. Azt amit a gyógyszertárban kapni. kb 200-300 ftért, és igaz, hogy tégelyes, de egy enyhe csillogást is ad, így 2in1, gyk szájfény is (ami sajnos az én számat tönkreteszi, kb 1 óra után, mármint a szájfény).
Kiszfoka: én is a krémet szoktam kenegetni!
Amióta ezt a posztot olvastam nem vagyok rest, és gyakrabban felteszem az ajakápolót is, jelenleg a Primust (lásd fentebb) és Eucerint váltogatom.

és egyetértek: a krém tényleg kissé kesernyés... de oda se neki!

Körömvirágos krém, az a sűrű vátozat: csodákra képes, egyetértek! Tetszik, hogy ilyen tapasztaltak vagyunk ajakápolás terén! ;-)
A krémet én nem pártolom, mert nem ugyanaz az arcbőr és az ajak bőrének struktúrája... Meg egy krémben sok olyan anyag lehet, ami a bőrnek jót tesz, az ajaknak kevésbé. Egyébként én is szoktam (haha) de csak ritkán, ebből a szempontból a Clinique Moisture Surge-ja nagyon jó.

A körömvirág nagyon jó, mert hámképző és gyógyító. Mézzel összekeverve még tutibb.

A másik, ami nagyon hatékony lehet: sima, egyszerű vazelin. Kicsit még fényessé is teszi az ajkakat. Viszont petrólum származék, emiatt sokan nem ajánlják.
Hali!

Valaki megtudja mondani, hogy hol lehet ChapStick-et kapni?
@overthehead: amikor én legutóbb láttam, akkor a Baross utcában egy gyógyszertárban vettem (abban, amelyik szemben van a SOTE nőgyógyászattal... ahol születtem :-D)
@Virgogirl: Ismerem azt a gyógyszertárat! ;-)


süti beállítások módosítása